Gondolom nem nekem szántad a megjegyzést, csak úgy általánosságban, de...
Nézd, én vállalom, hogy érdekel a nukleáris témakör (és a hozzá kapcsolódó rakétatechnika és atombunkerek). Nyilván nem azért érdekel, mert jól szórakozok azon, mit művelt Wahington/Moszkva. Igazából nem tudom megmondani miért, de érdekel.
Nyilván én sem örülök annak, hogy 63-ig volt rengeteg atmoszférikus teszt, mely rengeteg ember életét tette tönkre, hogy Volt Hirosima, Nagaszaki. nyilván mocskos dolgonak tartom, hogy az ún. downwinders-eken lényegében kísérletezgetett Washington/Moszkva. Hogy több tízezer töltet halmozódott fel a hidegháború során. Hogy ezek leszerelése máig nem igazán megy, stb.
Annak sem, hogy a nukleáris elrettentő erő megléte óta emberi és műszaki hibák miatt már jópárszor sodródott a világ egy atomháború peremére... Ugyanakkor talán abban is van egy kis igazság, hogy a nukleáris elrettentés nagy szerepet játszott abban, hogy a NATO és a szovjetek nem esett egymás torkának pl. Európában (Bármennyire is reálisnak tűnt egy 3. VH akkoriban). Ez is érdekes fejezete a témának.
Igen, szörnyű és félelmetes egy atmoszférikus nukleáris teszt, ugyanakkor megvan a maga szépsége. Azt mindenkinek el kell ismernie, elég impresszív jelenség :) (ha azt gondoldod, hogy fejlövéses vagyok, te dolgod...)
Hmm egész kis esszé lett ebből :) Még véletlenül se gondolja senki sem, hogy mentegetni akarom magam. Csak nehogy már az ragadjon rám, hogy élvezkedek ezeken a robbantásokon ;D Azért ez egy jóval összetetebb dolog.