Szerző Téma: Pilóta leszek...  (Megtekintve 6906 alkalommal)

Nem elérhető Repülő Cica

• Honvéd
    • Profil megtekintése
Re: Pilóta leszek...
« Válasz #90 Dátum: 2008 Április 28, 16:42:03 »
Jajj, képzeljétek mit láttam ma!
Reggel fáradtan vonszolom magam az iskolába, felszállok a metróra, és szembetalálom magam az NFTC plakátjával. Hát ez tökre feldobta a reggelem :D

Közben eszembe jutott,h rég voltam az NFTC honlapján és hátha írnak vmi újat...írnak is! 5 napos nyári tábort rendeznek a szakma iránt érdeklődőknek!  ;D
(http://www.nftc.hu/)
"Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life"

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #91 Dátum: 2008 Április 28, 17:07:47 »
Ezek tök jók szoktak lenni. Próbálj meg részt venni valamelyiken, ha másért nem is, de egy kis Jak-52-es berregésért megéri. ;) ;) ;)
« Utoljára szerkesztve: 2008 Április 28, 18:34:25 írta BEARCAT »

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #92 Dátum: 2008 Április 28, 17:35:23 »
Hűű ilyen plakátot már évek óta nem láttam! Igazából Pécsett csak 1x láttam. Akkor viszont több forgalmasabb helyen is volt a városban emlékeim szerint. Pl. a jogi kar közelében, hátha meggondolták magukat a jogászpalánták a római jog után, vagy mittomén :D

Nem elérhető Repülő Cica

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #93 Dátum: 2008 Április 28, 19:02:21 »
Hűű ilyen plakátot már évek óta nem láttam! Igazából Pécsett csak 1x láttam. Akkor viszont több forgalmasabb helyen is volt a városban emlékeim szerint. Pl. a jogi kar közelében, hátha meggondolták magukat a jogászpalánták a római jog után, vagy mittomén :D

Most népszerűsítik a hadsereget. :) a fiatalok körében sokan kedvelik a Magyar Honvédséget. Így megpróbálnak jópárat befűzni.
És hát elég kicsi a magyar sereg, úgyhogy nem árt a létszámnövelés. :D
(meg nem ártana "pár" fejlesztés is...de ezt csak úgy halkan mondom... :-X)
"Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life"

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #94 Dátum: 2008 Április 29, 13:40:46 »
Ehhez pluszban jól is jön most, hogy egymás utáni 2 évben is van repnap Kecskeméten :)

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #95 Dátum: 2008 Október 15, 20:53:19 »
Nézelődtem kicsit, hogy a környékünkön hol van lehetőség repülni tanulni, bármilyen formában.
Meg is találtam a Tatabányai Repülőklubot, akiknek a reptere van Kecskéden, ami meg pár km tőlünk. Először tök megörültem, mert láttam, hogy 15 éves kortól már lehet vitorlázó-repülni tanulni, és minden egyéb feltétel is adott számomra. Kivéve egyet... ezt csak később vettem észre, mikor a klubtagok kötelezettségeihez értem... ez a dolog pedig a pénz. Mi más lenne? Persze annyit nem tudunk rá áldozni, még havi viszonylatban sem, amennyit kérnek.
Úgyhogy ez is elszállt...most tök szomorú vagyok... :'(
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Sidewinder

• Őrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #96 Dátum: 2008 Október 16, 15:16:27 »
Gyere Őcsénybe. Idén még BPestről is jöttek hozzánk ketten vit rep kiképzésre. B-vizsgáig 80 rugóba kerül a kiképzés.Remélem tudtam segíteni,ha nem akkor részvétem:(

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #97 Dátum: 2008 Október 16, 15:37:44 »
Hát, sajna nem...de köszi azért :)

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #98 Dátum: 2008 November 02, 16:36:39 »
nah itt egy újabb jelentkező...
én is szívesen beállnék a sorba

jövőre a "válogatáson" kiderül  ;) remélem sikerül

a vadászpilóta képzést célozom meg a zrínyin, de már a repülőmérnöki diplomával is boldog lennék... :)
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #99 Dátum: 2008 November 03, 20:06:42 »
Szurkolok :)

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #100 Dátum: 2008 November 03, 21:14:53 »
Köszi szépen
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető Judit_

• Honvéd
    • Profil megtekintése
Re:Pilóta leszek...
« Válasz #101 Dátum: 2011 Június 09, 20:43:51 »
Szia!

A Zrínyi oldalán valahogy sehogy se találom a Légierő Műveleti Tanszéket, amit belinkeltél, azon az oldalon viszont nincs szó nagyon se a képzésről, se a felvételiről. :(  És a nagykönyvben (Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban) se találom ezt a tanszéket.
De akkor mit kell beírnom a felvin (most már csak jövőre), ha (vadász)pilóta szeretnék lenni majd egyszer?
Az alkalmassági vizsgán tényleg csak annyi van, amit az erőnléthez írtál?

Előre is köszi

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
Re:Pilóta leszek...
« Válasz #102 Dátum: 2011 Június 09, 23:06:05 »
Ahhoz, hogy az NFTC-re jelentkezzél, kell egy diploma, így nem tudsz nekikezdeni a vadászpilóta-képzésnek. Ha az megvan (bármilyen diploma lehet), akkor az NFTC honlapján kitöltöd a jelentkezési lapot és utánad a vízözön :)

Ha tényleg repülős dolgot akarsz diplomának, akkor a ZMNE-n a had-és biztonságtechnikai mérnöki szakot vagy Nyíregyházi Főiskolán/BME-n a közlekedésmérnöki szakot ajánlom. Mind3nál lehet repműszakisnak szakosodni, utóbbit végzem éppen.

Van egy másik lehetőség, ott még repülsz is a képzés alatt. Szintén Nyíregyházán a légiközlekedési-hajózó képzésnél van honvédségi ösztöndíjas rész is, ami annyit tesz, hogy jelentkezel a költségtérítéses pilótának, de nem te fizeted ki a sokmillió forintot, hanem az állambácsi. (Ezt úgy találod meg az általad említett könyvben, hogy "NYF-MMK-közlekedésmérnöki szak - légiközlekedési-hajózó (katonai)" ) Utóbbiban az a bibi, hogy kell I/A-s orvosi, de hiába adtad le a jelentkezést februárban, azt a feldolgozás után csak május környékén végzik el. Viszont, ha nem mész át az orvosin, és pontszámilag felvesznek a szakra, akkor neked kell kicsengetni a milliókat.

Egy utolsó dolog (mellyel nem elvenni akarom a kedved az egésztől, csak hogy tudd, milyen a honvédségi hozzáállás): a PIR-táborban volt lehetőségem beszélni hajózókkal, benfentesekkel. Ők mondták, hogy nem véletlenül hívnak be kevés lányt a táborba (ha vannak azok is régi pilóták vagy vmilyen főmufti lányai), mert a Honvédségben nincs és NEM IS LESZ női vadászpilóta, mivel a kevés gépre a legjobb állóképességű pilóta kell, és a férfi test strapabíróbb, és kész.

Mindezek ellenére hajrá! Remélem betöröd a rendszert.. :)
« Utoljára szerkesztve: 2011 Június 09, 23:08:47 írta Phoenix »