Szerző Téma: export vadászgépek  (Megtekintve 2282 alkalommal)

rommel

• Vendég
export vadászgépek
« Dátum: 2006 Március 06, 14:43:15 »
sok nyugati ország pl.usa vagy anglia exportál katonai repülőgépeket oda ahova nem is gondolnánk pl.franciaország anno jaguarokat exportált indiának és pakisztánnak

ervin rommel

Nem elérhető Buzz Lightyear

• Alezredes
  • A végtelenbe, és tovább!
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #1 Dátum: 2006 Március 06, 16:44:37 »
Hát én nem hiszem, hogy ismersz olyan exportot, amivel ezt a társaságot komolyan sokkolni tudnád.;D:-[;D:-[;D
De azért ne add fel. Várom az érdekes információidat.

A végtelenbe, és tovább!

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
  • A kedvenc Helyem a teto
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #2 Dátum: 2006 Március 06, 22:28:47 »
Hali

Buzz egyetertek veled

Minden repülő egyszer földet ér vagy így vagy úgy de földetér
:) 8)

Nem elérhető fonak

• Szakaszvezető
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #3 Dátum: 2006 Március 06, 23:28:19 »
Idézet
rommel írta:
sok nyugati ország pl.usa vagy anglia exportál katonai repülőgépeket oda ahova nem is gondolnánk pl.franciaország anno jaguarokat exportált indiának és pakisztánnak

ervin rommel

Pakisztánnak csak Mirage-t.

• Alezredes
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #4 Dátum: 2006 Március 07, 10:29:35 »
Egyébként Pakisztán tényleg nem vett Jaguart, ezt tegnap is jelezni akartam, csak rohannom kellett.

A végtelenbe, és tovább!

rommel

• Vendég
export vadászgépek
« Válasz #5 Dátum: 2006 Március 07, 11:23:27 »
pakisztán vett jaguarokat

ervin rommel

• Alezredes
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #6 Dátum: 2006 Március 07, 12:57:34 »
Na lássuk csak. Pakisztán 1947 óta létezik.
Az első harci repülőgépeiket a britektől kapták (régi kiszuperált gépek: Tempest, Halifax, Hawker Fury...), az első modernebb gépeik Supermarine Attackerek voltak. Ezután főleg az amerikaiak szzállítottak, így kaptak F-86 Sabre, F-94 Starfire, F-84 Thunderjet, majd F-104 Starfighter gépeket.
1965 után az amerikaiak embargó alá tették Pakisztánt, ezért más beszerzésui forrást kellett találniuk. Ekkor jött Kína, meg Franciaország. Kínától F-6-osokat, a franciáktól Mirage III-asokat vettek. 71 után elkezdték kivonni a Sabre-okat, és a többi régi gépet, Kínától további J-6-osokat, a franciáktól Mirage III-asokat, és Mirage V-ösöket vettek.
Az Afganisztán elleni háborújuk idején az amiknak kellett egy erős szövetséges a térségben, ekkor adtak el Pakisztánnak F-16-osokat, továbbá ekkor szereztek be Kínától F-7-eseket, és A-5-ösöket. A 90-es években aztán az amerikaiak újra megtagadták a fegyverszállítást, így már nem tudtak több F-16-ost beszerezni. Ezért több kínai fejlesztésbe invesztáltak pénzt, pl. a K-8 kiképző-könnyű támadó gépbe, vagy az FC-1-be.
[Az említetteken kívül érdekességképp volt nekik néhány Lockheed T-33, Martin B-57 bombázó, Cessna T-37, RB-57 felderítő, C-130, Il-28(!!!!! gondolom kínai építésű, 3 évig voltak rendszerben...) ]

Na azt hiszem, ebből már nyilvánvaló, hogy Jaguart nem vettek a franciáktól.
Ja, annyit még a franciákról, hogy Mirage 2000-esekről tárgyaltak, de a pakik elsősorban az F-16-osokat favorizálták, utánuk pedig a MiG-29-eseket, meg a Szu-27-eseket rangsorolták, a Miraget nem találták túl jónak. Az amerikai embargót már említettem, a Szovjetunió összeomlott, nem tudtak szállítani ők se, és későbbbi inkább az indiaiakkal bizniszeltek. Szóval Pakisztán végül 3 szék közül a pad alá került, maradtak nekik egyedül a kínaiak.

A végtelenbe, és tovább!
(
(Módosította Buzz Lightyear 2006.03.07. 12:56-kor)

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #7 Dátum: 2006 Március 08, 01:02:30 »
Egyetértek Buzzal és a többiekkel, de most nem fogom bő lére: Pakisztán NEM vett Jaguart.

Az amerikai gépek is jól tudnak manőverezni, nem csak az oroszok!!!

rommel

• Vendég
export vadászgépek
« Válasz #8 Dátum: 2006 Március 08, 14:28:26 »
pakisztánnak jelenleg 6db kiképzésre használt jaguarja van amiket 1983-ban vettek át azangoloktól

ervin rommel

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #9 Dátum: 2006 Március 08, 19:39:26 »
A globalsecurity.org azért egy mérvadó oldalnak számít, ez 6 használó országot tüntet fel: Egyesült Királyság, Franciaország, India, Nigéria, Omán és Ecuador.

• Alezredes
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #10 Dátum: 2006 Március 09, 10:05:50 »
Idézet
rommel írta:
pakisztánnak jelenleg 6db kiképzésre használt jaguarja van amiket 1983-ban vettek át azangoloktól

ervin rommel

Én elég megbízható helyeken néztem szét, és nyomát sem láttam hasonlónak, ráadásul (ha ez számít valamit) 10 éve olvasgatok a katonai repülésről, és nem is hallottam ilyesmiről. Az is érdekelne, hogy mire képzik ki a pilótákat azokon a Jaguarokon? Harci típust kiképzésre használni különben is elég botor dolog lenne.

Szóval ha komolyan gondolod ezt az egészet, akkor add meg, honnan vetted ezt a kijelentést.

A végtelenbe, és tovább!
(Módosította Buzz Lightyear 2006.03.09. 09:56-kor)

• Alezredes
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #11 Dátum: 2006 Március 09, 10:08:08 »
Hozzáteszem, az elég megbízható hely a többek közt a pakisztáni légierő hivatalos honlapja volt.... A korábban leírt történeti áttekintés java része onnan származik.......

A végtelenbe, és tovább!

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #12 Dátum: 2006 Március 09, 11:46:28 »
Lehet hogy a pakisztáni oldalon azért nincs fent, mert titkolják. Elvégre szupermodern haditechnikáról van szó! ;D

Amúgy igazad van Buzz. Az meg eszembe se jutott, hogy ki az az ökör aki egy nagy teljesítményű, kéthajtóműves harci géppel akar kiképzést folytatni. 1. drága, 2. veszélyes...

rommel

• Vendég
export vadászgépek
« Válasz #13 Dátum: 2006 Március 16, 08:55:37 »
hogy honnan vettem láttam a két szememmel kétszemélyes jaguarok pakisztáni felségjelekkel

ervin rommel

• Alezredes
    • Profil megtekintése
export vadászgépek
« Válasz #14 Dátum: 2006 Március 16, 09:51:45 »
Idézet
rommel írta:
hogy honnan vettem láttam a két szememmel kétszemélyes jaguarok pakisztáni felségjelekkel

ervin rommel

Hol láttad ezeket???????

A végtelenbe, és tovább!