Szerző Téma: MIG-29  (Megtekintve 13288 alkalommal)

Peter

• Vendég
MIG-29
« Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Abszolút MIG-29 párti vagyok. Szerintem egyetlen akkori amerikai gép sem tudja felülmúlini gyönyörűségét, és képességeit. Nem, még a Tomcat sem.

Vendég

• Vendég
MIG-29
« Válasz #1 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
szépnek lehet hogy szép, de egyetlen amerikai gépetsem tudtak lelőni vele. és az F16-os is szép!

Tommy

• Vendég
MIG-29
« Válasz #2 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Tökéletesen egyetértek Péterrel. Egyetlen problémája van a 29-esnek, mégpedig a fegyverrendszere. A 29-es nem egyszer kerekedett felül az F-16-oson, igaz csak gyakorlat közben, amikor kizárólag közelharcot vívtak fotogéppuskával. Az már más kérdés, hogy éles helyzetben a 16-os nem fogja megvárni, amíg a 29-es a közelébe ér. :-)

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #3 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
MiG-29? Szépnek szép. A magyar gépek új festése egészen látványos, nekem tetszik. Viszont a képességeivel gondok vannak. Lehet, hogy néhány gyakorlaton jól szerepeltek. Viszont olvastam egy hírt azt hiszem az Aranysasban, miszerint az Izraeli F-15-ösök igen komolyan lealázták a német 29-eseket. Állítólag egyetlen győzelmet nem értek el az izraelik ellen. Pedig a német gépek már modernizálva vannak. És ez elgondolkodtató szerintem. Ugyanis MiG-29-esnek a lehetséges háborús övezetekben nem az F-16-os, hanem az F-15-ös lesz ellenfele. Mivel ezen gépek célja a légi fölény kivívása. Mégis mindenki az F-16-ossal hasonlítja össze a MiG-et...

Tommy

• Vendég
MIG-29
« Válasz #4 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Igen, az F-16-tal hasonlítják össze sokan a 29-est, mert általában ezekről lehetett olvasni, hogy a nálunk közelharcot vívó gépek közül többször került ki győztesen a Mig, mint a Falcon. Viszont ez csak azt jelenti, hogy jobb a manőverezőképessége a hagyományos hidraulikus rendszer miatt. Keményebb fordulókat lehet vele csinálni, míg a 16-os fly-by-wire vezérlése már nem biztos, hogy megengedi a gépnek a nagyobb túlterhelést jelentő fordulókat.

Deneuve

• Vendég
MIG-29
« Válasz #5 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Esztétikai szempontból nálam abszolút a topon van... kivéve mondjuk az SMT-t, a púp az nagyon nem áll jól neki. :-)

McPie

• Vendég
MIG-29
« Válasz #6 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Így van, Tommy. Ellenben az F-16-os szerkezeti elemei nem is csavarodnak, nyúlnak meg egy műrepülés/légiharc után, mert a rendszer tudja, hogy mik a sárkány merevségének határai. Kimanőverezel egy-két rakétát a MiG-el, aztán mehetsz javításra, mert már nem lehet kitrimmelni az asszimetrát.

csornij

• Vendég
MIG-29
« Válasz #7 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Ez annyira így van, hogy saját szememmel láttam a (.......... lajstrom sz. gépet) amivel bemutatóztak, hogy utána a hajtómű keretet, maszek módszerekkel próbálták a másik gondolával egyformára pofozni!!!

Vendég

• Vendég
MIG-29
« Válasz #8 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
De azért a nagy testvéréről, a szu-27-ről sem szabad megfeledkezni, az aranysas szerint az etióp szuhojokigencsak az eritreai migek fölé kerekedtek!

csornij

• Vendég
MIG-29
« Válasz #9 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Azt hogy az etióp szuhojok, verték az erithreai Migeket, tőlem írhatja az Aranysas, de azért egy EREDETI harctéri rep.log.-ot meg sit.rep,-et szívesen elolvastam volna ezekről az eseményekről

Vendég

• Vendég
MIG-29
« Válasz #10 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Akkor olvasd el az Aranysas 1. számát! vagy esetleg a haditechnika idei első számában ír erről valamit

WhiteG

• Vendég
MIG-29
« Válasz #11 Dátum: 2004 Június 26, 12:10:27 »
Pedig igaz, a Szuhojok, elégé simán lelödözték  az Etiop Eritreai össze csapásokban a Mig repölögépeket.
DE!
Nem irták melyik milyen fegyverzettel repült.
Gépek arányárol sem irtak, pld menyi Su, és menyi Mig találkozot a légtérben.
Ép mejik fél hogyan ált üzemanyagilag. hissz a Mig sajna sovány uzemanyag készlettel bir a Su-hoz képest.
stb, stb.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #12 Dátum: 2004 Június 26, 12:20:23 »
Dehogynem írták, a gépek R-27 és R-73 rakétákkal repültek. Konkrét légiharcokról írtak, ahol ott volt hogy hány gép vett részt benne.

Egyébként tetszik ez az 1970, január 1-i hozzászólás....
Valami bibi van, mert eltűnt a hozzászólások egy része!

Nem elérhető CCCP

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #13 Dátum: 2004 Június 26, 13:19:47 »
Nézzétek el Livebirdnek, el van magában az Aranysasaival meg a filmeivel igazábol azt sem tudja mi az a MiG én tudom mert az egyik ismerősöm kint volt a MiG-gyárba és tudja hogy az amcsi gépek nem igazán jók a MiG-ekhez képest és szerintetek a MiG-ek MiG-29A -k egyetlen egyszer értek el sikereket Livebrid vagy nem tudom kiszerint igen és azt is,hogy egy fegyvertelen civilgépet lőtt le én érdekes több eredményről tudok különben a MiG-29A nem bíztosítana légifölényt:)

Az én véleményem az,hogy Manapság és mostanság is az Orosz gépek a legkönyebben kezelehtőbbek és hatékonyak,erősebbek és a legjobban manőverezhetők az,hogy pl a MiG-29A,MiG-25PD,RBT,MiG-21 kicsit kiöregettek az nemjelenti azt,hogy az Újjabak majd jobbak lesznek én nemhiszek az ujjabaknak és különbenis a régieket is lehet teljesen korszerüre fejleszteni ;-)

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #14 Dátum: 2004 Június 26, 13:24:19 »
Hova lett a többi hozzászólás?

Okos pilóta nem katapultál alagútban.