Szerző Téma: MIG-29  (Megtekintve 13288 alkalommal)

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #30 Dátum: 2004 Június 27, 23:22:07 »
Előbbi én voltam.

Okos pilóta nem katapultál alagútban.

Nem elérhető Atoll

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #31 Dátum: 2004 Június 28, 13:31:34 »
Baromság.

Egek királya Szu-37!!!!

WhiteG

• Vendég
MIG-29
« Válasz #32 Dátum: 2004 Június 30, 12:24:29 »
Srácok!!
Mi ez a baromkodás!?
Mit számit hogy ki menyi idős?? Nem a kor teszi szakértövé az embert, látam ép elég buta, naiv fiatalt, és idöset is.
A tények azok tények.

Szerintetek Volt olyan légiháboru ahol a Mig-29A megmutathata volna azt hogy mi rejlik benne?

A NATO mindig több száz repülögéppel támad, awacs legter irányitokkal, River joyint-al, elektronikus zavaro repülögépekkel....stb

Ilyen szituban mit tehet pár Mig-29, vagy Su-27????
Semit!

Ha irak felet az amerika F-15 helyett pld ADAT átvitelel rendelkező mig-29 repülögépeket használt volna, akkor most a Mig-29 lenne a Hu DE FASZA repülögép!!

Vagy Szegény szerbek a néhány Mig-29 repülögéppel, mit tehetek volna a több száz nato repülögép elen??

Ez a realitás.

WhiteG

• Vendég
MIG-29
« Válasz #33 Dátum: 2004 Június 30, 12:29:49 »
Bocs de még anyit hozzá tenék hogy szerintem LIVERBIRD sokkal reálisabban látja a dolgokat mint te CCCP.
Bár ezt a forumban történő hozzászolásokbol álapitotam meg.
Rolam meg anyit hogy kb immár 20 éve foglalkozom behatoan a katonai repülésel.

Nem elérhető Tophatters

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #34 Dátum: 2004 Június 30, 14:08:53 »
Én még csak egy-két éve foglalkozom a repüléssel úgy istenigazából mivel 15 vagyok.Régebben volt valamelyik adón dokumentumfilm arról hogy lőtt le egy amerikai Tomcat két líbiai Flogger-t 1989-ben.Nagyra dicsőítették a Tomcatet csak éppenséggel ilyenkor azt felejtik el hogy az amerikaiakat AWACS irányította.

King of the air: MIG-31 FOXHOUND

Nem elérhető CCCP

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #35 Dátum: 2004 Június 30, 19:45:52 »
Idézet
WhiteG írta:
Srácok!!
Mi ez a baromkodás!?
Mit számit hogy ki menyi idős?? Nem a kor teszi szakértövé az embert, látam ép elég buta, naiv fiatalt, és idöset is.
A tények azok tények.

Szerintetek Volt olyan légiháboru ahol a Mig-29A megmutathata volna azt hogy mi rejlik benne?

A NATO mindig több száz repülögéppel támad, awacs legter irányitokkal, River joyint-al, elektronikus zavaro repülögépekkel....stb

Ilyen szituban mit tehet pár Mig-29, vagy Su-27????
Semit!

Ha irak felet az amerika F-15 helyett pld ADAT átvitelel rendelkező mig-29 repülögépeket használt volna, akkor most a Mig-29 lenne a Hu DE FASZA repülögép!!

Vagy Szegény szerbek a néhány Mig-29 repülögéppel, mit tehetek volna a több száz nato repülögép elen??

Ez a realitás.

Igen mert az amik fosnak a MiG-ektől azért mentek több százan barátocskám

Az én véleményem az,hogy Manapság és mostanság is az Orosz gépek a legkönyebben kezelehtőbbek és hatékonyak,erősebbek és a legjobban manőverezhetők az,hogy pl a MiG-29A,MiG-25PD,RBT,MiG-21 kicsit kiöregettek az nemjelenti azt,hogy az Újjabak majd jobbak lesznek én nemhiszek az ujjabaknak és különbenis a régieket is lehet teljesen korszerüre fejleszteni ;-)

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
  • A kedvenc Helyem a teto
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #36 Dátum: 2004 Június 30, 22:12:15 »
Hali

CCCP!!

Meg mondanad azt,hogy az infoidat honnan veszed mert ma kaptam a kezembe egy DVD amelyen fuggetlen szakertok beszelnek a repulokrol es azon nem erre utaltak ugyanis az oroszok is elismertek,hogy egy jo manoverezo keppesegu repulo igen csak instabil es ezert kell az elektronikus kormanyvezerlo rendszer!!!!Ami allandoan szinten tartja a gepet!!!

8)

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #37 Dátum: 2004 Július 01, 01:36:25 »
Idézet
WhiteG írta:
Bocs de még anyit hozzá tenék hogy szerintem LIVERBIRD sokkal reálisabban látja a dolgokat mint te CCCP.
Bár ezt a forumban történő hozzászolásokbol álapitotam meg.
Rolam meg anyit hogy kb immár 20 éve foglalkozom behatoan a katonai repülésel.

Az már elég hosszú idő. Hobbiból vagy szakmaszerűen foglalkozól vele?

Nem elérhető CCCP

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #38 Dátum: 2004 Július 01, 06:02:48 »
Idézet
Hornet írta:
Hali

CCCP!!

Meg mondanad azt,hogy az infoidat honnan veszed mert ma kaptam a kezembe egy DVD amelyen fuggetlen szakertok beszelnek a repulokrol es azon nem erre utaltak ugyanis az oroszok is elismertek,hogy egy jo manoverezo keppesegu repulo igen csak instabil es ezert kell az elektronikus kormanyvezerlo rendszer!!!!Ami allandoan szinten tartja a gepet!!!

8)

a Fly-Bye-Wire-re gondolosz jobbak az Oroszok mint az amik repülőkben talán tankokban is

Az én véleményem az,hogy Manapság és mostanság is az Orosz gépek a legkönyebben kezelehtőbbek és hatékonyak,erősebbek és a legjobban manőverezhetők az,hogy pl a MiG-29A,MiG-25PD,RBT,MiG-21 kicsit kiöregettek az nemjelenti azt,hogy az Újjabak majd jobbak lesznek én nemhiszek az ujjabaknak és különbenis a régieket is lehet teljesen korszerüre fejleszteni ;-)

Nem elérhető CCCP

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #39 Dátum: 2004 Július 01, 06:03:48 »
Idézet
Hornet írta:
Hali

CCCP!!

8)

Hi nicsmeg valameikőtöknek  véletlenül az F/A-18 Iraq hülyeség vagy a Gold vagy esetleg az F/A-18E Super Hornet? valamien jó grafójú teljesverzióú F/A-18 as jétékod nincs az egyik kedvenc gépem az amikközül

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #40 Dátum: 2004 Július 01, 13:36:06 »
Idézet
CCCP írta:
(
Hornet írta:
Hali

CCCP!!

8)

)
a Fly-Bye-Wire-re gondolosz jobbak az Oroszok mint az amik repülőkben talán tankokban is

Oroszok aerodinamikában egyértelműen jobbak. De elektronika és fegyverzet terén az amcsik jobbak. Egyvalamiben az oroszok verhetetlenek, az ő gépeiknek igazi feelingjük van.

WhiteG

• Vendég
MIG-29
« Válasz #41 Dátum: 2004 Július 01, 16:26:44 »
Válsz Atroxnak:
-Az Orosz hadi technika érdekel első sorban. De mindig jó ismerni hogy mit tud az ellenfél.
-Hobbi szinten. Vannak évek amikor jobban belemerülök a témába, vannak idöszakok amikor kevésbé.
-Még akkor kezdtem, amikor kb 1-héten át turtam a könyvtárakat, amig pld a Mi-21-röl találtam egy apró cikket.
Szoval baromira nem volt ilyen gazdag és bőséges az információ áramlás mint napjainkban.

Ha jól megakarsz ismerni egy egy repülöt, akkor elsösórban ezt a kérdést teszem fel (Ha a harci képeséget emlitem):
-Teljes fegyverzettel repül egy MIG-29, és egy F-16. Mejikben ülnél? Mejikel, miként tudnád lelöni a másikat? Mejikel lenne egyszerübb?

Na enyit! De azt javaslom hogy inkáb a repülésröl esen szó.
Kicsit kezdünk átmenni személyeskedésekbe.

Nem elérhető CCCP

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #42 Dátum: 2004 Július 01, 16:56:44 »
Idézet
WhiteG írta:
Válsz Atroxnak:
-Az Orosz hadi technika érdekel első sorban. De mindig jó ismerni hogy mit tud az ellenfél.
-Hobbi szinten. Vannak évek amikor jobban belemerülök a témába, vannak idöszakok amikor kevésbé.
-Még akkor kezdtem, amikor kb 1-héten át turtam a könyvtárakat, amig pld a Mi-21-röl találtam egy apró cikket.
Szoval baromira nem volt ilyen gazdag és bőséges az információ áramlás mint napjainkban.

Ha jól megakarsz ismerni egy egy repülöt, akkor elsösórban ezt a kérdést teszem fel (Ha a harci képeséget emlitem):
-Teljes fegyverzettel repül egy MIG-29, és egy F-16. Mejikben ülnél? Mejikel, miként tudnád lelöni a másikat? Mejikel lenne egyszerübb?

Na enyit! De azt javaslom hogy inkáb a repülésröl esen szó.
Kicsit kezdünk átmenni személyeskedésekbe.

Bocs de a MiG-et választanám egyszerübb és jobban kitér az F-16 rakétjitól

WhiteG

• Vendég
MIG-29
« Válasz #43 Dátum: 2004 Július 01, 17:33:06 »
Kőzel légiharcra én is Mig-29-el szálnék harcba, de BVR-re már nem.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
MIG-29
« Válasz #44 Dátum: 2004 Július 01, 19:10:58 »
Hát nem is tudom. Az oroszok jobbak az aerodinamikában. Ezzel azért vitatkoznék, vagyis inkább pontosítanék. Jobbak voltak. Bár ebben a kijelentésben sem vagyok biztos igazán.

Mint tudjuk, a MiG-29-es hagyományos vezérléssel rendelkezik, a Szu-27 pedig részlegesen rendelkezik az elektronikus kormányvezérléssel. Ezért ezek a gépek aerodinamikai szempontból viszonylag stabilak, különben a pilótáknak folyamatosan a gép vezetésével kellene bajlódniuk. Az F-16-os volt viszont a legelső harcigép, amit eleve instabilnak terveztek. Ezért szükség volt a fly by wire rendszer beépítésére, ami segédkezik a gép vezetésében. A rendszer lelke a repülésvezérlő szoftver, ami bizonyos korlátozásokat szab a gép által végezhető manővereknek, túlterheléseknek. 100%-ig biztos vagyok benne, hogy új szoftverrel, vagy szimplán a koráltok enyhítésével még jobb lenne a Falcon manőverező képessége. De az már veszélyeztetné a repülésbiztonságot. Ti írtátok, a valamelyik bemutató után némi lakatosmunkát kellett végezni az egyik 29-esünkön. Ugyanez lenne a helyzet a Falconnal is.

Én egyébként közeli légiharcban egyenrangúnak tartom a Falcont és a Fulcrumot. Nem igazán lehet hallani megbízható eredményeket a gyakorló légiharcokról. Ha hozzánk jönnek külföldiek, akkor is mindenki a saját győzelmeit emlegeti.

No de kissé eltértem a témától. Szóval miért is csak VOLTAK jobbak az oroszok az aerodinamikában. Az amerikaiaknál lassan szolgálatba áll végre a Raptor. Azt pedig a legmodernebb aerodinamikai kutatások alapján fejlesztették ki. Az amerikaiak behozták a lemaradásukat, már ha volt egyáltalán olyanjuk. Sőt szerintem már meg is előzték Oroszországot. Ma ugyan még nem látni a bemutatók sztárjai közt az F/A-22-eseket, de biztos vagyok benne, hogy pár éven belül ez is meg fog történni. És akkor a nagyközönség is meg fogja látni, vége az oroszok aerodinamikai uralmának.

Ennyi.