Tudom hogy most egy elég régen nem használt témába írok, de nem akarok újat indítani ezért.
Na, szóval az a lényeg hogy én már napok óta töröm a fejem azon a kérdésen, hogy az hogyan lehet, hogy egy MiG-29SMT-be a számításaim szerint kevesebb üzemanyag fér mint egy új gyártású K verzióba (amit az indiaiaknak gyártanak mostanság, nem az ami az orosz haditengerészet megrendeléséért küzdött a 80-as évek végén / a 90-es évek elején).
Na, az adatokat majdnem mindet az AS-ekből vettem, remélem hogy nem hülyeségeket írok ide.
Szóvl elméletileg egy MiG-29A verzióba 4365 liter üzemanyag tölthető. Az SMT verzióba már több mint 6000 liter (pontos adatot nem találtam-bár ez miatt nem is nagyon törtem magam

), és egy K verzióba a számításaim szerint 6995 liter. Ezt az AS 2007.12.-es számából vettem, a MiG-29K/Kub-ról szóló cikkben. Na szóval ezt az adatot senki ne keresse, ez már egy egyszerű összeadás végeredménye, mégpedig a köv. összeadandókkal: az elektronika miniatürizálása végett a belső üzemanyag készletet 500 literrel lehetett növelni, ezt az együléses verziónál egy 630 literes tartály egészíti ki a hátsó katapultülés helyén (mert az egy és kétüléses gép törzse ugyan akkora, csak az együlésesnél hiányzik a hátsó ülés és műszerfal). És az új szívócsatorna-védó rendszer miatt az üzemanyag további 1500 literrel nőtt. Na, ha ezt összeadjuk, akkor 4365+630+500+1500=6995 liter.

És ha nem tévedek, akkor ezek figyelembe vételével mi értelme volt létrehozni a megnövelt gerincel rendelkező SMT-t, vagyis a 9.17-es verziót?

Mért nem adják el inkább a MiG-35-ös sárkányát (azért ezt, mert ez felel meg a K verzió szárazföldi változatának, legalábbis a sárkány tekintetében ez áll hozzá a legközelebb, persze megfosztva a szárny-felhajtó mechanizmustól, a fékhorogtól, és még egy-két dologtól) az SMT elektronikájával?