Szerző Téma: MIG-29  (Megtekintve 12631 alkalommal)

general

• Vendég
MIG-29
« Válasz #630 Dátum: 2006 Április 18, 15:03:25 »
lehet

airforce

Nem elérhető F-15 forever!

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
Re:MIG-29
« Válasz #631 Dátum: 2009 Október 29, 11:56:59 »
Tudom hogy most egy elég régen nem használt témába írok, de nem akarok újat indítani ezért.
Na, szóval az a lényeg hogy én már napok óta töröm a fejem azon a kérdésen, hogy az hogyan lehet, hogy egy MiG-29SMT-be a számításaim szerint kevesebb üzemanyag fér mint egy új gyártású K verzióba (amit az indiaiaknak gyártanak mostanság, nem az ami az orosz haditengerészet megrendeléséért küzdött a 80-as évek végén / a 90-es évek elején).
Na, az adatokat majdnem mindet az AS-ekből vettem, remélem hogy nem hülyeségeket írok ide.
Szóvl elméletileg egy MiG-29A verzióba 4365 liter üzemanyag tölthető. Az SMT verzióba már több mint 6000 liter (pontos adatot nem találtam-bár ez miatt nem is nagyon törtem magam :-[), és egy K verzióba a számításaim szerint 6995 liter. Ezt az AS 2007.12.-es számából vettem, a MiG-29K/Kub-ról szóló cikkben. Na szóval ezt az adatot senki ne keresse, ez már egy egyszerű összeadás végeredménye, mégpedig a köv. összeadandókkal: az elektronika miniatürizálása végett a belső üzemanyag készletet 500 literrel lehetett növelni, ezt az együléses verziónál egy 630 literes tartály egészíti ki a hátsó katapultülés helyén (mert az egy és kétüléses gép törzse ugyan akkora, csak az együlésesnél hiányzik a hátsó ülés és műszerfal). És az új szívócsatorna-védó rendszer miatt az üzemanyag további 1500 literrel nőtt. Na, ha ezt összeadjuk, akkor 4365+630+500+1500=6995 liter. :-\
És ha nem tévedek, akkor ezek figyelembe vételével mi értelme volt létrehozni a megnövelt gerincel rendelkező SMT-t, vagyis a 9.17-es verziót? ???
Mért nem adják el inkább a MiG-35-ös sárkányát (azért ezt, mert ez felel meg a K verzió szárazföldi változatának, legalábbis a sárkány tekintetében ez áll hozzá a legközelebb, persze megfosztva a szárny-felhajtó mechanizmustól, a fékhorogtól, és még egy-két dologtól) az SMT elektronikájával? ???

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #632 Dátum: 2009 Október 30, 20:29:36 »
Látom, mást nem igazán érdekel ez a kérdés, pedig szerintem elég érdekes, és én ég mindig nem értem... :)
Na mindegy...

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #633 Dátum: 2009 Október 30, 22:56:10 »
Engem speciál érdekel a kérdés, de azzal kapcsolatban nincs 5letem, h h csináltak helyet majd' 50%-kal több üzemanyagnak...
Az egy dolog, hogy az elektronika "összement", meg a hajtómű-védő redőt elhagyták, de ez akkoris durva
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #634 Dátum: 2009 Október 30, 23:07:20 »
Engem speciál érdekel a kérdés, de azzal kapcsolatban nincs 5letem, h h csináltak helyet majd' 50%-kal több üzemanyagnak...
Az egy dolog, hogy az elektronika "összement", meg a hajtómű-védő redőt elhagyták, de ez akkoris durva

Na, és ez az amit nem értek én sem, és hogy ha ez igaz, és biztonságos (márpedig hogyha repülőgép-hordozón fognak üzemelni ezek a gépek, akkor biztonságosnak kell lennie) akkor mért nem így oldották meg az SMT-ben is a több üzemanyag kérdést, és nem azzal az óriási gerinccel, ami annyira lerontja a légellenállást...
És nem tudom elhinni hogy abban az óriási gerincben kevesebb üzemanyag fér el mint csak az új hajtómű védő rendszer által felszabadult helyen létrehozott tartályokban (ezt jól megmondtam... :)), mert gondolom hogy az elektronika az SMT-n is összement. :-\
« Utoljára szerkesztve: 2009 Október 30, 23:26:01 írta F-15 forever! »

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #635 Dátum: 2009 Október 31, 11:13:10 »
Hát akkor szólok én.
Ha emlékeim nem csalnak a 29-es hátán mennek hátra a kormányvezérlés tolórúdjai. Az újabb változatoknál viszont ez a hely felszabadult, mivel már fly-by-wire rendszert használnak.
Talán ez lehet a megoldás?

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #636 Dátum: 2009 Október 31, 12:29:34 »
lehetséges, de ez mégsem magyarázza meg mitől fér el kevesebb nafta a "púpos" hátú SMT-ben
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #637 Dátum: 2009 Október 31, 13:04:36 »
Viszont talán közelebb visz a megoldáshoz, mert mi van akkor, hogyha az SMT-ben még vannak ilyen tolórudak, és a K-ban már nincsenek (ami valószínű, mert ez is benne van az AS 2007.12.-es számában), és akkor az utóbbiban abba a kisebb gerincbe is üzemanyagot töltöttek, ellentétben az előbbivel, ahol ebbe a "kis" gerincbe nem tölthettek, ezért növelték a méretét, és akkor csak a + helyre töltöttek.
Viszont az csak feltételezés hogy a "púpos" hátúban még vannak tolórudak, és nem biztos.

Nem elérhető gege

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #638 Dátum: 2009 December 30, 01:57:56 »
én speciel  mig párti vok mer ojan szép gép mint 29 ritkán

nekem egyik kedvenc típúsom a mig 29