Szerző Téma: F-22 VS YF-23  (Megtekintve 4481 alkalommal)

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
Re:F-22 VS YF-23
« Válasz #135 Dátum: 2009 Április 05, 21:30:26 »
A Típusismertetők, cikkek c. topicban írta soosjozsef, gondoltam idézem ide, folytassuk itt róla

Múltkor volt szó arról a tendrről asszem a spektrumon, de nem biztos és azt mondták h túl modern lett és sokkal drágább mint a raptor...érdekesnek találtam de lehet benn igazság, lévén hogy a Northrop/McDonnell páros csinálta láthattuk mit hozott ki már anno a North a B-2-ből...

tudtommal pont az volt h Northropék nagyrészt hagyományos anyagok felhasználásával építették az YF-23-ast, mégis elképesztően alacsony volt a radarvisszhangja...

az F-22 javát szolgáló döntés indoklása hivatalosan az volt, hogy túl sokat kellett vna fejleszteni még az YF-23-on, hogy teljesítse a feltételeket (belső fegyverkamra, stb.), így jóval nagyobb volt a kockázat, mint a Raptor esetében
így is a világ legdrágább gépe az ötödik generációs vadász, hátmég ha ellentétes döntés születik, és elszabadulnak a fejlesztési költségek
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #136 Dátum: 2009 Április 06, 14:33:25 »
Én sokféle magyarázattal találkoztam már. Egyrészt amit Phoenix is említett, hogy a hagyományos anyagok túl magas aránya miatt. Aztán a tolóerővektorálást nélkülöző hajtómű is felmerült mint hátrány, továbbá az YF-22 előrehaladottsága a Fekete Özveggyel szemben. De egyes állítások szerint elég nagy bunda volt a dolog, mert az YF-23-ban nagyobb harci potenciál lakozik/lakozott.
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #137 Dátum: 2009 Április 06, 16:02:22 »
Na jah, a TVC nélküli hajtómű. Asszem ott sem volt a kritériumok közt...

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #138 Dátum: 2009 Április 06, 17:32:58 »
Tudtommal se...

és pont előnye volt a hagyományos anyagfelhasználás, mert a gyártási árát akarták csökkenteni
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."