Szerző Téma: Meddig él még az európai harcirepülőgép gyártás?  (Megtekintve 4507 alkalommal)

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
Re: Meddig él még az európai harcirepülőgép gyártás?
« Válasz #105 Dátum: 2009 Február 22, 21:05:42 »
az ALCA nekem is nagyon bejön és az USA pilóta növendékek is azt nyilatkozták hogy ez a legjobb kiképző gép amivel eddig találkoztak!Reméljük nem csak 14db vesznek nekünk hanem legalább kéne 24db 1 üléses és 6 db 2 üléses és akkor van egy szinten a mi légierőnk a csehekével talán egy hangya f_sznyival több lenne és ennyi kéne is a légtérbe meg még egy-két századnyi keményebb gép! ::)
Ha a kacsa nem tud úszni az nem azt jelenti hogy a víz a hülye!

Nem elérhető Mike

• Főhadnagy
  • Mike™
    • Profil megtekintése
« Válasz #106 Dátum: 2009 Február 22, 21:11:48 »
egy ütőképes kis légierőt lehtne összehozni olyan típusokkal amik megfelelnek a célra mivel tudjuk h harcra aligha fognak kelleni ;D
Pl : L-159,T-50,A-50,YAK-130,JF-17
Gazdaságos olcsó, jó teljesítményű típusok, és nekünk bőven elegendő bármelyik felállásban
Bresser Skylux 70/700 + 2/1,5 barlow + Panasonic DMC-TZ1

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #107 Dátum: 2009 Február 23, 10:32:40 »
Az ALCA számára szerintem Afrika jelentheti a piacot. Ott több olyan állam is van, amelyik soha a büdös életbe nem fog 4. generációs gépet venni, mert nincs rá pénze. Nekik tökéletes egy olyan gép, mint az ALCA, aminek alacsony árához fejlett képességek társulnak, ráadásul sebessége megengedi, hogy alacsonytámadó gépnek is alkalmazzák, ami ott elsődleges, mert légi harcra nem igen számíthat. Szóval ha ügyesen csinálják, még jó pénzért megszabadulhatnak tőlük.
Továbbá az ALCA nekem sokkal szimpatikusabb, mint a T-50 vagy a YAK-130 :)
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #108 Dátum: 2009 Február 23, 11:15:48 »
De szerintem a legszebb a kis gyakorlógépek közül az EADS mako lesz ha elkészül utána az ALCA.

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #109 Dátum: 2009 Február 23, 11:49:34 »
Sajnálom AGRESSOR hogy rossz hírt kell közölnöm, de az EADS már évekkel ezelőtt felhagyott a Mako-val.

"MESSZE VAN MINT MAKO A MEGVALÓSULÁSTÓL!"-ezt meg én találtam ki. :-[ :-[ :-[

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #110 Dátum: 2009 Február 23, 13:16:28 »
Ezt hol olvastad mert az angol Wikipédián még az van fent fogy fejlesztés alatt!?

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #111 Dátum: 2009 Február 23, 17:05:54 »
Az AS-ban volt róla cikk, Kővári uraság írt róla, ha jól tudom
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
Re:Meddig él még az európai harcirepülőgép gyártás?
« Válasz #112 Dátum: 2009 Március 18, 00:28:30 »
A tájfunról azt olvastam hogy lehet megcsinálják a Britek az új hordózóikra,pedig állítólag nem lehet de a ruszkik is megcsinálták a Szu-33ast a 27esből ami elsődlegesen elfogó vadásznak készült!Valaki tud róla valamit?

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #113 Dátum: 2009 Március 18, 07:44:03 »
Tervezték évekkel ezelőtt, de azóta se lett belőle semmi.

Ott lesz nekik az F-35B, esetleg megveszik a C-t is, csak a program bedőlése esetén esnének neki a Typhoonnak. túl nehéz gép az egy hordozóra, az ilyenkor szükséges szerkezeti+futómű megerősítések, és szárnyfelhajtó mechanizmus még tovább növelné a gép tömegét.
Mondjuk van miből faragni, hiszen a Eurofighter a Raptor után a 2. legnagyobb tolóerő-tömeg aránnyal rendelkező típus.
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #114 Dátum: 2009 Március 18, 08:23:34 »
A tájfunról azt olvastam hogy lehet megcsinálják a Britek az új hordózóikra,pedig állítólag nem lehet de a ruszkik is megcsinálták a Szu-33ast a 27esből ami elsődlegesen elfogó vadásznak készült!Valaki tud róla valamit?

Valamit terveztek, voltak kis Typhoon makettek makett repülőgép-hordozón egy-két kiállításon, de nem vették komolyan. A kompozit szárnyszerkezeteket nehéz megcsinálni felhajthatóra. Éppen ezért lett teljesen "merevszárnyú" a francia Rafale is. Azt hogy túl nehézgép lenne hordozóra nem hiszem, még egy esetlges átalakítás után sem. Anyagilag is jobban megéri nekik  megvenni az F-35-öst mint belevágni egy fejlesztésbe partner nélkül. A Szovjetunióban az anyagi forrásokkal nem volt gond, és a Szuhojok szerkezete is alkalmasabb volt az átalakításra a fémből készült szárny miatt. Persze nem csak a Szu-33-as miatt, de gallyra is vágták az országot a nagy fegyverkezésben.

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #115 Dátum: 2009 Március 18, 14:52:20 »
Nem olyan nagy a felszálló tömege a tájfunnak 23,5t a max a Horneté 30t és gyengébb a hajtó műve,ha át alakítanák a tájfunt mondjuk az is feljebb csúszna 28t ra akkor is jobb lenne a tolóereje mint a Horneté és a hosszúság szélesség adatokban is kisebb a Tájfun mint a Szuper Hornet.Meg oldható lenne csak ahogy Bear mondta egyedül nem érné meg ki fejleszteni csak akkor ha mondjuk Spanyoloknak és az Olaszoknak is lenne olyan hordozójuk amin elférne a gép nem?Pedig ezen gondolkodhattak volna már az elején amikor tervezték.

A múlt héten volt egy cikk a Tájfunról és az volt bent hogy a Szaúdiak csak 43 gépet vesznek át a 72ből?Meg az Angoloknak sem kell már több mint 200db gép?Erről most mi a helyzet?

De Phoenix ha a 2.legnagyobb a súly toló erő aránya a gépnek akkor mért kéne belőle faragni?Nem azért jó mert ekkora ereje van?!

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #116 Dátum: 2009 Március 18, 20:17:36 »
nem a tolóerő-tömeg arányból kellene faragni, barátom, hanem a gép tömegéből egy esetleges átalakítás után

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #117 Dátum: 2009 Március 18, 20:27:41 »
De ezt te írtad papa,így ezért írtam de láthatod hogy a Super Hornet sokkal nagyobb nála!

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #118 Dátum: 2009 Március 18, 20:32:33 »
jah sorry látom mire gondoltál. azt cinikusan írtam, hogy a megerősítéseknek köszönhető ürestömeg-emelkedést elbírja a dupla hajtómű, és nem lesz drasztikusan szar a gép manőverezőképessége, hiszen nagy a hajtóművek tolóereje