Szerző Téma: Napi politika  (Megtekintve 31702 alkalommal)

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
  • A kedvenc Helyem a teto
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #60 Dátum: 2006 Augusztus 25, 00:42:46 »
Kedves Buzz most mar azert el vagy tajolva eleve munks sincs ami van szunik meg hol a gyszba dolgozon az ember ha ez a  pajeszes megszuntet mindent?????
Nallunk a Flextronich kivonul uszkve 5000 ember lessz szeptembertol munkanelkuli PAjeszpapat nem erdekli de aki itt lakik es abbol a nyanvad 70 000-bol et azt igen hogy adozzunk munka nelkul?

Nem elérhető Buzz Lightyear

• Alezredes
  • A végtelenbe, és tovább!
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #61 Dátum: 2006 Augusztus 25, 10:17:09 »
Idézet
Kedves Buzz most mar azert el vagy tajolva eleve munks sincs ami van szunik meg hol a gyszba dolgozon az ember ha ez a  pajeszes megszuntet mindent?????
Nallunk a Flextronich kivonul uszkve 5000 ember lessz szeptembertol munkanelkuli PAjeszpapat nem erdekli de aki itt lakik es abbol a nyanvad 70 000-bol et azt igen hogy adozzunk munka nelkul?

Én elhiszem hogy te adózol, de a vállalkozók java része nem, mert ügyeskedéssel elkerüli. Nagyon komoly gond, hogy a munkaadók java része feketén dolgoztat, és nem fizet járulékot a melósok után. És akár tetszik, akár nem, ez nem az általatok oly gyűlölt multiknál van így, mert ők nem szaroznak ilyesmivel. Én százszámra ismerek embereket, akik multinacionális cégeknél dolgoznak (Samsung, Suzuki, Sanofi-Aventis, Audi, ZF, BMG, Auchan, Tesco, Pizza Hut, General Electric, Zanussi,stb) és tudom, hogy egyikük sem feketén dolgozik. Lehet vitatkozni, hogy pl. a Suzuki mennyire emberséges, de a törvény emberséget nem ír elő. Az viszont biztos, hogy ezeknek az embereknek nem \"felejtenek el\" TB-t fizetni. Ezzel szemben így hirtelen csak egy-két olyan ember jut eszembe, aki magyar vállalkozónak dolgozik, és a munkabére be van jelentve, van nyugdíjbefizetése, és TB-je. Azért az nem valószínű, hogy csak én ismerem pont a rossz embereket...
Az természetesen szar ügy, ha kivonul egy ilyen nagy munkaadó, de ez sajnos benne van a rendszerben. De azért az nem igaz, hogy ma az országban nincs munka. Tény, hogy Kelet-Magyarország szarul áll, ott tényleg sok olyan hely van, ahol nem nagyon tudsz mit dolgozni, de az ország nyugati részében már évek óta folyamatosan több ezresre rúgó munkaerőhiány van. Természetesen képzett munakerőből. De olyan rendszer meg csak egy volt (a kádári), amikor ha nem volt semmilyen végzettséged, akkor legrosszabb esetben felvettek a MÁV-hoz, vagy más nagy állami mammuthoz szerszámot támasztani, csak hogy ne legyél munkanélküli. Ezért is tart itt az ország, mert az a rendszer kinevelt egy fél társadalomnyi funkcionális analfabétát, akik nem akartak tanulni, mert minek, gödröt ásni, aztán meg betemetni anélkül is lehet.

Változtatás: 2006.08.25 10:07 Buzz Lightyear

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #62 Dátum: 2006 Augusztus 25, 11:04:27 »
Nem igazán akarok már itt hozzászólni, mert egy picit meddőnek látom a vitát. Meg Buzz amúgy is elmondja többségében amit én is gondolok, de legalább jobban fogalmaz mint én, és megspórolom az írogatást :)

Meg moderátor sem vagyok. Viszont nem tudok elmenni Hornet pajeszosozása mellett. Igazán leállhatnál vele.

1. Semmi közünk hozzá hogy zsidó-e.
2. Kurvára nem is érdekel hogy az-e, az számít amit csinál.
3. Én is beszélhetnék Orbánról úgy mint a \"büdös cigány\" de nem teszem.
4. Könyörgöm, legalább lenne pajesza....
5. Meg merem kockáztatni hogy egyetlen árva zsidóval nem találkoztál még életedben, szóval ne nyilatkozz, amíg komolyabban meg nem ismertél egy párat.

Úgyhogy Hornet talán itt is elvárható lenne némi kultúráltság ha nem megy inkább hanyagold ezt a topicot szerintem. Nem értem miért nem lehet korrektnek lenni...

Azt hiszem igazából pont ez a bajom a jobboldaliakkal :D

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #63 Dátum: 2006 Augusztus 25, 11:27:55 »
Hehe. Kösz :)

Amúgy én a vitapartnerek ilyen kis \"finomságaira\" (mint zsidózás, vagy bármilyen származási, vallási, vagy egyéb magánügyön alapuló gyalázkodás) már nem is reagálok. Ezt szintén olyan dolognak veszem, ami nincs olyan szellemi színvonalon, hogy vitaalapnak tekintsem.

Ja Judy!

Utolsó hozzászólásoddal kapcsolatban jutott eszembe, hogy kifogásolod, hogy az emberek az országban át vannak verve, vagy félre vannak tájékoztatva, nem emlékszem már, hogy fogalmaztál. Meg hogy el vannak előlünk titkolva a dolgok.
Csak úgy eszembejutott, hogy szerinted hányan lennének arra kíváncsiak, ha egyik este a jegybankelnök, a pénzügyminiszter, meg a gazdasági miniszter leülnének az M1-en, és olyan 40-50 órában röviden összefoglalnák, amit ahhoz tudni kellene, hogy az embereknek legyen valami fogalma pénzügyről, makro-, és mikrogazdaságról, valutagazdaságról, stb. Ugyanis ezek alapjainak ismerete nélkülözhetetlen, hogy egyáltalán megértsük a gazdaságunkat jellemző ezernyi számadat valódi jelentését, és ezután még mindig amatőr szinten képesek legyünk egyáltalán ítéletet mondani róla. Ezután valóban elvárható lenne, hogy felelősen tudjunk dönteni akkor, mikor a politikusok azt szegezik a mellünknek, hogy akkor most válasszunk az egyik, vagy másik gazdaságpolitikai irányvonal mellett.
De amíg ez az aktus le nem játszódik, addig az embereket (benne én is, nem vagyok gazdasági szakember) úgyis csak az érdekli, hogy mennyibe kerül a kenyér. Így aztán tök lényegtelen, hogy igazat mondanak, vagy hazudnak, félretájékoztatnak, vagy elhallgatnak dolgokat. Sajnos ez az igazság. A valóság az emberek döntő többsége számára egyszerűen túl bonyolult.

Változtatás: 2006.08.25 12:20 Buzz Lightyear

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #64 Dátum: 2006 Augusztus 25, 13:50:16 »
Idézet
Nem igazán akarok már itt hozzászólni, mert egy picit meddőnek látom a vitát. Meg Buzz amúgy is elmondja többségében amit én is gondolok, de legalább jobban fogalmaz mint én, és megspórolom az írogatást :)

Meg moderátor sem vagyok. Viszont nem tudok elmenni Hornet pajeszosozása mellett. Igazán leállhatnál vele.

1. Semmi közünk hozzá hogy zsidó-e.
2. Kurvára nem is érdekel hogy az-e, az számít amit csinál.
3. Én is beszélhetnék Orbánról úgy mint a \"büdös cigány\" de nem teszem.
4. Könyörgöm, legalább lenne pajesza....
5. Meg merem kockáztatni hogy egyetlen árva zsidóval nem találkoztál még életedben, szóval ne nyilatkozz, amíg komolyabban meg nem ismertél egy párat.

Úgyhogy Hornet talán itt is elvárható lenne némi kultúráltság ha nem megy inkább hanyagold ezt a topicot szerintem. Nem értem miért nem lehet korrektnek lenni...

Azt hiszem igazából pont ez a bajom a jobboldaliakkal :D

ismerek 1 pár zsidót... olyan lekezelő volt a saját házamban velem h majdnem kibasztam mint macskát szarni...(vagy legalábbis megkértem volna a fatert h állítsa le... akkor naon dühös voltam!!!
és ez nem 1edi eset egy másik biztos h zsidó ember megvette tőlünk a zongorát(micsoda családi történetek) és rá se nézett űgy adott ki érte jó sokat... a csicskái ütötték le a billentyűt h müxik e pedig a lányának vette...és egész idő alatt nyomta azt a felismerhető mágnás dumát amitól megint felment a pumpám...
és sorolhatnám.JAHH ÉS TI SZAVAZNÁTOK 1 PAJESZOS EMBERRE??? ÉN HA A FIDESZBEN LENNE ILYEN AKKOR IS INKÁBB A MUNKÁSPÁRTRA TENNÉM AZ Xet ennyit erről! magyarország--]magyar miniszterelnök, vallásos kereszt(Y)én(y) , erkölcsös, mefontolt, méltóságtelljes, nincsenek magyarellenes kirohanásai, hatékonyan képviseli a magyar érdekeket! ha valameik sorstársa azt monja h budapestre tankkal kéne visszamenni azt minimum1 megbeszélésre hívni és a szemébe mondani h ha még1szer ilyet monnd akkor kihírdetik a hadiállapotot... (ha nem tetszik el lehet menni...), (komcsi létére ott ünnepli az 56\' ot...) piff dragunov a kézbe, célratarts, tüzelés( ne kegyelmezzetek a NAGY ORRÁNAK)  hupsz összekevertem mind1 KITARTÁS

Nem elérhető Judy

• Szakaszvezető
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #65 Dátum: 2006 Augusztus 25, 13:59:44 »
mo.on nincs demokrácia, és semmibe veszik az emberi jogokat.
Spinoza óta tudjuk, hogy ha félre vannak tájékoztatva az emberek, akkor az a demokrácia hiánya. a jogtalanság melegágya.

nem olyan bonyolult az élet, épp ez az!!!!

miféle hozzáállás ez?szegény emberek butuskák és egyébként sem kíváncsiak a gazdasági helyzetre-megy ugye egyebekre sem.
és ki dönti ezt el?
ki határoz így?
ki állítja, hogy olyan bonyolult itt minden, hogy szegény magyar állampolgárok, akik itt tengetik az életüket ne kelljen nekik bonyolult dolgokkal foglalkozniuk.

és tudod mit! ez a legNAGYOBB hazugság!!!!
hogy bonyolultak a dolgok- ez a diktatúrák sajátja. ti úgysem értenétek TEHÁT KUSS, majd mi akik egyébként is már felül vagyunk majd mindent szépen eldöntünk.

és tudod érdekes lehet a szemedbe nézni...menjen külföldre akinek nincs munkája...
ejejej...

na ez tömeggyilkossággal ér fel! ma már nem kellenek táborok mint az \'50-es években elég ha nincs munka elmegy, meghal, magától is!!!

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #66 Dátum: 2006 Augusztus 25, 14:12:23 »
Idézet
és tudod érdekes lehet a szemedbe nézni...menjen külföldre akinek nincs munkája...
ejejej...

Kikérem magamnak, én ennek pont az ellenkezőjét mondtam.
Egyébként jót röhögtem azon amit mondtál.
Ajánlok egy fogadást neked. Kérdezz meg a családod, ismerőseid körében 20 embert, hogy meséljék el a TV, a mikrohullámú sütő, a hűtőszekrény, és a villanykörte működési elvét. Nem lesz köztük három, aki mindegyikre tud válaszolni. Pedig ezek a dolgok egyszerű középiskolai szinten megérthetők, a megértésükhöz szükséges információanyag együtt nem tesz ki 4 oldalt, ráadásul mindennap találkozunk velük. Miből gondolod, hogy akkor a LÉNYEGESEN bonyolultabb közgazdaságtan (a legegyszerűbb közelítésben sem foglalható össze 2-300 oldalnál rövidebben, és ráadásul viszonylag ritkán kell vele foglalkoznunk jó esetben) megértéséért összetörnék magukat az emberek?????
Azt meg nem lenne baj, ha nem felejtenéd el, hogy nem az a diktatúra, hogy a vezetők döntenek, hanem az, ha a vezetőket nem a választópolgárok szavazzák meg vezetőnek. Ugyanis a választás épp arra való, hogy eldöntsük, kire bízzuk a vezetést. És épp innen következik, hogy a választott miniszterelnök legitimitásának konzekvens megtagadása (értsd: mai \"jobboldali\" magatartás) ellenkezik a demokráciával, mert a demokrácia többek közt azt is jelenti, hogy a kisebbség elfogadja a többség akaratát. Ne téveszd össze! nem arról beszélek, hogy szeretniük kell Gyurcsányt, egyet se kell érteni vele, de el kell fogadni, mert pillanatnyilag a választópolgárok nagyobb része erre szavazott.

Ja, a fogadás tétje, hogy ha nincs igazam, elismerem, hogy neked van igazad.

Változtatás: 2006.08.25 14:13 Buzz Lightyear

Nem elérhető Judy

• Szakaszvezető
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #67 Dátum: 2006 Augusztus 25, 14:38:30 »
ígérem válaszolok bővebben is!

csak egy példa bonyolultságra. a pénz alapja a gazdaság teljesítménye. ennyi. ha rossz a gazdaság teljesítménye infláció lesz. a nemzeti bank néhány évig tud hülyéskedni a kamatlábakkal stb. de ez nem megy a végelenségig.
tehát pénz alapja a gazdaság. ez bonyolult?
ha rossz helyzetben van a gazdaság a pénznek is annyi.
magyarul az emberek munkájának nem lesz értéke. értsd szarabbul fognak élni.

komolyan mondom, én nagyon sok kérdést el tudnék magyarázni tévében!!!!! és megértenék, és érdekesen!!

és a KURVA ÉLETBE!! kit nevezel te itt jobboldalnak??????L? milyen jobboldali magatartásról beszélsz???
mert a parlamentben NINCS  jobboldali, de valamit elárulok baloldali párt sem!!
ezek a saját érdekeiket, ill. a megbízóikét érvényesítik, közük sincs a néphez.
be tudom bizonyítani.
és azt is, hogy diktatúra van...

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #68 Dátum: 2006 Augusztus 25, 14:51:18 »
Kész meghaltam. A röhögéstől. Igen Judy, irány a tv. Lehetőleg a tv2 szilveszteri mikroszkóp színpadi műsorába. Ott biztos jól ülnének a poénjaid.

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #69 Dátum: 2006 Augusztus 25, 15:27:56 »
Öcsém a FIDESZ tényleg jobboldali konzervatív érdekeket képviseli ez tény és ha ő  maradt volna hatalmon most nem lenne megszorítócsomag csak 1 helyes ösztönző gazdaságpolitika, ennyi csúfság sem lett volna nem lett volna miniszterelnökváltás semmi 1 európai versenypáján megáltuk volna a helyünket most meg kilyukadt már 3 éve a kerék... és nincs pénz 1 foltra se...
és ninsc olyan amit amit az mszp sek mondanak h ők a \"kissebbik\"rosszra szavaznak... ilyen !NINCS! van 1 normális emberi jobboldal(mdf nélkül) és van 1 tőkés baloldal ami csakis a külföldi nagytőkéseket szolgálja jó kis pénzért(amiből még az unokájuknak sem kell dolgozniuk) egyéb dolog amit mi jótékonynak hinnének az mszp sek az arra van h megtartsa őket a pártnál és ne lássák meg a véres valóságot!
JA ÉS ÚGY VITATKOZZUNK H 1X BIZTOS LESZ HARCIREPÜLŐKÖS TALÁLKOZÓ! ÉS ARRA NEM ÚGY SZERETNÉK ELJÖNNI H HÚ OTT 1 MSZP S
MEG OTT A JÓARC FIDESZES AMOTT PEDIG AZ A LIBERÁLIS HÍMRINGYÓ! HANEM MINT 1 TÁRSASÁG AKIK A REPÜLÉST 1FORMÁN SZERETIK ÉS LEGFEJJEB A BESZÉLGETÉS LEGRÉSZEGEBB PONTJÁN KERÜLNE ELŐ A POLITIKA(AMIRE REMÉLEM NEM EMLÉKEZNÉNK) 1 KELLEMES HÜTTÉBEN BESZÉLNI 1 ZLATYI ÉS 1 BECHEROFKA MELLETT... ELSZÁLLT A MÉRGEM TELLJESEN... LEGYENMÁR TALÁLKOZÓ AHOL VÉGRE BŐVEBBEN KIFEJTHETI AZ EMBER A VÉLEMÉNYÉT!!!!!!!!

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #70 Dátum: 2006 Augusztus 25, 15:29:46 »
JAHH ÉS A JOBBOLDAL AZÉRT VESZÍTETT MERT NEM VOLT ÖSSZEFOGÁS!MINT A BALOLDALON!

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #71 Dátum: 2006 Augusztus 25, 15:30:31 »
bocsi h beakadt a caps lock! na csocsesz:)

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #72 Dátum: 2006 Augusztus 25, 15:38:06 »
Na Alamo, hosszú idő után az első értelmes felvetésed. Tudom akinek nem inge ne vegye magára, de ez a liberális hímringyó... Ugyan az utóbbi nem vagyok, de liberális igen, és ezt elég sokan tudják ezen az oldalon. Szóval akarva akaratlanul magamra veszem.... Tehát legközelebb vagy címezd az ilyet személyesen annak akinek szánod, vagy ne mondj ilyet, mert egyesek talán nem értékelik.

Meg persze a többi mondandóddal se nagyon értek egyet, már ami a politikát illeti... Az a baj hogy el is hiszed amit mondasz, csak az a gáz hogy mindenféle bizonyító alap nélkül hajtogatjátok a magatokét, Te is, Judy is. Valamikor kimerül majd a Duracell, vagy ez az örökké tartó változat?

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #73 Dátum: 2006 Augusztus 25, 16:44:18 »
Judy!

-Az mókás volt, amit a gazdaságról, meg a pénzről mondtál. Majd megkérdezem a hugomat, hogy mi a túrót hülyéskedett ezzel 3 évig a főiskolán? Helyetted kérek elnézést a szakemberektől. Te komolyan azt gondolod, hogy ott mondtál valamit? Na ne.
-Jobboldalon ma senkit se ismerek, se a Fidesz (szerinted nem jobboldal, de mindegy), se MIÉP, se Jobbik, se ezernyi más kis szervezet, aki ne vonná rendszeresen kétségbe a mostani kormány legitimitását. Pedig a Köztársasági Elnök Úr kimondta, hogy demokratikus, törvényes választáson szavazta meg az ország. Akkor ki itt a demokrata, és ki nem?

Alamo!
Ha te úgy osztályozod az embereket, hogy van a jófej fideszes, a szemét maszopos, a buzi szadeszes, a nemtudommilyen (gondolom csúcsfasza) miépes, a görényállat emdéefes, akkor semmiben se vagy különb azoknál a románoknál, szlovákoknál, szerbeknél, akik azért utálják a magyarokat, mert magyarok. Márpedig őket szar embereknek tartod nem?

A politikai paletta jobb oldalán meg nem az összefogás hiányzott, hanem a kompromisszumkészség. Orbán Viktor már felszámolta a Kisgazdapártot, és a MIÉPet, kis híján sikerült megtennie az MDF-fel is, a kereszténydemokrata pártot meg nem engedte kicsírázni, hanem egyből annektálta. Nem összefogni nem sikerült, hanem mindent felfalni. Nagy különbség.

Meg jösz itt a sok egyéb fideszes lózunggal, amit szerintem pártkiadványokból kopipésztelsz ezerrel. Unalmas. Nézegessétek őket családi körben, kereteztessétek be, és tegyétek ki a kandalló fölé, a Kerényi Imre képe mellé. Saját gondolat lesz? Ja nem, bocs, azt tiltja a Vezér.

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
Napi politika
« Válasz #74 Dátum: 2006 Augusztus 25, 17:29:19 »
Anélkül, hogy bárkit meg akarnék bántani azt kell mondjam, mókés hozzászólások születtek. Csatalakoznék a Liv és Buzz által képviselt vonalhoz, de nem írom le újra ugyanazokat a dolgokat, mert minek.

Viszont arra kérnék mindenkit, hogy kerülje a származási, vallási, politikai meggyőződés, stb. alapú fikázást.

Btw Alamo! Miért kell a magyar miniszterelnöknek kereszténynek (vagy akár vallásosnak) lennie? Ja és ha református teszemazt, már az is kizáró ok szemedben?