Szerző Téma: Napi politika  (Megtekintve 30815 alkalommal)

Nem elérhető snakeye

• Honvéd
    • Profil megtekintése
Re:Napi politika
« Válasz #735 Dátum: 2009 Július 09, 21:26:04 »
kihagytam pár dolgot ami most jutott eszembe!
Ugye kaptunk volna 4 herkulest az usától csak fel kellett volna őket ujjítanunk! Erről lemondtunk mert túl nagyok azt mondták az okosok! Most a románoknál repkednek a gépek!
A németek felajánlottal 135db Leopard 2A4est ocskavas árban. Ez se kellett nekünk de a lengyeleknek jó volt! Nemrég a hollandok kínáltak néhány AH-64est kb 1000 repült órával kb félárban, de ez se kell nekünk!
Remélem valahogy megtanulnak a döntéshozók agyatnöveszteni és használni azt mert igy nem látok sok esélyt az elörrelépésre.
Egy jó ideig katona voltam és ahol voltam több alezredessel találkoztam mint sorkatonával.
És nagyon idegesített hogy minden évben uj irodabútort kapott az összes hájfejü.
Vagy pl nyugállományba akarták küldeni kapott 3 hónapot ez idő alatt csináltatott magának egy másik osztályon helyet magának és igy fedezték egymást a tisztelt Ales urak.
Ja és a kötelező fizikai felméréseket mind Skippelték! Nekünk meg ment a dorgálás ha 1 mp-vel lassabban futottam mint a táblázat által előírt! Ez undorító volt! De amúgy szerettem a seregben eltöltött időt!

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #736 Dátum: 2009 Július 09, 21:32:40 »
Azokat a Leopardokat bármikor a NATO rendelkezésre kell bocsátani ha kéri nem?
Nekem valami ilyesmi rémlik ezzel az üggyel kapcsolatban, bár tény hogy akkor már tényleg nagy baj van!

Nem elérhető snakeye

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #737 Dátum: 2009 Július 09, 21:37:17 »
Ja ja asszem Natos dandár lett belőle! DE van nekik akkor is! Nekünk meg már T-72eseink sincsenek! :( :'( ( HK-s SPK voltam)

Ja a pidbulos vidi Tetszik :D

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #738 Dátum: 2009 Július 10, 10:33:33 »
Érdekes, hogy a régi római szállóige mennyire igaz ma Magyarországra, és a világra úgy általában.
"Panem et circenses!" , vagyis kenyeret és cirkuszt.
Mindenki vonja le a következtetést maga...
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Mike

• Főhadnagy
  • Mike™
    • Profil megtekintése
« Válasz #739 Dátum: 2009 Július 10, 10:37:20 »
ebből a kettőből jó lenne ha kenyér is jutna ;D
Bresser Skylux 70/700 + 2/1,5 barlow + Panasonic DMC-TZ1

Nem elérhető snakeye

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #740 Dátum: 2011 Január 30, 13:03:25 »
Válasz a "A NATO állítja: átvették a kezdeményezést Afganisztánban" cikkben zajló vitához.

Gondoltam itt folytatom, ha már nem HT-ről van szó!
1.
Kezdeném azzal, hogy afganisztánba nem azért mentek az amik mert demokráciát akartak teremteni az ott élő népeknek. Szept 11.-után feltehetően ott rejtőzött Oszama Bin Láden, és Őt akarták elkapni és ottragadtak tálibokat üldözni. Ez alapjában egy olyan háború amit nem nyerhetnek meg. Ha követték volna Szun-Ce könyvében írtakat el se kezdik a háborút.
"Minden háború az első csata elötti utolsó pillanatban dől el."

Jelenleg próbálják menteni a menthetőt. Rengeteg pénzük elmet a háborúra és lényegében eredményt nem tudnak felmutatni. Oszamát nem kapták el azt se lehet tudni él e még. Rengeteg a veszteségük és a tálibok még mindíg aktívak. Ezt nem tudják, hogyan nyomják le az adófizetők torkán.

2.
Egyiptom. Én a tömeget a népet támogatom ebben az estben. Nem hiszem, hogy ez a legjobb megoldás amit választhattak, de lehet nem volt már más lehetőség. A kormány és a köreihez tartozók jól élnek, de mindenki más nyomorban. megértem őket.
annó a komunizmust se sikerült meghonosítani ott, ahogy a demokráciát sem. Más az emberek mentalitása ez a népük jelleméből fakad. ezért nem lehet rájuk erőltetni semmilyen külföldi rendszert. nekik kell megtalálni a legmegfelelőbbet, amit fent is tudnak tartani hosszútávon.

3.
Én nem akarom a nyugat bukását, de az amit az USA csinál tényleg arcátlan képmutatás.
És most ne kezdjünk el mutogatni más országokra, hogy de Ők is...
Nem másokról volt szó hanem az USÁ-ról.

4.
Amúgy magyarországon is el kellene gondolkozni, hogy jó e a demokráciánk.
A lakosság kis száma jól él, egy nagyobb száma megél, éldegél, és a jórésze itt is lecsúszik és szegénységben tengődik. kérdm és ott ahol a 3millió bejelentett munkavállalóbó 2 millió minibálbérért dolgozik ott hogy jön ki a 186 ezres átlagfizetés?
Megyek panaszra a fönökömhöz, hogy egy 1est lehagyott a számsor elejéről utalásnál. :P
Azért nem lehet panaszkodnunk a szocializmusunkra. aki akart dolgozhatott. Minden család elment minden évben nyaralni, Leheett házat építeni, kocsit venni (sokat kellett rá várni ugyan), de lehetett élni.
Elismerem az hülyeség volt, hogy nem lehetett külföldre utazni.
Most a demokráciában inkább kapitalizmusnak mondanám. A kettő számomra nem ugyan az. Talán valahol a kettő között kellene keresni a megfelelő középutat. a komunizmus és a demokrácia között. Ahogy kínában csinálják. Lehet az a rendszer se fog tökéletesen működni, de lehet jobb mint a nyugati kapitalizmus.

És végezetűl egy érdekes cikk.
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20110127-elkerulheto-lett-volna-a-valsag-az-amerikai-vizsgalobizottsag-szerint.html

Aki látta Micael Moore- Kapitalizmus! Szeretem! dok.filmjét sok ismerős dolgot(arcot) fog benne felfedezni.