Szerző Téma: Ritkaságok  (Megtekintve 17073 alkalommal)

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Dátum: 2006 Augusztus 22, 22:38:32 »
Ebbe a topicba nagyon ritka típusok képeit kellene beküldenetek. A cél a típusok felismerése, így bővítve ismereteinket. Játékféle lenne ez, de kérjük, addig ne küldjetek új képet, míg az előzőre rá nem jött valaki! Emellett fontos lenne, hogy tényleg nagyon ritka típusok legyen a szereplők.

Végül pedig ez úton szeretnénk köszönetet mondani Buzz-nak az ötletért!  

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #1 Dátum: 2006 Augusztus 22, 22:54:14 »
Itt is volna az első kérdés, remélem nem lesz túl nehéz :)

Tehát, milyen típust ábrázolnak a képek?

Változtatás: 2006.08.22 22:51 Tcat

Nem elérhető Buzz Lightyear

• Alezredes
  • A végtelenbe, és tovább!
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #2 Dátum: 2006 Augusztus 23, 11:58:58 »
Szerintem marhajó a kezdeményezésed, nekem is eszembe juthatott volna ilyen topic nyitása :)
Na nem baj, legalább ötletet adtam.

A géphez: kiba ismerős, de nem tudom pillanatnyilag hová tenni. A szélvédő meg a tető nagyon Cessnásnak tűnik nekem.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #3 Dátum: 2006 Augusztus 23, 14:39:41 »
Hehe, ha én nem, akkor Tcat csinálta volna meg :) Beszélgetés közben feldobtam, hogy lehetne ilyen topic, ő meg épp ugyenerre gondolt :)

Na jó gondolkodást :)

Nem elérhető Jago

• Zászlós
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #4 Dátum: 2006 Augusztus 23, 15:28:41 »
Első ránézésre a Mjasziscsev M-55 ugrott be, de rájöttem, hogy nem az, mert ez a gép kétülésesnek tűnik, na meg a U.S AIR FORCE felirat is segített egy kicsit...tehát egyelőre nincs jobb ötletem.

Nem elérhető Tank

• Honvéd
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #5 Dátum: 2006 Augusztus 23, 15:33:01 »
Szerintem valami 2 egymás melletti ülésű 2 hajtóműves kísérleti stádiumig eljutott gyakorlógép lehet. Lehet, hogy vmelyik tender vesztese vagy egy kísérleti gép. Szerintem 1960 és 1980 küzötti. Hogy mi a típusa : lövésem sincs

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #6 Dátum: 2006 Augusztus 23, 17:50:29 »
Engem legjobban az az osztott vezérsík zavar a dologban. Az olyan rohadt jellegzetes dolog, nem túl gyakori megoldás ebben a tömegkategóriában. A gép nyilván kiképző akart lenni, mert azokat szokták ilyenre festeni az USAF-nál. Még azon is gondolkodtam, hogy valami FAC típus (ez magyarázná ezt a furcsa egymás melletti elrendezést), de ott csak a Bronco, meg a Mohawk jutott eszembe. Esetleg csapásmérők kiképzéséhez fejlesztették? Na majd otthon átnézem a gyűjteményt, és holnap megírom, találtam-e valami használhatót.

Nem elérhető Falcon

• Őrmester
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #7 Dátum: 2006 Augusztus 23, 18:25:27 »
Ez a Fairchild egyik kudarcba fulladt gépe a Cessna T-37 Tweety felváltására tervezték de aztán mégsem került rendszeresitésre

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #8 Dátum: 2006 Augusztus 24, 08:38:29 »
Tényleg az, T-46 Eaglet lett volna a neve, de csak három prototípus készült el, aztán törölték. Érdekes, hogy a tervezése-elkészítése épp egybeesett a másik topicban említett Boeing Skyfox-éval, de azt se rendszeresítették végül. Úgy látszik, akkoriban mindenki hatalmas üzletet látott a gyakorlógépek cseréjében. Azt jól gondolom, hogy végül ezek helyett lett a Goshawk?

Na mindegy, a lényeg, hogy az első \"kiírást\" Falcon nyerte!

Én amúgy arra gyanakodtam, hogy ez a svédek Saab105-ösének átalakított változata lehet, mert az orr, a kabin, a beömlők, a szárny elhelyezése (ami ezeken a képeken látszik) kísértetiesen hasonlít. Csak azzal az osztott vezérsíkkal nem tudtam mit kezdeni :)

Változtatás: 2006.08.24 10:47 Buzz Lightyear

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #9 Dátum: 2006 Augusztus 24, 11:42:59 »
Igen pontosan az, bár Falcon utánanézhetett volna a pontos típusjelnek. De ettől még ott a pont.

A kép pedig nem véletlen, gondoltam a Boeing Skyfox után maradjunk témánál :)

No de mi legyen a következő feladvány?

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #10 Dátum: 2006 Augusztus 24, 11:55:39 »
Azért én azt javaslom, hogy ne olyan gépeket adjunk feladványnak, amikről egy képet lehet találni összesen a világhálón, és mondjuk összesen egy prototípus épült belőle, mert azok is érdekesek, de annyi kísérleti gépet építettek világszerte, hogy így nagyon hülye feladványokat lehetne kitalálni. Azonkívül amit még fontosabbnak tartok, hogy maradjunk meg az oldal címénél, tehát a feladványok legyenek harci repülőgépek, helikopterek, vagy katonai kiképzők.

De lenne még egy felvetésem! Ha a gép felségjelzése túlságosan leegyszerűsíti a kérdést (teszem azt egy örmény gyártmányt akarok feladni, akkor igen egyszerű rákeresni az örmény gyártmányokra, nyilván nincs belőle olyan sok), vagy a gépen túlzottan árulkodó feliratok vannak (mondjuk a neve...) akkor azt érvényes kimaszkolni?

Változtatás: 2006.08.24 11:51 Buzz Lightyear

Változtatás: 2006.08.24 11:59 Buzz Lightyear

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #11 Dátum: 2006 Augusztus 24, 12:19:14 »
Szerintem ez nem nehéz.

Nem elérhető Tank

• Honvéd
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #12 Dátum: 2006 Augusztus 24, 12:22:56 »
Szerintem ez egy Gloster Javelin brit hajófedélzeti elfogóvadász a hidegháború elejéről. Javítsatok ki ha tévedek !!!

Nem elérhető Jago

• Zászlós
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #13 Dátum: 2006 Augusztus 24, 12:39:13 »
Helló!
Szerintem nem Javelin, de szintén angol típus, a Supermarine Swift. A Javelin így néz ki:
http://avions.legendaires.free.fr/Images/Gjavelin.jpg

Változtatás: 2006.08.24 12:30 Jago

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Ritkaságok
« Válasz #14 Dátum: 2006 Augusztus 24, 12:42:53 »
Oh hát erről éppen lemardtam :D Pedig tudtam. No grat Jago :)