Szerző Téma: Pancelozott jarmuvek  (Megtekintve 11485 alkalommal)

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
Re:Pancelozott jarmuvek
« Válasz #90 Dátum: 2009 Szeptember 22, 15:06:35 »
Egy kissé eltévedt hsz.-t átdobtam ide, kérem itt véleményezzétek a srác felvetését

Idézet
ha ti lennétek az illetékesek: Boxer MRAV vs. Patria AMV? és miért?!
Ami a neten, wikin van azt tudom, főként olyanok érdekelnek, ami nincs ott :D
pl. van e valami halvány esélye Mo-nak valamelyikre, feltételezve egy értelmes kormányt (persze, ha a Patria szlovéniai és a Grippen magyarországi üzletei közti "hasonlóságot" nézzük, akkor igen :D) ár, extrák! üzemeltetés közben napvilágot látott gyerekbetegségek, melyik moduláris koncepció a jobb szerintetek, minőség, stb...
mint egy autótesztben :D

mrtwelvetrees

"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #91 Dátum: 2009 Szeptember 22, 18:49:25 »
Nekem a Boxer jobban tetszik de a Patriai is nagyon ott van!
A Boxer német ezért az mindent elárul 8)
A Patriat meg úgy tervezték hogy bírja a hideget és a ellenálló legyen mert ugye a Finnek tudják "jobb félni mint meg ijedni" Oroszországtól!
De egy alapos teszten derülne ki hogy melyik a jobb.De én a Boxerre szavaznék meg a Leopard 2esre mellé!! ;D
Ha a kacsa nem tud úszni az nem azt jelenti hogy a víz a hülye!

Nem elérhető mrteddy

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #92 Dátum: 2009 November 27, 18:10:06 »
na én vagyok mrtwelvetrees csak elfelejtettem a jelszavam :S és kénytelen voltam újat csinálni.
na nálam a boxer mellett szól, hogy német, a pátria mellett meg, vagy 400k $-val olcsóbb, és szélesebb fegyver választék van hozzá, ha jók az infóim...
« Utoljára szerkesztve: 2009 November 27, 18:15:49 írta mrteddy »

Nem elérhető sid911

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
    • Letala.net
« Válasz #93 Dátum: 2009 November 27, 19:53:47 »
...meg a finnek nagylelküen hozzájarulnak egyes magánszemélyek vagy pártok "konyhapénzéhez" a megrendelő országban ;D
« Utoljára szerkesztve: 2009 November 27, 19:55:50 írta sid911 »

Nem elérhető mrteddy

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #94 Dátum: 2009 November 28, 13:32:21 »
a szlovén ügyre gondolsz? :D ez a skandinávoknál bevett szokás úgy látszik, mint a Gripen nálunk... de ez nem az ő hibájuk...

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #95 Dátum: 2009 November 28, 14:04:36 »
ez mindenhol így van a világban, nem mi találtuk fel a korrupciót...
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető szittya88

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #96 Dátum: 2010 Október 06, 22:24:42 »
Ki milyen lehetőséget látna a PSZH-k modernizációjában?
Páncélzatra erősebb a btr-80 asnál
tömege mégis kisebb
sebességre azonos
úszóképes
és Magyar ami a munkahely teremtés szempontjából se egy elhanyagolható dolog
Mert szerintem kiegészítő páncélzattal egy modernebb erősebb motorral zajcsökkentő burkolattal ellátva az utasteret és az ajtó áttervezésével (max nagyobb kaliberű fegyverzettel ellátni) egész ütőképes szállító harcjárművet kapnánk.
És megérné belefektetni mint a hadsereg szempontjából mint a munkahejteremtés szempontjából. Várom a válaszokat.

Nem elérhető krova

• Tizedes
    • Profil megtekintése
« Válasz #97 Dátum: 2010 Október 07, 19:55:58 »
Ha azokra a PSZH-k ra gondolsz akkor őket már elnyelte a kohó .

Nem elérhető szittya88

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #98 Dátum: 2010 Október 07, 20:44:14 »
És ha a magyar állam újra elkezdené gyártani de már modernizálva?
Szerintem tökéletes alap lenne a magyar hadiipar feltámasztására.
Egy fejlett hadiiparral mindenki csak jól járna minden  magyar ipar és persze az állam is nembeszélve az emberekről és a Honvédségről.
(Egyéb ötlete valakinek a magyar hadiipar feltámasztásával kapcsolatban természetesen reális lehetősége érdekelnének :D

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #99 Dátum: 2010 Október 07, 20:58:03 »
Nem nagyon vagyok otthon a szárazföldi eszközökben, így nézzétek el nekem ha vmi baromságot mondok. Csak általános dolgokkal tudok érvelni:

Ez az "újra elkezdhetnénk gyártani" dolog ott gázos kicsit, hogy sokszorosába kerülne a piacon kapható hasonló feladatú járműveknek, mivel a gyártósor már nem él, így új eszközöket kéne hozzájuk gyártani, sőt abban sem vagyok biztos h a gyárra nem férne rá egy felújítás. már ha áll még... szóval ezek mind növelné a beszerzési költségeket, és jelenleg két dolog hiányzik a Honvédségtől: elég katona és pénz. A szükséges dolgokat nem tudjuk megvenni, nem egy iparfeltámasztó kezdeményezést támogatni.

Nos így itt vége is a dolgoknak...

Nem elérhető szittya88

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #100 Dátum: 2010 Október 07, 21:33:29 »
Ez tény.
És mi a helyzet a homokfutókkal ott van pl a szöcske.(persze szintén modernizálni új motor esetleg kevlár és kerámia kompozit borítás kisebb repeszek és karabélyok ellen)
A Külföldi missziókba se se ártana belőlük pár darab ha már muszáj kint lenni a Honvédjeinknek. És persze itthon is kilehetne használni a képességeit.(szükség esetén)
Az előállításához se kellene gyártósor vagy nagy gyárat építeni (felújítani).
És egy ekkora volumenű beruházást biztos kibírna a költségvetés.
És valahol úgyis el kell kezdeni a hadiipar feltámasztását (és az idő nem nekünk dolgozik mert az a kevés tapasztalat is ami van végkép elavul ha még nem avult el)
És egy gyors mobilis könnyű hadtest felállítása és fenntartása gazdasági szempontokból is megéri.
Felszerelni nagy hatótávolságú kézi páncéltörő rakétával ami nem nagy drágaság gepárd nehéz romboló puskával és persze könnyű vagy nehéz géppuskával (vagy akár mind kettővel).
A mozgékonyság és a nagy tűzerő már egyszer bevált nekünk (igaz több mint 1000-éve de szerintem ezek a tulajdonságok napjainkban is hasznosak lennének).

Nem elérhető sid911

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
    • Letala.net
« Válasz #101 Dátum: 2010 Október 08, 17:48:19 »
Szvsz a "hadiipar feltámasztására" megfelelőbb lenne a honvédség által a jövőben rendszeresített külföldi jámüvek  hazai gyártása, már amennyiben ez valamilyen szintű technológiai transzferrel is járna. Ebből többet lehetne profitálni (és nem csak pénzügyileg) mint valamilyen elavulófélben lévő  eszközök  modernizálásából... Az persze más kérdés hogy ebben a "hadiiparban" mennyi "hadi" van saját ezirányú fejlesztés és értékesítés hiányában... A szlovén Sistemska tehnika-t senki sem tartja hadiipari vállalatnak, pedig ott készültek a Valukok, emellett a T-55-ösöket is ott modernizálták.
« Utoljára szerkesztve: 2010 Október 08, 17:51:51 írta sid911 »

Nem elérhető krova

• Tizedes
    • Profil megtekintése
« Válasz #102 Dátum: 2010 Október 08, 21:21:19 »
Szerinted ott ahol egy repülőgép gyár /Dunai Repülőgépgyár /helyén tesco-t építenek abban az országban  van ilyen kezdeményezés.

Nem elérhető szittya88

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #103 Dátum: 2010 Október 08, 22:45:29 »
Ha az állam nem kezdeményez kezdeményezni kéne a civil szférának mert a nép maga az állam nem a föld miket határok öveznek mi vagyunk az ország a az állampolgárok.
és jogunk van egy minden téren fejlett és normális országban élnünk ami képes arra hogy önerőből fent tartsa magát és önerőből fedezze saját igényeit legyen ez a hadiipar vagy bármi más mert minden feltétel adott és ha azok akiket bejutattunk a parlamentbe ezt nemteszik hát neki kell álni és önerőből létrekell hozni egy skandináv országba dolgozok per pill és látom a külömbséget (látom azt hogy itt se a politikusok miatt élnek jobban az emberek és nem miattuk fejletebb minden hnem az itt élő emberek hozzáálásamiatt) mert itt nem azt várják hogy egyszer valaki elkezdi hanem nekiálnak és ők maguk elkezdik amit szeretnének hogy ugy legyen) mert tudják lehet hogy látszolag semmit se jelent de "egy hópihe inditgya a lavinát is."