Szerző Téma: Hírek  (Megtekintve 20671 alkalommal)

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
Hírek
« Dátum: 2007 Május 13, 10:14:48 »
Ha jól emlékszem B-2 hozta fel, hogy a kantin csak félig-meddig demilitarizált az "Olvastátok" és a "Haditechnikai folyóiratok" topicok miatt. Ez igaz, így némi átstruktúrálás után, akkor ezentúl a haderőkhöz kapcsolható hírek legyenek itt megemlítve.

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
Re: Hírek
« Válasz #1 Dátum: 2007 Május 13, 12:48:22 »
Őszintén szólva #1: nemtom lehetett-e olvasni/hallani erről a magyar médiában és csak én maradtam le róla, de azért leírom ezt a hírt :)

Őszintén szólva #2: igazából ez egy jóval hoszabb írásnak indult amivel azonban nagyon elmásztam a rakétaerők helyzetébe, de időm épp nincs befejezni a mondókát, úgy meg nem ér semmit, szal delete lett :S

Szóval már korábban is lehetett arról hallani, hogy MIRV-esítenék a Topol-M rakétákat az oroszok, de konkrét időpontról eddig nem volt szó. Nos most már van. A napokban, egész pontosan május 7-én a Stratégiai Rakétaerők parancsnoka, Nikolai Solovtsov tábornok azt nyilatkozta a sajtónak, hogy Oroszország 2-3 éven belül MIRV-esíti a Topol-M rakétaerőt. (Azaz a jelenlegi 1 helyett a Topol-M maximálisan kapacitását jelentő 3, egyenként célravezethető nukleáris töltet figyel majd a rakétákon.)

Tavaly márciusban a rakétát kifejlesztő Moscow Institute of Thermal Technologies (Apropó, van ennek valami tisztességes magyar ferdítése?) igazgatója már utalt erre a lehetőségre, mint az amerikával való nukleáris egyensúly fenntartásának eszközére, és a szóban forgó tábornoknak is volt egy a mostanihoz nagyon hasonló, csak konkrét időpontot nélkülöző bejelntése tavaly év vége felé. (infó @ fas.org, SS-27)

Egyes amcsi elemzők szerint nem a pajzs miatt van ez, hanem mert rohamosan érik el szolgálati idejük végét a régebbi orosz rakéták és MIRV-esítés nélkül az egyelőre relatíve kevés Topol-M nem lenne elegendő a kihulló rakéták pótlására. Ebben van igazság, de vitatkozni is lehet vele, hosszú lett, nem fejeztem be, mint írtam fentebb :)

Nem elérhető B-2

• Alezredes
  • B-2: Ray of the sky
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2007 Május 13, 20:36:24 »
Moscow Institute of Thermal Technologies (Apropó, van ennek valami tisztességes magyar ferdítése?)

Nincs  :) Vagy esetleg Moszkvai Kályhagyár (amúgy nem is olyan nagy hülyeség, mint pl. a salgótarjáni hasonló cég -kályhákat és hasonlókat gyártott régen, nem jut eszembe a pontos neve- is csinált pl. tank alkatrészeket, csak jól álcázták).  :D De lehet, hogy a thermal az atomrakéták felrobbanása utáni hőre utal.  :D

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2007 Május 13, 22:12:54 »
Khm khm. Salgótarjánban tűzhelygyár volt, van és lesz is szerintem még egy darabig, de erről még nem hallottam. Próbálok utánanézni, de innen Egerből necces lesz. Otthon biztos van a környezetemben olyan, aki ott dolgozott :)

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2007 Május 13, 22:54:12 »
... Moszkvai Kályhagyár ...

Jaja, csak azok a fránya kályhacsövek állandóan elrepültek :)

Nem elérhető B-2

• Alezredes
  • B-2: Ray of the sky
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2007 Május 14, 13:00:41 »
Igen, néha kicsit szélesebb lett a kályhacső, magyarul tank lövege lett. Tcat te miről hallotál?

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2007 Május 14, 22:26:13 »
http://www.jetfly.hu/rovatok/jetfly/hirek/thund_070510/
Hmm JETfly megint alkotott. JF-17 hír. Nem mopndom, én is most szúrtam ki azt az április 26-i hírt, miszerint esetleg a pakik mégiscsak megkapják a JF-17-et, DE úgy tűnik jetfly-ék nem találták meg a Kommersant hírt :) (http://www.kommersant.com/p762182/deal_fighter_jets_Pakistan/) Elég sok ződség van a jetfly hírben.

#1: Milyen 300 gép??!! 150...
#2: Kormányzati forrásból kiszivárgó infóra hivatkozva a Kommersant orosz-kínai közös gyártásról és exportálásról - pl. pakiknak, afrikának - beszél, nem orosz-paki technikai kooperációról...

(#3: ha már mesedélután, megemlíthették volna, hogy India zsírozta le januárban a hajtómű szankciót.)

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: 2007 Május 14, 22:47:55 »
http://defensenews.com/story.php?F=2743495&C=america
A hír alapján az elkövetkező 1 év során dőlni fognak a TUSK kitek az iraki Abramsek számára: 565 kit lesz leszállítva az ütemterv szerint. A TUSK a Tank Urban Survival Kit-et fedi és ahogy a neve is utal rá az Abrams számára nem éppen ideális városi körülményeket hivatott elviselhetőbbé tenni.

Amit nem tudtam eddig, hogy ~12 óra alatt telepíthető a tankra.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2007 Május 16, 22:33:37 »
Basszus, nem hiszem el. Azt hittem délután feltettem egy hírt, és mégsem mégsem ment el a hsz. Most nézem, a JetFly már megírta, hogy Szardínián gyakorlatoznak a magyar Gripenek is. Na ez a hír a honvedelem.hu után nálunk jelent volna meg elősször a magyar oldalak közül, de sajna a bakim miatt mégsem került fel ide délután. Valszeg azért nem, mert túl nagy volt a csatolt kép mérete, nekem meg mennem kellett szaladgálni az indexemmel, szal arra már nem volt időm hogy megnézzem elment-e. Most dühös vagyok... Fene a JetFlyba :)

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2007 Május 17, 00:33:52 »
Jaja, megvan az a genyó kis szokásuk, hogy jelentős(ebb) hírek melett akár lazán elmennek, de mikor valami kis rövidhírt dobnál ki, az persze kint vigyorog náluk már :)

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2007 Május 18, 13:05:04 »
Martin Bartak védelmi miniszter helyettes nyilatkozata szerint tárgyalnak 10-12 L-159 eladásáról az örményeknek. Ennyi, több infó nem volt. Annyit még hozzátett, hogy a Nigériával húzódó tárgyalások 10-15 gép lehetséges vételéről továbbra is előtérben vannak.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: 2007 Május 19, 18:35:31 »
És a hírekkel a HR főoldalon mi lesz?
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: 2007 Május 19, 20:09:06 »
Hát a hírek @ főoldalak nagyon ülnek, tudom, de kicsit zűrös időszakot élek éppen. Még június végéig várhatóan. Nem áll szándékomban addig mellőzni a híreket, de elég takarékon lesz. Inkább rövid formában ide a topicba.

Július elején lesz áttérés az új portálmotorra. (Az élesítés elött kicsivel majd tesztelnetek kell majd az új felállást valszeg. A motor végül nem a fizetős lesz, amit említettem, mert közben kiderült, hogy a méltán népszerű Joomla nevű ingyenes motor is pöpecül lekezeli a szitut.) Ha ez meglesz, akkor végre minden a fórum adatbázis köré lesz csavarva és lehet örömködni.
Tudom, hogy ez a HR/MP --> HTKA v2.0 átalakulás kb. a mi kis különbejáratú PAK-FA projectünk: nagyon régóta van róla szó, de kézzel fogható dolog még nincs. :) Frankó lesz ha összeáll végre. Mindenesetre ha a repnapig nem lesz kész, akkor megverhettek :D

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: 2007 Május 19, 22:39:40 »
Ez utolsó mondatodat észben tartom. Egyébként nyugi, én nem sietek sehova, meg tudlak érteni :)

Nem elérhető Spawn

• Vezérőrnagy
  • **
  • Szerkesztő / Facebook Community Manager
    • Profil megtekintése
    • http://www.airfighters.com/photosearch.php?phgid=1509
« Válasz #14 Dátum: 2007 Május 19, 23:15:05 »
Csatlakozom az előttem szólóhoz!