Őszintén szólva #1: nemtom lehetett-e olvasni/hallani erről a magyar médiában és csak én maradtam le róla, de azért leírom ezt a hírt

Őszintén szólva #2: igazából ez egy jóval hoszabb írásnak indult amivel azonban nagyon elmásztam a rakétaerők helyzetébe, de időm épp nincs befejezni a mondókát, úgy meg nem ér semmit, szal delete lett :S
Szóval már korábban is lehetett arról hallani, hogy MIRV-esítenék a Topol-M rakétákat az oroszok, de konkrét időpontról eddig nem volt szó. Nos most már van. A napokban, egész pontosan május 7-én a Stratégiai Rakétaerők parancsnoka, Nikolai Solovtsov tábornok azt nyilatkozta a sajtónak, hogy Oroszország 2-3 éven belül MIRV-esíti a Topol-M rakétaerőt. (Azaz a jelenlegi 1 helyett a Topol-M maximálisan kapacitását jelentő 3, egyenként célravezethető nukleáris töltet figyel majd a rakétákon.)
Tavaly márciusban a rakétát kifejlesztő Moscow Institute of Thermal Technologies (Apropó, van ennek valami tisztességes magyar ferdítése?) igazgatója már utalt erre a lehetőségre, mint az amerikával való nukleáris egyensúly fenntartásának eszközére, és a szóban forgó tábornoknak is volt egy a mostanihoz nagyon hasonló, csak konkrét időpontot nélkülöző bejelntése tavaly év vége felé. (infó @ fas.org, SS-27)
Egyes amcsi elemzők szerint nem a pajzs miatt van ez, hanem mert rohamosan érik el szolgálati idejük végét a régebbi orosz rakéták és MIRV-esítés nélkül az egyelőre relatíve kevés Topol-M nem lenne elegendő a kihulló rakéták pótlására. Ebben van igazság, de vitatkozni is lehet vele, hosszú lett, nem fejeztem be, mint írtam fentebb