Én azt még mindig nem értem, hogy a szlovákok mire olyan nagyon büszkék! SOHA A VILÁGTÖRTÉNELEMBEN NEM LÉTEZETT OLYAN, HOGY SZLOVÁKIA!!! (Trianon után "jött létre") A nyelvüket a csehektől vették, ha jól tudom nem túl sok saját népszokásuk van, és a lakosság jelentős része magyar, akiket kisebbségként kezelnek, és most a nyelvtörvénnyel próbálnak még jobban sarokba szorítani, vagy távozásra bírni. Az én észrevételeim szerint a szlovákok keresik a konfliktus okát, hogy a MAGYAR népet, és a szlovákiai magyarságot valamilyen úton, módon elűzzék a "saját" területükről....
Szerintem az az igazság, hogy a környező "országok" félnek tőlünk, mert tudják, hogy mi minden nagyobb háborúban ott voltunk (ugyan a rossz oldalon, de nem túl sok választásunk volt a II.világháborúban, ugyanis ha nem állunk Hitler mellé, akkor egyszerűn áttapos rajtunk, és a sárba dögöli a Magyar népet) és félnek annak a lehetőségétől, hogy újra nagy és erős ország lehetünk valaha...Félnek, és ezért gyűlölnek minket, és minden eszközzel a magyarság ellen tesznek.... ELLENÜNK!
(Tévedés ne essék, NEM VAGYOK NACIONALISTA! Egyszerűen átlátom a helyzetet, és nincs ínyemre az, hogy folyton megalázzák a MAGYAR népet! NEM harcra buzdítalak, hanem összefogásra!!! A MAGYAR nép erős, és eltörölhetetlen!)