Szerző Téma: Hírek  (Megtekintve 21304 alkalommal)

Nem elérhető B-2

• Alezredes
  • B-2: Ray of the sky
    • Profil megtekintése
Re: Hírek
« Válasz #60 Dátum: 2007 Június 22, 12:38:16 »
Folyékony tükör kerülhet a Holdra tervezett teleszkópba

http://index.hu/tech/tudomany/telesc070622/

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #61 Dátum: 2007 Június 22, 18:31:12 »
Eladó/bérbe adó a Pécs-Pogányi reptér. meg elvileg a programban szerepel a kifutó meghoszabbítása, hogy a fapadosak légitársaságok gépei is tudjanak startolni/landolni.

http://www.pecstv.hu/hir.tv?hid=25369

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #62 Dátum: 2007 Június 22, 18:53:33 »
Akkor a gépforgalom is megnő majd ott.Ó, ha Kecskédet is megcsinálnák....
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Block50

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #63 Dátum: 2007 Június 22, 19:44:27 »

Meg Miskolcot...??!!  ::)

Csak vicc volt!  :(

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #64 Dátum: 2007 Június 22, 19:50:51 »

Hát nemtom ebből mi lesz, de el tudnám viselni, ha valamelyik nagyobb(acska) fapados megjelenne :D Egyébként korábban is nézegettem időnként a pogányi reptér oldalát és nekem úgy rémlik, hogy 1x szereplt ott a Flybe légitársaság is. Lehet álmodtam :)

Nem elérhető B-2

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #65 Dátum: 2007 Június 23, 08:01:38 »
Tegnap este 21:49-kor az Atlantis sikeresen leszállt az Edwads-on. A következő űrrepülő, az Endeavour, augusztus 9-én startol.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #66 Dátum: 2007 Június 25, 10:21:23 »
Mint olvashattátok, az Egyesült Államok megrendelt 78 darab C-27J Spartan szállítógépet a Lockheed/Alenia párostól. Ehhez kapcsolódik egy "meglepő" hír: A Raytheon/EADS duó benyújtotta hivatalos tiltakozását az ügylet ellen, de konkrétumot nem árultak el az ügyben. Egyszerűen imádom az amerikai eszközbeszerzési kavarásokat :)

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #67 Dátum: 2007 Június 25, 10:29:05 »
Ne csak Oroszországról beszéljünk, ha rakétateszt kerül szóba: Franciaország is új interkontinentális ballisztikus rakétát tesztelt. Június 21-én került sor az M51-es rakéta második tesztjére, mely teljes sikerrel zárult. Az eszköz hat robbanófejet juttathat célba 8000 kilométer távolságban. Ez váltja a jelenlegi M45-ös típust a francia nukleáris tengeralattjárókon, illetve természetesen az M51 lesz a 2010 környékén szolgálatba állítandó új stratégiai nukleáris tengeralattjáró-osztály fő fegyvere.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #68 Dátum: 2007 Június 25, 10:40:38 »
Mindenki kedvenc elmebetege, Hugo Chavez bejelentette, hogy természetesen fegyvervásárlás is szóba fog kerülni  a június 26 és július 3 között megejtendő kirándulásán, mely során Oroszországot, Fehéroroszországot, illetve Iránt fogja meglátogatni. Ennek talán az USA örül legkevésbé, ugyanis Chavez úr tengeralattjárókat szeretne vásárolni, valószínűleg az olajszállítás számára fontos tengeri útvonalak védelmére. Elnökünk jó szokásához méltóan vicces kedévben volt, mikor iráni látogatása került szóba (valahogy így hangozhatna magyarul): "Lehet hogy aláírok egy alkut egy atombomba készítésére. -majd felnevet - Nincs szükségünk atombombára, mert már van. Csak a mi atombombánk a venezuelai ember." Na, ez egy igazi, mókás ember.

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #69 Dátum: 2007 Június 25, 11:07:58 »
Franciák akkor jól összerakták papíron az M51-et, mert ez már a 2. sikeres teszt (kettőböl, szal 100%-os) :)

Hát a Szuhojokból kiindulva, kedvenc mókamesterünknek, elmerozzant Chavez elvtársnak szerintem az Amur osztály tetszhetett meg (Ez a Project 677 Lada, azaz a Kilo váltótípusának exportváltozata). Igaz ebből tudtommal egy se épült meg, nemhogy exportváltozat, de... Az Amur-ból eddig mindössze két gerincet fektettek le, még 1997-ben, de azóta semmi. Talán most. Aztán persze lehet, hogy csak a Kilo-ról lesz tárgyalás.

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #70 Dátum: 2007 Június 25, 20:00:49 »
Spanyolország szállítja majd Ausztrália új rombolóit:

http://militarypapers.hu/news.php?item.1007.1

Azért kicsit meglepő, hogy az amik hoppon maradtak. Elvégre nagy spanok. Nem lesz így kengurus Raptor :D

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #71 Dátum: 2007 Június 25, 20:19:25 »
India a szárazföldi erőknél is rendszerbe állította a BrahMos-t: http://militarypapers.hu/news.php?item.1008.6

A légi indítású változat egyelőre még várat magára.

Nem elérhető B-2

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #72 Dátum: 2007 Június 25, 20:26:22 »
Híradóban volt, hogy angoloknál repnapon egy heli (nem bírtam kinézni, talán NH-90 v. EH-101) ajtaja leesett és a közönség közé csapódott be. 1-2 sérült van, de nem súlyosak.

Nem elérhető snoopy

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #73 Dátum: 2007 Június 25, 20:28:29 »
Híradóban volt, hogy angoloknál repnapon egy heli (nem bírtam kinézni, talán NH-90 v. EH-101) ajtaja leesett és a közönség közé csapódott be. 1-2 sérült van, de nem súlyosak.

Salthill Airshow, Írország és egy Merlin ajtaja esett le.  ;) link

Nem elérhető Block50

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #74 Dátum: 2007 Június 25, 20:49:50 »

Na ez az a két gép ami én se tudok soha megkülönböztetni...!! :(