Szerző Téma: MiG 1.44  (Megtekintve 3850 alkalommal)

Deneuve

• Vendég
MiG 1.44
« Dátum: 2004 Március 20, 22:02:08 »
http://www.samoloty.amconex.pl/pic/mig142-011.jpg

ezt találtam... vajon ez egy orr csak a földi tesztekhez, vagy már szétszedték a gépet, úgy ahogy van?

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #1 Dátum: 2004 Április 06, 21:12:04 »
Idézet
Deneuve írta:

ezt találtam... vajon ez egy orr csak a földi tesztekhez, vagy már szétszedték a gépet, úgy ahogy van?

Ez a kép réginek tünik. Szerintem akkor készült mikor még nem repült a gép. Biztos hogy ott porosodik az 1.44-es  Zsukovszky (biztos nem így kell írni) egyik hangárában.

Deneuve

• Vendég
MiG 1.44
« Válasz #2 Dátum: 2004 Április 08, 16:11:54 »
Idézet
Atrox írta:
(
Deneuve írta:

)
Ez a kép réginek tünik. Szerintem akkor készült mikor még nem repült a gép. Biztos hogy ott porosodik az 1.44-es  Zsukovszky (biztos nem így kell írni) egyik hangárában.

Igen, ez igy igaz, azóta megtaláltam egy utalást erre egy régi TG-ben, és ezt még csak tesztekre használták. Ebből az orr-részből hitték azt a formája alapján, hogy lopakodó tipusról van szó.

Feller

• Vendég
MiG 1.44
« Válasz #3 Dátum: 2004 Április 10, 12:15:14 »
Ma, 18 órától lesz a Discovery csatornán a Jövő repülőgépei című műsor, elvileg lesz szó benne erről a típusról is. Szerintem nézzétek meg, hátha találtok néhány kérdésetekre megoldást.

Üdv:

Feller

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #4 Dátum: 2004 Április 17, 22:25:03 »
Egyébként érdekes ez a típus. Ötödik generációsnak sorolják be, egy csomó negyedik generációs vonása van, amik miatt nem is igazán tartom alkalmasnak lopakodásra. Azt mondják, hogy az egymásra merőleges felületek erősen növelik a gép radarkeresztmetszetét. Akkor csak rá kell nézni mondjuk a Typhoon-stílusú beömlőkre, vagy hátul a pótvezérsíkokra... Viszont az ötödik generációs lopakodókra utal például a döntött vezérsík vagy az, hogy szárnyak és vezérsíkok belépőélei párhuzamosak. Ugyanez igaz a kilépőélekre is!

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
  • A kedvenc Helyem a teto
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #5 Dátum: 2004 Április 18, 00:06:36 »
Hali

Az oroszok kiserleteztek egy plazma generatoron ami egy burkot keppez a gep korul es nem veri vissza a radarsugarat ez eddig jo!!!
De az a nagy baj,hogy a hasznalo gep teljes elektonikajat is blokolja igy nem mukodik a radio magassg mero es a radar sem!!
De szerintem nem egy rossz elgondolas

8)

Nem elérhető ihobpg

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #6 Dátum: 2004 Április 20, 10:10:46 »
Idézet
Hornet írta:
Hali

Az oroszok kiserleteztek egy plazma generatoron ami egy burkot keppez a gep korul es nem veri vissza a radarsugarat ez eddig jo!!!
De az a nagy baj,hogy a hasznalo gep teljes elektonikajat is blokolja igy nem mukodik a radio magassg mero es a radar sem!!
De szerintem nem egy rossz elgondolas

8)

A szu-32FN-hez már ki is fejlesztettek egy ilyet!

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #7 Dátum: 2004 Április 20, 21:00:57 »
Elméleti szinten sok minden lehetséges, használhatóra kivitelezni kicsit nehezebb. Beszéltünk már róla, hogy a Spirit-hez is terveztek ilyet. Egyébként úgy tudom a plazma forró, ionizált gázt jelent. Az pedig állítólag a látható fény tartományában sugároz. Nem célszerű... Ezenkívül nagyon energiaigényes.

Abban meg nem igazán hiszek, hogy az oroszok csináltak egy használhatót...

Nem elérhető Tophatters

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #8 Dátum: 2004 Április 21, 14:23:02 »
Miért ne rendelkezhetnének az oroszok egy ilyen rendszerrel?Lehet hogy szegéneyek de attól egy gépre megcsinálhatták ezt a rendszert.

Tophatters

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #9 Dátum: 2004 Április 21, 23:50:30 »
Mert nem egy egyszerű dolog létrehozni,  rengeteg kutatómunkába, ezáltal pénzbe kerülne a kifejlesztése. Gyakorlatilag sokkal olcsóbb lenne kifejleszteni egy használható radarabszorbens festéket. Mondjuk az már van az oroszoknak is. Egyszer a hodinkai múzeumban kiállítottak egy Szu-25-öst, ami ilyen radarsugár-elnyelő festékkel volt lekenve. Aztán érkezett egy pár tábornok megtekinteni a múzeumot, rendesen elkerekedett a szemük... A gép persze rögtön el is tűnt..

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #10 Dátum: 2004 Április 22, 23:39:08 »
Hali

Na es meg en vok orosz ellenes de megkeresem azt a cikket ahol irtak errol es az  amcsik figyeltek meg muholdon keresztul!!!!!!!!!!!!!!!
Az mar igaz hogy a infravoros jele egy magjarakasnal is nagyobb es lthato feny tartomanyaba van es meg egy az is baj hogy 1MW-os generator kell neki.
De ha  belegondolunk nem rossz otlet es lessz meg folytatasa!!!

8)

Nem elérhető Atoll

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #11 Dátum: 2005 Február 27, 15:52:23 »
Idézet
Liverbird írta:
Mert nem egy egyszerű dolog létrehozni,  rengeteg kutatómunkába, ezáltal pénzbe kerülne a kifejlesztése. Gyakorlatilag sokkal olcsóbb lenne kifejleszteni egy használható radarabszorbens festéket. Mondjuk az már van az oroszoknak is. Egyszer a hodinkai múzeumban kiállítottak egy Szu-25-öst, ami ilyen radarsugár-elnyelő festékkel volt lekenve. Aztán érkezett egy pár tábornok megtekinteni a múzeumot, rendesen elkerekedett a szemük... A gép persze rögtön el is tűnt..

ilyen radarsugár-elnyelő festékkel  kéne bekenni a többi Ruszki gépet is! ;D jó lenne! ;D::|

Mig-29 4ever!

AV-8A

• Vendég
MiG 1.44
« Válasz #12 Dátum: 2005 Március 07, 20:31:25 »
Lehet hogy mégis ez ajövő útja? pedig a Berkut forradalmibb-nak NÉZ KI?????::|???:o

AV-8A, kicsi a Harrier, de erős!

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
    • Profil megtekintése
MiG 1.44
« Válasz #13 Dátum: 2005 Március 07, 22:16:20 »
Hali

Nem tom mennyire lehet valos ez a festek de szerintem meg nincs teljesen kesz mert akkor mar lekentek volna a tobbi gepet

:) 8)

Bálint_

• Vendég
MiG 1.44
« Válasz #14 Dátum: 2005 Március 08, 00:15:41 »
Sziasztok!!

Erről a plazma lopakodó technológiáról már én is hallottam valahol, kicsit utánnanéztem a neten, de nem sok mindent találtam róla. Annyit tudtam meg, hogy ez egy kb 100 kg-os berendezés. Valaki tud ról a többet?

Üdv