Szerző Téma: Hazai katonai gép balesetek, katasztrófák.  (Megtekintve 12779 alkalommal)

Nem elérhető Mike

• Főhadnagy
  • Mike™
    • Profil megtekintése
Re: Hazai katonai gép balesetek, katasztrófák.
« Válasz #255 Dátum: 2009 Február 22, 14:16:54 »
Amerikai kiszolgálótól picasa-n aki itt volt gyakorlattkor, vmelyik topicba rakhatok képeket a gyakorlatról..
Bresser Skylux 70/700 + 2/1,5 barlow + Panasonic DMC-TZ1

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #256 Dátum: 2009 Február 22, 18:55:36 »
Mért az ócska vas volt már,mit kell rajta szépíteni a felét már elnyelte Dunaújváros és hol a faszba tárolják a zsír új hanggárban hogy tiszta olaj meg törmelék legyen és lehessen utána takarítani!!??Nagyon jó helye volt annak ott már kint úgy sem lehet már semmire sem használni!!Hát a Gripen vagy a 29es között inkább ez a fostalicska ebben az állapotában!
Ha a kacsa nem tud úszni az nem azt jelenti hogy a víz a hülye!

Nem elérhető Mike

• Főhadnagy
  • Mike™
    • Profil megtekintése
« Válasz #257 Dátum: 2009 Február 22, 19:08:35 »
Arról van szó h kvára nem becsülik ezt a gépet mert nem új, ellenkező esetben nemzeti gyász lenne hogy lezhant egy új gripen és megnézhetnéd hogy nem így tárolnák baleset után...atomokra szedve hangárban...

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #258 Dátum: 2009 Február 22, 19:24:38 »
De azért mert már jövőre nem lesznek a Fulcrumok és a kutyát sem érdekli az állapotuk ha azt mondanák hogy igen megtartunk egy századot akkor szétszedték volna amit lehet és elraktározták volna felcímkézve de így már semmi haszna jó nekem sem tetszik hogy így bánnak vele de maradt még gépünk amit majd nézegethetünk szebb állapotban!
Ha a kacsa nem tud úszni az nem azt jelenti hogy a víz a hülye!

Nem elérhető Mike

• Főhadnagy
  • Mike™
    • Profil megtekintése
« Válasz #259 Dátum: 2009 Február 22, 19:35:50 »
Ezt osztom, és mivel a világ legszebb gépéről van szó, nagyon rossz nézni, nemhogy lezuhan egy hanem még nagy ívben xarnak rá.. :-\

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #260 Dátum: 2009 Február 22, 19:38:10 »
De azért mert már jövőre nem lesznek a Fulcrumok és a kutyát sem érdekli az állapotuk ha azt mondanák hogy igen megtartunk egy századot akkor szétszedték volna amit lehet és elraktározták volna felcímkézve de így már semmi haszna jó nekem sem tetszik hogy így bánnak vele de maradt még gépünk amit majd nézegethetünk szebb állapotban!

+ 1

Ettől függetlenül elég szarul néz ki  :-\

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #261 Dátum: 2009 Február 22, 19:38:22 »
az USA-ban is ui végzik a lezuhant gépek, sőt ott be is darálják őket...  :'(

csak azok vannak lekonzerválva, amiket még később hasznosítani akarnak (újra repképes állapotba tudják hozni szükségállapotkor vagy eladásra)
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető Fulcrum

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #262 Dátum: 2009 Február 22, 19:54:16 »
Ezzel a témával kapcsolatban fogok mesélni, amikor már kivonták őket a hadrendből!

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #263 Dátum: 2009 Február 22, 19:55:30 »
Kíváncsian várjuk :)
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető Summer

• Honvéd
    • Profil megtekintése
Re:Hazai katonai gép balesetek, katasztrófák.
« Válasz #264 Dátum: 2009 Május 19, 17:26:07 »
Sziasztok! Az "ég katonái" dokumentum film érdekelne engem....hol lehet beszerezni? itt olvastam, hogy írtatok róla, és, hogy Édesapám is egy pillanatra benne van..szeretném megnézni, légyszives segítsetek :)

Nem elérhető Block50

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #265 Dátum: 2009 Május 20, 08:11:35 »
Korábban letöltöttem, de az az oldal már nem működik. Most nem tudom honnan lehetne...

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #266 Dátum: 2009 Május 20, 11:13:40 »
Háhááá, szerencsére le van mentve minden link az adott topicból, és sikerült meg is találnom a gépemen. :) De siessetek, nehogy elhaljanak esetleg a linkek!

Ha kell a többi is valakinek, csak szóljatok!

Nem elérhető Groszi

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #267 Dátum: 2010 Április 10, 19:16:55 »
Szerbusz Attila!
Én Groszmann Tamás vagyok.
Igen a fia. Szeretném megkérdezni ki is vagy,mert akkor elvileg nekünk ismernünk kéne egymást.

Én is ismertem Groszmann Istvánt,vagyis én akkor még csak 8 éves voltam.
Azon a tragikus napon édesapám volt a repülésvezető.

Az 1984-ben forgatott "Az Ég katonái" című filmben egy pillanatra mutatták Groszit is,ahogy a kamera ráközelített az arcára.

Aztán 91 szeptemberében pedig szegény Horváth Sanyi zuhant le,ő 1 évvel édesapám után végzett a főiskolán anno. Pápára került,de SAnyi többször kérte,hogy helyezzék át Kecskemétre,mert ő és felesége is odavalósi volt,pontosabban szarvasiak voltak.
Utánna is többször eljött Pápára meglátogatni a volt kollégáit,beugrott hozzánk is mindig. 91 nyarán,talán július lehetett,akkor találkoztunk vele utoljára Pesten,amikor apumat élőléptették,Sanyi pedig őrnagy lett. Pápán sokan ismerték Sanyiékat,a felesége az egészségügyben dolgozott védőnőként.

Akkoriban a katonák nagy része Pápán, a Lenin lakótelepen lakott,ma már Huszár lakótelep és így mint katona gyerekek sokat játszottunk együtt.

Groszi

Nem elérhető atesz999

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #268 Dátum: 2010 Április 30, 19:48:49 »
Szia Tamás!

Igen,ismerjük egymást, maximum így név alapján már lehet nem emlékszel rám. A vezetéknevem "Nagy". Így már talán valamit segítettem.
Azért csak most válaszolok,mert én már elég régen voltam itt,most láttam,hogy írtál.

Nem elérhető Groszi

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #269 Dátum: 2010 Május 02, 12:55:23 »
Sajnos nem ugrik be :S
e-mailom: groszi23@freemail.hu
Groszi