Szerző Téma: repülőgépek melyek sosem repültek  (Megtekintve 4885 alkalommal)

Nem elérhető ihobpg

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
repülőgépek melyek sosem repültek
« Dátum: 2004 Április 15, 11:47:07 »
nemrég volt egy hasonló című sorozat a discovery channelen, látta valaki?

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #1 Dátum: 2004 Április 15, 21:12:52 »
Jah. Láttam belőle 1-2 részt. Szó volt benne nukleáris meghajtású repülőgépről, amit amcsik és oroszok is ki akartak fejleszteni a hidegháború idején. A hátránya ennek a meghajtásnak, hogy nehéz és nagy sugárterhelés jut a személyzetre. Állítólag oroszok a Tu-95-ön ki is próbálták ezt a meghajtást, egyik motorja ilyen volt.

Nem elérhető Atoll

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2005 Február 03, 14:58:50 »
F-22 ;D;D;D Nem is fog repülni , mert százával fognak potyogni! ;D (Ilyenkor télleg meghülyültem)

Mig-29 4ever!

Nem elérhető Orenda

• Őrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2005 Február 08, 15:43:08 »
Atoll,  miért ne repülne? Amcsiknál az van h agyontesztelik a gépeket és ha bármi hiba van, addig nem rendszeresítik amíg ki nem derül. Erre való a csapatpróba is. Ha meg később jön ki vmi, reptilalom és javítás. Európai típusoknál hogyan van? egy kis kenőpénzecskével máris nincs semmi géphiba, zuhanhatnak ezerrel tömegesen;D Oroszoknál ugyanezt a gondot sokáig folyékony valutával oldották meg;D Ne temesd olyan hamar az F-22-t.
Tényleg, mi a helyzet a Szuhoj S-47 Berkutttal? Lesz belőle vmi v csak egy szép tanulmányterv marad?

Orenda, zabriskievfreemail.hu

Nem elérhető Atoll

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2005 Február 08, 17:20:11 »
Amúgy csak hülyültem te!:)

Mig-29 4ever!

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2005 Február 08, 17:37:06 »
Igen, szép tanulmányterv marad. Úgy tudom sorozatgyártásra alkalmatlannak találták.

Az amerikai gépek is jól tudnak manőverezni, nem csak az oroszok!!!

AV-8A

• Vendég
« Válasz #6 Dátum: 2005 Február 08, 19:47:08 »
az oroszoknak is volt azért pár típusa, ami nem futott be túl nagy karriert, vagy csak tanulmány maradt  (Mjaszicsev M50?, vagy a Tu 100-as, és 144-es)  persze ebben az angolok (TSR.2.), és qa jenkik sem maradtak le (Valkyrie, stb...) Ha vmi nem repül, v. nem gyártják, még nem szar, csak a politika, vagy az anyagiak  kinyírják. De ellenpéldának itt a Starfighter. Mekkora trágya, mégis gyártották, mert tudta a 2 machot, és ócsó, a Szövetségesek  meg rázakkantak...;D

AV-8A

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: 2005 Február 09, 23:47:47 »
Szerintem amcsik sozták rá F-104-eseket a NATO-ra. Azért durva hogy ez az özvegycsináló volt a NATO országok standard gépe a 60-as 70-es években.

Okos pilóta nem katapultál alagútban.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2005 Február 10, 15:58:16 »
Felhívnám figyelmeteket, hogy a Starfighter baleseti statisztikája a repült órák számára levetítve nem volt rosszabb, mint a korabeli gépeké! Az NSZK-s gépek baleseteiről azért hallani ennyit, mert az ország a vasfüggöny túloldalán volt, ezáltal nagyobb demokráciával és sajtószabadsággal volt ellátva. Az innenső oldalon úgy tartották, hogy inkább ne híreszteljük a sok balesetet, mert a végén még megbukik a szovjet dicsőség legendája... Nézzetek csak körül, hány százaléka zuhant le a magyar F-13-asoknak???

Amúgy meg a Starfighter egyáltalán nem volt olyan trágya masina!

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2005 Február 10, 20:28:43 »
Liverbird

F-104 lehet nem volt trágya gép, de csinálhattak volna neki normális szárnyat is. Felkeltetted az érdeklődésem, mennyi magyar MiG-21 F-13 zuhant le?

Okos pilóta nem katapultál alagútban.

AV-8A

• Vendég
« Válasz #10 Dátum: 2005 Február 17, 21:01:31 »
A Mig-21 F.13 a Starfighter itteni párja volt. A statisztika pedig mindig csal...(pl. ha 2 pasi tol 3 nőt, akkor mindenkinek 1,5 punci jut? ugye nem?:eek:) a statisztika szerintem azokat sem vígasztalja akik lezuhantak vele. Vmitől csak widowmaker-nek hívták.???

AV-8A

Nem elérhető Tophatters

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: 2005 Február 18, 14:47:04 »
A Starfighter volt az első Mach 2-vel repülő gép,akkoriban még csak akkora szárnyra futotta a tervezőktől és egyáltalán nem volt trágya gép.

Av-8a!
itt egy cím a magyar 21F-13-asokról:
http://horac.freeweb.hu/kezdo.html

MIG-21 élt,él,és élni fog!A MIG-21 halhatatlan Unsterblich Fishbed MIG-21 Forever

AV-8A

• Vendég
« Válasz #12 Dátum: 2005 Február 18, 19:19:05 »
Tudom, hogy ez a Starfighter érdeme, mmint a 2 mach. De ez a konstrukció elhibázottságán nem változtat. A MiG-21 bisz már szintén ott volt a szeren (és az előző széria), de az F.13-at szerintem akkor is elszúrták, a 21-es viszont annyival jobb volt, h ogy abban volt még potenciál, és az új változatai bejöttek, és máshol is jeleztem igencsak ki lennék békülve, ha a korszerűsítve visszaállítanának egy pár db-ot...;D

AV-8A

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: 2005 Február 18, 19:27:32 »
Lehet hogy elhibázott konstrukció a Starfighter, de azért kifejthetnéd számomra, hogy mire alapozod ezt a kijelentésedet!

AV-8A

• Vendég
« Válasz #14 Dátum: 2005 Február 18, 19:34:08 »
Fegyverterhelés, üzembiztosság (nem statistikai), nem v. csak nehezen korszerűsíthető- semmi hely nincs az újcuccoknak (csak az olaszoknál maradt meg). Pucér elfogóvadásznak ok a maga idejében, de én pl. német mintára nem raktam volna rá Kormoran rakétákat, bár azzal lehet, hogy stabil vót ;D

AV-8A