Szerző Téma: Repülő múzeumok a nagyvilágban  (Megtekintve 4718 alkalommal)

Nem elérhető Monox

• Tizedes
    • Profil megtekintése
Re:Repülő múzeumok a nagyvilágban
« Válasz #60 Dátum: 2011 Szeptember 18, 23:46:12 »
Akartam válaszolni privátban, de a gép szerint blokkolod a privát üzenetet.

Nem elérhető Nighthawk9

• Tizedes
    • Profil megtekintése
« Válasz #61 Dátum: 2011 Szeptember 19, 00:23:57 »
Beállítottam, most próbáld meg.

Nem elérhető Monox

• Tizedes
    • Profil megtekintése
« Válasz #62 Dátum: 2011 Szeptember 19, 08:28:53 »
Levél ment.

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #63 Dátum: 2011 Szeptember 21, 17:07:31 »
Naszóval, újra itt a harcirepülők.hu version x oldalán:D emlékszem amikor megláttam az aranysasban a hírdetését:D:D:DDD történelmi pillanat, node látom ám hogy az oldal klasszisokkal jobb! bár ez a fórumról már nem írható le de ilyen ez a showbiznisz. gondolom a cikkek alá azért érkeznek a kommentek. sajna a repüléstől távol estem mint a messzire hajított alma a fájától. de a gépek iránti szeretet megmaradt, talán egyszer a szakmám is tükrözni fogja ha el tudom végezni a gépészmérnökit! :D szóval kitartást az oldalhoz, mostanság mindennap felnézek a cikkek miatt, a minőségére sincs panasz szóval go Forest! ui a repnap köcsög h idén nem volt, mert az alap h mindíg elmegyek.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #64 Dátum: 2011 Szeptember 21, 18:17:32 »
Üdv újra itt!  :) No igen, sokat változtak a dolgok, mióta utoljára erre jártál - amiben sajnos az is benne van, hogy a fórum kissé meghalt. Ebben kárpótol a sok komment, bár én személy szerint mindig is jobban szerettem a fórumot. Mindegy.
A lényeg, hogy remélem, továbbra is velünk tartasz és esetleg még pár értékes hozzászólást is láthatunk részedről a hírek/cikkek alatt  ;) És köszönjük a biztatást, igyekszünk.  :)
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #65 Dátum: 2011 Szeptember 21, 20:36:44 »
énis szerettem a jó kis harcirepülőkös fórumot... de a cikkek kárpótolnak, a Jetfly már behozva... főleg mennyiségileg, a hangvételt még szoknom kell, de végülis ez egy felhasználó orientált oldal, mivel nem katonák írják és nem vén csókák... ja és nincs annyira telerakva reklámmal az oldal. hozzá is fogok szólni amint vmi nagy marhaságot olvasok kommentben. pl nem szuverén légierő.... b.szák meg ne együnk két napig, de legyen magyar ég fölött magyar katona magyar géppel. vmin ne spóroljunk. esetleg vmi smt modernizálást és nagyjavítást tolni a 6db 29esen és pénzért üzemeltetni a horvátoknak... max ez fér bele! és ez jó mindenkinek.

Nem elérhető Nighthawk9

• Tizedes
    • Profil megtekintése
« Válasz #66 Dátum: 2011 Október 23, 00:27:22 »
Moszkva - Győzelem park (2011.08.18.) (Поклонная Гора, Парк Победы, Центральный музей Великой Отечественной войны)

Moszkva belvárosának közelében található a Győzelem park, amely a második világháborús eseményeknek (Nagy Honvédő Háború) állít emléket. A parkot a második világháború európai befejezésének ötvenedik évfordulójára, 1995 május 9-én nyitották meg. A szökőkutak, szobrok és festmények mellett természetesen a győztesek és a vesztesek fegyvereit is kiállították. A kiállított eszközök között vannak harckocsik, páncélvonatok, hajók, vasúti lövegek, autók és repülőgépek is. A második világháborús gépek mellett helyet kaptak itt a szovjet repülőgépipar ismertebb típusai is. A repülőgépek egy könnyűszerkezetes épületben állnak, ami megvédi a gépeket az esőtől és a hótól, de megnehezíti a fotózást. Ezt az épületet elmúlt két évben építették valamikor. 

Polikarpov I-15bis  (replika?)

Коcsеrigin Di-6 (replika?)

Polikarpov I-16 (replika?)

Iljusin Il-2 Sturmovik

Lavocskin LaGG-3  (replika?)

Lavocskin La-5 (replika?)

Szuhoj Szu-2  (replika?)

Iljusin Il-4

Liszunov Li-2 géppuskatoronnyal

Bell P-63C Kingcobra

Junkers Ju-88 maradványok

Messerschmitt Bf-109 (replika?), a háttérben Jak-3 (replika?)

Nakajima Ki-43  (replika?)

A jet-korszak repülőgépei:

MiG-ek

MiG-15

MiG-23

MiG-29

Szuhoj-ok

Szu-15

Szu-17UM-3

Szu-25

Helikopterek

Mi-24, Mi-8

Ka-25

Ka-26

A kiállított gépek között volt még egy MiG-17, MiG-21 és Po-2 is. A Po-2 úgy le volt álcahálózva, hogy a pontos típust is csak a gép előtti tábla alapján lehetett egyértelműen megmondani. A MiG-ek pedig a többi géptől, a kordontól és az oszlopoktól voltak fotózhatatlanok.
« Utoljára szerkesztve: 2011 Október 23, 03:44:34 írta Nighthawk9 »

Nem elérhető Nighthawk9

• Tizedes
    • Profil megtekintése
« Válasz #67 Dátum: 2011 November 16, 00:56:37 »
München - Deutsches Museum (2011.03.20.)

A hatalmas múzeumban csak egy a sok közül a repüléssel és az űrrepüléssel foglalkozó rész. A gyűjtemény igen gazdag, részletesen bemutatja a repülés minden ágának fejlődését, valamint a repülőgépek egyes részeinek működését. Természetesen kiemelt hangsúlyt kaptak a német tervezők munkái.
Van itt minden a léghajótól a V2 rakétáig: www.deutsches-museum.de/sammlungen/verkehr/luftfahrt/propellerflugzeuge/
A rendelkezésre álló hely a folyamatosan bővülő kiállítás számára egy idő után szűknek bizonyult, ezért kellett létrehozni az oberschleissheimi múzeumot, ami az itteni tárlat folytatása.     

« Utoljára szerkesztve: 2012 Január 12, 23:50:48 írta Nighthawk9 »