Szerző Téma: A 4.5 Generációs gépek lehetséges piacai  (Megtekintve 7044 alkalommal)

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
A 4.5 Generációs gépek lehetséges piacai
« Dátum: 2009 Február 14, 11:10:14 »
A dánok,svájciak és talán a brazilok ti hogy látjátok hova lehet még a Gripent eladni?
« Utoljára szerkesztve: 2009 Február 20, 23:23:22 írta AGRESSOR »
Ha a kacsa nem tud úszni az nem azt jelenti hogy a víz a hülye!

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
Re: A Gripennek hol van még esélye az értékesítésre?
« Válasz #1 Dátum: 2009 Február 14, 11:17:56 »
a hortvátoknál szeritem ők a befutók, svájcnál is talán, de Indiai tendert egy pontensebb gép fogja nyerni, a dánoknál és norvégoknál F-35...

brazília kérdéses, oda valami nagyobb hatótávolságú gép kell

a gazdagabb afrikai országok esetében szerintem még szóba jöhet
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2009 Február 14, 11:43:15 »
Most hogy megcsinálták a Gripen demot így legalább felnőttek a feladathoz és lehet majd még róla hallani.A svájciak tuti ezt veszik a logisztika és az ár szempontjából és igen a horvátok is szerintem,de a Braziloknak is ez feküdne a legjobban vagy a Rafale.Indiában van a legkisebb esélye mert ott van a saját gépük a tejas ami nagyon hasonlít rá inkább valami két hajtóműves gép fog nyerni de nem a Hornet!Örülnék ha a Tájfun vagy a Rafale nyerne és nem a Mig.

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2009 Február 14, 12:13:03 »
Indiában vagy a Super Hornet vagy a MiG-35 fog nyerni...ez 99%
bár ha azt nézzük, hogy egy hajtóműves gépeket váltanak le, és ott van nekik a Szu-30MKI, akkor lehet esélye a Gripennek is, de a Tejas miatt nem rendelnek még egy hasonló kategóriájú gépet (bár a hazai gép nem muzsikál túl jól...)
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2009 Február 14, 12:33:01 »
Véleményem szerint Svájcban, és Horvátországban lehet még valami keresni valója. Az Aero Indára ki sem vitték, hogy láthassa a nagyérdemű. Valszeg tudják már hogy egy félkész gép ott sem lehet nyerő. A Rafale senics jelen, állítólag az Afganisztáni bevetése miatt. De a Saab, és Dassault is úgy nyilatkozott, hogy mire a katoai pilóták fogják kipróbálni a típusokat addigra ott lesznek mind a ketten. A Braziloknál előny lenne a nagy hatótávolság, és hát a Gripennek nem ez az erőssége. Még talán a Románia, és Bulgária, valamint a balti államok jöhet szóba mint vevő.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2009 Február 14, 13:22:16 »
Ömm, lehet én tévedek, de az indiai 126 gépes beszerzés független a Tejas-tól, nem?

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2009 Február 14, 13:45:26 »
Nem tévedsz Liv, teljesen független tőle.
Hasonlóan az eddig véleményekhez, szerintem is Horvátország és Svájc a két legvalószínűbb vásárló. Sőt, Svájc szinte tutibiztos. Nekik a Gripen a legmegfelelőbb és kész.
Indiában semmi esélye. És szerintem a Rafale és a Typhoon se fog ott győzni, szvsz a szuper lódarázs lesz a befutó.
A brazil tender még kérdéses, én a Szu-30 győzelmére tippelek ott.
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: 2009 Február 14, 13:58:00 »
A braziloknál már nincs jelen a Szu-30as csak a Super Hornet a Rafale és a Gripen!!Az elsők között kiesett,és nekik olyan gép kell amihez tudnak alkatrészt gyártani és erre a Gripen és a Rafale a legmegfelelőbb!A Románok meg már egy évvel ezelőtt megrendelték az F-16ost fű alatt.A Bolgárok talán a Typhoont veszik de a válság miatt nem biztos,inkább ők is az F-16ost vagy F-35öst.

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #8 Dátum: 2009 Február 14, 14:06:44 »
Hát azért Romániából érkeznek olyan hírek, hogy talán mégsem a Sólyom lesz a befutó! Anyagi megfontolásból persze... ;)

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #9 Dátum: 2009 Február 14, 14:19:05 »
De a Gripent sem veszik meg mert nekünk ilyen van és nem fognak ugyan olyat venni,de ha nem F-16ost vesznek akkor mit Mirage-2000et,majd nem ugyan annyiba kerül mint az F-16os és fele annyit tud,a Sólyom 60millio dolcsi 50 körül van a Gripen meg a Mirge is.De nagyon szeretik a Franciákat mert ők adták nekik Erdélyt >:(ezért lehet az vagy meg veszik a Rafalet bár az meg már sokkal drágább!

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2009 Február 14, 14:33:34 »
Mirage 2000-et ma már a hülye sem vesz. illetve csak akkor, ha már van neki egy pár (pl. Görögország, India) és az elvesztett gépeket akarja pótolni.

Brazíliában a Rafale az esélyes, ez egyértelmű. a gripen hozzá sem tud szagolni a hatótávjához

Románia meg használt és új Falconok, később F-35-ösök rendszeresítését tervezi. Náluk nem volt világraszóló tender. bejelentették oszt ennyi
http://harcirepulok.htka.hu/story/solymok-lesznek-a-szomszedban

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: 2009 Február 14, 15:07:57 »
Ezt én is gondoltam hogy nem táncolnak vissza,de Bear azt mondta hogy lehet ezért irtam a Mirage-2000et viszont ha a romákok vesznek 48db sólymot akkor utána mikor akarják az F-35öst mert ezek a repülők ha 2évig  múlva hadrendbe állnak legalább 20évig maradnak,elég bátor kijelentés ez felőlük ebben a gazdasági helyzetben hogy mit csinálnak majd 20év múlva avval kellene foglalkozni mi van most és nem a jövővel nem?De vissza térve a megegyezésükre mért lehet még mindig olvasni arról hogy lessz tender?

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #12 Dátum: 2009 Február 14, 17:05:23 »
Éppen azért mert lehet hogy kevesebb zsét akarnak költeni, mint amennyibe a Sólymok kerülnének. Náluk plusz gond hogy a haditengerészetnek is kellenek hajók, a szárazföldi csapatok modernizálása mellet.

Nem elérhető Block50

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: 2009 Február 14, 20:07:12 »
Mirage 2000-et biztosan nem vesz senki, hiszen leállt a gyártása. Utolsó új gépeket a görögök kapták a Mirage 200-5Mk2 változatban illetve használt francia gépeket a brazilok.

A gazdasági válság sok helyen közbeszólhat. A svájciaknál pedi a népszavazás is, hiszen ott feltétele egy ekkora állami döntésnek a nép akarata.

Nem elérhető Utka

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: 2009 Február 14, 20:43:08 »
Ha nyerne Svájcban a Gripen, és végül népszavazás leállíttatná az egészet, akkor sírva röhögnék XD Én pedig azt mondom, hogy az F-18 és a MiG-35 a két befutó Indiában, harmadik helyre a Typhoont tenném, bár itt kérdés, hogy az európaiak és az amerikaiak mennyit szeretnének technológiából átadni, mert az oroszokat tudjuk :)