Szerző Téma: A 4.5 Generációs gépek lehetséges piacai  (Megtekintve 7044 alkalommal)

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
Re: A Gripennek hol van még esélye az értékesítésre?
« Válasz #30 Dátum: 2009 Február 18, 21:32:20 »
Az őszintét meg vallva én is szeretem a migeket és hát jó lenne ha nyernének Indiában mert ők érdemelnék meg a legjobban,bár most annyira nem őket szeretném látni hanem inkább a Tájfunt de úgy lenne a legjobb ha a Mig nyerne mert a többieknek még van esélyük de nekik ez az utolsó hajó!A Japánok mint már írtam szerintem is a Tájfunt veszik meg ez érné nekik meg a legjobban gazdaságilag,és a Szaúdiak még akarnak Ománnál karöltve és így meglesz 1000 feletti szám ami a Világ háború óta nem sikerült európai típusnak!A gripent szeretném még látni egy pár évig gyártásban és akárki akár mit mond hatalmas teljesítmény amit ők elértek az utóbbi évek alatt és remélem Svájc és Horvátország a Baltikummal és esetleg Dániával össze hoznak még egy pár darabot! ::)
Ha a kacsa nem tud úszni az nem azt jelenti hogy a víz a hülye!

Nem elérhető Tophatters21

• Zászlós
  • An-26, Mi-8/17, Mi-24, MiG-21 Mindörökké !!!!
    • Profil megtekintése
    • www.nuku.hu
« Válasz #31 Dátum: 2009 Február 18, 21:36:45 »
Ebből a szempontból én is a MiG-nek szurkolok, mert ha ez nem jön be nekik...... ??? :-[ :-\ :'(  Akkor asszem konyec.
Amúgy leginkább az Eurofighternek szurkolnék, ha nem lenne ez a MiG kalvária.
MiG-21 Forever!!!!!

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #32 Dátum: 2009 Február 18, 22:10:02 »
az előbb eszembe ötlött, hogy miért nem nevezték az oroszok a MiG-29 mellett a MiG-1.44-et is?Ki tudja, mi lett vna belőle :)

mondjuk hátrány lett vna, hogy még csak prototípus formájában csetlik-botlik
de a Gripen Demo is csak tavasszal repült 1. meg hát a MiG-35 se kiforrott technológia...
« Utoljára szerkesztve: 2009 Február 18, 22:11:41 írta Phoenix »
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető Tophatters21

• Zászlós
  • An-26, Mi-8/17, Mi-24, MiG-21 Mindörökké !!!!
    • Profil megtekintése
    • www.nuku.hu
« Válasz #33 Dátum: 2009 Február 18, 22:30:08 »
Hát amennyire én tudom, a MiG-1.44 csak egy technológiai demonstrátor volt, azokat meg nemnagyon szokták nevezni  :)
MiG-21 Forever!!!!!

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #34 Dátum: 2009 Február 18, 22:33:21 »
Ez érdekes fel vetés mert lehet ha azt indítják talán még nagyobb is az esélyük mert hát megreptették már az 1.44t és azt mondták hogy tökéletes gép már amennyire egy prototípus az lehet.De egy a baj 8éve áll lezsírozva egy hangárban ahol a kutya se foglalkozik vele,de azért megkérdezhették volna az Indiaiakat hogy leporolják-e a tendere! :-\

Nem elérhető sid911

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
    • Letala.net
« Válasz #35 Dátum: 2009 Február 19, 10:25:40 »
Nem hiszem hogy az indiaiaknak kellene az 1.44 - elvégre nehézsúlyú gépnek ott van nekik az MKI, ezenfelül meg alaposan benne vannak a PAK-FA programba.

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
Re: A 4.5 Generációs gépek lehetséges piacai
« Válasz #36 Dátum: 2009 Február 20, 23:17:12 »
Itt beszélgethetünk a többi 4.5 generációs gépről hogy ki vagy kik veszik majd meg!

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #37 Dátum: 2009 Február 21, 09:19:03 »
Nem hiszem hogy az indiaiaknak kellene az 1.44 - elvégre nehézsúlyú gépnek ott van nekik az MKI, ezenfelül meg alaposan benne vannak a PAK-FA programba.

akkor mi értelme van a Typhoont nvezni ezzel az erővel? Ő is uú. nehézsúlyú, vagy a Super Hornetet...

ezért írtam a múltkor, hogy mivel egyhajtóműves gépeket (MiG-21, 23) váltanak le a 126 új géppel, ezért még talán esélyes lehet a Gripen is
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #38 Dátum: 2009 Február 21, 11:17:40 »
Én úgy tudom hogy a nehéz súlyú gépekbe ezek tartoznak,elfogó vadász és légi fölény vadászgép:Szu-27es család,MIG-31,F-15,F-22 és majd a PAK-FA és igen ide tartozik a MIG 1.44 is mert az F-22es ellen hozták létre de súlyban még is kevesebb az F-15nél és a Szuhojnál ezért talán indulhatott volna de Sidnek igaza van ez kicsit nagy gép erre a tendere,de még sem lógott volna ki annyira a sorból ha indult volna!
A következő kategória súly szerint a közép osztály elfogó vadászok,vadászbombázók:Tájfun,Rafale,MIG-29,Super Hornet
A legkisebb kategória súly és méret szerint:Gripen,F-16,Tejas,FC-1
Ezért az utóbbi kettő osztályból választanak az Indusok de én is szívesen láttam volna egy próbálkozást a Mig részéről hátha evvel felkelthette volna a többi ország igényét a gépre pl:ha lefizettek volna valakit és helyette azt sugallták volna hogy ez a gép tetszik neki és szeretnék kipróbálni meg  többi hokúsz pók és talán össze dobtak volna valamit a ruszkik ennek érdekében és talán felébredt volna csipke Józsika álmából.

Nem elérhető Mike

• Főhadnagy
  • Mike™
    • Profil megtekintése
« Válasz #39 Dátum: 2009 Február 21, 11:37:58 »
akkor mi értelme van a Typhoont nvezni ezzel az erővel? Ő is uú. nehézsúlyú, vagy a Super Hornetet...

ezért írtam a múltkor, hogy mivel egyhajtóműves gépeket (MiG-21, 23) váltanak le a 126 új géppel, ezért még talán esélyes lehet a Gripen is

Hát ha egyhajtóművest kellene választani akkor én inkább az F-16 Block 60-ast választanám a Gripen helyett.
Bresser Skylux 70/700 + 2/1,5 barlow + Panasonic DMC-TZ1

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #40 Dátum: 2009 Február 21, 11:41:52 »
hát sajnos/szerencsére nem mi választunk ;D

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #41 Dátum: 2009 Február 21, 11:57:04 »
Meg volt a 100. hozzá szólásom lassan utol éri a Fucke Wulfom a Mig 1.44 edet Phoenix!! :D
Az indiaiak helyébe minden kép 2 hajtó műves gépet választanék azért azok sokkal jobbak!

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #42 Dátum: 2009 Február 21, 12:10:40 »
de sokkal költségesebb a fenntartásunk...és valljuk be ez a gazdasági válság nem jött nekik se túl jól...

F-16 kilőve, azt biztos nem vesznek, de ezt már megbeszéltük, mivel Pakisztán olyanokkal is rendelkezik, így egy esetleges tömeges légiharc "vicces" dolgokat produkálhat...

Nem elérhető Mike

• Főhadnagy
  • Mike™
    • Profil megtekintése
« Válasz #43 Dátum: 2009 Február 21, 12:21:46 »
Szerintem a legesélyesebb a MiG-35 és  Super Hornet, mivel India már rendelkezik MiG-29-esekkel + most rendeltek a K-KUB-ból, meghát orosz technika és ez bejött az indiaiaknak főleg a Szu-30-as ugye 230 darabot rendeltek és abból 180 a helyén van már...meg vannak vele elégedve..
A Typhoon kérdéses hogy lehet e esélye, merthát a 07-es Aero India-n bemutatták az OVT-vel az oroszok hogy bizony ilyen hajtóművekkel lehet +ba szerelni a 35-öst...nem hiszem hogy utána elájultak volna egyik géptől sem hogy ez mennyivel jobb mint a MiG...meg a Typhoon-nak az ára lehet a buktatója...
De dominálhat a Super Hornet-nél a 7000 oldalas ajánlás amit a Boeing beadott az indiaiaknak ;D márha a tender végéig el tudják olvasni ;D
Bresser Skylux 70/700 + 2/1,5 barlow + Panasonic DMC-TZ1

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #44 Dátum: 2009 Február 21, 12:37:19 »
Na akkor az indiaiakat kiveséztük kanyarodjunk most a Bolgárok felé ott mi lehet a helyzet?A főoldali cikkből kiindulva Hornet vagy F-16?