Tudom, hogy nem magyaroroszágon van, de mint tudjuk, lengyel-magyar, két jóbarát. A lényeg az, lehetőségem volt megnézni a Lengyel Repüléstörténeti Múzeumot Krakkóban. No az valami állati...
A komplett MiG sorozat a 15-östől kezdve a 23-asig, korai sugárhajtású Jak vadászgépek, két Szu-7-es, két Szu-20-as, egy F-5E, egy A-37B Dragonfly (ezeket az amerikai gépeket az Észak-vietnámiak zsákmányolták annak idején, majd úgy tudom javítás céljából küldték Európába. Javítva nem lettek, és nem is kerültek vissza. Van egy Svéd felségjelű Draken is, valami gyönyörű az a gép. Nem is nagyon foglalkoztam a kordonnal, alaposan körüljártam és megtapogattam a gépet ;D . A kiállítás kinti részén vannak még légcsavaros gépek, helikopterek, páncéltörő-ágyúk, tarackok, légvédelmi rakéták is. A legnagyobb kint őrzött masina egyébként egy Tu-134A.
A hangár sem volt semmi, bár abban most kevés gép volt. Most alakítotják át a hangárt, például új padlót kapott. Így a benti gépek egy része kint látható. Odabent rögtön három gép fogadott, félkörben összetolva. Pzl P-11C, Me-109G-6, no meg egy Spitfire LF. MK.XIV-es. Gyönyörűek. A plafon tele van vitorlázókkal. A hangár túlsó felében volt még egy sornyi gép. Pl. egy lengyel gyártású Il-10-es, Tu-2-es, Tiger Moth, PWS-26. Köztük fedélzeti fegyverek vannak kiállítva, például a német Mk.103-as gépágyú, vagy a MiG-15-ös által hordozott beépített fegyverzet, ami tulajdonképpen egy blokkot képezett.
Egy nagy, kéttermes épületben kizárólag dugattyús motorok és sugárhajtóművek vannak kiállítva, itt is vannak különlegességek.
Van egy teremnyi nagyon rossz állapotú repülőgép, köztünk olyan egyedi példányok, mint a Me-209V-1-es sebességirekord-gép. Az utolsó épületben nagyrészt első világháborús vadászok vannak kiállítva, például Albatrosok, Sopwith Camel... Meg makettek.
Rengeteget tudnék írni erről a helyről, mert nekem nagyon tetszett az egész. Aki esetleg készül Krakkó környékére, az ne hagyja ki szerintem.