Szerző Téma: Rep.Múzeumok kis hazánkban  (Megtekintve 5502 alkalommal)

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
Rep.Múzeumok kis hazánkban
« Válasz #15 Dátum: 2004 Május 31, 22:13:00 »
Idézet
Szuhoj írta:
Köszönöm Vendég! Majd valamikor megyek a nyáron.

Szuhoj-37

Azt élménybeszámoló elne maradjon. :)

Orosz aerodinamika, amcsi elektronika kelljen egybe. :))

Szuhoj

• Vendég
« Válasz #16 Dátum: 2004 Június 21, 18:04:08 »
Itt az élménybeszámoló:szuper volt.Ingyenes volt a belépés.
Volt ott minden:MI-24, 8, 2 Mig-15, 17, 19, 21, 23 TU-134 Hawker-Hunter A Balatonból kiemelt Il-2 roncsai, különböző típusú hajtóművek, L-29 Delfin, 39 Albatros, Su-22, különböző magyar felségjelzések, utasszállítók(a nevükre nem emlékszem).Az egyikbe be lehetett szálni+még a MI-8asba is amit szintén utasszállításra volt  berendezve+még a legjobb állapotú 1 üléses Mig-21es be is aminek gyönyörű műszerfala van.Aki megteheti és kedveli az orosz repülőket látogasson el a Szolnok melleti kis faluba(valamilyen szőlős a település neve).Megéri!!

Szuhoj-37

Deneuve

• Vendég
« Válasz #17 Dátum: 2004 Június 21, 21:59:41 »
Idézet
Szuhoj írta:
Volt ott minden:MI-24, 8, 2 Mig-15, 17, 19, 21, 23 TU-134 Hawker-Hunter A Balatonból kiemelt Il-2 roncsai, különböző típusú hajtóművek, L-29 Delfin, 39 Albatros, Su-22, különböző magyar felségjelzések, utasszállítók(a nevükre nem emlékszem).Az egyikbe be lehetett szálni+még a MI-8asba is amit szintén utasszállításra volt  berendezve+még a legjobb állapotú 1 üléses Mig-21es be is aminek gyönyörű műszerfala van.Aki megteheti és kedveli az orosz repülőket látogasson el a Szolnok melleti kis faluba(valamilyen szőlős a település neve).Megéri!!

Szuhoj-37

ja ez akkor nem a keceli?

::
(Módosította Deneuve 2005.12.29. 18:31-kor)

Szuhoj

• Vendég
« Válasz #18 Dátum: 2004 Június 22, 10:43:39 »
Idézet
Deneuve írta:
(
Szuhoj írta:

Szuhoj-37)

:: DAVAJ!DAVAJ!DAVAJ!::

A kecelit én is megnézném.Találtam egy angol honlapot ahol rajta van Magyarország összes reptere.Külön ábra jelzi a katonait és a polgárit sőt még azt is hogy aszfaltos vagy füves.Kecel is rajta van!!!

Szuhoj-37

Vendég

• Vendég
« Válasz #19 Dátum: 2004 Június 22, 15:06:40 »
Idézet
Szuhoj írta:
(
Deneuve írta:
(
Szuhoj írta:

Szuhoj-37)

:: DAVAJ!DAVAJ!DAVAJ!::)
A kecelit én is megnézném.Találtam egy angol honlapot ahol rajta van Magyarország összes reptere.Külön ábra jelzi a katonait és a polgárit sőt még azt is hogy aszfaltos vagy füves.Kecel is rajta van!!!

Szuhoj-37

Melyik az a honlap??:

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #20 Dátum: 2004 Június 22, 18:24:38 »
Szerintem a szolnoki repülőiskola múzeumáról van szó. Ott  a felsorolt típusok mind megtalálhatóak, és úgy tudom hogy Hunterből csak egy példány van az országban. Mégpedig a Patrouille Suisse bemutatócsoport volt gépe. A múzeumban még Starfighter is van kettő úgy tudom. Utasszállítók egy Tu-134-es, Il-18-as, meg Il-14-es.

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #21 Dátum: 2004 Június 23, 00:11:06 »
Idézet
Liverbird írta:
Szerintem a szolnoki repülőiskola múzeumáról van szó. Ott  a felsorolt típusok mind megtalálhatóak, és úgy tudom hogy Hunterből csak egy példány van az országban. Mégpedig a Patrouille Suisse bemutatócsoport volt gépe. A múzeumban még Starfighter is van kettő úgy tudom. Utasszállítók egy Tu-134-es, Il-18-as, meg Il-14-es.

Meg Li-2-es is. Volt másik Li-2-es is, csak azt elszállították Bócsa mellé.

Okos pilóta nem katapultál alagútban.

WhiteG

• Vendég
« Válasz #22 Dátum: 2004 Augusztus 05, 11:44:32 »
A héten meglátogatam a KECELI HADITECHNIKAI PARKOT.
Szuper! szerintem nagyon jó!
Szép környezet, és sok haditechnikai eszköz tekinthető meg közelröl.
Egyetleh negativum: Az informácios táblák hiánya a kiállított eszközökröl.

Aki teheti feltétlenül utazon le KECEL-re.

Nem elérhető Jago

• Zászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #23 Dátum: 2004 Augusztus 05, 12:39:54 »
Idézet
WhiteG írta:

Mennyibe kerül a belépő?
Mert én is szeretném meglátogatni, és kíváncsi vagyok, mire számítsak.

F-16, Szu-27, MiG-29, Typhoon etc...]Gripen

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #24 Dátum: 2004 Augusztus 06, 20:01:44 »
Idézet
WhiteG írta:

Kecel melyik részén található?
Állítólag van ott egy Draken is. Láttad ezt a gépet?

Nem elérhető Jago

• Zászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #25 Dátum: 2004 Augusztus 07, 09:22:01 »
Idézet
Jago írta:
(
WhiteG írta:

)
Mennyibe kerül a belépő?

Kecel délen van, Bács-KIskun megyében. A Drakenről nem tidok, mert csak tervezek egy látogatást.

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #26 Dátum: 2004 Augusztus 07, 16:55:39 »
Idézet
Jago írta:
(
Jago írta:
(
WhiteG írta:

)
Mennyibe kerül a belépő?

F-16, Szu-27, MiG-29, Typhoon etc...]Gripen)
Kecel délen van, Bács-KIskun megyében. A Drakenről nem tidok, mert csak tervezek egy látogatást.

Azt tudom hogy hol van Kecel mert én is bács-kiskun megyei vagyok. Hanem Kecel melyik részén található a múzeum?

WhiteG

• Vendég
« Válasz #27 Dátum: 2004 Augusztus 12, 13:46:07 »
A belépő 800Forint/felnőt.
A vasút állomás felöli oldalon, de nem a fő ut mellet!
Ha a vasut állomás felöl jössz autóval, akkor az első utcánál letérsz jobbra, ezután balra, de ot már lehet látni a radar antenákat, ill a rakéták meredező csúcsait.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #28 Dátum: 2004 Augusztus 15, 17:52:15 »
Tudom, hogy nem magyaroroszágon van, de mint tudjuk, lengyel-magyar, két jóbarát. A lényeg az, lehetőségem volt megnézni a Lengyel Repüléstörténeti Múzeumot Krakkóban. No az valami állati...

A komplett MiG sorozat a 15-östől kezdve a 23-asig, korai sugárhajtású Jak vadászgépek, két Szu-7-es, két Szu-20-as, egy F-5E, egy A-37B Dragonfly (ezeket az amerikai gépeket az Észak-vietnámiak zsákmányolták annak idején, majd úgy tudom javítás céljából küldték Európába. Javítva nem lettek, és nem is kerültek vissza. Van egy Svéd felségjelű Draken is, valami gyönyörű az a gép. Nem is nagyon foglalkoztam a kordonnal, alaposan körüljártam és megtapogattam a gépet ;D . A kiállítás kinti részén vannak még légcsavaros gépek, helikopterek, páncéltörő-ágyúk, tarackok, légvédelmi rakéták is. A legnagyobb kint őrzött masina egyébként egy Tu-134A.

A hangár sem volt semmi, bár abban most kevés gép volt. Most alakítotják át a hangárt, például új padlót kapott. Így a benti gépek egy része kint látható. Odabent rögtön három gép fogadott, félkörben összetolva. Pzl P-11C, Me-109G-6, no meg egy Spitfire LF. MK.XIV-es. Gyönyörűek. A plafon tele van vitorlázókkal. A hangár túlsó felében volt még egy sornyi gép. Pl. egy lengyel gyártású Il-10-es, Tu-2-es, Tiger Moth, PWS-26. Köztük fedélzeti fegyverek vannak kiállítva, például a német Mk.103-as gépágyú, vagy a MiG-15-ös által hordozott beépített fegyverzet, ami tulajdonképpen egy blokkot képezett.

Egy nagy, kéttermes épületben kizárólag dugattyús motorok és sugárhajtóművek vannak kiállítva, itt is vannak különlegességek.

Van egy teremnyi nagyon rossz állapotú repülőgép, köztünk olyan egyedi példányok, mint a Me-209V-1-es sebességirekord-gép. Az utolsó épületben nagyrészt első világháborús vadászok vannak kiállítva, például Albatrosok, Sopwith Camel... Meg makettek.

Rengeteget tudnék írni erről a helyről, mert nekem nagyon tetszett az egész. Aki esetleg készül Krakkó környékére, az ne hagyja ki szerintem.

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #29 Dátum: 2004 Augusztus 15, 23:02:50 »
Liverbird

Én ilyen helyre biztos nem jutok el. Egyébként itt is írnak a múzeumról: http://www.wings.hu/muzeum/krakko/index.html