Szerző Téma: KÍNA  (Megtekintve 2107 alkalommal)

Nem elérhető snakeye

• Honvéd
    • Profil megtekintése
KÍNA
« Dátum: 2009 Július 09, 21:29:09 »
Sziasztok!

Azért indítom ezt a témát mert szeretném megismerni több ember véleményét és álláspontját Kína jelenlegi és jővöbeni helyzetéről szerepéről a világban valamint haderejéről alkotott képet!

BEARCAT

• Vendég
Re:KÍNA
« Válasz #1 Dátum: 2009 Július 09, 21:51:22 »
A jövőben egyértelműen az USA riválisa lesz. Konfrontációjukra kicsi az esély, de lehetséges.
Indiával már inkább elképzelhetőnek tartom hogy összeakassza a bajuszt.
A Spratly-szigetek miatt szintén háború robbanhat ki, és ugye még ott van Tajvan is.
Szerintem a következő nagy háború  egyik jelentős szereplője lesz Kína.

Nem elérhető sid911

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
    • Letala.net
« Válasz #2 Dátum: 2009 Július 09, 21:57:07 »
Hát Kína megint oda törekszik ahol két évszázada volt - keletázsia uralkodójáva. Érdekes lesz majd hogy mennyire fognak nekik behódolni pl. a Japánok...(legalább is Huntington szerint).

Nem elérhető F-15 forever!

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2009 Július 09, 22:20:27 »
Egyetértek az előttem szólókkal!
És még annyit tennék hozzá h ha Kína háborúzni fog, valószínűleg elég hosszú veszteségi listája lesz, akár Tajvannal, akár Indiával kapna össze. És sztem Tajvannak (és talán Indiának is) segítenének a Jenkik, még ha nem is közvetlenül, és ez jelentős politikai vitákat kavarhatna.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #4 Dátum: 2009 Július 10, 10:26:18 »
Kína a következő 20-30 évben megszerzi a világelsőséget mind gazdaságilag, mind katonailag. Aztán, hogy mit kezd vele, azt nehéz megmondani. Szerintem ők nem fognak belekezdeni abba, amit ma az USA csinál, hogy kinevezik magukat a világ rendőrének. Az USA pedig egyre jobban vissza fog szorulni mögöttük, hacsak nem sikerül kilábalniuk a gazdasági válságból, és nem kezdenek agresszív fegyverkezésbe.

Ha Tajvannal vagy Indiával háborút kezdene, annak csúnya mészárlás lenne a vége. Az amerikai segítségben meg szerintem India nem is reménykedhet...Onnantól kezdve, hogy az USA katonailag segítene Indiának, belesodródna egy háborúba, amibe valószínűleg belerángatná a fél NATO-t is. Ez pedig oda vezetne, hogy a világ Kínával harcol.(Ha továbbvisszük a gondolatmenetet: Kína egyetlen szövetségese, Észak-Korea szépen felhasználná a nukleáris fegyvereit, és bumm!) Ez szerintem senkinek sem hiányzik...Max abban segítene, hogy fegyvereket adna el nekik, bár lehet, hogy Kína így is megharagudna.
Tajvan esetében is kétséges a dolog, továbbá nem hinném, hogy háborúznának. Kína inkább szép lassan bekebelezi Tajvant gazdaságilag. Nem érné meg nekik a dolog szvsz.

Esetleg az oroszokkal lehet még összeütközés, bár ebben sem hiszek túlzottan.

Egyébként szerintem az amcsiknak morálisan nagyon fáj, hogy Kína dirigálhat nekik valamilyen szinten.
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Mike

• Főhadnagy
  • Mike™
    • Profil megtekintése
« Válasz #5 Dátum: 2009 Július 10, 10:31:21 »
Kínát az összes ország teszi uralkodóvá, főleg azzal h még a magyar termékeket is jobban megéri kivinni, összerakatni és behozni mint h a magyarok csinálják ..és ez így van az összes országgal.., a gazdasága miatt lesz nagyhatalom, és ez döntő a lesz az elkövetkező háborúkban..és amíg kína hitelez amerikának, addig nagyon nem kéne ugrálniuk...keleten majd rendet raknak az oroszok,indiaiak,japánok..stb..ha szükség lesz rá
Bresser Skylux 70/700 + 2/1,5 barlow + Panasonic DMC-TZ1

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #6 Dátum: 2009 Július 10, 11:12:13 »
Kínának nem csak egy szövetségese van. Irán bizony nem volt képes egy feltárt olajmezőn megkezdeni a kitermelést a 90-es években. A kínaiak mentek oda, és fele-fele arányban osztoznak a kitermelt olajon az irániakkal. Nem követtem napi rendszerességgel ezt a részt, de szerintem már vígan üzemel az az olajmező. Javítsatok ki ha tévedek, de Kína az egyik olyan állam az ENSZ-ben amelyiknek vétójoga van. ::) -Egyébként csak úgy megjegyzem érdekesség képen hogy ebben az évben 6 millió (nem tévedés HAT MILLIÓ) kínai végez különféle egyetemeken, és főiskolákon.-

A történelemben nem egyszer volt már rá példa, hogy az adósságba keveredett uralkodó, országvezető, vagy más személy egy vélt vagy valós indok miatt háborút indított, vagy pártolt a pénzt kölcsönző ellen. Ugye ha győznek nem kell visszafizetni a kölcsönt. Amerika nem fog szépen elsomfordálni és átadni helyét Kínának. Igen is tenni fog annak érdekében, hogy Kína elbukjon, és támogatni fogja bármelyik országot, legyen szó Indiáról, vagy Tajvanról. És ha Ázsiában dúl a háború bizony Amerikában, és talán Európában is fellendül az ipar, nem csak fegyver, hiszen a gyárak helyett a harcmezőn kell jelen lenni.

Nem elérhető snakeye

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #7 Dátum: 2009 Július 11, 11:52:37 »
Szerintem Kína nem számol a szövetséges államokra egy esetleges konfliktusban.
Viszont egy tényleges konfliktus kihatna az egész világra. Mivel nagyon sokminden kínában készül és azonnal nem lehetne pótolni más forrásból a szükséges eszközöket valószínűleg mindennek megnőne az ára. Igy a föld minden embere megérezné a konfliktust a pénztárcáján keresztül.
Egy külföldi katonai elemző olyan 2012-2015 közé teszi egy esetleges kínai katonai konfliktus esélyét. Tajvant egyértelműen gazdaságilag fogják bekebelezni.
Az eddigi feszült viszonya Vietnámmal is enyhül. Nemrég a kínai flotta látogatást tett egy vietnámi kikötőben és hamarosan találkozik a két ország vezetője is. A megbeszélésük tárgya a vitatott tengeri terület ahol közösen fogják kitermelni a kőolajat.
Kína az elkövetkerendő 10 -15 évben hatalmasat fog fejlődni mind katonai mind gazdasági téren és Ő lesz a világ egyik vezető nagyhatalma és újra kialakul egy kétpolusu világrend.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2009 Július 21, 15:28:21 »
Ez a mostani kínai-orosz terroristaellenes-gyakorlat elindított bennem egy gondolatmenetet.
Mi van akkor, ha Kína a "nyugati" világgal való szembemenés helyett inkább nyit felé? Esetleg beszáll a globális terrorizmus elleni harcba?

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #9 Dátum: 2009 Július 21, 15:50:59 »
Ez a terrorizmus elleni harc olyan dolog amibe szinte  mindenki beszállhat.
Kínának ott vannak, a Tibet függetlenségért küzdők. ::)
Milyen jó is ha gyakorolhatnak ellenük, és átvehetik mások tapasztalatát. Persze őket is bosszantják a szomáliai kalózok, és ott lehet aztán jó pontokat szerezni a világ előtt. Az otthoni rossz pontokat meg próbálják takargatni, már ha sikerül.  :-\
Éppen azért fog szembekerülni a nyugattal mert vezető szerepre tör, és ezt sokan ferde szemmel nézik, pedig nekik nincs is. ;)

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2009 Július 21, 16:31:43 »
Éppen azért fog szembekerülni a nyugattal mert vezető szerepre tör, és ezt sokan ferde szemmel nézik, pedig nekik nincs is. ;)

Igen, tipikusan a két dudás egy csárdában esete bontakozik kifelé éppen

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #11 Dátum: 2009 Július 21, 17:25:01 »
És hogy ez mennyire igaz arra itt egy példa. A USS Kitty Hawk repülőgép-hordozót újra fel szeretnék ajánlani. Mivel India nem kapott utána két kézzel, most egy közös üzemeltetés terve is felmerült. USA, Ausztrália, és India elképzelhető hogy a jövőben osztozni fognak majd a Kitty Hawk-on. Mindezt azért teszik az amik hogy a térség erőegyensúlyát helyreállítsák. Mintha már látszódna kivel is lehet majd szövetkezni a közeljövőben...

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: 2009 Július 21, 17:45:00 »
De durván is nézne ki egymás mellett a közös üzemeltetésű Kitty Hawk fedélzetén egy jenki F-35-ös, egy ausztrál Super Hornet, meg egy indiai MiG-29K... vagy egy tengerész Tejas, ha egyszer lesz belőle valami...

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #13 Dátum: 2009 Július 21, 18:48:09 »
Hogy nézne ki ez a közös üzemeltetés? Egyszerre települnének rajta a három ország egységei, vagy egyszerre csak egyé?

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #14 Dátum: 2009 Július 21, 18:57:29 »
Hogy nézne ki ez a közös üzemeltetés? Egyszerre települnének rajta a három ország egységei, vagy egyszerre csak egyé?

A rajta települt gépeket is a három állam adná. Természetesen a kassza is közös lenne. A Liv által vizionált MiG-29K helyett indiai Super Hornetekkel.