Kína a következő 20-30 évben megszerzi a világelsőséget mind gazdaságilag, mind katonailag. Aztán, hogy mit kezd vele, azt nehéz megmondani. Szerintem ők nem fognak belekezdeni abba, amit ma az USA csinál, hogy kinevezik magukat a világ rendőrének. Az USA pedig egyre jobban vissza fog szorulni mögöttük, hacsak nem sikerül kilábalniuk a gazdasági válságból, és nem kezdenek agresszív fegyverkezésbe.
Ha Tajvannal vagy Indiával háborút kezdene, annak csúnya mészárlás lenne a vége. Az amerikai segítségben meg szerintem India nem is reménykedhet...Onnantól kezdve, hogy az USA katonailag segítene Indiának, belesodródna egy háborúba, amibe valószínűleg belerángatná a fél NATO-t is. Ez pedig oda vezetne, hogy a világ Kínával harcol.(Ha továbbvisszük a gondolatmenetet: Kína egyetlen szövetségese, Észak-Korea szépen felhasználná a nukleáris fegyvereit, és bumm!) Ez szerintem senkinek sem hiányzik...Max abban segítene, hogy fegyvereket adna el nekik, bár lehet, hogy Kína így is megharagudna.
Tajvan esetében is kétséges a dolog, továbbá nem hinném, hogy háborúznának. Kína inkább szép lassan bekebelezi Tajvant gazdaságilag. Nem érné meg nekik a dolog szvsz.
Esetleg az oroszokkal lehet még összeütközés, bár ebben sem hiszek túlzottan.
Egyébként szerintem az amcsiknak morálisan nagyon fáj, hogy Kína dirigálhat nekik valamilyen szinten.