Szerző Téma: Szerintem nem Gripent kellett volna vennünk, szerintetek mit  (Megtekintve 26169 alkalommal)

Ricsi

• Vendég
Szerintem nem Gripent kellett volna vennünk, szerintetek mit
« Dátum: 2004 Május 17, 21:20:17 »
Szerintem a grippen egy semmi,F-16-ost kellett volna vennünk vagy a most megyjelent JSF-et.:-[

Ricsi

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #1 Dátum: 2004 Május 17, 23:55:12 »
Idézet
Ricsi írta:
Szerintem a grippen egy semmi,F-16-ost kellett volna vennünk vagy a most megyjelent JSF-et.:-[

Ricsi

Gripen a legjobb választás volt a lehetséges gépek közül. Szemét amcsik öreg F-16-osokat akartak ránksozni, még akkor is ha mondernizálva lettek volna. F/A-18 jó lett volna, csak 2 hajtóműves, így többe került volna fenntartás. Mirage meg szerintem nem nagy durranás. Esetleg a MiG-29-es upgrade lett volna jó.

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
  • A kedvenc Helyem a teto
    • Profil megtekintése
« Válasz #2 Dátum: 2004 Május 18, 00:46:06 »
Hali

Na ez egy ujabb rosszindulat mert az F-16 amit kaptunk volna az sarkanyszerkezetileg is megerositest kap es a masik nem 5t hanem joval tobb fegyvert visz es nem 3 gepbol van osszerakva!!
Mint a magyar Gripen ha utanna olvasol akkor eszreveszed!!!!
Hogy a sarkany fele back2 szeria a szamitogep fele is es meg lehetne sorolni.

8)

Nem elérhető Tophatters

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
« Válasz #3 Dátum: 2004 Május 18, 14:14:55 »
Szerintem a Mirage az nagy durranás.Sokkal jobb mint a Gripen.A JSF az tényleg jó ötlet csak egy kicsit talán drága.
Azt is megkellett volna próbálni hogy új F-16-kat adjanak el nekünk az amerikaiak.De szerintem a MIG-29 modernizáció is jó megoldás lett volna.A tv-be egyfolytába a légi utántöltésről lehetett hallani.Magyarországnak ez minek?-ha még utántöltő gép sincs.A légi utántöltést a 29-eseken simán meg lehetett volna csinálni,csak akarat nem volt.Az irakiaknak még régebben a MIG-23-asokba is volt légi utántöltő rendszer.Akik ebbe az ügybe döntöttek azt se tudják melyik gép mit tud!!!!!!!!

King of the air: MIG-31

Vendég

• Vendég
« Válasz #4 Dátum: 2004 Május 18, 14:35:16 »
Szerintem a MiG-29-es fedélzeti elektronikáját modernizálhattuk volna, integrálva a korszeru amerikai légiharc-rakétákat /Sidewinder, AIM-120 AMRAAM/. A 29-es manoverezo légi harcban lefingja az égrol Amerikai vetélytársait!

Vendég

• Vendég
« Válasz #5 Dátum: 2004 Május 18, 15:44:37 »
Az igaz h közelharcban jobb a 29-es, de mikor kerül valaki manapság az amerikaiakkal közelharcba?Ők már akkor lelőnék a 29-est amikor annak radarján még meg sem jelent az ellenség.én orosz párti vagyok, de sajnos ez így van.Lsd. még:a korzikai hadgyakorlaton a németek upgadelt Fulcrumjait alaposan lealázták az F-15ösök.Egyébként nem értem miért kell állandóan azt vizsgálni h az orosz az amerikai v netán a svéd gépek közül melyik mosná le 1mást az égről, amikor a magyar gépeknek nem igazán kell majd az amerikaikkal megküzdeniük.A verseny a vásárlásról szól nem a csatákról!

Őrültvakond

Nem elérhető Atoll

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
« Válasz #6 Dátum: 2004 Május 18, 18:31:50 »
Az igaz hogy a Mig-29-es végképp halálos fegyver lenne ha AMRAAM-okkal lenne felszerelve!!!
De a Mig-29Szmt meg az M1 M2 már rohattul korszerű!!!
R-77 Adderjük felér az AMRAAM-okkal Hatótávban sőt még talán nagyobb is a hatótáva!!! Egyenlő eséllyel vennék ezek fel a harcot az F-16,F-18-osokkal azért az F-15-öt mindig is nehézlesz lelőni!!
Csak nekünk az elavult B változat járt kár érte!!!
:(:(:(

Ricsi

• Vendég
« Válasz #7 Dátum: 2004 Május 18, 18:46:35 »
Szerintem is elég jó az R-77-es, meg a többi orosz cucc, csak sokat késnek a határidőben. Pl. az indiai Szu-30-asoknál.
A ruszkiknak a levegő-föld rakcsikat kellene még korszerűsíteniük.

Ricsi

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #8 Dátum: 2004 Május 18, 20:21:34 »
Hát egyszer már kifejtettem erről a véleményem. Reálisan gondolkozva (semmi elfogultság a MiG-ek iránt!!!) szerintem a legjobb megoldás a következő lett volna: A használt Falconok megvásárlása, melyek átestek volna a Falcon Up struktúrális megerősítésen, és megkapták volna az MLU korszerűsítési csomagot. Ezekkel kihúztuk volna kb. 2010-15-ig, amikor is szolgálatba állítottuk volna az F-35-öst. Az F-35-ösről nem igaz, hogy túl drága, ugyanis ki volt kötve, hogy a gyártónak előre megszabott árakat kell alkalmaznia. A Raptor az drága...

Nem igazán kellen erőltetni a komoly kapcsolatokat az oroszokkal. Lehet, hogy mostanában csinálgatnak korszerűbb gépeket, de figyelembe kell venni a politikai viszonyokat is. És az oroszok most újra távolodnak el a NATO-tól!

Peter

• Vendég
« Válasz #9 Dátum: 2004 Május 18, 20:25:58 »
Emberek!!!!

Ezt már nem bírom tovább. F-35 ?????!!! Még, hogy gondolkodjunk reálisan?????
Minek Magyarországnak lopakodó repülőgép? Minek helyből felszálló? Az összes kiszolgáló egységet, reptereket le kellene cserélni!! Teljesen új oktatás, kiképzés és felszerelés a pilótáknak, személyzetnek!!!

Hol van (lenne) erre pénze a Magyar Államnak???????? Óriási ablakon kidobott pénz lenne.

Peter

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #10 Dátum: 2004 Május 18, 20:29:59 »
IGEEEEN!

PERSZE PETER! MINEK EGYÁLTALÁN HADSEREG???! ÚGYSEM TÁMAD MEG MINKET SENKI!! MAJD MEGVÉD A NATO!!

Komolyan Peter, ilyen korlátolt gondolkodást már régen láttam, mint amit előbb leírtál! Ha már van hadsereg, szinte kötelesség, hogy a lehető legkorszerűbb technikával legyen felszerelve. A technikai eszközök egy idő után technikailag és erkölcsileg is elavulnak!

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #11 Dátum: 2004 Május 18, 20:33:04 »
Ja azt ki a franc mondta, hogy a helyből felszálló JSF-et kellene megvennünk?? Jó, hogye nem a hajófedélzetit! Természetesen nekünk tökéletes lenne a CTOL változat.

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
  • A kedvenc Helyem a teto
    • Profil megtekintése
« Válasz #12 Dátum: 2004 Május 18, 23:11:56 »
Hali

Egyetertek Livebird kollegaval!!
Igy is mar sokat elrontott a korrmany legalabb egy jo legieronk legyen!!!
Ugyanis a foldi alakulataink nincsenek jo borben ugyanis vettek par dzsipet es ezzel el van intezve a szarazfoldi hadtest szerintem nem igy van ez!!!

8)

Peter

• Vendég
« Válasz #13 Dátum: 2004 Május 19, 15:45:43 »
Liverbird, Hornet!!!

Inkább ti vagytok eléggé szűk látókörűek.

Ha már van hadsereg, szinte kötelesség, hogy a lehető legkorszerűbb technikával legyen felszerelve.

Tudod mi legyen inkább korszerű technikával felszerelve ???
A kórházak például.

Ugyanis ha pl. Ne adja Isten, vki rákos lesz vagy bármi ilyesmi, szerintem ne kelljen annak külföldre mennie gyógyítnai magát!!! Ne kelljen gyűjtést szervezni!!! Nem érünk a hadseregünkkel semmit, ha elfogyunk!!!

Megkérhetnélek titeket Liverbird, Hornet, hogy kiszámoljátok, hogy az F-35-ösök árából mennyi életmentő készüléket lehetne venni? Amúgymeg ti is jól tudjátok, 10 F-35-össel, de még 20-szal sem érnénk semmit. Hadseregnek akkor van értelme, hogyha van rá eséje, hogy fel tudja venni a harcot. A magyar légierő csak akkor kellenne, ha a NATO-t támogatnunk kéne.

Amúgy hány évesek vagytok??

Peter

Nem elérhető Atrox

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
« Válasz #14 Dátum: 2004 Május 19, 17:21:30 »
Idézet
Peter írta:
Liverbird, Hornet!!!

Inkább ti vagytok eléggé szűk látókörűek.

Teljesen egyetértek veled. Múlt héten volt sérvműtétem. A műtőasztalon feküdve az altatás előtt azon gondolkoztam hogy remélem jól képzett emberek keze alá kerültem. Hogy jól képzettek legyenek az orvosok ahhoz is pénz kell, jól meg kell őket fizetni. Megérdemlik hisz életet mentenek.