Szerző Téma: Szerintem nem Gripent kellett volna vennünk, szerintetek mit  (Megtekintve 26169 alkalommal)

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Re: Szerintem nem Gripent kellett volna vennünk, szerintetek mit
« Válasz #1080 Dátum: 2008 Június 20, 20:41:48 »
jaja
 mi van itten 4 magyar lestrapält utänégetni képtelen gép, míg a csicska aszloväkoknäl csak a fotozkodäs kedvéért felengednek vagy 6-7dbot.... a kurva életbe h mi megy ebben az orszägban
http://www.1sqn.sk/fotogaleria/modernizacia%20migov/content/Maveb0272_large.html

Nem elérhető MiG-X

• Honvéd
    • Profil megtekintése
Szerintem nem Gripent kellett volna vennünk, szerintetek mit
« Válasz #1081 Dátum: 2008 Június 21, 17:53:41 »
Sziasztok!
Leveleznivalóm lenne a "Buzz Lightyear" nevű sráccal. Ha olvassa ezt, küldjön nekem egy mélt. Ide: dornan@vipmail.hu

Nem elérhető B-2

• Alezredes
  • B-2: Ray of the sky
    • Profil megtekintése
« Válasz #1082 Dátum: 2008 Június 22, 14:22:14 »
Tegnap voltam a Ferihegyi Repülő Emlékparkban a Múzeumok éjszakája keretében. Itt volt előadás a repülő- és helikopter pilóták képzéséről.
Rákérdeztem, hogy mért kelrül ~2-szer annyiba a Gripen 1 repült órája, mint a 29-esé (16M vs. 8 M). Nos ebben benne van minden: a gép jóval drágább, klimatizált, állandó párataltalmú hangár kell nekik a fegyverek sokkal drágábbak, stb.. A Sidewinderek és az AMRAAM-ek már itt vannak, a bombák késöbb jönnek, mert januártól kell készen lenniük a készenléti gépeknek, 2010-től a teljes légiharcra (lehet, hogy az AMRAAM-eknek csak egy része van itt, ez nem teljesen világos) és 2012-re a csapásmérő képességgel kell rendelkezniük.
Érdekesség, hogy 1 pilóta kiképzése odáig, amíg hazajönnek Kanadából (tehát a Gripenre való átképzés a svédeknél még nincs benne) 800 millió forintba kerül.

Itt említeném meg az Albák cseréjének szükségességét, mert elhangzott, hogy a legutolsó gép április környékén éri el a 27 éves kort, ami a típus maximális "felhasználhatósága" (bocs, nem jut eszembe a helyes kifejezés).

A helikopter pilóták kiválasztására jelenleg a Mi-8-ast használják, de ennek drága az 1 repült óráját, most megy a tender egy olcsób gépre. A képen Bell 206 v 407 volt látható, valszeg ezt favorizálják. Mondta az illetékes, hogy mennyivel olcsóbb ezen az 1 repült óra, de sajna nem emlékszem, de nagyon jelentős a különbség.

Nem elérhető Block50

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1083 Dátum: 2008 Június 22, 15:20:40 »
Az üzemelteési költségekbe belevenni, hogy mennyibe került a gép...??  :-\ Hát ezt nem kellene..!! Azt megérteném ha drágább a tartalék alkatrész.., de a gép beszrzési árára hivatkozni.
A klimatizált és állandó páratartalmú hangároknak pedig szerintem a 29-eseink is örültek volna..!! Ex- testvéreinknek ragaszkodni kellett volna hozzá és akkor most nem 4 db üzemképes Fulcrum lenne a kecskeméti betonon...??

Sikerült bejutnod a reptérlátogatásra???

A Kositczky előadásra sikerült odaérned??
« Utoljára szerkesztve: 2008 Június 22, 15:24:47 írta Block50 »

Nem elérhető B-2

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #1084 Dátum: 2008 Június 22, 16:11:32 »
Már 1/2 5 körül ott voltam és nem küldtek ki bennünket  :)

Kositczkyt nem láttam, bár úgy volt, övé az 1. előadás, de egy kis kavar volt az előadásokkal, helyette egy vetítés volt.

Nem elérhető Block50

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #1085 Dátum: 2008 Június 22, 16:29:20 »
Éjszakai reptérlátogatás?? Összejött?

Nem elérhető B-2

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #1086 Dátum: 2008 Június 22, 21:32:46 »
Éjszakai reptérlátogatás?? Összejött?

Bocs, erre nem válaszoltam. Igen. Jó volt, egyedüli hiba az volt, hogy miután a fémdetektornál leszáltunk, mire visszaszáltunk, elfoglalták a helyünket és csak olyan hely volt, ahol jobb oldalt csupa szar volt az ablak, mintha tejüveg lett volna, így arra nem nagyon láttam ki, de a látnivaló szinte mind balról volt. Fényképezni a sötét és a busz remegése miatt nem nagyon tudtam, inkább videóztam.