Szerző Téma: F-15 Eagle  (Megtekintve 5939 alkalommal)

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
Re:F-15 Eagle
« Válasz #120 Dátum: 2009 Március 18, 20:49:38 »
kicsit sajnálom, hogy ez a fejlesztés nem pár évvel korábban jött...

az indiai MMRCA tenderre is nevezhették volna, mondjuk ott inkább közepes gépeket keresnek, nem ilyen böhömnagyot
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."

Nem elérhető F-15 forever!

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #121 Dátum: 2009 Március 18, 21:11:14 »
az indiai MMRCA tenderre is nevezhették volna, mondjuk ott inkább közepes gépeket keresnek, nem ilyen böhömnagyot

Ez igaz, sőt a Szu-35BM-et is eredetileg erre a tenderre kezdték el kifejleszteni, de az Indiakiak nem ilyen mértetű gépre gondoltak ugyebár.
De a Super Hornet is már elég nagy gép, egyes helyeken azt olvastam hogy már az F-15össel van egy kategóriában (mármint méret tekintetében).
Ebben lehet valami igazság a két gép paramétereit nézve.

Ti erről mit gondoltok?
« Utoljára szerkesztve: 2009 Március 18, 21:17:49 írta F-15 forever! »

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #122 Dátum: 2009 Március 18, 21:26:29 »
Ez nem így van az elfogó vadászkategóriában csak az F-15,Szu-27es család MIG-31,F-22 és majd a Pak-fa tartoznak.
A másik kategóriában van a Hornet a MIG-29,Tájfun és a Rafaleval méret,súly,alkalmazhatóság tekintetében!
Ha a kacsa nem tud úszni az nem azt jelenti hogy a víz a hülye!

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #123 Dátum: 2009 Március 19, 06:42:48 »
Azért képességek terén nincs sok különbség az F/A-18E/F és az F-15E között. Egy "sima" Hornet még nem mérhető hozzá, az tényleg a könnyebb kategória.
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető F-15 forever!

• Főtörzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #124 Dátum: 2009 Március 19, 14:14:26 »
Én nem a Hornetre hanem a Super Hornetre gondoltam. Az azért nem ugyanaz.
A Super Hornet már az F-15E méret és sülykategóriájába tartozik, mert a régi Hornethez képest eléggé megnövelték a méretetit és felszállósúját.

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #125 Dátum: 2009 Március 19, 15:09:21 »
Jó húzás lehet ez a Boeingtól. Japánban lehet hogy elgondolkoznak majd a megvételén, és akár a Szaudiaknak is megtetszhet.

[attachimg=1]

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #126 Dátum: 2009 Március 19, 15:26:46 »
Szerintem Izraelt is megcélozták ezzel az új cuccossal. A cikkben ez áll:

"A gyártó honlapján megjelent hír megemlíti, hogy a lopakodást elősegítő CFT kifejlesztése egy meg nem nevezett nemzetközi partner segítségével valósult meg."

Úgy vélem ez a cég izraeli lehet. Ők ugyanis nagy tapasztalatokkal rendelkeznek ilyen dolgokban, a CFT-ket pedig nem csak a Ra'am gépeiken használják, hanem a korábbi gyártású vadászverziókon is. Úgy rémlik a tartályokat saját maguk állították elő. Rádásul náluk még szolgálatban állnak a korai verziójú gépek is, melyek szerintem lassan cserére érettek lesznek.

Nem elérhető AGRESSOR

• Törzsőrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #127 Dátum: 2009 Március 19, 15:41:28 »
Hiába nagyobb a Super Hornet akkor is inkább abban a kategóriában marad amiben a Tájfun,a max felszálló súlya 29,9tonna a Hornetnek az F-15nek 37tonna.Hiában nagyobb nem úgy állítják be mint az F-15 kategória társát.
Ha a kacsa nem tud úszni az nem azt jelenti hogy a víz a hülye!

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #128 Dátum: 2009 Március 19, 16:46:20 »
Liv fejtegetése nem alaptalan. Izrael nagyon teper az F-35-ért, de az USA nem nagyon szeretné, hogy saját rendszereket tegyenek ott bele(mert ez a tervük). Így egy ilyen alternatíva tényleg jól jöhet nekik.
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Phoenix

• Vezérőrnagy
  • **
  • szerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #129 Dátum: 2009 Március 19, 17:45:26 »
én is gondoltam Izraelre, AGRESSOR a múltkor említettem asszem Japánt.
mind a kettőben van valami.

azt viszont érdemes figyelni, hogy bár nagyon hangsúlyozták, hogy a gép NEMZETKÖZI megrendelésre épült, én nem zárnám ki a hazai megrendelést sem, hiszen nagyon akadékoskodnak Raptort rendelni, az USAF-nak viszont szüksége van vadászra a régi F-15ösök kivonása után is...
"A legfontosabb repülésvezérlő számítógép ott van a két füled között. Csak a programozása körülményes, amit úgy hívnak: tapasztalat."