Szerző Téma: A-10 vs. Szu-25  (Megtekintve 7345 alkalommal)

pigowner

• Vendég
Re: A-10 vs. Szu-25
« Válasz #120 Dátum: 2008 Február 21, 12:37:26 »
Kis off, bár a témához aktuális témához kapcsolódik... Ajánlom mindenki figyelmébe a Charlie Wilson háborúja című filmet, nekem nagyon tetszett! Érdekes a film, bár a Mi-24-esek lelövése Stingerrel (mármint ahogy a filmben mutatták) nem volt teljesen reális szerintem.

Philip Seymour Hoffman jól feldobta, monnyuk láccott belőle, hogy az amcsik maguk ágyaztak meg a táliboknak, idióta rövidlátásból.

Az tény, hogy a Mi-24-esek az elején nem vittek magukkal infracsalit, és semmivel se védték a turbina dögforró kilépőoldalát. Eccerűen abból indultak ki, hogy Abdulnak nincs rakétája. Szóval amikor a Stingerek megjelentek, akkor teljeen védtelenül álltak előttük. Később azért Iván felpakolta az infracsalit, meg megtrükközték a turbina kilépőoldalát (ettől persze lassabb lett a heli), szóval a vége felé azért a Stingerek találati aránya igen jelentősen lecsökkent. Sőt, ÁLLÍTÓLAG (!) mentek haza 24-esek közvetlen Stinger-találattal is. Na ettől persze tény, hogy azért a helikopterekre minden MANPAD minden esetben baromi veszélyes.

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #121 Dátum: 2008 Március 25, 10:05:38 »
nem feltétlenül. mert megelelő páncélozással meg optikai rakétaindítás jelzővel mint mondottam megnövelhető jócskán a túlélés meg ha megpakoljuk kismillió infracsalival a gépet:D persze az oroszok aktív pulzáló rendszere az a konzervdoboz is hatékony sőt olvastam az AEROban h az volt a leghatékonyabb. megpersze a fúvócsőre szerelt légkeverő is.

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
  • A kedvenc Helyem a teto
    • Profil megtekintése
« Válasz #122 Dátum: 2008 Március 26, 12:50:30 »
  Hali

Mind a ket  gepnek eleg magas a tulelokeppesege ezt szerintem mindenki tudja. Az afgan kiruccanas az oroszok reszerol eleg siralmas volt valameik Top Gun  ujsagba volt rolla cikk is tobb reszes es ott nem emlitik hogy mentettek volna a pilotakat alapbol veszteseg listara irtak az oroszok amugy se az az emberbarat