Szerző Téma: III. Világháború  (Megtekintve 19227 alkalommal)

Nem elérhető Stealthfighter

• Zászlós
    • Profil megtekintése
Re: III. Világháború
« Válasz #705 Dátum: 2008 Március 14, 15:41:49 »
Igazából Albert Einstein követte el a mondást, nekem legalábbis 100%-ra így rémlik.

Én ezt így hallottam!
A MiG-ek a legaerotikusabb gépek a földön!!!:P

Nem elérhető Block50

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #706 Dátum: 2008 Március 15, 10:03:51 »
Nem hiszem, hogy lenne III. világháború.Legalábbis olyan, amit ténylegesen világháborúnak tekinthetnénk.
Lévén Európában szinte mindenki szövetséges, a Távol-Kelet országainak többsége sem készül háborúra; egyedül a Közel-Kelet mondható potenciális (világ)háború-kirobbantó faktornak.

Távol-Kelet: Kína-Tajvan
                 Pakisztán-India

Atomhatalmak, akik annyira nem csipálják egymást...!!??

A következő nagy háború célja nem igazán a területszerzés, hanem inkább az energiahordozók, esetleg a víz lehet...!! Természetesen külön kategória a terrorizmus.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #707 Dátum: 2008 Március 15, 11:26:29 »
A következő nagy háború célja nem igazán a területszerzés, hanem inkább az energiahordozók, esetleg a víz lehet...!!

Ebből kiindulva mi is potenciális veszélynek vagyunk kitéve, mert hazánk területén sok természetes ivóvízforrás van.
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Block50

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #708 Dátum: 2008 Március 15, 16:12:35 »
Ebből kiindulva mi is potenciális veszélynek vagyunk kitéve, mert hazánk területén sok természetes ivóvízforrás van.

Ez gondolom először Afrikában és  Közel-Kelet térségében lesz probléma...!
Ráadásul ha keveredik egy kis faji vagy vallási előítélettel, az elég komoly vérengzéseket okozhat.

Nem elérhető krova

• Tizedes
    • Profil megtekintése
« Válasz #709 Dátum: 2008 Március 16, 14:25:14 »
Történészek azon is vitatkoznak hogy az elsö  csak tüzszünetel ért véget az álitolagos második pedig a kina-japán háborumiat korábban kezödöt és ot is fegyverszünet vam pár álam közöt.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #710 Dátum: 2008 Március 16, 16:06:58 »
Egyesek szerint már volt 4 világháború(az ó-és középkori nagy háborúkat vették bele), mások azt állítják, hogy csak 1 volt(I. és II. egybe véve).
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #711 Dátum: 2008 Március 22, 22:21:09 »
Kicsit off, kicsit régi, kicsit poén de végülis Bin Laden meg 3. vh összefér...

http://www.youtube.com/watch?v=AdFa0WK1nkU

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #712 Dátum: 2008 Március 23, 00:20:24 »
jóez :)

Nem elérhető Repülő Cica

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #713 Dátum: 2008 Április 21, 11:19:13 »
Szerintem ha vki elkezdi a III.VH-t az Kelet lesz. Mondjuk Kína. Elég sokat fektetnek a hadseregbe.  Amúgy az egész világ fegyverkezési lázban ég. Adják-veszik a cuccot. Jó, mindig is üzleteltek, de most nagyon.
Amerika meg...a hadserege tényleg jó,de sokmindenben ellentmond saját magának. Bush meg azt hangoztatta,h 2005-re befejezi nagyjából az iraki háborút,nem küld több katonát..erre meg mi van most...
"Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life"

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #714 Dátum: 2008 Április 23, 13:36:39 »
Hát nem is tudom. Én inkább a Közel-Keletre tippelnék. Pontosabban a két örök szarkeverő a kereszténység és az iszlám (újboli) összecsapására. Csak most a keresztesháborúkkal ellentétben a másik fél inkább az "agresszor".

Kína háború nélkül is a világ ura lesz elöbb-utóbb :D Najó mondjuk gazdaságilag. Az igazi poén az lenne, ha összemelegdnének a ruszkikkal. Bár ehhez az oroszok szerintem túl büszke nemzet, hogy ennyire nyisson Kína felé. Ők a régi jó haverral szeretnének ismét a régi szép békeidőkhöz hasonló ipi-apacsot játszani inkább. Önerőből. ::) És mondjuk erre a nyersanyag és főleg energiahordozó készleteik miatt van is eséylük. Kell nekik továbbra is (egy) Putyin cáratyuska és kilábalnak...

Naszóval a klasszikus értelemben vett III. VH, azaz egy jó kis nukleáris holokauszt nem túl valószínű, de az iszlám fanatistáknak a nyugat nagyon a bögyükben van. Aztán majd 1x csak azt veszik észre, hogy Mekka atomjaira esett szét :D

Ha ezeket meg megússzuk, akkor pl. Föld vs. Mars kolónia. Nem kéne, de az emberi természetben ez még benne lesz bővben akkor, így meg is történhet akár...

Nem elérhető Repülő Cica

• Honvéd
    • Profil megtekintése
« Válasz #715 Dátum: 2008 Április 23, 14:01:26 »
Erre az egészre az idő meghozza majd a választ...

Szerintem se túl valószínű a nukleáris háború, azért az emberek csak nem hülyék annyira,hogy   teljesen szétszedjék az élővilágot..mert ez a fajta háború nem csak embereket ölne,hanem minden mást is...

Tényleg nagy ez a "keresztény"-iszlám ellentét. De végülis ők kezdték,nem??? minek kell robbantgatniuk, túszokat ejteni stb. És még "panaszkodnak",h mennyire nem bírják őket nyugaton...Vajon miért nem kedvelik őket??
09.11 után az amerikai seregből ki is rakták az iszlám vallásúakat.

A magam részéről nem bírom Kínát annyira. Ok,lehet ócón cuccokat venni tőlük de ennyi.  ;D
Japán meg...érdekes a történelmük,főleg a 16.sz-i klánháború. De szerintem tudjátok,h miket csináltak a II.VH alatt...erre csak annyit mondok,h sokkal inkább az orosz hadifogság mint a japán...pedig az se semmi...

"Aerials, in the sky
When you lose small mind
You free your life"

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #716 Dátum: 2008 Április 23, 17:39:41 »
Azt hogy ki kezdte az iszlám, vagy a keresztény, tökéletesen benne van a történelem könyvekbe. (Már amelyikbe.) Jeruzsálemben egymás mellet éltek békességben a keresztények, arabok, meg a zsídók is. Az egésznek akkor lett vége amikor az első keresztes háború megindult....

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #717 Dátum: 2008 Április 23, 17:50:08 »
Japánnak valóban voltak nemkicsit durva dolgai a 2VH alatt/elött. Ahogy a hadifoglyokkal bántak vagy pl. játszadoztak az anthrax-szal és tsaival. No persze elsősorban nem tengerimalacokon...

Japánról jut eszembe, régebben olvastam egy érdekes könyvet. Nem emlékszem a címére, de a lényeg az volt, hogy az amcsik meggyengültek mint a ruszkik, elvesztették a vezető szerepet minden téren. Amit a Japánok vettek át tőlük. Katonailag is. Amcsik meg nem tudják kifüstölni őket atommal, mert védelmi ernyő fedi az egész szigetcsoportot :) Főszereplőnk Apache kávédarálóját leszedte valami japán kopter lézerrel valahol Afrikában, úgy hogy még nem is észlelték a támadót. Szóval így kell a megálmodott technkai előnyt nézni :) Aztán a történet nagy része a zűrzavaros Oroszországban zajlódik, aminek a végén sikerül kiiktatniuk a Japán védelmi ernyőt, így már nem lehet akkora arcuk. Asszem amerikai szerző műve :D Háború 20xx-ben vagy valami ilyen címe volt talán.

BEARCAT

• Vendég
« Válasz #718 Dátum: 2008 Április 23, 18:29:48 »
Háború 2020-ban a címe. Ralph Peters írta. Tényleg jó kis könyv.

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #719 Dátum: 2008 Április 23, 18:43:51 »
Tényleg, thx!