Csá hornet!
Hát mindenekelőtt el kell mondanom hogy igen kedves emberkék vannak ide regisztrálva! Ezt a fogadtatást, amit itt kaptam... Na mindegy, majd megoldom vhogy ezt az Antonovot. Szóval a suli? Ez a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki karáról indul. Ide kell felvételizned, asszem mindenképpen felvételit kell ma már írni. Én még hozott pontokkal kerültem be. Matek-fizika a lényeg. Aztán bekerülsz a karra, kapsz egy alapképzést, ami legjobb esetben 2éves. Itt tanulsz mindent, amit mérnök tanulhat, és szépen lassan rájössz, hogy talán mégse kellett volna idejönni. Munk-munka-tanulás. Ha még két év után nem pottyantál ki és még van kedved ehhez a szemétkedéshez, akkor az alaptárgyak és 1 kötelező matek vagy fizika szigorlat után leszakosodhatsz közlekedési gépészmérnöknek. Újabb jó pár félév szenvedés, rajzolás, szivatás, mérés stb, de ezek a tárgyak vmiléyen szinten már érdekesek, viszont életerőd már egyre fogy. És ha nagynehezen összehoztad a 2. kötelező szigorlatot is, akkor végre szakirányt választhatsz és repülős lehetsz, persze ha nem lehelted még ki a lelked:)
Itt aztán mindent megtanulsz, ami a repülőkkel kapcsolatos technikai dolog, tantárgy, tervezési módszer stb, számolsz géptípus aerodinamikáját (ugye an-22) konkrét típus sugárhajtóművét tervezed (persze csak a lényegi részeket) 3féléven át, stb.. Majd diplomamunka, diplomavédés stb. És végül egy bár repülőkhöz teljesen értő szakiként jössz ki, aki már mindent tud, és csak röhög az itteni néha nagyon primitív hozzászólásokon, de lelkileg eléggé megtört ember leszel...
Hát remélem sikerült kedvet csinálnom ehhez az egészhez:):):);D
Na jó. azért kissé eltúlzott volt ez a jellemzés, nyugodtan jöhetsz, ha van egy kis megszállottság benned, de egy kis előképzettség se hátrány.
Az ég a bátrakat szereti