Szerző Téma: Szakmázás  (Megtekintve 2396 alkalommal)

lacuscucu

• Vendég
Szakmázás
« Dátum: 2005 Február 20, 19:39:26 »
hello minden repüléskedvelőnek és szakembernek!
Nem tudom mennyire vagytok benne a repülőgépek technikai dolgaiban, de ha vki rendelkezik ilyen jellegű infókkal, az segíthetne! Szóval elmondom mi is a gondom. A Műszaki Egyetemen vagyok repülőgépész-mérnök hallgató. Aerodinamika tárgyból mindenkinek kellett egy géptípust választania amivel kapcsolatban aerodinamikai számításokat végez (polárgörbe, ilyesmi). Én hülye fejemmel az An-22 anteuszt választottam, mert szerintem a világ legszebb szállítógépe. Viszont sehol sem találok elég részletes technikai leírást a gépről, elsősorban méretbeli aerodinamikai méretek érdekelnének kicsit részletesebben. Tehát nemcsak fesztáv, hanem húrhossz, beépítési szög, vezérsíkfelületek, szárnyszekciók illetve a szárnykeresztmetszet részletes méretei, ilyesmi. Gondolom az ilyen részletességű adatok elég ritkák, de ha vki rendelkezik ilyen forrással, vagy legalább tanácsot tudna adni, hogy hol keressek ilyeneket, annak örök hálám. regisztrálva vagyok, írhat az a szent, aki tud nekem segíteni személyes üzenetet is. Előre is köszönöm a segítséget!
Egy kétségbeesett mérnökhallgató:(

Az ég a bátrakat szereti

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Szakmázás
« Válasz #1 Dátum: 2005 Február 21, 11:21:00 »
Idézet
lacuscucu írta:
hello minden repüléskedvelőnek és szakembernek!
Nem tudom mennyire vagytok benne a repülőgépek technikai dolgaiban, de ha vki rendelkezik ilyen jellegű infókkal, az segíthetne! Szóval elmondom mi is a gondom. A Műszaki Egyetemen vagyok repülőgépész-mérnök hallgató. Aerodinamika tárgyból mindenkinek kellett egy géptípust választania amivel kapcsolatban aerodinamikai számításokat végez (polárgörbe, ilyesmi). Én hülye fejemmel az An-22 anteuszt választottam, mert szerintem a világ legszebb szállítógépe. Viszont sehol sem találok elég részletes technikai leírást a gépről, elsősorban méretbeli aerodinamikai méretek érdekelnének kicsit részletesebben. Tehát nemcsak fesztáv, hanem húrhossz, beépítési szög, vezérsíkfelületek, szárnyszekciók illetve a szárnykeresztmetszet részletes méretei, ilyesmi. Gondolom az ilyen részletességű adatok elég ritkák, de ha vki rendelkezik ilyen forrással, vagy legalább tanácsot tudna adni, hogy hol keressek ilyeneket, annak örök hálám. regisztrálva vagyok, írhat az a szent, aki tud nekem segíteni személyes üzenetet is. Előre is köszönöm a segítséget!
Egy kétségbeesett mérnökhallgató:(

Az ég a bátrakat szereti

szerintem igyál egy red bull t aztán sprintelj vissza az
egyetemre és a profeszort dumáld rá a MIG21 re
és aztán dumálhatunk mert an22 elég bonyolult
és az aerodinamikája összetetteb mint egy egyszerű
deltaszárnyú vadászgépé és a mig 21 amúgy is egyszerű vadászgép de szeintem volt okosabb nálad és azt már választotta
valami okos űrge
és a szállítógépek be nem vagyok annyira otthon!!!
bocss:(

Az ég a bátrakat szereti!

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
  • A kedvenc Helyem a teto
    • Profil megtekintése
Szakmázás
« Válasz #2 Dátum: 2005 Február 21, 22:17:24 »
Hali

egy kerdes mi a suli feltetele es meik suliba jarsz es hol????
En is Szeretnem ezt a szakot megpajazni es megkoszonnem ha elmondanad a felteteleket
Amugy a teherszallitokrol keves ilyen informacio kerul ki de probald meg a sajat honlapjan es fordittasd le

:) 8)

lacuscucu

• Vendég
Szakmázás
« Válasz #3 Dátum: 2005 Február 22, 14:45:40 »
Csá hornet!
Hát mindenekelőtt el kell mondanom hogy igen kedves emberkék vannak ide regisztrálva! Ezt a fogadtatást, amit itt kaptam... Na mindegy, majd megoldom vhogy ezt az Antonovot. Szóval a suli? Ez a Budapesti Műszaki Egyetem Közlekedésmérnöki karáról indul. Ide kell felvételizned, asszem mindenképpen felvételit kell ma már írni. Én még hozott pontokkal kerültem be. Matek-fizika a lényeg. Aztán bekerülsz a karra, kapsz egy alapképzést, ami legjobb esetben 2éves. Itt tanulsz mindent, amit mérnök tanulhat, és szépen lassan rájössz, hogy talán mégse kellett volna idejönni. Munk-munka-tanulás. Ha még két év után nem pottyantál ki és még van kedved ehhez a szemétkedéshez, akkor az alaptárgyak és 1 kötelező matek vagy fizika szigorlat után leszakosodhatsz közlekedési gépészmérnöknek. Újabb jó pár félév szenvedés, rajzolás, szivatás, mérés stb, de ezek a tárgyak vmiléyen szinten már érdekesek, viszont életerőd már egyre fogy. És ha nagynehezen összehoztad a 2. kötelező szigorlatot is, akkor végre szakirányt választhatsz és repülős lehetsz, persze ha nem lehelted még ki a lelked:)
Itt aztán mindent megtanulsz, ami a repülőkkel kapcsolatos technikai dolog, tantárgy, tervezési módszer stb, számolsz géptípus aerodinamikáját (ugye an-22) konkrét típus sugárhajtóművét tervezed (persze csak a lényegi részeket) 3féléven át, stb.. Majd diplomamunka, diplomavédés stb. És végül egy bár repülőkhöz teljesen értő szakiként jössz ki, aki már mindent tud, és csak röhög az itteni néha nagyon primitív hozzászólásokon, de lelkileg eléggé megtört ember leszel...
Hát remélem sikerült kedvet csinálnom ehhez az egészhez:):):);D
Na jó. azért kissé eltúlzott volt ez a jellemzés, nyugodtan jöhetsz, ha van egy kis megszállottság benned, de egy kis előképzettség se hátrány.

Az ég a bátrakat szereti

AV-8A

• Vendég
Szakmázás
« Válasz #4 Dátum: 2005 Február 22, 16:43:08 »
Hali! Én csak 1 műkedvelő amatőr vagyok, de tudok adni egy tippet: A Jetfly Keleti Blokk könyvajánlójába menj bele, ott a Szovjet Légierős könyv szerzőjének (Vándor Károly) küldj egy emílt. A srác speciálisan szovjet/orosz gépekkel foglalkozik, van sok orosz pilótaismerőse is, és rengeteg infója, talán tud segíteni. ::|;D

AV-8A, kicsi a Harrier, de erős!

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Szakmázás
« Válasz #5 Dátum: 2005 Február 22, 18:23:42 »
Lacus, sajnálom hogy ilyen fogadtatásban volt részed, egyesek könnyen elragadtatják magukat....

Sajnos nekem nincs tippem hová tudnál menni segítségért, de ez a Vándor Károly-ötlet jónak tűnik szerintem is.

És ha már itt vagy, és van időd, beszállhatnál a fórumtémákhoz is. Pl kijavítani a többiek és énáltalam írt sületlenségeket :)

Az amerikai gépek is jól tudnak manőverezni, nem csak az oroszok!!!

AV-8A

• Vendég
Szakmázás
« Válasz #6 Dátum: 2005 Február 22, 18:55:51 »
Jó ötlet, én is godoltam erre. Szerintem vedd fel vFellerrrel személyesen is a kapcsolatot, így Te leszel a szakértőnk. Talán még némi honoráriummal is járhat ;D;D;D

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Szakmázás
« Válasz #7 Dátum: 2005 Február 22, 21:47:15 »
AV-8A ezt a honoráriumot sajnos nem gondolta komolyan... persze lehet hogy saját zsebből akarja megoldani... :)

Nem elérhető Alamo

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Szakmázás
« Válasz #8 Dátum: 2005 Február 23, 11:11:36 »
boccs kicsit elragadott a hév én nem ajánlom az an22 t

Az ég a bátrakat szereti!

Vendég

• Vendég
Szakmázás
« Válasz #9 Dátum: 2005 Február 23, 16:10:09 »
Alamo mikor nagyon elragad a hév ,akkor milyen ember vagy?

AV-8A

• Vendég
Szakmázás
« Válasz #10 Dátum: 2005 Február 23, 18:24:52 »
A HÉV ne ragadjon el. Az káros az egészségre...;D;D;D A jutalom, pedig a jó érzés, hogy köztünk lehetsz;D;D;D;D;D;D;D:o

lacuscucu

• Vendég
Szakmázás
« Válasz #11 Dátum: 2005 Február 23, 19:26:17 »
Kösz a tippet emberek, majd meggondolom a dolgot utána nézek a tanácsaitoknak! Kösz mindent! Legyek szakértő? Hehe, ez jól hangzik, de hát én is még csak tanulom a dolgokat, mondjuk azért már nem vok teljesen laikus, ez tény. Az a baj, hogy sok időm nincs az oldalra. de azért majd írogatok. És szakmai jellegű dolgok  érdekelnének benneteket? Mondjuk én elsősorban a hajtóművekben vagyok otthon. Esetleg írhatnék ilyesmi cikkeket, mondjuk kezdhetnénk egy két összefoglaló jellegű dologgal. Érdekelne itt valakit? És ki az a Heller? Mert akkor lehet hogy télleg megpróbálkoznék írogatni;D

Az ég a bátrakat szereti

lacuscucu

• Vendég
Szakmázás
« Válasz #12 Dátum: 2005 Február 23, 19:27:39 »
Bocs nem Heller, Feller. Szóval ki az?

Az ég a bátrakat szereti

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Szakmázás
« Válasz #13 Dátum: 2005 Február 23, 19:41:48 »
Feller lenni az oldal mindenható ura! Neki köszönhetjük mindezt.

;D ;D ;D

AV-8A

• Vendég
Szakmázás
« Válasz #14 Dátum: 2005 Február 23, 19:45:08 »
Persze, hogy érdekel, csak legyen érthető. ;D