Szerző Téma: Haditechnikai folyóiratok  (Megtekintve 21850 alkalommal)

Peter

• Vendég
Haditechnikai folyóiratok
« Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Azt hiszem az Aranysas és a TopGun vetélkedése, - és a végkifejlet - egyértelműen tükrözi, hogy az Aranysas az összes magyar, repülő ember olyan újságja, melyet biztos, hogy minden hónapban meg fog venni.

Galll

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #1 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Pontosan. Aranysas egy nagyon jó újság és meg is veszem minden hónapban.
:-)

Deneuve

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #2 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Én is mindig megveszem! Néha mondjuk picit sok nekem a WW2-ből, de hát sokakat meg az érdekel inkább... Én főleg a modern tipusok ismertetőit, bevetéseik történetét kedvelem.

Galll

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #3 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Én meg mind a kettőt. Régebben csak a modern gépek érdekeltek, de mostanában egyre jobban tetszenek a II. vh-s repcsik is. Főleg az amerikai gyártmányúak.
Egyébként szerintem egyáltalán nincs sok világháborús téma az Aranysasban.
Az Aeromagazint is meg szoktam venni, de csak néha, ha van benne érdekes téma, mert sajnos ebben az újságban több a polgári és hobby repülés.
Üdv: Galll

csornij

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #4 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Én csak 4-est adnék szavazáson a sasnak, szerintem az oldalszám kitöltés és megtartás miatt, sok benne a repüléssel csak marginálisan kapcsolódó vagy egyáltalán nem kapcsolódó dolog. No mindegy úgy is megveszem mindig, mert itthon azért ez a lap az ACE!

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Aranysas magazin
« Válasz #5 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Szerintem a Top Gun csak próbált vetekedni az Aranysassal, mint láttuk, tényleg kevés sikerrel. Itthon tényleg ez a legjobb. És szerintem jók a 2. vh-s cikkek. Főleg mostanában a Csendes óceáni hadszíntérrel foglalkozók. A hajózás is szép téma a repülés mellett! Az Aero-t járatom, de sok vele a bajom, mármint a tartalmával. Túl sok benne a Gripen reklám, tele van fizetett hirdetéssel. És karácsonykor ütős volt az újságban a Gripenes egérpad...

csornij

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #6 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Most nem az Aranysashoz szólok hozzá, és lehet hogy a KERESEK topicba kellene ezt írnom,de azt ahogy látom,azt nem olvassa senki, ezért itt teszem fel a kérdést:

Emlékszik-e még valaki a régi Repülés és Űrhajózás  cimű lapra, én gyerekkoromban egy véletlenül kezembe került példányából szerettem bele a repülés világába. Akkori színvonalon és gyerekfejjel hihetetlenül izgalmasnak találtam a kiadványt! Ha valakinek lennének elfekvő példányok, vagy tud róla esetleg, hogy hol lehetne beszerezni, vagy másoltatni feltétlenül értesítsen! Azt hiszem a 60 -as évek végétől a 70-es évek közepéig jelent meg.

Előre is kösz mindenkinek aki segíteni tud!

Deneuve

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #7 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Olvastam a februári Aranysasban ennek az évek óta elhúzódó TG-balhé eseményeit... de nem tudjátok, miért kezdődött ez az egész? Valami politikai dolog van a háttérben vagy mi?

McPie

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #8 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
2002.januári Aranysasból:

Mi történt (2001) szeptember 18.-án?

Josef von Ferenczy (...) úgy döntött, hogy (...) átalakítja a kiadó vezetését. (...) Mivel megtalálta a nálam alkalmasabbnak tűnő igazgatót, számomra nem maradt más, mint elfogadni a felmentésemről szóló döntést. Ekkor még névlegesen főszerk. maradtam, de a kinevezés és felmentés jogát már mások gyakorolták. Ez (...) azt jelenti, hogy 11 év után az általam kitalált, főszerkesztőként irányított és tervezett magazin éléről a napjainkban szokáso mondvacsinált indokkal bármikor leválthatnak.
Új lapot alapított, a Top Gun szerzői (10 ember) meg inkább vele ment. (Ritkaság az összetartás!)
Röviden ennyi...

csornij

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #9 Dátum: 2004 Március 02, 18:42:58 »
Nos, az Aranysasban (febr.) mindenki olvashatta a szimulátorokat kissé leszoló és a FPS-eket magasztaló cikket. Tény és való, hogy az említett szim.-okban van hiba, és a leszólt Lock-On(LOMAC) patch-elés után is hibázik egy jó párszor, de aki szereti a katonai repülés világát annak, akkora élvezetet nyújt , mint eddig egyetlen szimulátor sem. A tisztelt cikkíró-szerkesztő jobban tette volna, ha legalább két órát repülgetett volna a LoMac-on, mert bármiben lefogadom, hogy megváltozott volna a véleménye. A rengeteg küldetésen kivül persze, van mission szerkesztő is (persze ez a többiben is benne van) de például én az előbb - vagy két órán keresztül gyak.-tam az Admiral Kuznyecov hordozóról, egy SU-33-mal a felszállás- iskolakör - leszállás (általam írt) klasszikus hármast, gyönyörű grafikával, a részletességről annyit, (pl. hang), hogy az átstartolásoknál a hajó felületről másképp verődik vissza a hang, mint a tenger felületről, és másik példa (grafika) a fékezőhorog a szürkületben szikrát vet a hajófedélzeten. Na ennyi. Ha Ádám felteszi a küldött képeket mindenki meggyőződhet a leírtakról személyesen.

Deneuve

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #10 Dátum: 2004 Március 03, 19:23:54 »
Nekem is megvan, de azért köszi hogy leirtad...
viszont arra gondolok, hogy annak is meg lehetett az oka, hogy Ferenczy erre az elhatárotásra jutott, csak nem tudom mi...

Deneuve

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #11 Dátum: 2004 Március 03, 19:25:12 »
Jah, igen ez McPie-nak ment

Nem elérhető Hornet

• Ezredes
  • A kedvenc Helyem a teto
    • Profil megtekintése
Aranysas magazin
« Válasz #12 Dátum: 2004 Március 04, 00:19:26 »
Szerintem is az Aranysas a z jo es eleg sokmindenrol ad infot en elegedett vagyok.Csak egyet nem ertek a magyaroknak miert a Sved gripen kellett 2 szer annyiert mint az F-16-os pedig ahoz meg fegyverzetet is kaptunk volna.Szerintem valakinek nagyon sok penze lett ebbol az uzletbol.
Ha valaki tud errol valamit kivancsian hallgatom.

Nem elérhető Gabesz

• Szakaszvezető
    • Profil megtekintése
Aranysas magazin
« Válasz #13 Dátum: 2004 Március 18, 12:34:08 »
Idézet
Hornet írta:
Szerintem is az Aranysas a z jo es eleg sokmindenrol ad infot en elegedett vagyok.Csak egyet nem ertek a magyaroknak miert a Sved gripen kellett 2 szer annyiert mint az F-16-os pedig ahoz meg fegyverzetet is kaptunk volna.Szerintem valakinek nagyon sok penze lett ebbol az uzletbol.
Ha valaki tud errol valamit kivancsian hallgatom.

Hali!
Szerintem jobb? a Grippen, mert eddig állandóan régi gépekket foltozgattunk..most itt az új lehetőség, hogy végre valahára valamiban már újjat használjunk. Szerintem.

Üdv.

kurtha

• Vendég
Aranysas magazin
« Válasz #14 Dátum: 2004 Április 27, 09:12:47 »
Csövi!Szerintem jó a magazin de sok benne a régi haditörténetek! Inkább Magyar gépekröl szolna többet!!8)

Panki