Szerző Téma: Irán vs. USA  (Megtekintve 11322 alkalommal)

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Re: Irán vs. USA
« Válasz #315 Dátum: 2007 Augusztus 04, 23:09:00 »
Ez akár Izrael malmára hajthatja a vizet. 250 Szu-30-ast nem fognak eladni Iránnak szerintem az oroszok, de kevesebbet simán. Ha viszont veszélybe kerül az izraeli légifölény, akkor gyanítom megkapják a Raptort.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #316 Dátum: 2007 Augusztus 04, 23:14:40 »
Ennyi Szu-30-ast még az oroszok sem rendelnének ;D
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #317 Dátum: 2007 Augusztus 04, 23:29:04 »
Jaja a szóban forgó újságnál biztos szoroztak 2-3al :D Persze, kevesebb Su-30-at szemrebbenés nélkül elad Moszkva. Meg ugye az is kérdés miféle belsőséggel.

Nem elérhető Focke Wulf

• Őrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #318 Dátum: 2007 Augusztus 06, 09:59:07 »
Idézet
Ez akár Izrael malmára hajthatja a vizet. 250 Szu-30-ast nem fognak eladni Iránnak szerintem az oroszok, de kevesebbet simán. Ha viszont veszélybe kerül az izraeli légifölény, akkor gyanítom megkapják a Raptort.

ebben egyetértek! Ha ez így lesz, akkor biztos lesznek dávid csillagos F-22-esek is!
Egyébként szerintem kamu a hír! Ilyen mennyiséget leszállítani sem tudnának az oroszok! Vagy kb 2050-re készülne el a 250. Su-30-as  :)

Nem elérhető Focke Wulf

• Őrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #319 Dátum: 2007 Augusztus 06, 10:12:32 »
nem tudom, hogy a "stealth" festéket lehet e homok színben felvinni a Raptorra, de megnézném, hogy nézne ki homokszínben ! ;)

viszont egy ilyen volumenű iráni beszerés fellendítené a környékbeli országok hadi igényét is!

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #320 Dátum: 2007 Augusztus 06, 10:15:40 »
Ja lehet akkor a szomszédok is belefognának a fegyverkezésbe.

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
« Válasz #321 Dátum: 2007 Augusztus 06, 13:13:18 »
Igazából ez pont azután reppent fel, hogy Washington nyilatkozott arról, hogy az Öböl menti régióba ad el cuccost ha kell. Az iráni érdeklődés mondjuk lehet nem kamu, a mennsyíség annál inkább. Indiának nem lesz ennyi... Ekkor amennyíség meg belátható időn belül licencegyártással tűnik esélyesnek, de Indiával szemben Iránnak szerintem nincs meg a kellő tapasztalata ehhez.

Mondjátok itt a Raptort. Persze egy nagy adag iráni Szu-30 átrendezné kicsit a képet, de szerintem Izraelnek az a Harpy UAV-os afférja Kínával, aminek következtében majdnem kiszórták a JSF programból kicsit szálka még az amik szemében. Mégha a média nagyobb ejnye-bejnyének is tűntette fel, mint valójában volt, én úgy érzem ez erősebben elgondolkoztatná a döntő pozicióban lévő emberkéket. Akármekkora nagy span Izrael én a felkelő napos Raptorra sokkal nagyobb esélyt látok, főleg, hogy Tokió szeretné is, meg most a rakétavédelem is... Izrael meg nem aszondta, hogy egyelőre nem kell nekik (ááá, dehogy, ugyan már...) Mintha az UAV-os balhé idején nyilatkozták volna ezt, nem emlékszem pontosan, lehet nem is mondtak ilyet, csak álmodtam :D

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #322 Dátum: 2007 Augusztus 06, 13:29:33 »
Persze, Izrael meglehetősen genyó módon viselkedik, ezt el kell ismerni. Akár a Harpy, akár a Lavi, de eladták a Phalcon radarrendszert is a kínaiaknak... A sort még lehetne folytatni. Az USA-nak és Izraelnek egyaránt nagy szüksége van a másikra, de úgy vélem, Izrael azért jobban függ az Egybesült Állatoktól mint fordítva. Felismerhetnék végre ezt, ahelyett hogy az amcsi, vagy amcsi pénzen fejlesztett technológiákat gondolkodás nélkül eladnák az USA fő távol-keleti vetélytársának...

Nem elérhető Buzz Lightyear

• Alezredes
  • A végtelenbe, és tovább!
    • Profil megtekintése
« Válasz #323 Dátum: 2007 Augusztus 06, 16:30:27 »
A 250 db Szuhoj az oltári kamu. 25 az egy reális szám lenne :)
Biztos érdeklődnek, de nincs nekik annyi pénzük.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #324 Dátum: 2007 Augusztus 06, 16:37:28 »
Plusz még a gyártási időt ha hozzászámoljuk, akkor se kaphatnák meg egyhamar a gépeiket.Persze ha rendelnek.
Mondjuk esedékes is lenne már a flottájuk cseréje.Nem tudok sokat arról, hogy mennyi gépük van, de a Tomcatek és Phantomok már elég régiek, nemkülönben az F-5-ök.

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #325 Dátum: 2007 Augusztus 06, 17:20:29 »
Persze, néhány tucat gép rendelésétől is évek telnek el, míg szolgálatba állhatnak.

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #326 Dátum: 2007 Augusztus 06, 17:23:12 »
Azért az oroszok sokkal gyorsabban szállítanak mint mások, elég sok kihasználatlan gyártókapacitásuk van még. Nem a Boeingről van szó, akitől már most előre meg van rendelve több száz gép...

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #327 Dátum: 2007 Augusztus 06, 18:03:32 »
Azért az oroszok sokkal gyorsabban szállítanak mint mások, elég sok kihasználatlan gyártókapacitásuk van még.

Erre ne vegyél mérget. Nyilvánvalóan az oroszoknak nem áll rendelkezésére annyi szerszámgép, meg képzett munkaerő, hogy a mostani gyártási ütemet egyik napról a másikra akárcsak megduplázza anélkül, hogy a minőség drasztikusan esne. Ez már nem a Szovjetunió, már nem lődörög egy csomó fizetett munkanélküli az orosz gyárakban sem, ott is kőkemény kapitalizmus van. Meg hát nem is érdekük, hogy nagyon feltornásszák a termelést mondjuk 2-3 évre, aztán meg porosodjanak a gyártósorok. Az egy nagy befektetés, és nem kell senkivel versenyezniük egy olyan partner megrendeléséért, mint mondjuk épp Irán, hisz az úgysem tud mástól korszerű fegyvereket venni. Nincsenek tárgyalási pozícióban.

(csak hozzáteszem, ha nem győztelek volna meg, nézd meg, hogy hány év alatt fogják a ruszkik felpörgetni a Szu-34-es gyártását!)
« Utoljára szerkesztve: 2007 Augusztus 06, 18:52:48 írta Buzz Lightyear »

• Alezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #328 Dátum: 2007 Augusztus 06, 18:51:18 »
Amúgy indexen épp friss hír, hogy iráni közlés szerint berepülték az Azarakhs-ot (az F-5 aerodinamikai alapjain felépített, annál lényegesen nagyobb gép), és gyártásba veszik. Ezzel (saját állításuk szerint) 5. generációs gép gyártásába kezdenek(!!!). Szóval nem lesz itt sok Szu-30-as rövid időn belül, az biztos.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #329 Dátum: 2007 Augusztus 06, 19:00:34 »
Amúgy indexen épp friss hír, hogy iráni közlés szerint berepülték az Azarakhs-ot (az F-5 aerodinamikai alapjain felépített, annál lényegesen nagyobb gép), és gyártásba veszik. Ezzel (saját állításuk szerint) 5. generációs gép gyártásába kezdenek(!!!). 

Ez vicces.Aztán majd néznek, amikor az F-16-osok meg a Hornetek leszedik az 5. generációs gépeiket.
Na jó Isten ments, de azért igaz.