Szerző Téma: Irán vs. USA  (Megtekintve 11151 alkalommal)

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Re: Irán vs. USA
« Válasz #330 Dátum: 2007 Augusztus 06, 21:22:54 »
A Szuhojokat hirtelen nem is tudom, 2 vagy 3 gyár gyártja, melyek egymás konkurensei. Ezek egymással versengenek a megrendelésekért, a sikerhez pedig hozzá tartozik, hogy próbálnak minnél rövidebb határidőket ígérni. Természetesen számszerű adatokat nem tudok mondani, de abban azért 90%-ig biztos vagyok, hogy azért tudnának emelni a gyártási mennyiségen... Rádásul úgy tudom tavaly és idén erősen visszaestek a Szuhoj megrendelései, szóval ez is azt jelzi hogy van szabad kapacitásuk. Ja, és Szu-34... Nézd meg akkor, hogy gyártják a Raptorokat. Most rendelték meg három blokkban az utolsó 60 példányt, így kijön a tervezett 183. Évi 20 gép. Nem hinném hogy csak ennyit tudnának gyártani, inkább a pénz a döntő. Nem lehet hogy a Szu-34 is csak ezért indul be lassan? Szerintem egyszerűen csak a költségvetés a legfontosabb oka a lassú gyártásnak. Tudom hogy egyre jobban állnak a ruszkik, de még ők sem engedhetnek meg maguknak mindent.

Nem elérhető Buzz Lightyear

• Alezredes
  • A végtelenbe, és tovább!
    • Profil megtekintése
« Válasz #331 Dátum: 2007 Augusztus 07, 08:31:24 »
Gazdaságilag nem éri meg egy típusra 3 gyártósort felállítani, ha nem vagy ráutalva. Sokkal rentábilisabb egy gyártósoron hosszabb ideig gyártani. Nyilván tudnák emelni a legyártott mennyiséget (amúgy nekem most a szuhojok gyártó kapacitásáról Irkutszk, és Novoszibirszk, és Komszomolszk jut eszembe), de ne felejtsd el, hogy vannak más projektjeik is, (Szu-34, Szu-24 modernizálás, a Superjet 100, és más civil fejlesztések -pl. RRJ, vagy mi a rák-, azonfelül ők gyártják a Berijevként ismert gépeket is.
Szóval én nem tudom elképzelni, hogy nagyságrendileg tudnának gyorsan emelni a gyártási ütemen.

Nem elérhető Focke Wulf

• Őrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #332 Dátum: 2007 Augusztus 07, 09:10:59 »
Idézet
Akármekkora nagy span Izrael én a felkelő napos Raptorra sokkal nagyobb esélyt látok, főleg, hogy Tokió szeretné is, meg most a rakétavédelem is... Izrael meg nem aszondta, hogy egyelőre nem kell nekik (ááá, dehogy, ugyan már...) Mintha az UAV-os balhé idején nyilatkozták volna ezt, nem emlékszem pontosan, lehet nem is mondtak ilyet, csak álmodtam Vigyorog

Én el tudnék képzelni egy Raptor export változatot. APG-77 helyett az APG-63-V1-vel szerelném fel, földi támadó képesség nélkül. Az a radar még mechanikus sugártérítésű, de 8 célt képes egyidejüleg támadni, tehát így is komoly elfogó képességgel rendelkezne a gép. Az elektronikai rendszereket meg "lebutítanám" egy F-15C szintre. Aztán jó pénzért lehetne osztogatni Japánnak, Dél-Koreának, Ausztráliának, Tajvannak, Britteknek, Izralenek, vagy akár még Szaudnak is.

Egyébként miért van szerintetek, hogy a Raptort még Japánnak sem adják el, az F-35-öt meg még a törököknek is...!????

Nem elérhető Focke Wulf

• Őrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #333 Dátum: 2007 Augusztus 07, 10:30:07 »
Idézet
ézd meg akkor, hogy gyártják a Raptorokat. Most rendelték meg három blokkban az utolsó 60 példányt, így kijön a tervezett 183. Évi 20 gép.

Tényleg, hány Raptort adtak át eddig a légierőnek !? Ebből mennyi a hadrafogható már ? Tudja valaki !?
183 lesz "csak" összesen !?

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #334 Dátum: 2007 Augusztus 07, 11:51:41 »
Trau szerint július végéig 105 példány gyártását fejezte be eddig a Lockheed, ebből 99-vett át a légierő. Eddig úgy áll, hogy 183 darab készül, persze lehet sikerül ezt a mennyiséget megemeltetni, csak találjanak pénzt. Ez az USA rendelésekre vonatkozik, mert ha Japán megkapja, ők helyben akarják összeszerelni a saját gépeiket. Ha pedig véletlenül Izrael is megkapná, az övéiket gondolom szintén az USA-ban gyártanák le.

Nem elérhető Focke Wulf

• Őrmester
    • Profil megtekintése
« Válasz #335 Dátum: 2007 Augusztus 07, 12:08:12 »
Köszi ! Ezt nem tudtam! Én olyan 40-50-nél "leragadtam"   :)

Én azért még Japánnak sem adnám el a licenszet amerika helyében....!
Épp elég az, hogy mostmár az új divat szerint a teljes dokumentációval adják el a gépeket. (pl a koreai strike eagle-k).
Szerintem veszélyes lenne egy ilyen gépnek,mint a Raptor ,a gyártási lionceszét eladni.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #336 Dátum: 2007 Szeptember 14, 14:13:22 »
Az jutott eszembe, hogy ha az USA tényleg megtámadja Iránt, és Irán beveti a kandúrokat, akkor az USAF/USN fe fogja lődözni őket :( :'( :( :'(
Csak a Puffin ad nekem erőt, és mindent lebíró akaratot!

Nem elérhető Spawn

• Vezérőrnagy
  • **
  • Szerkesztő / Facebook Community Manager
    • Profil megtekintése
    • http://www.airfighters.com/photosearch.php?phgid=1509
« Válasz #337 Dátum: 2007 Szeptember 14, 14:46:02 »
Ez tényleg könyfakasztó gondolat. Nem maradt más hátra most már tényleg meg kell győznünk Simonyi Karcsit hogy vegyen egy példányt a szolnoki repülőmúzeumnak.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #338 Dátum: 2007 Szeptember 14, 17:09:10 »

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
« Válasz #339 Dátum: 2007 Szeptember 14, 17:30:54 »
Erről már tavasszal is vagy mikor már szó volt, mégsem lett belőle semmi. Egyébként meg, semmisítsék csak meg az összes iráni Tomcatet, lőjék mindet apró darabokra. Iráni példányok úgysem fognak múzeumba kerülni a világ különböző pontjain. Ha viszont az irániaknak már nem lesz szükségük Tomcat-alkatrészekre, mert már nem lesznek ilyen gépeik, akkor nem kell feldarabolni a sok amcsi Cicát. Így jó sok gép mehet múzeumba tőlük :)

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #340 Dátum: 2007 Szeptember 14, 18:13:06 »
De ez akkor is durva.

Nem elérhető Aim-120

• Vezérőrnagy
  • **
    • Profil megtekintése
« Válasz #341 Dátum: 2007 Szeptember 27, 20:25:11 »

Nem elérhető Mark1993

• Honvéd
    • Profil megtekintése
Re:Irán vs. USA
« Válasz #342 Dátum: 2010 Augusztus 21, 21:02:37 »
Ha Irán nyerni akarna, akkor ipari kémek útján kellene megszerezniük az USA hadigépeinek terveit (kínaiak amerikaiaktól elszerzett tervek részletei alapján rakták össze a J-10-est - Aranysas), vagy az oroszoktól kéne rendelniük új felszereléseket (modernizált MiG-29-esek, S-300-as rakéták, T-80-as és T-90-es tankok) és kiselejtezni az M-48-as, M-60-as, T-55-ös családjába tartozó tankokat.

Nem elérhető Mark1993

• Honvéd
    • Profil megtekintése
Re:Irán vs. USA
« Válasz #343 Dátum: 2010 Augusztus 23, 21:18:33 »
3 kérdésem lenne.
1. Szerintetek Izraelre tényleg veszélyes Irán és ezért van joga a megelőző csapáshoz?
2. Izraelnek vagy Iránnak szorítanátok ha háború törne ki?
3. Elhiszitek hogy Irán tényleg atomozná az izraeli városokat?

Iránról a legjobb képet Orenda 6. oldalon levő 77-es számú hozzászólása adja. Irán atomprogramját azért figyelik ennyire, mert elnökük felemeli szavát a cionisták kegyetlenkedései ellen. É-Koreában is paranoiás kommunisták atomot gyártanak, rájuk is uszíthatnák a cionisták az USA-t, de ezt azért nem teszik meg mert É-Korea nemigen törődik a palesztin-zsidó konfliktussal (É-Korea is elitélte a cionisták tetteit, csak nem verte nagydobra). Irán azért nem atomozná Izraelt, mert annak sok arab áldozata lenne (arabok vannak Izraelben többségben, kisajátították tőlük a földjüket), ill. Mahmúd Ahmadinezsád kijelentett hogy csak a cionistákat akarja elpusztítani, a normál zsidókat békén hagyná (cionista média eltorzítja M.A. beszédjét, ill. mielőtt a Harvardra ment volna, azelőtt az egyetem rektorai lejárató-kampányt indítottak ellene)