Szerző Téma: Gripen Indiának  (Megtekintve 4261 alkalommal)

Feller

• Vendég
Gripen Indiának
« Dátum: 2005 Július 27, 12:54:51 »
India 126 db új vadászgép beszerzését tervezi.
Pályáznak: F-16C Block 50, MiG-29M2, Mirage-2000-5 és a JAS-39 Gripen.
Ki fog nyerni szerintetek?

Nem elérhető Atoll

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #1 Dátum: 2005 Július 27, 12:59:06 »
Én aztgondolom, hogy a Mig meg a Mirage vetélytársak ebben a vételben, mert indiának mind a 2 gép nagyon tetszik!

Mig-29 Fighting Fulcrum! ;)

Nem elérhető Buzz Lightyear

• Alezredes
  • A végtelenbe, és tovább!
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #2 Dátum: 2005 Július 27, 13:43:37 »
Pont erről a témáról beszéltünk a Mirage2000 fórumban.:(

A végtelenbe, és tovább!
(Módosította Buzz Lightyear 2005.08.22. 14:26-kor)

Nem elérhető Liverbird

• Ezredes
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #3 Dátum: 2005 Július 27, 17:23:41 »
Indiát ismerve megkockáztatom, hogy F-16-ost vesznek. Az okok:

1. Úgy tűnik számomra, hogy a logiszitka náluk nem lényeges tényező. Legfeljebb meghonosítják a légirerejükben az amerikai gépekhez szükséges üzemeltetési rendszert is, számukra ez már nem nagy kunszt :)

2. Pakisztán tudomásom szerint újabb F-16-osokat vesz. Ezek ellen pedig úgy tud legjobban felkészülni az indiai légierő, hogy ha maga is rendszerbe állítja a típust.

3. Ezzel a lépéssel már gyakorlatilag 4 lábon állna az indiai légierő, azaz egy esetleges embargó valamelyik szállító fél részéről már nem igazán zavarná őket. (GYK a négy láb: Oroszország, Franciaország, USA, illetve maga India is képes repülőgépgyártásra; pl: LCA.

4. Végül, de nem utolsósorban, az F-16 egy nagyon jó képességű repülőgép. Nagy teljesíményű, modern, mégis viszonyalg olcsón lehet rendszerben tartani. Emellett mint tudjuk, harcban is bizonyított, nem egyszer.

Az amerikai gépek is jól tudnak manőverezni, nem csak az oroszok!!!

Nem elérhető KerozinEmber

• Főhadnagy
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #4 Dátum: 2005 Július 28, 01:14:20 »
Idézet
Liverbird írta:
Indiát ismerve megkockáztatom, hogy F-16-ost vesznek. Az okok:

1. Úgy tűnik számomra, hogy a logiszitka náluk nem lényeges tényező. Legfeljebb meghonosítják a légirerejükben az amerikai gépekhez szükséges üzemeltetési rendszert is, számukra ez már nem nagy kunszt :)

2. Pakisztán tudomásom szerint újabb F-16-osokat vesz. Ezek ellen pedig úgy tud legjobban felkészülni az indiai légierő, hogy ha maga is rendszerbe állítja a típust.

3. Ezzel a lépéssel már gyakorlatilag 4 lábon állna az indiai légierő, azaz egy esetleges embargó valamelyik szállító fél részéről már nem igazán zavarná őket. (GYK a négy láb: Oroszország, Franciaország, USA, illetve maga India is képes repülőgépgyártásra; pl: LCA.

4. Végül, de nem utolsósorban, az F-16 egy nagyon jó képességű repülőgép. Nagy teljesíményű, modern, mégis viszonyalg olcsón lehet rendszerben tartani. Emellett mint tudjuk, harcban is bizonyított, nem egyszer.

Az amerikai gépek is jól tudnak manőverezni, nem csak az oroszok!!!

Szerintem is az f-16-os a befutó. Az is hozzájátszik, hogy a lockheed martin bejelentette, ha nyernek 100 darab f16ost indiában gyártratnának le. Sztem ez is eléggé nyom a latban!

Schnill, Schnall, Schnapi... Schnapi, Schnapi, Schnill... Ich bin Schnapi, das kleine Krokodil...

Tibcsi

• Vendég
Gripen Indiának
« Válasz #5 Dátum: 2005 Július 31, 15:15:12 »
De nem szabad elfelejteni a chengdu fc-1 aminek a teljesitménye azonos a gripenével.ebböl pakisztán 70 vett

de szerintemis a f-16c/d block 50/52vennének vagy
modernebett.

Nem elérhető SEA Herier

• Őrmester
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #6 Dátum: 2005 Július 31, 16:16:20 »
Az is lehet hogynem veszik meg mivel indiában van orsz,angol, meg voltak lengyel gépeik is.(Ja!Francia is van nekik)

:):):)

FEKETE HALÁL+Aim-120AMRAM

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #7 Dátum: 2005 Augusztus 01, 09:32:15 »
Azért az igen merész kijelentés, hogy az FC-1 azonos teljesítményű a Gripennel. Lehet, hogy a hajtóműteljesítménye azonos, de meg lennék lepve, ha bármilyen szempontból egyenértékű lenne a két gép.
Nem tudom, hogy lehet ekkora hülyeséget kitalálni ???

A végtelenbe, és tovább!

Tibcsi

• Vendég
Gripen Indiának
« Válasz #8 Dátum: 2005 Augusztus 02, 14:22:43 »
A gripen a/b változatainál a maximális fegyver terhelés 3600kg mint az fc-1-eseknél most.a sebbesség 2-2mach(ebe nem vagyok biztos majd megnézem).stb

Ürölnék ha legközeleb gondolkoznál mielött irsz nem a csúcsmodern gripenre gondoltam fc-1-es teljesitmény adatait
1992-ben a tervezésnél határolták amikor a régi gripen létezet csak.

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #9 Dátum: 2005 Augusztus 02, 16:12:37 »
Ez akkor is hatalmas baromság volt. A régi gripen is jóval modernebb.

A végtelenbe, és tovább!

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #10 Dátum: 2005 Augusztus 02, 16:16:16 »
Különben is, a marha nagy max. sebesség már vagy 20 éve nem szempont, nem csoda, hogy az f-18 se szeret túl gyorsan repülni. A mai korszerű többfeladatú gépek szinte sose repülnek 2M felett, még ha tudnak se. A szupercirkáló képesség (utánégető nélkül stabilan 1M felett repülni, és manőverezni) is csak a légifölényvadászoknál érdekes.

A végtelenbe, és tovább!

Nem elérhető Tcat

• [Mezey Béla]
  • Vezérezredes
  • Főszerkesztő
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #11 Dátum: 2005 Augusztus 02, 19:50:11 »
F-16 valóban jó esélyekkel indul. Elvileg a Lockheed már nem a Block 52-vel indul, hanem a Block 70-el (Block 60 + indiai igények), ha jól tudom. És USA adná a Super Hornetet is. Jah kérem India nagyon fontos lett most nekik, meg mondták is, szuperhatalmat akarnak belőle a térségben. Kína ellen persze gondolom :) Épp ezért a taiwani helyzet rendeződésével kegyvesztett is lehet India egy rossz lépést követően, ami nem feltétlenül lenne előnyös az alkatrész és fegyverzet miatt. Bár ha helyileg gyártják a gépek nagy részét talán nem...

AV-8A

• Vendég
Gripen Indiának
« Válasz #12 Dátum: 2005 Augusztus 02, 20:47:55 »
Hát nem tom, a pakisztániak is most kapják az F-16-osokat...Szerintem maradnak a Mirage-nál...

AV-8A, tisztesség, bátorság, becsület

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #13 Dátum: 2005 Augusztus 22, 14:35:02 »
Na ez érdekes!
A pakisztáni The Nation írta ma, hogy az indiaiak azon pályázatára, miszerint 125 új gépet vennének a MiG21-esek helyett az F-16 és a Mirage2000 mellé bejelentkezett a RAC MiG is, a MiG-35-tel. Én megmondom őszintén csak néztem, mert ilyenről még nem hallottam. de itt kiderül, hogy MiG-35 néven akarják eladni a 29-es azon változatát, amit a MiG-29 OVT-ből csináltak tolóerővektor-vezérléses hajtóművel, ráadásul azt mondják, hogy beleraknak minden fejlesztést, amit a 29M,és M2-höz csináltak.
Az ő véleményük szerint a MiG-35 manőverezőképesség terén a Szu-30 MKI-hoz hasonló.
A MiG tesztpilótája azt nyilatkozta, hogy a 29-esre kiképzett indiai pilóták max. 60 repülés után tökéletesen ki fogják tudni használni a tolóerővektoros hajtómű képességeit.
Arról persze nem írnak, hogy mennyiért kínálják az oroszok a gépet, de szerintem nem tudnak árban az F-16 alá menni, ha tényleg mindent beleraknak. Meg ott van még a fegyverzet kérdése is, amiről annyit mondtak, hogy nyitott architektúrájú a fegyverzetet kezelő szoftver, tehát elvben mindenféle új fegyver (a jövőben is) integrálható. De hát megint ott a kérdés, hogy az amerikaiak minden fegyverkategóriában tudnak kipróbált, modern fegyvert szállítani, az oroszok meg...

A végtelenbe, és tovább!

• Alezredes
    • Profil megtekintése
Gripen Indiának
« Válasz #14 Dátum: 2005 Augusztus 22, 14:38:25 »
Ja, a Gripent meg sem említik. Szerintem nem számolnak komolyan vele..... Jellemző.
Lehet, hogy már hivatalosan is kiesett a tenderből, csak én nem hallottam.

A végtelenbe, és tovább!