Na ez érdekes!
A pakisztáni The Nation írta ma, hogy az indiaiak azon pályázatára, miszerint 125 új gépet vennének a MiG21-esek helyett az F-16 és a Mirage2000 mellé bejelentkezett a RAC MiG is, a MiG-35-tel. Én megmondom őszintén csak néztem, mert ilyenről még nem hallottam. de itt kiderül, hogy MiG-35 néven akarják eladni a 29-es azon változatát, amit a MiG-29 OVT-ből csináltak tolóerővektor-vezérléses hajtóművel, ráadásul azt mondják, hogy beleraknak minden fejlesztést, amit a 29M,és M2-höz csináltak.
Az ő véleményük szerint a MiG-35 manőverezőképesség terén a Szu-30 MKI-hoz hasonló.
A MiG tesztpilótája azt nyilatkozta, hogy a 29-esre kiképzett indiai pilóták max. 60 repülés után tökéletesen ki fogják tudni használni a tolóerővektoros hajtómű képességeit.
Arról persze nem írnak, hogy mennyiért kínálják az oroszok a gépet, de szerintem nem tudnak árban az F-16 alá menni, ha tényleg mindent beleraknak. Meg ott van még a fegyverzet kérdése is, amiről annyit mondtak, hogy nyitott architektúrájú a fegyverzetet kezelő szoftver, tehát elvben mindenféle új fegyver (a jövőben is) integrálható. De hát megint ott a kérdés, hogy az amerikaiak minden fegyverkategóriában tudnak kipróbált, modern fegyvert szállítani, az oroszok meg...
A végtelenbe, és tovább!