Szerző Téma: SEGITSETEK!  (Megtekintve 7365 alkalommal)

Nem elérhető Buzz Lightyear

• Alezredes
  • A végtelenbe, és tovább!
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #15 Dátum: 2005 Október 18, 18:34:07 »
Atoll!

Aviadvigatyel-nek írd.

Egyébként helyes törekvésnek tartom ezt, mert nem a hülye angol átiratokat kellene használnunk, ugyanis sok félreértésre adnak okot.

A végtelenbe, és tovább!
(Módosította Buzz Lightyear 2005.10.18. 18:27-kor)

Gasoil

• Vendég
SEGITSETEK!
« Válasz #16 Dátum: 2005 Október 18, 22:11:11 »
Kösz asegítséget kedes Tomcat barátom

Nem elérhető Atoll

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #17 Dátum: 2005 Október 19, 15:20:48 »
Idézet
Buzz Lightyear írta:
Atoll!

Aviadvigatyel-nek írd.

Egyébként helyes törekvésnek tartom ezt, mert nem a hülye angol átiratokat kellene használnunk, ugyanis sok félreértésre adnak okot.

A végtelenbe, és tovább!
(Módosította Buzz Lightyear 2005.10.18. 18:27-kor)

Thx! ;)

Harci potenciálját tekintve a La-7 vadászgép felülmúlta a Bf-109-et, de mint mondani szokás, nem az számít, hogy mennyire jó a hegedű, hisz a muszikálás java a zenészen múlik.

( Iván Nyikitovics Kozsedub, a Vörös Hadsereg 62 igazolt légi győzelemmel rendelkező, a Szovjetúnió Hőse Aranycsilaggal három ízben kitüntetett ásza)

Nem elérhető Tomcat 204

• Őrmester
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #18 Dátum: 2005 Október 31, 07:50:11 »
Volt Top Gun gyűjtők figyelem! Segítséget szeretnék kérni tőletek! Ha bárkinek megvan az a sorozat, ami a Vietnámi-Légiháborúval foglalkozik, kérem jelentkezzen!;) Lehet hogy nem akarja eladni, de ha lefénymásoltatja, abból még nem lesz semmi gond, sem a gyűjtőnek sem az újságnak! Nagyon fontos lenne, higyjétek le, ha nem az lenne nem írnék újból!
Ha valaki jelentkezne nagyon megköszönném, a részleteket pedig vagy itt a fórumok valamelyikében, vagy a üzenet hagyásban megbeszélnénk! Előre is köszönöm!

Babylon 5

gedeon zsolt

• Vendég
SEGITSETEK!
« Válasz #19 Dátum: 2005 Október 31, 09:40:11 »
Szia Tomcat!
Nos nekem nincsen TOP GUN magazinom de tudom hol találod meg!
Bolhapiacon itt pesten a pecsában, vagy a Verseny utcai piacon szokták árulni a régi Top Gun-t és lehet, hogy megtalálod ott sőt!
Ja és szokták még árulni a XI. ker. művelődési házban minden hónap első szombati napján!
Ha nem pesti vagy körülnézek erre arra.
Üdv:GZS:o

Hunaf

Nem elérhető Tomcat 204

• Őrmester
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #20 Dátum: 2005 Október 31, 12:35:59 »
Köszi Zsolt! Nagyon leköteleznél! Nem vagyok valami közel a fővároshoz és nem igazán ismerem Pestet! Még egyszer köszönöm szépen!Ha akadna valami, akkor írj itt nekem, aztán madj kitaláljuk, hogyan tovább!

Babylon 5
(Módosította Tomcat 204 2005.10.31. 12:28-kor)

Nem elérhető KerozinEmber

• Főhadnagy
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #21 Dátum: 2005 November 08, 12:00:25 »
Lehet, h ***bugyuta kérdés lesz amit kérdezni fogok, de felteszem, mert mostmár marhára zavar hogy nem tudom, és ha nem tudom nem tudok aludni, ha nem tudok aludni fáradt leszek, ha fáradt leszek...

Na abbahagyom mert még nem fogtok válaszolni a kérdésemre ;D

Íme a kérdés: Mi a különbség a Mi-8-as és a Mi-17-es között?

Schnill, Schnall, Schnapi... Schnapi, Schnapi, Schnill... Ich bin Schnapi, das kleine Krokodil...

gedeon zsolt

• Vendég
SEGITSETEK!
« Válasz #22 Dátum: 2005 November 08, 12:46:41 »
Szia Kerozinember;)
Nos éppen olvastam az Aero-t és néhány eltérést is megemlít.
A Mi-8-as két fegyvertartó pilonnal rendelkezik, míg a 17-es 3-al mindkét oldalon.
A 8-as hosszabb hajtóműburkolattal rendelkezik és benne a gyengébb TV-117-es erőforrás van, míg a 17-ben a TV3-117-es erősebb hajtómű van.
A 17-re általában az ASZOV-2V infracsapda kolövőt rakták fel.
Manapság gyártott Mi-17-ek mindegyikén található a nagyteljesítményű fényszóró, míg a Mi-8-ok nem mindegyikén van.
Ami még szebetűnik, hogy a Mi-8-as olajhűtője előtt nincs borítás a Mi-17-en pedig látok.
Üdv;)

Hunaf

gedeon zsolt

• Vendég
SEGITSETEK!
« Válasz #23 Dátum: 2005 November 08, 12:53:18 »
Nos az olajhűtős dolgot visszavonom.;D

Hunaf

Nem elérhető Tophatters

• Őrnagy
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #24 Dátum: 2005 November 08, 15:40:29 »

Íme egy kép, külsőre most így hirtelen ennyi.
A piros az ha jól tudom a porkiválasztó, ez nincs a Mi-8-on, a zöld az ha jól tudom akkor az indítóhajtóműnek a dolgai, a sárga meg nem tudom mi, de majd megkérdezem. Meg majd kérdezek még, hogy ezeken kívűl még mi, magamtól ennyit tudtam.

MIG-21 élt,él,és élni fog!!!A MiG-21 halhatatlan!!!!Russian, and France AIR POWER Rulez!!!!!!!!!!!!!!

Nem elérhető Petya

• Főtörzszászlós
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #25 Dátum: 2005 November 12, 23:16:49 »
A Mi-17-nek baloldalon van a farokrotorja, míg Mi-8-nál a jobb oldalon.

Amig a föld kerek lesznek magyar MIG-ek,
de mivel a föld ovális, igy a Gripen a normális! :)

msgt Hege

• Vendég
SEGITSETEK!
« Válasz #26 Dátum: 2005 November 16, 21:00:41 »
A legnagyobb különbség valóban a hajtóművek típusa között és a farok légcsavar elhelyezése között van.Az erősebb TV3-117 hajtómű indításához szükséges volt beépíteni az AI-9 indítóhajtóművet,mint a Mi-24-esnél.A hajtóművek mérete is más,ezért látszik úgy,hogy a 17-esen a hajtóművek hátrébb kerültek.A mi-8-on a hajtóművek beömlője közvetlenül a búvónyílás mögött helyezkedik el,míg a 17-esen jóval hátrébb van.Az ASZO gerendák csak az újonnan felújított két Mi-17PP(ping-pong asztalos)gépen volt és van felépítve.
Aztán a Mi-8-as teheremelő kerete a törzs alatt van beépítve,míg a 17-esen a tehertér felső részéhez van felerősítve,így a kötelet a padlóba vágott ajtón keresztül lehet a teherzárra függeszteni.Sokkal több fegyverzet függeszthető a 17-re a gépágyú konténertől a gyújtótartályokig.A reduktor lemezen látható dudor aszt hiszem az olaj szivatyút takarja.A Mi-8-ason a csörlő a tehertérben helyezkedik el,míg a 17-esen az ajtón kívül és felül.A bombázáshoz rendelkezik egy OPB-1 típusú célzókészülékkel,amit a másodpilóta tud használni.És persze a teljesítmény az ami megkülönbözteti a két gépet.A Mi-17-el egy jó pilóta bámulatos dolgokat tud repülni,esetleg láthattátok Szentkirályszabadján,a 17-esek otthonában.

msgt Hege

Nem elérhető mgege

• Őrmester
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #27 Dátum: 2005 November 17, 13:32:42 »
Én számítógép téren szeretnék segítséget kérni...

Nem tudja valaki konkrétan, hogy hol lehet 2Ghz-es P4-et szerezni?
És azt, hogy ha az alaplapom 2Ghz-ig van, és beleteszek egy 2GHz-es procit, akkor húzhatom-e még, vagy akkor kifingik...? ??????

köszike

F-15 forever!!!

Nem elérhető KerozinEmber

• Főhadnagy
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #28 Dátum: 2005 November 18, 14:52:17 »
Idézet
gedeon zsolt írta:
Szia Kerozinember;)
Nos éppen olvastam az Aero-t és néhány eltérést is megemlít.
A Mi-8-as két fegyvertartó pilonnal rendelkezik, míg a 17-es 3-al mindkét oldalon.
A 8-as hosszabb hajtóműburkolattal rendelkezik és benne a gyengébb TV-117-es erőforrás van, míg a 17-ben a TV3-117-es erősebb hajtómű van.
A 17-re általában az ASZOV-2V infracsapda kolövőt rakták fel.
Manapság gyártott Mi-17-ek mindegyikén található a nagyteljesítményű fényszóró, míg a Mi-8-ok nem mindegyikén van.
Ami még szebetűnik, hogy a Mi-8-as olajhűtője előtt nincs borítás a Mi-17-en pedig látok.
Üdv;)

Hunaf

Köszike :)

Schnill, Schnall, Schnapi... Schnapi, Schnapi, Schnill... Ich bin Schnapi, das kleine Krokodil...

Nem elérhető Buzz Lightyear

• Alezredes
  • A végtelenbe, és tovább!
    • Profil megtekintése
SEGITSETEK!
« Válasz #29 Dátum: 2006 Január 02, 13:16:46 »
Emberek!

Segítségre lenne szükségem, a francia gépekkel kapcsolatban. Általában gondom van azzal, hogy hogyan lehet a fényképeken a Mirage III, V, és 50 típusokat egymástól megkülönböztetni, szóval nagyon örülnék, ha valki tudna ebben tippeket adni, hogy mik azok a részletek, amikre figyelni kell. Lehet, hogy nagyon triviális a kérdés, de nem vagyok nagyon otthon ezekben a francia vasakban. Ha valakinek megbízható, pontos, és elég részletes háromnézeti rajza lenne ezekről, annak is örülnék, a buzz-lightyear@freemail.hu-ra szívesen várok ilyeneket. Kösz! (az emailben kötőjel van!)

A végtelenbe, és tovább!
(Módosította Buzz Lightyear 2006.01.02. 13:07-kor)