Na ez viszont tényleg gáz...
Felháborító, megalázó körülményekről ír a Vasutasok Szakszervezete egy ügyben, amelynek húsz egészségügyi szakápoló a főszereplője. Az ápolókat Balatonfüredről és Hévízről
vezényelték a budapesti Honvédkórházba az egyre élesebb Covid-helyzet miatt, ám az ígéretekkel szemben olyan szálláson helyezték el őket, ahol néhány órás pihenésre sincs lehetőségük.
Felháborodott a szakszervezet: egy felújítás alatt álló épületben lakhatnak, közös mosdóval és zuhanyzóval a folyosó végén.
index.hu
Pro: nem penészes, működik
Contra: úgy néz ki a lépcsőházban nem takarítottak ablakot már vagy 10 éve.
4 fő egy szobában: úgy, hogy ne zavarják egymást maximum úgy lehetne szerintem elhelyezni őket, hogy 1 fő alszik a szobában max, a többi műszakon van, műszakfüggő, hogy hány ember lehet így egy szobában, de a fokozott fertőzésnek kitétel miatt nem üdvös ez sem, mert az egyik bentlakó elfertőzheti a másikat/többit. A zaj (lőtér) sem tesz jót a műszakos pihenésnek....
Az, hogy szocializmus vége állapotúak a szobák, hát nem dekoratív, de ha tiszta és működik, akkor ez szerintem nem kellene probléma legyen.
Kontrasztként: Én amikor a gyerekkel bent kellett maradjak megfigyelésre a kórházban, akkor olyan 4 ágyas kórterembe kerültem, ahol nem volt tusoló, de a szomszéd kórtermet felújították, oda járt a többi szoba megadott váltással tusolni, volt egy kis órarend melyik szoba mikor, de a tusolócső elpukkant, annyira, hogy használhatatlan volt, asszonnyal kellett behozatnom egy másik tusolócsövet, mert gyakorlatilag 4-5 kórteremnyi beteg nem tudott tusolni, és nem történt semmi - nem jöttek a karbantartók (ez még tavaly volt)