Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
Anyám elkapta, pozitív gyorsteszt, és kettő oltása volt. A háziorvosa miatt kapta csak múlt kedden a 3. oltást, na erre tubózott rá a covid. Most már jobban van, kicsit kiütötte, de úgy néz ki - bár még nincs vége -, hogy azért MŰKÖDIK az oltás, méghozzá szemmel láthatóan. Nem agitprop. Még úgy is, hogy pont covidosan oltották vsz be!

Nem kell a kampány. Aki be van oltva bármelyikkel, a tüdejét úgy néz ki kihagyja ez a szar. Aki nincs, ott lutri. Kortól, nemtől függetlenül!

De még én is várok, nekem csak tegnap kezdődött, elég enyhe eddig, de ha a lányom adta át az anyámnak, itthon vagyok vele múlt csütörtök óta, akkor nyilván nem lehet más nálam sem, nem influ v. nátha!
2 Pfizer-el toltam 4 hónap SBO-t ,triázzsal, vörös zónával, Covid osztállyal...
Nem lettem beteg. Ennyit arról hogy nem jó az oltás.
Pozitív tesztem soha nem volt.
Jobbulást mamádnak,lánykádnak.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nagy hiba volt hogy egy oltást sem kért, legalább kettőt kellett volna kérnie. Most nulla az ellenállása coviddal szemben, és még mindig nincs tuti gyógyszer a covidra.

Nagyon sajnálom, de ezt sajnos saját magának kereste, és a végére meg is találta. A covid nincs tekintettel senkire és semmire. Aki ilyen súlyosat hibázik azt nem kíméli.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 710
30 205
113

Egy magyarországi cég több százezer forintos jutalmat ad a dolgozóknak, ha beoltatják magukat...​


Három hete lépett életbe az a rendelet, amely felhatalmazza a munkáltatókat arra, hogy kötelezővé tegyék a cégnél a koronavírus elleni védőoltást. A hírek szerint több hazai cég is meglépte már ezt a szigorítást a munkahely biztonságosabbá tétele, valamint a járvány fékezése érdekében, most pedig kiderült az is: a Pannonia Bio vállalat - amellett, hogy kötelezővé teszi a védőoltást - pozitív ösztönzővel is motiválja a dolgozókat a minél nagyobb arányú és minél gyorsabb vakcinafelvétel érdekében.

A kormány három hete jelentette be, hogy megadja a cégeknek a lehetőséget a kötelező oltás bevezetésére. A kihirdetett rendelet november elsején lépett életbe. A cégek körében végzett felmérésünkből az derült ki, hogy volt, ahol már meglépték a kötelező oltás bevezetését (Mol, Richter), volt, ahol még vizsgálják a helyzetet, volt, ahol szükségtelen, mert mindenkit beoltottak. Körképünkben az is szerepelt, hogy az Alteo pénzjutalommal jutalmazta azokat a divíziókat, ahol az átoltottság aránya elérte a 90%-ot.

Olyan példáról azonban még nem hallottunk, mint amit legutóbb lépett meg a Dunaföldváron üzemelő Pannonia Bio vállalat. A társaság vezérigazgatója a hozzánk eljutott belső levélben rendkívüli tájékoztatást adott a járványhelyzetről, a cég átoltottsági arányáról és a legújabb, vakcinafelvételt érintő döntésről, és Pavel Kudriavtcev a levelet azzal indítja, hogy a cég számára a dolgozók egészsége a legfontosabb.

Arra is kitér a levélben, hogy a koronavírus negyedik hulláma rohamosan növekszik Európában, Magyarországon az elmúlt 30 napban nyolcszorosára nőtt az új Covid megbetegedések száma, naponta több, mint 100 magyar hal meg Covid fertőzés miatt.
A védőoltás az egyetlen eszköz, amellyel biztonságban tudhatjuk egymást és a munkahelyünket
- hívja fel a figyelmet a vezérigazgató, aki arra is kitér, hogy az elérhető vakcinák bizonyítottan hatékonyak és biztonságosak. Európai példákat említve hangsúlyozza azt is, hogy azokban az országokban, ahol magasabb az átoltottság aránya, ott kevesebb a kórházi ellátásra szoruló koronavírus fertőzöttek száma és a halálos kimenetellel végződő esetek is jóval ritkábban fordulnak elő.

Az alacsony átoltottságú országokban pedig meredeken növekszik az esetek száma, túlterhelt az egészségügyi ellátórendszer és jóval magasabb a halálozási arány is - ismerteti.

Arról is szól a levélben a cégvezető, hogy a társaság tulajdonosi köre, az összes igazgató és a menedzsment is teljeskörűen átoltott, azonban a vállalati beoltottsági arányt alacsonynak tartják.

EZÉRT NOVEMBER 15-TŐL BÓNUSZT VEZETETT BE A VÁLLALAT A COVID ELLENI OLTÁSOK UTÁN ÉS EGYÚTTAL KÖTELEZŐVÉ IS TESZI A VÉDŐOLTÁS FELVÉTELÉT MINDEN DOLGOZÓJA SZÁMÁRA.

A jutalom a következő szabályok mentén érkezhet a dolgozókhoz:
  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizet a cég az első vakcinadózis után.
  • Nettó 175 ezer forint bónuszt fizetnek a második adag oltásért, amelyet az első oltás utáni előírt időn belül adnak be.
  • Azok, akik már korábban felvették a két oltást nettó 360 ezer forintos bónuszt kaphatnak a harmadik, emlékeztető oltás felvételéért. Ez abban az esetben is jár, ha valaki már korábban megkapta azt, vagy január elsejéig veszi fel a harmadik dózist és azoknak is, akik ezt követően, az előírt legrövidebb időn belül veszik fel a harmadik adagot.
  • A maximálisan elérhető bónusz összege nettó 360 ezer forint.
  • Az összeget azok után utalják, ha a dolgozók az oltási igazolást bemutatták.
  • Azokat a dolgozókat, akik január elsejéig nem veszik fel az oltást, fizetés nélküli szabadságra küldik.
  • A rendelkezések alól mentesülnek azok, akik egészségügyi papírral igazolják, hogy az oltást különböző egészségügyi okokból kifolyólag nem vehetik fel.
A levél azzal zárul, hogy a vállalat célja, hogy a lehető legbiztonságosabbá tegye a munkahelyet.
Vagyis az első két oltással, vagy a harmadik felvételével jelentős összeghez juthatnak a munkavállalók, vagyis nemcsak kötelez az oltásra a cég, hanem pozitív ösztönzőt is alkalmaz, ami idehaza eddig nem volt elterjedt gyakorlat a vállalatok körében. A nettó 350, illetve 360 ezer forintos összeg annak fényében sem alacsony, hogy ha a legutóbbi országos bruttó bérhez viszonyítjuk. A legutóbbi adatok szerint a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 426 500, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset 283 600 forint volt. Vagyis a Pannonia Bio dolgozói az országos nettó átlagbért meghaladó jutalomban részesülhetnek a vakcinafelvételért cserébe, ami kifejezetten gáláns ajánlatnak mondható.

Majd jön a covid lottó, meg a 10x oltottak háznyereménysorsolása, autót ajiba az oltottnak program, aki nem velünk fújja a passzátszelet annak szopóág, "aki nem lép egyszerre, az nem kap rétest estére" ...esetleg sörétest...
"5 gyorstesztet szeretnék, mert volt a családban COVID, a patikában 35k 5 gyorsteszt és annyi pénzem nincs és a háziorvos csak délután rendel de addig nem várhatok, mert munkába kell mennem"

Magyarország szeretlek.
A covidon is átérződik a propaganda szaga.
 

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 710
30 205
113
Mikor oltották őket?
Hány % van beoltva?

Melyik részét nem sikerült megérteni annak, amit az ír példánál írtam?
Melyik részét nem sikerül megérteni a tünetek súlyosságában eltérésnek?
@molnibalage ! Te vagy a covid-hullám egyik legvakmerőbb ridere!
(A cikk alapvetően a megbélyegző stílus ellen emel szót.)
 
T

Törölt tag 1945

Guest
Kollégám, és felesége 3-3 Pfizer után kapta el.
1-2 nap láz, és még pár nap hőemelkedés meg fejfájás.
Szintén pár napra elment a szaglásuk és ízlelésük.
Kollégámnak folyt az orra, felesége köhögött és jött hozzá melkasi-hátfájás is.
Otthon kikúrálták őket, és mostmár túl vannak rajta, egy hét múlva jön dolgozni.

Nem kívánják senkinek sem az "élményt" és örülnek hogy teljesen be voltak oltva, mire rájuk talált.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 033
10 068
113
Fiamnál a 30 fős osztályból 7-en aktív covid betegek, intézkedés semmi, pedig szerintem át kellene állni online oktatásra. Pénteken kilencen mentek be (akkor még csak két beteg volt), tegnap már csak heten, mert az oltatlanok ugye karanténban vannak. Ennek mi értelme van?
Kolleganőm nem jön be dolgozni, otthon van a gyerekkel, mert az oltott, de megbetegedett covidos bejárhat, ha hord maszkot, mert az iskolaigazgató így értelmezi a rendeletet. Ő így nem engedi be a gyereket az iskolába, bár van oltása. Az oltatlan osztálytársak meg karanténban vannak.
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 562
11 136
113
A szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja továbbra is magas és a minták többségét stagnáló tendencia jellemzi. Csökkenés két városban, Szekszárdon és Szolnokon figyelhető meg. A szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja a mintavételi helyek többségében az emelkedett kategóriába esik.
  • Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
  • Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot!
  • Viseljünk maszkot a tömegközlekedési eszközökön!
  • Gyakran és alaposan mossunk kezet!
Kérjük, éljen a védőoltás lehetőségével!

2021__COVID_SZENNYV%C3%8DZ_46._h%C3%A9t.jpg
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
A szennyvízmintákban úgy néz ki, hogy egyenlőre megállt a növekedés, viszont magas mindenhol a koncentráció és stagnál...

Továbbra is nagy mennyiségben van jelen a szennyvízben a koronavírus örökítőanyaga. Ezt a Nemzeti Népegészségügy Központ (NNK) közölte a honlapján. Mint írták, a szennyvízmintákban a koronavírus örökítőanyagának átlagos koncentrációja továbbra is magas. A minták többségét stagnáló tendencia jellemzi.

CSÖKKENÉS KÉT VÁROSBAN, SZEKSZÁRDON ÉS SZOLNOKON FIGYELHETŐ MEG.

 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and BJani

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
A szennyvízminták átlagos SARS-CoV-2 örökítőanyagának koncentrációja továbbra is magas és a minták többségét stagnáló tendencia jellemzi. Csökkenés két városban, Szekszárdon és Szolnokon figyelhető meg. A szennyvízben mért koronavírus-örökítőanyag koncentrációja a mintavételi helyek többségében az emelkedett kategóriába esik.
  • Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!
  • Tartsunk legalább 1,5 méteres távolságot!
  • Viseljünk maszkot a tömegközlekedési eszközökön!
  • Gyakran és alaposan mossunk kezet!
Kérjük, éljen a védőoltás lehetőségével!

2021__COVID_SZENNYV%C3%8DZ_46._h%C3%A9t.jpg
Megelőztél :)
Ez a stagnálás akár jó is lehet, a következő 7-10 napban nem lesz még javulás a minták alapján, de a Jövő hét lehet a vízválasztó, ha tovább nőne, akkor még mindig nem tetőzik, ha stagnál továbbra is akkor valószínű platózunk, ha elkezdene csökkenni, akkor valószínű tetőzött...Megoszlanak a "jóslatok", hogy mikor tetőzhet, de abban kb mindenki egyet ért, hogy karácsony előtt, de a legtöbben elhúzódó platózással számolnak és nehéz decemberrel, reméljük a delta plusz ebbe még nem rondít bele, vagy egy újabb hullám mint idén tavasszal a másodikra amikor rájött a harmadik a leszálló fázisban...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113

Jó hír a tinédzsereknek: százszázalékosan hatásos a Pfizer vakcinája​


A világjárvány szempontjából áttörést jelent a Pfizer gyermekekre vonatkozó vizsgálatának eredménye.

A Pfizer nyilvánosságra hozta a klinikai harmadik fázisú vizsgálatuk legutóbbi adatait, amiben már több mint hat hónap eredményei állnak rendelkezésre. E szerint az oltás 12 és 15 éves kor között 100 százalékban előzte meg a koronavírus-fertőzéseket.
Ez azért különösen jelentős, mert az iskoláskorú gyerekek a vírus kiemelt terjesztői közé tartoznak. Gyermekkorban is előfordul természetesen súlyos betegség a koronavírusos fertőzés során, sőt akár halálos kimenetelű is lehet a kór, és gyakori a poszt-Covid-szindróma is. Ennek megfelelően hazánkban például erre a célra specializálódott szakrendelés is működik.

KAPCSOLÓDÓ
A koronavírus a gyerekeket sem kíméli

A koronavírus a gyerekeket sem kíméli

Trendforduló a gyerekek és a Covid kapcsolatában.
A budapesti I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika hosszú távú Covid-ambulanciáján azokat a gyermekeket várják, akiknél koronavírus-fertőzésük után 6-8 héttel vagy akár később is az életminőségüket jelentősen rontó, makacs tünetek maradtak fenn. A gyerekek oltása azonban azért is kiemelten fontos, mert ha közösségben járnak, ők válnak a betegség terjesztőivé, amivel veszélybe tudják sodorni idősebb családtagjaikat. Hasonló jelenség figyelhető meg az influenzával kapcsolatban is, annyi különbséggel, hogy az influenza gyermekek esetében nagyon ritkán okoz súlyos betegséget. Oltásuk ennek ellenére a fenti okok miatt szintén javasolt.

A PFIZER KORONAVÍRUS ELLENI VAKCINÁJÁNAK VIZSGÁLATAKOR 2228 GYERMEK KAPTA MEG A VÉDŐOLTÁST, ÉS KÖZÜLÜK EGYETLENEGY GYERMEK SEM KAPTA EL A KORONAVÍRUST.

A kontrollcsoportban ezzel szemben 30 koronavírus-fertőzés fordult elő a vizsgálat kezdete óta. Ennek alapján elmondható, hogy az oltás a tünetmentes terjesztést is megakadályozta.
A Pfizer oltását az Egyesült Államokban májusban engedélyezték a 12 és 15 év közötti gyermekek részére. Azóta az ennél is fiatalabb korosztály oltása is elkezdődött. A 12–15 éves gyermekek a felnőttdózist, vagyis 30 mikrogrammot kapnak, míg az ennél fiatalabbaknak 10 mikrogrammos adagban készül a vakcina.

Az Egyesült Államokban már több helyen elkezdték a 12 évesnél fiatalabbak oltását.
adfserve

Albert Bourla, a Pfizer vezetője azt is hozzátette, hogy komoly mellékhatás továbbra sem fordult elő a beoltottak között. Ügür Sahin, a BioNTech vezetője pedig hozzáfűzte, hogy az eredmények annak fényében különösen fontosak, hogy egyre több gyermek fekszik kórházban koronavírus-fertőzéssel. Elmondása szerint a védőoltás hatása azonos volt az összes vizsgált gyermekcsoportban, nemtől és kísérő betegségtől függetlenül, ideértve az elhízott gyermekeket is.

A cikk szerzője belgyógyász, allergológus és klinikai immunológus szakorvos.


Tehát azok között 100%-an hatásos akik amúgy se nagyon kapják el és produkálnak tüneteket ! Ez igen ez oszt igen ! Halleluja !
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113

Megkezdődött az ötévesek oltása Izraelben

Hétfőn megkezdték az 5 és 11 év közti korosztály beoltását a koronavírus ellen Izraelben.


Az államban júniusban kezdődött el a negyedik hullám, és egészen szeptemberig nőtt az esetszám. Azután csökkenni kezdett a vírus szaporodási rátája, az utóbbi 1-2 hétben azonban megint emelkedésnek indult ez a mutató.
Ráadásul a fertőzések felét a 11 évnél fiatalabb gyermekeknél regisztrálták, ez magyarázza az, hogy miért kezdték el most őket oltani.

https://index.hu/kulfold/2021/11/23...ltas-covid-19-percrol-percre-hirosszefoglalo/
A hasidokkal nem bírtak , most beoltják a kicsiket ! Csodás !
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Megelőztél :)
Ez a stagnálás akár jó is lehet, a következő 7-10 napban nem lesz még javulás a minták alapján, de a Jövő hét lehet a vízválasztó, ha tovább nőne, akkor még mindig nem tetőzik, ha stagnál továbbra is akkor valószínű platózunk, ha elkezdene csökkenni, akkor valószínű tetőzött...Megoszlanak a "jóslatok", hogy mikor tetőzhet, de abban kb mindenki egyet ért, hogy karácsony előtt, de a legtöbben elhúzódó platózással számolnak és nehéz decemberrel, reméljük a delta plusz ebbe még nem rondít bele, vagy egy újabb hullám mint idén tavasszal a másodikra amikor rájött a harmadik a leszálló fázisban...
Az a baj, de ez csak csendben, hogy december jön. Most persze részben a karácsony miatt ez kevésbé lesz érzékelhető, de kb 2 hét múlva elkezd csökkenni a dolgozói létszám, és ez dec 20. után a szokásos interakciószámot kb 10 %ra csökkenti. Utána meg kb 3-4% lesz jan elejéig. Tavaly is lett ebből egy törés. Csak tavaly ez azért nem számított, mert am a 2. hullám tombolt erőteljesen, így senki sem figyelte. Viszont most egy meggondolatlan, á nincs baj könnyen elindíthatja az ötödik hullámot. Szóval éberség Nertársak!