Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Koronavírus-fertőzésben meghalt Wlassics Katalin mentőorvos, akit idén májusban az Év Veszprémi Mentősének választottak – derül ki a Veszprémkukac nevű helyi oldalon megjelent tájékoztatásból. A tragikus hírt a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége is megerősítette. Mint írták, „gyászolunk. Koronavírus-fertőzésben meghalt az év veszprémi mentőse.”

Vajon volt oltva?
Én személy szerint úgy gondolom, hogy mivel mentős volt, minimum a 3. oltása is megvolt.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Mondjuk, hogy csak 1990 óta hányadik újféle világrend kéne és akkor melyik új az új én már nem tudom...
Ne aggódj nincs semmi összeesküvés. Téged aztán végképp nem bántanának ha lenne is ilyen cunya világrend-összeesküvés.
Jó fiú (már csak, hogy nehogy megsértselek) vagy, ezért kapsz egy keretcsomagot (szép egyenruhával, kaja-kártyával és beutalóval a kijelölt társasházi közösségbe) és boldogan élsz amíg.....
Ne aggódj, senki nem akar neked rosszat. :rolleyes:
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 389
24 828
113
"Megérkezett San Marinóba az orosz Sputnik Light emlékeztető oltóanyag első tétele

RÓMA, november 30. /TASZ/. San Marinóba szállították az orosz Sputnik Light koronavírus elleni vakcina első, 4000 adagból álló tételét - közölte a helyi társadalombiztosítási intézet kedden a TASS-tal.

Az intézet szerint az adagok San Marino lakosságának újraoltására vonatkoznak.

Az Olaszország által körülvett, valamivel több mint 30 000 lakosú San Marinóban az állomány immunitása 83,4%-os. Az orosz Szputnyik mellett San Marino mRNS-alapú vakcinákat használ, főleg a Pfizert, amelyet Olaszországból szállítanak.

Nevezetesen, annak ellenére, hogy Olaszország csak mRNS-alapú emlékeztető oltás után ismeri fel az orosz Szputnyik oltást, San Marinóban sokan választják a Sputnik Light-ot emlékeztető oltásként.
Az orosz Közvetlen Befektetési Alap (RDIF) szerint a San Marinóban végzett vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a Szputnyik hatékonysága 6-8 hónappal a második adag után körülbelül 80%-os. Ez a hatékonyság magasabb, mint más vakcináké."

 
K

kamm

Guest
Vajon volt oltva?
Én személy szerint úgy gondolom, hogy mivel mentős volt, minimum a 3. oltása is megvolt.
Biztosan. A problema az ilyesmi munkakorben, hogy ide ezek az oltasok nem elegek, en ezt kezdettol fogva sejtem, egyszeruen a szamok alapjan: ezek az emberek nem alkalomszeruen kapnak egy-egy mersekelt (parmillios) virusloketet, mint mi a kozertben stb, hanem nap mint nap tobbmilliardos virus loadnak vannak kiteve a korhazban (hiaba a vedooltozet, a levegot nem cserelik, nincs hermetikusan szeparalva senki stb.) Amikor nonstop kuzd a szervezeted vele, akkor az isten oltasa sem eleg, akinek esetleg volt egy nem egyertelmu gyengesege stb, azt a vegen legyurjeti... igazabol forgatni kellene az ott dolgozokat, mondjuk egy honap utan harom honap mashol stb.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 589
113
én nem tudom mit akartok ti a gyíkemberekkel, egyszerűen csak ebben a korban a nagy háborúk helyét átvette a másfajta resettelés, más eszközökkel....migránsokkal,szuper természetes járványokkal...stb eszközökkel érik el céljaikat..Fuggerek óta csak még több nemzetek feletti család,szervezet..etc létezik akik úgy játsszák az újraosztósdít ahogy akarják...miközben a parasztok egymást késelik a porondon a média vezényszavaira.
Hmm, és akkor a nagy háborúkat kérjük vissza, vagy mit akarsz ezzel mondani?
 

L.O.B

Well-Known Member
2020. július 8.
1 990
7 112
113
Hmm, és akkor a nagy háborúkat kérjük vissza, vagy mit akarsz ezzel mondani?
o_O
azt hogy ne dugják az emberek a fejüket a homokba, engedelmesen hallgatva a média vezényszavaira mint valami agyatlan marionett bábú előadván egy orwelli darabot. Persze tudom, az engedelmesség és vak bizalom rózsaszínű buborékja rendkívül kényelmes.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 589
113
o_O
azt hogy ne dugják az emberek a fejüket a homokba, engedelmesen hallgatva a média vezényszavaira mint valami agyatlan marionett bábú előadván egy orwelli darabot. Persze tudom, az engedelmesség és vak bizalom rózsaszínű buborékja rendkívül kényelmes.
Ez nagyszerű. De továbbra sem értem, mit vársz az emberektől. Lázadjon a nép a mindenkori hatalom ellen, mert az jó?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 434
113
Sajnos első oltásban csak a középmezőny.
aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzgzZWNiYjAxNDk4NTQ1NDA5YzJhOTgyYzY2OGVhMDA5.jpg
 
W

Wilson

Guest

Örömhírt közöltek: a Pfizer oltása az omikron szupervariáns ellen is védelmet adhat​

Portfolio2021. november 30. 18:25

A BionTech és a Pfizer közös vakcinája valószínűleg védelmet nyújt az új szupervariáns, az omikron okozta súlyos megbetegedés ellen – mondta a BionTech vezérigazgatója a Reuiters hírügynökségnek.
A laboratóriumi tesztek jelenleg is folyamatban vannak, a következő két hétben elemzeni fogják, hogy két vagy három Pfizer-oltással rendelkezők vérében lévő antitestek semlegesítik-e az omikron-variánst. Nyilván a vizsgálatokat azért is végzik el, hogy szükséges lehet egy új oltás kifejlesztése.
Mi azt gondoljuk, hogy valószínű, hogy ezek az emberek jelentős védelemmel rendelkeznek a súlyos lefolyású, az omikron által okozott betegséggel szemben
- jelentette ki a BionTech vezérigazgatója és társ-alapítója, Ugur Sahin. Súlyos lefolyás alatt a kórházi vagy intenzív ellátás szükségességét értette a vezérigazgató.
▾hirdetés
Sahin arról is beszélt a Reutersnek, hogy a laboreredményeket tekintve arra számít, hogy valamekkora védettségi hatékonyságromlást ki fognak mutatni az enyhe és a közepesen súlyos omikron által okozott megbetegedéssel szemben, de ennek mértékét nehéz lenne meghatározni előre.
Azt is hozzátette, hogy a harmadik megerősítő oltás is egy újabb védőréteget képezhet az omikronnal szemben, mintha valaki csak kétszer oltott.
Szerintem egyelőre nincs miért aggódnunk. Az egyetlen dolog jelen pillanatban az a tény, hogy sokan egyéltalán nincsenek beoltva.

A Moderna vezéáre ehhez képest tegnap lejtőre küldte az egész világ várakozásait az omikronnal szemben, ugyanis közölte, hogy a vírust semlegesíteni hivatott antitestek 8-9-szer kevésbé hatékonyak lehetnek az omikronnal szemben.


 
  • Vicces
Reactions: Roni and ogretankHU

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
1.103.108 fertőzött (+6.390)
7.596 kórházban (+158)
513 lélegeztetőgépen (-25)
185.928 aktív eset (+787)
882.659 gyógyult (+5.408)
34.521 elhunyt (+195)
6.126.420 kapott oltást (+5.461)
2.515.398 kapott harmadik oltást (+37.999)
8.443.744 mintavétel (+20.309)
49.607 hatósági házi karanténban (-2.845)
37914f9c6e11aa8be36b944beaf9f5a1.png
1.114.260 fertőzött (+11.152)
7.546 kórházban (-50)
562 lélegeztetőgépen (+49)
187.856 aktív eset (+1.928)
891.691 gyógyult (+9.032)
34.713 elhunyt (+192)
6.132.549 kapott oltást (+6.129)
2.559.096 kapott harmadik oltást (+43.698)
8.474.664 mintavétel (+30.920)
53.551 hatósági házi karanténban (+3.944)
e3615a5c0785480172575b3cf22cbbd7.png
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113

Örömhírt közöltek: a Pfizer oltása az omikron szupervariáns ellen is védelmet adhat​

Portfolio2021. november 30. 18:25

A BionTech és a Pfizer közös vakcinája valószínűleg védelmet nyújt az új szupervariáns, az omikron okozta súlyos megbetegedés ellen – mondta a BionTech vezérigazgatója a Reuiters hírügynökségnek.
A laboratóriumi tesztek jelenleg is folyamatban vannak, a következő két hétben elemzeni fogják, hogy két vagy három Pfizer-oltással rendelkezők vérében lévő antitestek semlegesítik-e az omikron-variánst. Nyilván a vizsgálatokat azért is végzik el, hogy szükséges lehet egy új oltás kifejlesztése.
Mi azt gondoljuk, hogy valószínű, hogy ezek az emberek jelentős védelemmel rendelkeznek a súlyos lefolyású, az omikron által okozott betegséggel szemben
- jelentette ki a BionTech vezérigazgatója és társ-alapítója, Ugur Sahin. Súlyos lefolyás alatt a kórházi vagy intenzív ellátás szükségességét értette a vezérigazgató.
▾hirdetés
Sahin arról is beszélt a Reutersnek, hogy a laboreredményeket tekintve arra számít, hogy valamekkora védettségi hatékonyságromlást ki fognak mutatni az enyhe és a közepesen súlyos omikron által okozott megbetegedéssel szemben, de ennek mértékét nehéz lenne meghatározni előre.
Azt is hozzátette, hogy a harmadik megerősítő oltás is egy újabb védőréteget képezhet az omikronnal szemben, mintha valaki csak kétszer oltott.
Szerintem egyelőre nincs miért aggódnunk. Az egyetlen dolog jelen pillanatban az a tény, hogy sokan egyéltalán nincsenek beoltva.

A Moderna vezéáre ehhez képest tegnap lejtőre küldte az egész világ várakozásait az omikronnal szemben, ugyanis közölte, hogy a vírust semlegesíteni hivatott antitestek 8-9-szer kevésbé hatékonyak lehetnek az omikronnal szemben.


Nem kell aggódni, majd a Pajszer elintézi az Omikront! Vagy mégsem? És ha nem? Jön egy bocsika, nem gondoltuk? Hogy, hogy? Nem vizsgáltátok laborban?
Szóval ezt a BionTech és Rfizer nyilatkozatot (vagyis, hogy nagy valószínűséggel véd a Pajszer az Omikróntól) jó lesz megjegyezni. Ez a feltételes mód is több mint érdekes. Még el sem végezték a laborvizsgálatot és már nyilatkozgatnak, hogy nagy valószínűséggel... Nem lehetne megvárni az a fránya laboreredményt? Hogy megint ne zavarják össze az embereket? Vagy ez a cél?

Na meg ez a nyilatkozatrész is érdekes: "...a súlyos lefolyású, az omikron által okozott betegséggel szemben..." Nem arról volt szó a napokban, hogy a Dél-Afrikai megfigyelések alapján és az orvosszakértők nyilatkozata szerint az Omikron nem okoz súlyos lefolyású betegséget? Mi van? Már két nap után, hirtelen súlyos lefolyású lett? Akkor most melyik szakértő hazudik? Vagy nem is volt ilyen nyilatkozat, csak én emlékszem rosszul?
 
W

Wilson

Guest
Nem kell aggódni, majd a Pajszer elintézi az Omikront! Vagy mégsem? És ha nem? Jön egy bocsika, nem gondoltuk? Hogy, hogy? Nem vizsgáltátok laborban?
Szóval ezt a BionTech és Rfizer nyilatkozatot (vagyis, hogy nagy valószínűséggel véd a Pajszer az Omikróntól) jó lesz megjegyezni. Ez a feltételes mód is több mint érdekes. Még el sem végezték a laborvizsgálatot és már nyilatkozgatnak, hogy nagy valószínűséggel... Nem lehetne megvárni az a fránya laboreredményt? Hogy megint ne zavarják össze az embereket? Vagy ez a cél?

Na meg ez a nyilatkozatrész is érdekes: "...a súlyos lefolyású, az omikron által okozott betegséggel szemben..." Nem arról volt szó a napokban, hogy a Dél-Afrikai megfigyelések alapján és az orvosszakértők nyilatkozata szerint az Omikron nem okoz súlyos lefolyású betegséget? Mi van? Már két nap után, hirtelen súlyos lefolyású lett? Akkor most melyik szakértő hazudik? Vagy nem is volt ilyen nyilatkozat, csak én emlékszem rosszul?
Arról volt szó, hogy eddig a dél-afrikai omikron változat által előidézet covid fertőzések általában enyhe lefolyásúak voltak, ne felejtsd el, hogy már folynak a vizsgálatok az én véleményem szerint a Pfizer most nyilatkozó vezérigazgatója már látja az első eredményeket.....
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Ne aggódj nincs semmi összeesküvés. Téged aztán végképp nem bántanának ha lenne is ilyen cunya világrend-összeesküvés.
Jó fiú (már csak, hogy nehogy megsértselek) vagy, ezért kapsz egy keretcsomagot (szép egyenruhával, kaja-kártyával és beutalóval a kijelölt társasházi közösségbe) és boldogan élsz amíg.....
Ne aggódj, senki nem akar neked rosszat. :rolleyes:
Ha majd rossz fiú lesz, akkor kap egy üzit a monitorára, mint a Drábik? :D
(Ez a csatorna is kezd egy sötét pöcegödörré változni, bár jól indult)

És hogy ONTOPIC is legyen:

Namost egy ideje a jobb képességű tanárok már vándorolnak oda, mert az állam magasabb normatív finanszírozást ad az egyházi intézményeknek, így magasabb fizetésre telik, a magánintézmények meg ha magántőkéből csinálták, bizony erre is telik... úgy tűnik most kiegyenlítődik majd a színvonal egy picit ha az oltásrettegők kezdenek oda kilincselni :)
 
  • Vicces
  • Hűha
Reactions: Blitz97 and SilvioD

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
én nem tudom mit akartok ti a gyíkemberekkel, egyszerűen csak ebben a korban a nagy háborúk helyét átvette a másfajta resettelés, más eszközökkel....migránsokkal,szuper természetes járványokkal...stb eszközökkel érik el céljaikat..Fuggerek óta csak még több nemzetek feletti család,szervezet..etc létezik akik úgy játsszák az újraosztósdít ahogy akarják...miközben a parasztok egymást késelik a porondon a média vezényszavaira.
Tévedsz. A hátsó ülésen mindig is ők ültek, és mindig is ők fognak. Nincs itt semmiféle reset, megy minden ahogy nekik jó, ahogy eddig is, ezután is, mindenki más biodíszlet volt van és lesz. Minden más illúzió. Nincs bal és jobb, nincs libsi és konzervatív, csak fent és lent van. Örök divide et impera.
(át akartam tenni másik topicba de elfelejtettem a végén, pls ne ide szemeteljünk)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113

Örömhírt közöltek: a Pfizer oltása az omikron szupervariáns ellen is védelmet adhat​

Portfolio2021. november 30. 18:25

A BionTech és a Pfizer közös vakcinája valószínűleg védelmet nyújt az új szupervariáns, az omikron okozta súlyos megbetegedés ellen – mondta a BionTech vezérigazgatója a Reuiters hírügynökségnek.
A laboratóriumi tesztek jelenleg is folyamatban vannak, a következő két hétben elemzeni fogják, hogy két vagy három Pfizer-oltással rendelkezők vérében lévő antitestek semlegesítik-e az omikron-variánst. Nyilván a vizsgálatokat azért is végzik el, hogy szükséges lehet egy új oltás kifejlesztése.
Mi azt gondoljuk, hogy valószínű, hogy ezek az emberek jelentős védelemmel rendelkeznek a súlyos lefolyású, az omikron által okozott betegséggel szemben
- jelentette ki a BionTech vezérigazgatója és társ-alapítója, Ugur Sahin. Súlyos lefolyás alatt a kórházi vagy intenzív ellátás szükségességét értette a vezérigazgató.
▾hirdetés
Sahin arról is beszélt a Reutersnek, hogy a laboreredményeket tekintve arra számít, hogy valamekkora védettségi hatékonyságromlást ki fognak mutatni az enyhe és a közepesen súlyos omikron által okozott megbetegedéssel szemben, de ennek mértékét nehéz lenne meghatározni előre.
Azt is hozzátette, hogy a harmadik megerősítő oltás is egy újabb védőréteget képezhet az omikronnal szemben, mintha valaki csak kétszer oltott.
Szerintem egyelőre nincs miért aggódnunk. Az egyetlen dolog jelen pillanatban az a tény, hogy sokan egyéltalán nincsenek beoltva.

A Moderna vezéáre ehhez képest tegnap lejtőre küldte az egész világ várakozásait az omikronnal szemben, ugyanis közölte, hogy a vírust semlegesíteni hivatott antitestek 8-9-szer kevésbé hatékonyak lehetnek az omikronnal szemben.


Két napja hozta a Portfolió cikke, hogy a pfizer vezér szerint nagyon nem hatásos az omikron ellen az eddigi vegyszer. Kergetik bele a népet a következő bizonytalanságába, a mediacirkusz újabb köre jön.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 589
113
Legalább annyira, hogy termelőegység helyett embernek nevezhessék magukat? Igen.
Na ez az utópia. Az átlagember a világtörténelem során mindig termelőegység volt, ez nem is fog változni, mert így működik a világ. Mindig voltak hatalmasok (top 1%), és mindig voltak kisemberek, akik a hatalmasokat kiszolgálták. Komolyan nem értem, miért gondoljátok, hogy ehhez a vírusnak és oltásnak bármi köze van.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 095
113
Nem kell aggódni, majd a Pajszer elintézi az Omikront! Vagy mégsem? És ha nem? Jön egy bocsika, nem gondoltuk? Hogy, hogy? Nem vizsgáltátok laborban?
Szóval ezt a BionTech és Rfizer nyilatkozatot (vagyis, hogy nagy valószínűséggel véd a Pajszer az Omikróntól) jó lesz megjegyezni. Ez a feltételes mód is több mint érdekes. Még el sem végezték a laborvizsgálatot és már nyilatkozgatnak, hogy nagy valószínűséggel... Nem lehetne megvárni az a fránya laboreredményt? Hogy megint ne zavarják össze az embereket? Vagy ez a cél?

Na meg ez a nyilatkozatrész is érdekes: "...a súlyos lefolyású, az omikron által okozott betegséggel szemben..." Nem arról volt szó a napokban, hogy a Dél-Afrikai megfigyelések alapján és az orvosszakértők nyilatkozata szerint az Omikron nem okoz súlyos lefolyású betegséget? Mi van? Már két nap után, hirtelen súlyos lefolyású lett? Akkor most melyik szakértő hazudik? Vagy nem is volt ilyen nyilatkozat, csak én emlékszem rosszul?
Tudod ennek már nem is tüskefehérjéi vannak, hannem csápjai és azzal kaparja a torkod szupererőszakosan. :D