[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cinikus

Well-Known Member
2010. május 7.
2 329
4 814
113

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 181
13 691
113
Múlt időben.
A norvég készletek kimerülőben vannak.
Azért úgy látszik vannak tartalékok abban a térségben:

Európában 81 új olaj- és gázprojekt indul el 2025-ig​

https://www-lngindustry-com.transla...tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
Europe-projects-e1522244779590.png
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 444
7 169
113
Akkor viszont végkép nem értem a németeket.
Lehet az a tervük, hogy
németeknél az a sajátos helyzet van, hogy a lakosság messze döntő többsége úgy tudja hogy az energiewende létezik, és hogy sikeres
ez ott egy 20 évvel ezelőtt megkezdett projekt, és akkor is már azért kezdődhetett el mert a zöldek uralták a médiát a tárgyban és a nem zöld pártokon is átnyomták ezt az őrületet
a jelen német politikában egyetlen párt van aki több kevesebb kritikával illeti azt ügyet, az afd, de azok büdösnáciként vannak megbélyegezve ezért is és nem áll velük szóba senki
a mainstream német politika két csoportra osztható
az egyik a zöldek
ezek tényleg agyatlanok és elhiszik a saját maguk kreálta sikerjelentéseket a mindennapi zöldsikerről, és komolyan azt gondolják hogy menni fog atom szén gáz nélkül, abban oszlanak meg hogy ezt valamiféle majdan megalkotandó tárolási technikára (tipikusan: hidrogén) alapozzák vagy ezt is tagadják mert a tárolásra vonatkozó problémát is a fosszilislobbi akadékoskodásához sorolják
az új német kormány külügy- és gazdasági miniszterét a zöldek adják
a másik csoport a mindenki más az afd-n kívül
ezek kommunikációban elfogadják az energiewende mindenhatóságát mert nem akarnak büdösnáci kategóriába kerülni, gyakorlatban viszont megpróbálják ezt valamiféle járható útra terelni, ez pedig az lenne hogy az atomot és szenet gázra cserélik, és megpróbálják ezt mint zöldsiker előadni
ezt szolgálná a brüsszelben az elmúlt hetekben felhangzott új terv a gáz- és az atom fenntarthatónak minősítésével, ez egy francia-német deal lenne amiben a franciák építhetnek új atomerőműveket a németekkel meg el lehetne fogadtatni hogy a gázzal megoldották a klímaváltozás kérdését
sajnos a zöldek láthatóan átlátnak a szitán és próbálják elvagdosni a kapcsolatokat a gázt szállító oroszországgal, már csak azért is mert az usa külpolitikai érdekeinek feltétel nélküli kiszolgálói..
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 049
54 220
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=34932&lang=hu
"Átfogó tervet állít össze Joe Biden amerikai elnök az orosz–ukrán válság kezelésére azzal a céllal, hogy megnehezítse Oroszországnak a fellépést Ukrajnával szemben – ezt Biden jelentette be pénteken.
Az elnök a Fehér Házban elmondott beszédét követően újságírói kérdésekre válaszolva azt mondta: „A meggyőződésem szerinti legátfogóbb és legjelentősebb kezdeményezéscsomagot állítom össze, nagyon, nagyon megnehezítve Putyin számára, hogy megtehesse azt, amitől az emberek tartanak, hogy tenni készül.
Az amerikai kormányzat folyamatos kapcsolatban áll Ukrajnával és európai szövetségesekkel a helyzet miatt” – tette hozzá.
Biden nem részletezte, milyen lépésekre gondol. Jen Psaki fehér házi szóvivő azonban később jelezte, hogy Moszkva elleni szankciókról is szó lehet..."



Elhúzhatna a halál náthás fszára kezdésnek Biden tyatya, a komplett us kuluggyel egyutt minimum kke-bol, de ha a legfaszább nyúl szeretne lenni a halpiacon, akkor az EU-ból is, úgy angolosan....
;):cool:
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Milyen rang a raszcset palkovnyik? vagy beosztás?
расчет полковник
Nézem a május 9.i parádét, és a tábornokok úgy verik végig a vigyázzt a kilóméter hosszú Krászníj Plóságyon, hogy reped a kockakő a talpuk alatt.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
T

Törölt tag 2577

Guest
Ja. Az Orosz Birodalom. Hogy fogjátok ti utálni őket, ha megint itt lesznek!
Akkor nem érted a lényeget. Nagy fiúk vagyunk és nincs igényünk arra, hogy bármilyen önjelölt hatalom gyámkodjon felettünk. Ez az önjelölt hatalom jelenleg az EU és az Usánka. Kössz, nem kérjük. Viszont egy pragmatikus, partneri viszonyt- ahol nem egymás kioktatásán van a hangsúly-szívesen kialakítunk más országokkal.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 596
19 652
113
Ma egy régi kazetta került a kezembe, rajta a nagy szovjet énekes Jurij Antonov egyik albumával :
és ugyanez egy pár évvel ezelőtti belügyes dolgozóknak szervezett előadáson :)
jó szórakozást :)))
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Azért úgy látszik vannak tartalékok abban a térségben:

Európában 81 új olaj- és gázprojekt indul el 2025-ig​

https://www-lngindustry-com.transla...tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
Europe-projects-e1522244779590.png
Az a baj, hogy ezek kannibál olajak. Az olajipar felzabálja saját magát. Az az olaj, amit érdemes volt kitermelni Európában, már rég elfogyott. Oroszországban ennek az évtizednek a végéig el fog fogyni. Míg 100 éve 1t olaj kitermelése 20l olajat fogyasztott, most 150et!!! Az araboknál ez ma is 10l körül van.
Vagy a gáz. Ott van Szeged alatt annyi gáz, hogy nekünk 100 évig elég lenne. 6km mélyen. Ha kiszednénk, belerokkanna az ország.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz