Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Novak Előd tesója provokatívat irt, de a kommentek alatta még durvábbak.
Hát, hozzák a papírformát (legalábbis amire én számítottam).
  • nehogymá' oltási propagandát csináljatok belőle
  • úgyis öreg volt, gyenge volt az immunrendszere
  • tudokolyatis, hogy 3 oltással is lélegeztetőre került és meghalt

Sajnos nagyon sok a birka, nem képesek feldolgozni, hogy de igenis lottózunk az oltással oda-vissza, csak épp az odds-t teljesen megváltoztatjuk az oltással. Úgy csinálnak mintha valami pénzjutalom járna azoknak akik oltás nélkül is túlélik/komoly baj nélkül is megússzák.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 834
35 402
113
A vakcina "mellékhatása" valójában lehet Covid , figyelmeztet a tanulmány
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Úgy csinálnak mintha valami pénzjutalom járna azoknak akik oltás nélkül is túlélik/komoly baj nélkül is megússzák.
buszkeseg - ego meg ilyesmi.

birja verni ki maganak hogy o bizony erosebb/okosabb mint a tobbi..pedig ha megbetegszik nem a imunrendszererenek koszonheti a gyogyulast hanem az orvosoknak es a tudomanynak amit annyire kopkod..

ha nem sikerul akor meg jebi ga, ezert lett kitalalva a darvin dij es az evolucio, valaki mindig meg kell hogy szivja.
 
  • Tetszik
Reactions: bel and Wilson

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
9 822
30 432
113
Szinte... biztos.

Magyar áttörés a koronavírus kutatásában​


A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Nemzeti Laboratóriumának és a RoLink Biotechnology Kft. kutatói saját fejlesztésű UV-kamrában UV-C fény segítségével inaktiválták a koronavírust, ezáltal szélesebb körben válik kutathatóvá a Covid–19 kórokozója.

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Nemzeti Laboratóriumában UV-C fény segítségével sikeresen inaktiválták a Covid–19 pandémiát okozó SARS-CoV-2 vuhani és delta-variánsát is. A cég és az egyetem együttműködésének keretében az UV-C inaktivációs kísérletek során a kutatók meghatározták azt az UV-C-besugárzási dózist, amely megszünteti a vírus fertőzőképességét úgy, hogy a vírus fehérjéit nem károsítja. Ez az eredmény új lehetőségeket nyit a Covid-kutatásokban, hiszen általa számos, eddig nem használt vizsgálati módszerrel tanulmányozhatóvá válik a kórokozó.

aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzc4MWZmNjA2ZDA3ODRmN2M4OGM0OTIxOTNmMDg2OGRk.jpg
Fotó: PTE

A kutatások során az UV-C által inaktivált új típusú koronavírust többek között a vírusspecifikus antitestes és sejtes védelem kimutatásához, valamint a SARS-CoV-2 specifikus immunprofil jellemzéséhez használják fel a szakemberek. Ezek az eredmények remek alapot adhatnak a Covid–19-hez köthető klinikai diagnosztikai és vakcinahatékonysági vizsgálatokhoz is.
A kutatásokra a RoLink Biotechnology Kft. mintegy 130 millió forint támogatást nyert el.

aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRjNDZiODNmZmIyOTQwYWM4MDBmN2E3ODVkOGIyNjQy.jpg
Fotó: PTE

A szakemberek több kutatási célt is meghatároztak. Az elsődleges cél a fent említett eljárás kidolgozása és megvalósítása volt. A projekt második részeként a szakemberek olyan kísérleteket terveznek, amelyeknek a segítségével a koronavírus-fertőzésen átesettek vérplazmái közül ki lehet válogatni a súlyos állapotú betegek gyógyításához a hatásos készítményeket. Harmadik célkitűzésként pedig a koronavírus elleni vakcinák teszteléséhez egy olyan új rendszert terveznek kialakítani, amellyel később a vakcinák hatásossága egyértelműen nyomon követhetővé válhat.


Óbááhnnn!
Jól gondoltad. Szerintem ki kellene hagyni ebből őket. Ez a felnőttek dolga. Én biztos rászóltam volna.
Lassan elérjük a Pavel Trofimovics Morozov gyerekek(?????) korszakát.
Majd koszorúznak a kis nebulók itt is.
Vagy az 1984 béli állapotokat.
Ha már senki nem válaszol a feltett kérdésekre (bocs Wilson válaszolt, egy rövidet) beteszek egy másik fórumon írogató okos ember észrevételét a felvetett problémára.
Vagyis:

"Az oltás nagyrészt megvéd a régebbi variánsok halálos kimenetelétől, de az újakra nem biztos, hogy jó lesz, azokra újabb oltások kellenek majd.
Aki oltott az is elkapja, sőt fertőz is.

Ez azt jelenti, hogy két lehetőség lenne a vírus végleges megfékezésére:
– 8 milliárd embernek a 80%-át le kéne oltani viszonylag rövid idő alatt ugyanazzal az oltóanyaggal, ami az aktuális variánsokat megfékezné
– mindenki karanténba megy 2-3 hétre és magától kihal a vírus

Mivel a fenti lehetőségből egyik se kivitelezhető, ezért még évekig folytatódni fog ez a csiki-csuki, és nem a fejlett régiók milliós oltatlanjai miatt, hanem az elmaradt országok milliárdjai miatt, akik nem fognak oltóanyagot kapni, mert túl drága és még steril tűre sincs pénz, ezért ezekben a régiókban mindig ki fog fejlődni egy újabb variáns, ami végigsöpör a földön.

Ezért teljesen felesleges az európai részlegen egymás torkának esni, hogy ki oltott és hányszor és mennyire hülye a másik."


És itt a lényeg! A mutánsok nem a fejlett régiók milliós oltatlanjai miatt, hanem az elmaradt országok milliárdjai miatt fognak folyamatosan kialakulni.

Ennyi. Semmilyen oltáskötelezés nem állítja meg a vírus mutációját, ha az csak a fejlett régiókra lesz érvényes!
Eztet mondom én is....
Ez volt nálam is, vagy fél évig. Éjszaka legalább négyszer felkeltem. Aztán reggelre, mint a rongy ébredtem. Mostanra normalizálódott az alvásom. Depressziós nem voltam. Az amúgy is magas vérnyomásomat, pedig tovább emelte.
Mozogj többet. Sport, fizikai munka=nyugodt, pihentető alvás.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113
Leállították az ajkai kórház baleseti sebészetét

Megszűnik az akut fekvő, kórházi baleseti sebészeti ellátás az ajkai Magyar Imre Kórházban, az osztályt csütörtökig ki kell üríteni, mert koronavírusos betegek ellátására állnak át, írja a 444 Röntgen-blogja. A térség betegeit a Veszprémi Kórházba irányították át, ezzel kapcsolatban Kunetz Zsombor a cikkben megjegyzi, hogy itt a járóbetegellátás az akut eseteken kívül teljesen leállt.

Ráadásul a veszprémi kórházból a Covid-ellátás miatt a kardiológiai- és anyagcsere betegeket a Balatonfüredi Állami Szívkórház látja el, és koronavírusos betegeket kezelnek az I-es belgyógyászati osztály és a traumatológiai egy részén, illetve a neurológián is. Ehhez jön még hozzá az is, hogy a veszprémi traumatológia is csökkentett ágyszámmal működik, mert egy részéből Covid-osztály lett.

A levélben továbbá arról is szóltak, hogy a Covid-részlegen nincs fekvőágy, „a lázas, fulladó betegek ülve várják a sorukat, de mobil EKG sincsen ott külön, ezt a tiszta részlegből kell átvinni”. A levél szerint jelenleg legfeljebb öt embert tudnak oxigénnel ellátni, noha átlagosan tízen vannak benn.

 
  • Szomorú
Reactions: bel and Wilson

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 501
113

Egy Németországban élő magyar állampolgár is elkapta az omikron-variánst​


Bár hazánkban még nem jelent meg az omikron-variáns, egy Németországban élő magyar állampolgárnál már igazolták a koronavírus legújabb, „szupermutáció” néven elhíresült változatát. A 34 éves férfi – aki két Pfizert kapott – erős lázról és köhögésről számolt be az Indexnek, tünetei néhány nap után ugyanakkor enyhültek. Boldogkői Zsolt virológus szerint más magyarok is lehetnek, akik omikronnal fertőzöttek, így az ünnepek közeledtével biztosra vehető, hogy az új variáns hazánkban is megjelenik.

A német egészségügyi hatóságok november végén jelezték, hogy omikronra utaló gyanús eseteket találtak az országban, ami azt jelenti, hogy a magyar férfi is az elsők között volt, akinél igazolták a koronavírus legújabb mutációját.

Először csak annyit tudtam, hogy pozitív a tesztem, később derült csak ki, hogy az új omikron-variánst kaptam el. Bár egy ideje már éreztem, hogy fizikailag nem vagyok topon, a tünetek egyre csak erősödtek, végül már másodpercenként köhögtem, a lázamat pedig folyamatos hideg borogatással és lázcsillapítóval sikerült 39,9 fokon tartani. A szaglásom és az ízérzékelésem egyébként megmaradt, de ez az étvágyamon nem sokat segített, és aludni is csak nagyon nehezen tudtam
– mesélte lapunknak a férfi, aki nyár elején, júniusban vette fel az első két oltást, Pfizert kapott.

„Mivel azóta már jó pár hónap eltelt, valószínűleg nem volt már túl sok antitest a szervezetemben, ami a betegség szempontjából nem segített. Szerencsére néhány kritikus nap után jobban lettem, jelenleg már csak hőemelkedésem van” – mondta a kint élő honfitársunk.


 
W

Wilson

Guest

WHO: Jók lesznek a mostani vakcinák az omikron variáns ellen.....​


Nincs ok kételkedni abban, hogy a jelenleg rendelkezésre álló vakcinák védelmet nyújtanak a Covid-19 súlyos szövődményeinek kialakulása ellen az omikron variáns esetében is – mondta el Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet vészhelyzeti igazgatója az AFP szerda hajnalban megjelent interjújában.
Az MTI a közleményből idézve azt írja:
Nagyon hatékony oltóanyagok állnak rendelkezésünkre, amelyek bizonyították erejüket az eddigi összes variánssal szemben, ami a súlyos megbetegedést és kórházba kerülést illeti, és semmi okunk azt gondolni, hogy ez most máshogy lesz.
A variáns eddig viselkedése nem utal arra, hogy az eddigi változatoknál súlyosabb betegséget tudna okozni, Afrikában egyes helyeken enyhébb tünetekről számoltak be – folytatta a WHO-igazgató, hozzátéve, hogy az omikron variáns esetében még csak a vizsgálatok kezdeti szakasza tart, és óvatosan kell elemezni az adatokat.

Az MTI a Bloomberg Newst szemlézve hozzáteszi: dél-afrikai kutatók közölték, a Pfizer/BioNTech-vakcina részleges védelmet nyújt az omikron variánssal szemben, amit emlékeztető oltásokkal erősíteni lehet.


 
  • Vicces
Reactions: Kim Philby
M

molnibalage

Guest
Hát, hozzák a papírformát (legalábbis amire én számítottam).
  • nehogymá' oltási propagandát csináljatok belőle
  • úgyis öreg volt, gyenge volt az immunrendszere
  • tudokolyatis, hogy 3 oltással is lélegeztetőre került és meghalt

Sajnos nagyon sok a birka, nem képesek feldolgozni, hogy de igenis lottózunk az oltással oda-vissza, csak épp az odds-t teljesen megváltoztatjuk az oltással. Úgy csinálnak mintha valami pénzjutalom járna azoknak akik oltás nélkül is túlélik/komoly baj nélkül is megússzák.
A COVID egyik legnagyobb tanulságomra számomra, hogy annál is több buta és ostoba bunkó ember létezik, mint amit valaha el tudtam képzelni.
Az meg tényleg a csúcs, amikor EÜ dolgozó oltásellenes, még ha csak fogorvos is.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 091
113
Hát, hozzák a papírformát (legalábbis amire én számítottam).
  • nehogymá' oltási propagandát csináljatok belőle
  • úgyis öreg volt, gyenge volt az immunrendszere
  • tudokolyatis, hogy 3 oltással is lélegeztetőre került és meghalt

Sajnos nagyon sok a birka, nem képesek feldolgozni, hogy de igenis lottózunk az oltással oda-vissza, csak épp az odds-t teljesen megváltoztatjuk az oltással. Úgy csinálnak mintha valami pénzjutalom járna azoknak akik oltás nélkül is túlélik/komoly baj nélkül is megússzák.
Érdekes, mikor az influenza kiugrását felvetettem, a most nagyon megmondó aggódók gátlástalanul lökték oda nekem, hogy azok akiket elvitt úgyis meghaltak volna, mit is gondolok, még száz évig éltek volna?.. Ti imádjátok ezt a rettegés mert az arcotokba tolnak egy-egy ilyen hírességet aki jól meg lett halva, bezzeg ha óttyák még száz évet él. De ez az ember sokkal jobban meg lett halva, láthatjátok, nem úgy mint egy veszélyeztetett korú maskor. Mind a 99,7% túlélő így meg fog halni!
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
A COVID egyik legnagyobb tanulságomra számomra, hogy annál is több buta és ostoba bunkó ember létezik, mint amit valaha el tudtam képzelni.
Az meg tényleg a csúcs, amikor EÜ dolgozó oltásellenes, még ha csak fogorvos is.
Sajnos előző munkahelyemen csak diplomás emberekkel dolgoztam, de azt megtanultam, hogy az sem garancia arra, hogy értelmes legyen... érdekes, hogy pont a tanár-diplomások voltak a legbugyutábbak... néha azt éreztem, hogy pszichiátriai beteg lehet az illető. De hogy Covid is maradjon:
Nem tudom Sinopharm volt-e de kínai vakcina is volt amivel baj volt Vietnamban.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Vietnámban úgy emlékszem korábban volt gond a Sinopharmmal is....

Last week, four workers in Thanh Hoa's Kim Viet Shoe factory died following their Vero Cell Covid-19 vaccination, also due to "overreaction."

A Vero Cell az Sinovac vakcina.

 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113

WHO: Jók lesznek a mostani vakcinák az omikron variáns ellen.....​


Nincs ok kételkedni abban, hogy a jelenleg rendelkezésre álló vakcinák védelmet nyújtanak a Covid-19 súlyos szövődményeinek kialakulása ellen az omikron variáns esetében is – mondta el Michael Ryan, az Egészségügyi Világszervezet vészhelyzeti igazgatója az AFP szerda hajnalban megjelent interjújában.
Az MTI a közleményből idézve azt írja:

A variáns eddig viselkedése nem utal arra, hogy az eddigi változatoknál súlyosabb betegséget tudna okozni, Afrikában egyes helyeken enyhébb tünetekről számoltak be – folytatta a WHO-igazgató, hozzátéve, hogy az omikron variáns esetében még csak a vizsgálatok kezdeti szakasza tart, és óvatosan kell elemezni az adatokat.

Az MTI a Bloomberg Newst szemlézve hozzáteszi: dél-afrikai kutatók közölték, a Pfizer/BioNTech-vakcina részleges védelmet nyújt az omikron variánssal szemben, amit emlékeztető oltásokkal erősíteni lehet.


vs


Mindazonáltal az omikron így is sokkal fertőzőbbnek bizonyult, méréseik szerint az új variánssal szemben az oltások termelte antitestek - még azon pácienseké is, akik az oltás mellett korábban fertőzésen is átestek - negyvenedannyira védtek, mint a korábbi variánsokkal szemben. Ilyen alacsony fokú védettség pedig nem óv meg az áttörő fertőzésektől.

A tudományos közvéleményt mindez annyira nem lepte meg. "Nagyjából erre számítottunk" - mondta a Timesnak Theodora Hatziioannou, a Rockefeller Egyetem virológusa, aki nem vett részt a kutatásban.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
1.161.879 fertőzött (+4.311)
7.568 kórházban (+128)
618 lélegeztetőgépen (+32)
187.208 aktív eset (-2.545)
938.836 gyógyult (+6.632)
35.835 elhunyt (+224)
6.162.758 kapott oltást (+2.832)
2.790.263 kapott harmadik oltást (+24.763)
8.678.620 mintavétel (+11.881)
45.198 hatósági házi karanténban (-3.019)
460592ce520731de103b8b9b540a2bf2.png
1.168.728 fertőzött (+6.849)
7.206 kórházban (-362)
607 lélegeztetőgépen (-11)
184.295 aktív eset (-2.913)
948.385 gyógyult (+9.549)
36.048 elhunyt (+213)
6.166.840 kapott oltást (+4.082)
2.824.464 kapott harmadik oltást (+34.201)
8.701.776 mintavétel (+23.156)
47.718 hatósági házi karanténban (+2.520)
098e59dde8251d6ff8933f1232794d17.png
 
M

molnibalage

Guest
Hát, hozzák a papírformát (legalábbis amire én számítottam).
  • nehogymá' oltási propagandát csináljatok belőle
  • úgyis öreg volt, gyenge volt az immunrendszere
  • tudokolyatis, hogy 3 oltással is lélegeztetőre került és meghalt

Sajnos nagyon sok a birka, nem képesek feldolgozni, hogy de igenis lottózunk az oltással oda-vissza, csak épp az odds-t teljesen megváltoztatjuk az oltással. Úgy csinálnak mintha valami pénzjutalom járna azoknak akik oltás nélkül is túlélik/komoly baj nélkül is megússzák.
Az ember azt hinné, hogy egy ilyen híres oltásellenes ember halála talán felnyitja egyesek szemét.
És nem. Bazdmeg még ezek után is tolják fullba a kretént és pocskondiázzák és az orvosokat is.

Ezek után 100%-ig benne vagyok, hogy aki oltatlan, de nincs EÜ oka annak, hogy ne vegye fel, akkor innentől a saját kontóra bohóckodjon.
Bár a legjobb az lenne, ha nem látnák el, csak ez sajnos alapjogokkal ellentétes. Ebből talán leesne. Majd akkor intézze el otthon ezt a "kis megfázást".
Legalább ennyi hülyével kevesebb maradna.