Az Amerikai Egyesült Államok drónfejlesztései

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
Nem tudom, volt-e már szó róla, de a USA haditengerészete embernélküli légitankolással kísérletezik.


Több kísérlet után most az F-35-ös került sorra, a teszt sikeres lett.
 

MZ/X

Well-Known Member
2021. május 27.
573
2 336
93

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
ohbzdmeg portfolio....
-1 A Swittchblade 600 sem hk-k ellen van
2 - pályázaton valóban kiesett, ettől függetlenül egy kis szériát berendelt a hadsereg, gyakorlati tesztekre.
- az alapeszközből is veszenk, kb felépítménytől függ mire használják.
 
W

Wilson

Guest

50115879-10170353-image-a-23_1636137415518.jpg


50115881-10170353-image-a-25_1636137429862.jpg


A koncepció

FDXCK1IVIAMIPYH


FDXCLsiVIAMmL5D


FDXCJhIUYIs3sRB


Colonelcassad
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 520
72 521
113
GA-ASI-Gambit-1200x554.jpg


A General Atomics Aeronautical Systems Inc (GA-ASI) bemutatta a Gambit pilóta nélküli légi járművet (UAV), amelyet az Amerikai Légierő (USAF) Off-Boarding Sensing Station (OBSS) programja számára fejleszt.

2021 októberében a General Atomics Aeronautical Systems (GA-ASI) és a Kratos kapott szerződést az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumától (DoD) az UAV OBSS kifejlesztésére. A két szerződés értéke egyenként 49 millió dollár volt, és 2024. január 31-ig szól.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 520
72 521
113
220309-F-TH808-1004.JPG


USAF begins Bandit build

The US Air Force (USAF) has begun building an unmanned ‘Aggressor' aircraft, dubbed Bandit.

The Air Force Research Laboratory Aerospace Systems Directorate (AFRLASD) announced the event on 9 March, saying it has awarded a Small Business Innovation Research (SBIR) contract to Blue Force Technologies to develop the system to support adversary air (ADAIR) training missions.

“Under the Bandit programme, Blue Force Technologies, a small aerospace and defence company based in North Carolina, will mature a high-performance unmanned air vehicle design that pilots of [US] Air Force fighter aircraft can use to train against. The air vehicle is a part of a proposed autonomy-based system providing adversary air training for [US] Air Force, [US] Navy and [US] Marine Corps fighter crews at greatly reduced costs compared to current manned capabilities,” the Air Force Research Laboratory (AFRL) at Wright-Patterson Air Force Base in Ohio said.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 520
72 521
113
image
image


Bell V-247 Vigilant




Marine Air-Ground Task Force (MAGTF) Unmanned Aerial System (UAS) Experimental, or MUX program
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 520
72 521
113
A US Army a valaha volt legnagyobb interaktív drónraját fogja teszteli Utah felett

"A mix of Area-I's small Air-Launched, Tube-Integrated, Unmanned System 600 (ALTIUS 600) and Raytheon-built Coyote drones will be launched from a variety of aircraft and ground vehicles at the Army’s 2022 Experimental Demonstration Gateway Exercise (EDGE 22) that runs from April 25 to May 12 at Dugway Proving Ground near Salt Lake City, Utah. "

 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0