[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 821
113
Annyira megszorult Amerika, hogy már a kínai vámok feloldását javasolja Biden

Minő megdöbbentő folyamtok :D Továbbra is fenntartom hogy az ukrán csatatér csak a mellékhadszintre a nyugati gazdaság ellen indított háborúban, a nyugati politikusok pedig tökéletesen úgy cselekszenek amire számítani lehetett tőlük. Nincs itt semmiféle háttérhatalom, meg világelit, egyszerűen az újfajta tömeg kommunikáció, és véleményszabadság minden eddiginél erősebb megnyilvánulási lehetősége által elhülyült demokratikus társadalmak. Nincsenek stratégiák, csak média által vezérelt pillanatnyi reakciók adott problémákra. A stratégák keleten vannak, és évtizedek óta készülnek.

Vannak azért stratégák Amerikában is. 20+ éve törik a fejüket, hogy lehetne egy újabb USA-hegemóniával eltelő évszázadot csinálni, kiokoskodták. Az ukrajnai balhé is csak ennek a következménye.
Nem azt mondom, hogy mindig úgy sikerülnek a dolgok, ahogy szeretnék, a közel-keleti projekt nagyrészt csőd (ugye a cél az lett volna, hogy egy sor arab ország vezetését lecseréljék stabil nyugatbarát megdemokratizált rezsimekre, majd végül Iránt is megszínesforradalmazzák... ebből Egyiptomban átmenetileg és Tunéziában győzött a színes forradalom, bár utóbbiban is már autokrata lett az új vezető is, "meglepő módon", Irakot, Szíriát, Líbiát pedig évtizedes polgárháborúba taszították). Bár ha csak az volt a cél, hogy Izrael ellen ne állhasson fel ismét arab-muszlim koalíicó (amilyen a 20. században volt, bár katonailag rendre vereséget szenvedett, volt 2-3 nagy háború belőle), ezt elérték. Trump (Kushner) pedig elérte az Ábrahám-egyezményeket. Hálából meg is puccsolták.
 

Vontolla

Well-Known Member
2022. március 15.
324
2 123
93
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
688
1 702
93

A múltban a demokratákra adtam szavazatomat, mert (többnyire ők voltak) a kedvesség pártja. Időközben azonban a megosztás és gyűlölet pártjává váltak, ezért nem támogathatom őket többé és a republikánusokra fogok voksolni
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
A Covid-19-kutatás díja nem éppen megdöbbentő, amikor a világ állítólag egy Covid-19 világjárvány markában van, de figyelembe véve azt a tényt, hogy az alvállalkozói szerződést 2019. november 12-én ítélték oda, legalább egy hónappal a koronavírus állítólagos megjelenése előtt. az új koronavírus, és három hónappal azelőtt, hogy hivatalosan Covid-19-nek nevezték el, a Covid-19-kutatásért járó díj mindenki számára sokkoló lesz.


Forrás
A sokk azonban ezzel még nem ér véget, mert a Covid-19-kutatással foglalkozó kapcsolattartó hely Ukrajna volt, ahogyan a DOD által a Black & Veatch Special Projects Corp.-nak odaítélt teljes szerződés is.

 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Na ebből a hírből látszik, hogy mekkora kretének laknak már az USA-ban. Nesze neked érzékenyítés meg LMBTQ meg mifasz..m. Minden férj ilyen meglepetésre vár otthon mire hazaér erre ez a kretén feljelent! :)
A 26 éves amerikai, észak-karolinai zenetanárnőt azzal gyanúsítják, hogy leszbikus viszonya volt egy tizenéves tanítványával, akit meghívott a lakásában, amikor férje elment otthonról. Arra azonban nem számított, hogy a férfi hamarabb hazatér, és rajtakapja őket. A férfi, miután szembesült a sokkoló látvánnyal, azonnal hívta a nő munkahelyét, majd jelentették az ügyet gyerekvédelemnek és a rendőröknek.
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 125
93
A 26 éves amerikai, észak-karolinai zenetanárnőt azzal gyanúsítják, hogy leszbikus viszonya volt egy tizenéves tanítványával, akit meghívott a lakásában, amikor férje elment otthonról. Arra azonban nem számított, hogy a férfi hamarabb hazatér, és rajtakapja őket. A férfi, miután szembesült a sokkoló látvánnyal, azonnal hívta a nő munkahelyét, majd jelentették az ügyet gyerekvédelemnek és a rendőröknek.
Nem tölti be a linket. Hány éves volt a "tizenéves" lány? Mert azért ott is van egy korhatár ami alatt azért bassza meg magát a zenetanárnő.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Pogány