Mezőgazdaság, vízgazdálkodás, éghajlatváltozás

"A XXI. század eddigi leghűvösebb áprilisa a végéhez közeledik, a sereghajtók között lesz 121 év távlatában. "
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
És az idei április is jóval hidegebb volt az átlagnál, március is, de az alig.
..
omTr20220401_0000+1.png

..
omTr20220301_0000+2.png

A cikkben a videó éléggé apokaliptikus.

"A késő délutáni, esti órákban pedig Franciaország középső és délnyugati területein indultak be a heves zivatarok, szupercellák, melyekhez károkozó jégeső is társult. A tenisz labda, grépfrút nagyságú jégszemek tetőket, szélvédőket törtek be

Vichyben és környékén, sőt könnyebb sérültjei is vannak a jégesőnek. "

https://www.idokep.hu/hirek/meretes-jegszemek-franciaorszagban

Jajj... :confused:
Mindezt a kis-jégkorszak kapujában.
---
Az egész nyári átlag akár 2 fokkal is a szokásos felett lehet, a csapadék pedig különösen Közép-Európa felett csökken - írta közösségi oldalán Ürge-Vorsatz Diána. Készüljünk egy forró, száraz nyárra - hívta fel a magyar fizikus, klímakutató, a Közép-Európai Egyetem professzora...
"És mikor életünk egyik legforróbb nyarában sülünk meg, gondoljunk arra, hogy ez lehet a maradék életünk egyik leghűvösebb nyara..."

Tibor bá' szerintem az a fajta világvége-hívő, akinek így könnyebb szembenézni az elmúlással.

• Tetszik
Reactions: Flamand
Készüljünk egy forró, száraz nyárra - hívta fel a magyar fizikus, klímakutató, a Közép-Európai Egyetem professzora...
"És mikor életünk egyik legforróbb nyarában sülünk meg, gondoljunk arra, hogy ez lehet a maradék életünk egyik leghűvösebb nyara..."

Nyáron meleg lesz? Ezért érdemes volt tanulni. :D