[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 816
113
Igazad is van, csak mellé viszont olyan képzetet kívánnál kelteni, mintha az amerikai hadsereg jobb lett volna. Nem volt jobb. Semmivel nem volt jobb. Tömeges, több tízezres erőszak ahol megfordultak, lerablás, kifosztás, hadifoglyok lövése és halálra éheztetése 800000-1000000 fő között az Army saját történésze szerint. Megjártuk már ezt a kört itt a fórumon, nekem furcsa, hogy hogy így mégis mindig minden elfogult ember megpróbál visszatérni a szuperkirály fehérpáncélos lovag fasz mítoszához. Az amerikai megszállási zónából repcsivel hordozhatta kivégezni a Himler Márton nevű zsidó a zsidó pribékek elé a zsidó uralkodók kényére akit csak akart. Egész kozák tömegek ölték meg magukat mert kiadták volna őket a szovjeteknek.

Semmivel nem voltak különb 'felszabadítók' mint a szovjetek. Talán a fajtajelleges vezetés következménye lehet. ;);)

A magyarok jót mondtak az amerikai fogságról a szovjethez képest mindenképp. Hamar haza is engedték őket.
A francia, na az kevésbé volt jó, ott állatként bántak a magyarokkal is, ahogy a németekkel is. A halálozási arány állítólag rosszabb volt, mint a szovjet hadifogságban.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
állítólag rosszabb volt, mint a szovjet hadifogságban.
A spanyol polgárháború menekültjeit, olyan táborokban tartották, hogy egyes zsidó származásuak, akik emiatt a német haláltaborokat is megjárták, az utóbbit találták emberségesebbnek. És azok nem hadifoglyok voltak, csak menekültek.

Amúgy az amerikai táborokról is vegyesebb a visszaemlékezők képe. De inkább pozitívabb.
 

Flamand

Well-Known Member
2021. augusztus 26.
3 311
16 067
113
A spanyol polgárháború menekültjeit, olyan táborokban tartották, hogy egyes zsidó származásuak, akik emiatt a német haláltaborokat is megjárták, az utóbbit találták emberségesebbnek. És azok nem hadifoglyok voltak, csak menekültek.

Amúgy az amerikai táborokról is vegyesebb a visszaemlékezők képe. De inkább pozitívabb.
Azok jártak igazán jól,akiket még a háború vége előtt átvittek az USA-ba.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

ehnaton

Well-Known Member
2013. február 27.
518
2 389
93
Gyerekek! Este 8-ig (Fradi-meccs) nem kell enni-inni... ezután:
sajnos nem engedi feltenni, de elmesélem :)
Vadai és Dobrev kényeztetik egymást a jakuzziban, közben Gyurcsány hegedül a háttérben.... :)
Te egy beteg ember vagy :eek:Akkor inkább egy Varga Judit mint domina ,Donáth Anna mint alárendelt és majd én hegedülök a háttérbe
:rolleyes:
 

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 770
7 004
113
photo-2022-07-13-15-33-49.jpg
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Az összes biden-gyereknek elég komoly pszichológiai problémái vannak (ugyebár van egy akinek már csak volt). Ezek nem maguktól alakulnak ki. “Pop” aktívan tett azért, hogy mentálisan leépüljenek a gyermekei. És ez biztos nem nagyon katolikus.
Hát , hogyan legyenek normálisak egy ilyen apa mellett aki mellesleg pedofil is ?
 
K

kamm

Guest
Lehet találgatni, hogy mikor és kiket:
Ezügyben kötelező olvasmány:


Persze, egy volt komcsi hírszerzőtől (azaz nem elhárító volt), de remekül kiderül azért, hogy finanszírozták pl a szadeszeseket külföldről avagy ahol Galszecsy nyugodtan kozli, hogy az első szabadon választott parlament legalább 20%-a volt kommunista besúgó/ügynök volt.