Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Az 5. kép, amit roman roads-ra kiad a google... :)

3018.jpg
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 395
3 632
113
De akkor esetleg próbáljon meg római úton valaki bringával tekerni, vagy kocsival 60-as tempót vagy engedj rá 40 tonnás kamionokat.

Egyébként gyanítom 2000 éve ezek az utak azért simábbak voltak. Simán el tudom képzelni, hogy olyan szinten, mint mondjuk egy macskaköves út, amikből itt-ott még akad. Oké, bringával nem leányálom, de azért egy sárdagasztós útnál jobb.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

nagyoncivil

Well-Known Member
2018. október 26.
320
795
93
Épp az imént mondták egy benzinkúton, hogy október 1-től nem lesz hatósági ár.
Erről volt hír valahol? Nem emlékszem, hogy olvastam volna ilyet.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 963
113
Épp az imént mondták egy benzinkúton, hogy október 1-től nem lesz hatósági ár.
Erről volt hír valahol? Nem emlékszem, hogy olvastam volna ilyet.

Biztos forrásból tudom, hogy Orbánt Grazban kezelik épp, mert idegösszeomlása van... Egy taxis mondta, ő szállította oda!

Vagy csak nem hosszabbítják meg tovább...
Megeshet, a csiga is eleshet, de egyelőre csak a találgatás megy.
 

nagyoncivil

Well-Known Member
2018. október 26.
320
795
93
Biztos forrásból tudom, hogy Orbánt Grazban kezelik épp, mert idegösszeomlása van... Egy taxis mondta, ő szállította oda!


Megeshet, a csiga is eleshet, de egyelőre csak a találgatás megy.
Ejnye, hát nem veszel komolyan... :mad:
Ez egy komoly, névtelen tájékoztatás volt, szóban mondva.
Egyébként teljes magabiztossággal közölte, nem úgy, mint aki találgat, inkább olyannak tűnt, mintha központilag kiadták volna, hogy tessék mondani a zembereknek (Mol kútról van szó).
 
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 963
113
teljes magabiztossággal közölte, nem úgy, mint aki találgat
Ez még nem jelent semmit, sőt... :) Ezzel együtt nem zárom ki, hogy nem hosszabítják, én se tenném a kormány helyében, és már lement a turista idény is, szóval a lakosság is ideje, hogy leüljön a seggére :) (Aztán egy jó covid kijárási tilalom segítene ezen is!)
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Hála az égnek, pont kivettem 2 hét szabadságot :D

 
  • Hűha
Reactions: BJani

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 845
113
Itt konkrétan mindenki gyökér volt. Az előző nem néz tükörbe, kirántja a kocsit, a Vectrás meg magasról tojik a követési távolságra.

Oh well, blood for the bloodgod, skulls for the skullthrone.

Mire gondolsz, hogy berántotta a kocsit a Skoda kombi mögé ahogy elment a belsőben? Igazad van végül is ez is követési távolság be nem tartása, de ha folyamatos a forgalom autópályán, másképp beragadsz a külsőbe, mire belekezdenél egy "nagypapás" előzési manőverbe, már jön a következő a külsőben. Viszont erre nem számítot a pólós valóban. Valószínűleg mikor utoljára belenézett a középső tükörbe, akkor még a kamerás autó is száz méterekre volt mögötte. A bal tükörbe sem nézett bele újra, ahogy elment mellette a Skoda húzta a kormányt, szóval ugyanazt akarta, mint amit a Vectrás csinált csak súlyosbítva.
A Vectrás meg simán jobban járt volna satufékkel, mint a kormányba kapkodással és a fűre lemenéssel. De hát ilyen sofőrök vannak az utakon többségben, simán összehoznak egy ilyet, ha szerencsétlenül játszanak össze a dolgok. (Őszintén szólva én is simán járhattam volna hasonlóan nyilván, az avatarom megtévesztő, hehe)
 

BJani

Well-Known Member
2020. január 28.
1 395
3 632
113
A Vectrás meg simán jobban járt volna satufékkel, mint a kormányba kapkodással és a fűre lemenéssel.

Pontosan, itt a satufék lett volna a helyes reakció, illetve a reflexből dudálás. (Egyébként meg a reflexei sincsenek a toppon, de ugye erről lehet nem tehet.)