[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Ezt a rendszert (Perimetr-2, Dead Hand 2)modernizálták az oroszok, sőt kiépítették az új parancsnoki és irányítási rendszert is (orosz HM parancsnoki központja), amelyből a Bulava rakétákat lehet indítani a tengeralattjárókról

A ruszkik dandár/zlj szintű rádióforgalmazása már titkosítatlanul folyik...

Western Military District
Buzzer (4625 kHz) D marker (5292 kHz) T marker (4182 kHz) Air Horn (3510 kHz) Goose (4310/3243 kHz) Alarm (4770 kHz) Katok-65 (4224/3218.5 kHz)
Southern Military District
The Pip (5448/3756 kHz) The Squeaky Wheel (5473/3828 kHz) Vega (5372 kHz) Baron-78 (3850/4940 kHz)

Ground station callsigns
Davlenie: 708th Regiment, Taganrog Kasta: 224th Detachment, Tver Klarnetist: 196th Regiment, Tver Korsar: Military Transport Aviation HQ, Moscow Magnetron: 566th Regiment, Seshcha Lad’ya: Heard in radio checks, location unconfirmed
Polis: 117th Regiment, Orenburg Polotno: Heard in radio checks, location unconfirmed Proselok: 334th Regiment, Pskov

Voice Frequencies (USB)5827, 5833, 5803, 5617, 5827, 8131, 8090, 8909, 8033, 8131, 11223, 11320 Call signs“Balans” (Moscow) “Katolik” (Saratov) “Dvojchatka” (Moscow-2) “Limit” (Saratov-2) “Nabor” (Moscow) “Shpora” (Saratov) “Balans” (Moscow-2) “Tezis” (Saratov-2)

FMvNuE-aMAAszkl
"Szentpétervártól nem messze áll egy rozsdás vaskapu – ezen túl rádiótornyok, elhagyatott épületek és elektromos vezetékek találhatóak, amelyeket egy kőfal szegélyez. Ez a baljós hely egy rejtély középpontja, amely egészen a hidegháborúig nyúlik vissza. Többen ugyanis azt feltételezik, hogy ez a „MDZhB” rádióállomás központja, amelyet hivatalosan senki sem üzemeltet. Ez az adó a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján, az elmúlt három és fél évtizedben tompa, monoton hangot sugárzott.
..
Néhány másodpercenként ehhez egy második hang is csatlakozik – amely egy kísérteties hajó ködkürtjére emlékeztet. Hetente egyszer-kétszer egy férfi vagy nő felolvas néhány szót oroszul, például „vitorlás csónak” vagy „gazdálkodási szakember”. Az adást bárki, bárhol a világon meghallgathatja, ha a rádióját a 4625 kHz-es frekvenciára tekeri. Vagy akár élőben is hallgathatja például a YouTube-on.
..
Az ilyen kísérteties adók természetesen sokakat érdekelnek, és így ezek hamarosan kapnak valami becenevet, az MDZhB esetében ez a Buzzer. A Buzzert a feltevések szerint az orosz hadsereg üzemelteti – de ők ezt hivatalosan sosem ismerték el. Jelenleg egyébként két helyszínről is sugároz, az említett Szentpétervár környéki adón kívül Moszkva közeléből is. Érdekesség, de a Szovjetunió bukását követően sem hallgatott el az adó – épp ellenkezőleg: nagyban megnőtt az aktivitása. Maga az általában hallható jel egyébként semmilyen információt nem hordoz a szakértők szerint.
..
A legnagyobb esélye annak van, hogy a Buzzer két dolgot egyesít: maga az általában hallható adás csak amolyan helykitöltő, az az egyedüli célja, hogy lefoglalja a szóban forgó frekvenciát. Ha azonban történik valami, mondjuk Oroszországot lerohanják, akkor a Buzzer számállomássá változik, és utasítást küld mind a hadseregnek, mind pedig az ország akár külföldön tartózkodó kémhálózatának. 2013-ban például már sor került ilyesmire, akkor egy adással a teljes harckészültséget tesztelték.
..
Emiatt aztán, ha a Buzzer a szokásos „műsoron” kívül mást sugároz, azt mindig élénk érdeklődés kíséri. Ilyesmire pedig idén januárban (tehát az orosz invázió előtt) már sor került – ahogy arról az IFLScience beszámol. Az adó ugyanis a Gangnam Style című slágert adta le."

Béna oroszok:
"A Lausanne-i Egyetem kutatása szerint eddig egyetlen olyan futballvébét rendeztek, ami nyereséges volt: a négy évvel ezelőtti oroszországi torna. A 2018-as világbajnokság 235 millió dolláros nyereséget hozott, ami a befektetések 4,6 százalékos megtérülése."

A bánatos oroszok egy újabb hajóval bővítették a nukleáris jégtörő flottájukat:

Oroszország jelene és jövője az Ukrajna elleni háború tükrében.... Elemzés az orosz helyzetről...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Elemzés az orosz-ukrán konfliktus előzményeiről, Kaiser Ferenctől... Akár fáj, akár nem ez van. Én egyet tudok érteni vele...

Medvegyev rakétaüzemet látogat. Nyilvánvalóan az utolsó darabokat látja már. Ha jól figyeltek, láthatjátok a mosógépchipeket is ;)

@sixtus @Árpicsek
Bocsánat én írtam rosszul. Benne is van a twitter üzenetben, hogy az orosz Transneft adta ki a közleményt, ennél többet én sem tudok. Ma nem úgy fog a fejem, ahogy kellene.

A portfolio-n ezt írják:
"Múlt héten már egyszer szünetelt az ellátás, miután a tömeges orosz rakétatámadások során találat érte a Barátság kőolajvezeték áramellátóját a belorusz-ukrán határon, ezt követően állt le a vezeték. Most azonban nem az említett szakasz az érintett, a Transznyeft szóvivője, Igor Demin szerint Fehéroroszországból Ukrajnába továbbra is zavartalan az olaj szivattyúzása."

• Tetszik
Reactions: Árpicsek

Jól beszopták a szankciókkal, épp nem szakadnak le a polcok a boltokban a kajától,piától,s minden földi jótól.
3.3€ egy gallon benzin a rubelt dodóra számolva,300 ft környéke,rezsitámogatás,árstop nélkül....

• Tetszik
Reactions: fishbed

• Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány
Úgy néz ki, hogy Kína köszöni szépen és a félhülye EU-s multik kivonult helyét átveszi.

Ja és már pörög az orosz-kínai fegyverpiac is....

Úgy néz ki, hogy Kína köszöni szépen és a félhülye EU-s multik kivonult helyét átveszi.

Ja és már pörög az orosz-kínai fegyverpiac is....

A fegyveres részről írnál bővebben?

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and Roni
Az UVB-76-os adás rejtélye:

Az én megoldásom az, hogy egy sima vészhelyzeti frekvencia amit lefoglaltak. A kódbeolvasás meg csak szimpla ellenőrzés, hogy figyelik-e az illetékes szervek a vészhelyzeti frekit.

@Ursula elnézést átsiklottam a hozzászólása felett (amit egyébként jelentettem, mivel sikerült úgy megírnia, mintha én írtam volna), de itt válaszolnék rá.
Persze, hogy nem lehet egzakt választ adni rá, ahogy nagyon sok minden másra sem, főleg úgy, hogyha Putyin ezt kijelentené az egyet jelentene a lemondásával, viszont azt mindenképpen leírható, hogy nem az orosz tervek szerint alakul(t) ez a háború.

Értem én, hogy mit mondott az orosz anyáknak, csak akkor miért nem cselekedett úgy?

Hogyne tudta volna befolyásolni az eredményt? Vagy éppen kilóra megvenni egy-egy adott bagázst. Az olaj és a gáz ára már a háború előtt is magasnak számított.
Az olaj ára már január 12.-én is magasabb volt, mint például tegnap:
Nem nagyon akarok belemenni, de a covid-utáni helyreállítási pénzek nyakló nélküli öntése eleve magában hordozta azt, hogy a kereslet ki fog robbanni legyen szó állami vagy magánszereplőkről, szóval az ezzel kapcsolatos érvelése nem állja meg a helyét. A gáz európai (!) ára már tavaly szeptember környékén elkezdett emelkedni és az oroszok a különböző üzeneteikkel képesek voltak mozgatni az európai (!) árakat.
Már nem emlékszem, de a háború előtt valami ~6-8%-os növekedést jósoltak Oo.-nak, abból lesz -3,5%? Egyébként nálunk is kb 4%-ot számít idén, jövőre is 4-5% a mínuszunk a háború és a szankciók miatt.

Ukrajnának még a miniszteri szintű tanácskozásait is blokkoltuk a nyelvtörvény miatt. A tagság, ezért releváns kérdésként se merülhetett fel. Ezt a Kreml-ben is tudták.
Ha az ukránok megtámadták volna a Donbaszt, akkor teljesen más lett volna a "leányzó fekvése", s Oo. csak profitálhatott volna belőle.
Az hogy mi a célja a háborúnak, azt nem tudom, de az biztos, hogy más volt február 23.-án és megint más most november 26.-án.