AH-2 Rooivalk (Denel, Dél-Afrika)

AH-2_Rooivalk_1080p_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

FullHD

Nekem mindig nagy kedvencem volt amióta anno olvastam róla egy Top Gun magazinban. Szerintem dél-afrikai fegyvergyárakat kellene venni! :rolleyes:
Még szerencse,hogy a romulánoknak nem jutott eszükbe gyártani a tipust.Az alapja a dél afrikai Puma változat,az Oryx.Annak gyártásában meg beszállitóként részt vett az IAR.

IMG_6162-1024x712.jpg

Még a Sokacnak is megvan a búr előképe,amit az AH-2 fegyverrendszerének fejlesztésére használtak,de tervbe volt Oryx gunship változat sorozatgyártása,de elmaradt.
cc7747c0c099932eae69be40aee858b1.jpg

AH-2 az Oryx részegységeire épül,kb mint a Mihu a Minyóére.Megjelenésekor igen igéretes csataheli volt,és még ma se az utolsó.De alig 1tucat készűlt belőle.Hh vége betett neki
rooivalk3.jpg

Mokopan rakéta meg kb a Hellfiere II család szintjén van.
Még most is van potenciál a gépben,de lényegében megrekedt előszéria szinten

@Aladeen
https://plane-encyclopedia.com/modern/denel-rooivalk/
És papiron van új generációs változata is-de csak papiron.H225 Makila2 hajtóművével-de a búr vizsgálatok szerint az 5 lapátos főrotor nem elég üzembiztos,igy maradt az Oryx 4 lapátosa modernizálva.

Mokopannak meg elkészültek az ARH és IR irányitású változatai is,többféle robbanófejjel.Sőt,földi inditású változata is van-csak egyik sincs megrendelve.
Sóval ha nem kell az Apach,lehet rendelni búr csatahelit....

100861-52eb6ecf2407306914e418bb31e31e65.jpg

Oryx csataverziója,aminek a technológiáját felhasználva csinálták a zsidók az oláhoknak a felfegyverzett Pumát (csak az IAR330 kisebb teherbirású,Turmo hajtóműves gép még,mig az Oryx már Makila)
90888-7620e841fc6dfc398c534c5347f645d6.jpg

Ez meg a búr 30x113 gá,a Roovalknak tervezték (de végül a nagyobb lőtáv miatt a 20x139 gá mellet döntöttek)

• Hűha
Reactions: ravenlord
Denel Aeronautics and Aselsan Announce Advancement in the Strategic Collaboration on the Rooivalk Attack Helicopter.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.