• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 565
8 994
113
Logisztika szempontjából ez sokkal "kényelmesebb"Izraelnel.mint az Oroszoknak volt 2022 tavaszán.Földrajzilag is egy kis terület Gáza Ukrajnával szemben.Zsidó-Palesztín nem testvérnép mint az Orosz-Ukrán semmi "finomkodás" nem lessz ha bemennek.IAF "porig" fog rombolni mindent a szárazdöldi erők előtt.Ha nem menekülnek el tömegesen a civilek itt több százezer nagyrészt Palesztín halott lessz.Ha nem indul átdogó támadás Izrael ellen Északról ez könnyen lehet "öngyilkos" akció volt a Palesztínok részéről.

Izrael irányába most van egy együttérzés a sok civil áldozat miatt. De ha sok arab civilt ölnek meg, akkor könnyen az ellenkezőjére fordulhat ez és azt a következtetést vonhatja le a világ, hogy ott a Közel-Keleten mindenki hülye.
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 445
7 170
113
Egyik háborús övezetből a másikba? :confused: o_O
ukrajnával nem az orosz háború a fő probléma a zsidó bevándorlás szempontjából
hanem hogy határozottan rosszabbak a zsidó-náci együttélés sikerességi mutatói mint a zsidó-arab együttélésé
és ezen se az aktuális ukrán elnök nemzetisége se a mostani gázai ereszdelahajamat nem változtat
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 106
4 090
113
ukrajnával nem az orosz háború a fő probléma a zsidó bevándorlás szempontjából
hanem hogy határozottan rosszabbak a zsidó-náci együttélés sikerességi mutatói mint a zsidó-arab együttélésé
és ezen se az aktuális ukrán elnök nemzetisége se a mostani gázai ereszdelahajamat nem változtat
Minden országban vannak nácik!
Ahogyan nemrég láthattuk, nálunk is.


Gondolom a kollégák is tudták hogy mi van a nyakán, és elfogadták, illetve rokonszenveztek is vele. Ha nem lett volna botrány belőle, ugyanúgy dolgozna tovább.

Ettől függetlenül nem szimpatikusak az ukik, tisztelet a kivételnek. Tele vannak maffiózókkal, akik beszivárogtak a politikába is. Akárcsak nálunk.
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 944
12 638
113
Talán nem kellene konkrétumokat nélkülöző, érzelmi hatás kiváltására törekvő - vagy csak arra alkalmas - X-posztot megosztanod.
Az en posztomrol beszeltem? :D

Es amugy vannak posztokok amikre normalis ember csak egyfelekeppen reagal.
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 420
5 036
113
Elég egy lucky punch, mondjuk eltalálni az őrlőművet, felhordó szalagot, trafóházat, turbinacsarnokt vagy itt begyújtani valamit és sajnos van.

De elég elkapni távvezeték oszlopot, nem egyszerű javítani azt sem.

Durva, hogy 2 nap után szállítórepülők kellenek egy országba, aminek saját hadiipara van - vajon mi lett volna, ha engednek a kokaingoblin sírásának és mennek cuccok?

Nagy összegben mernél fogadni, hogy komoly mennyiségű "ukrán" segély landolt itt. Nem hiszem el, hogy ezzel az opcióval nem számolt az izraeli vezetés, sem azzal, hogy egy mezei drónból mit lehet kihozni.

Voltak-e jelek rakétagyártásra? Persze, évek óta. Volt-e okuk feltételezni, hogy a rendszerük működik? Igen. Gondoltak-e a túlterheléses támadásra? Egyértelmű. Tudtak rajta változtani? Nem. Voltak-e jelek a balhéra? Voltak, csak alábecsülték. Nem az első, nem az utolsó alkalom.

RCC szokott mesélni mindig a kételkedő utolsóról - most nem hittek neki. Így jártak. Múltkor izraeli siker volt az alagútrárobbantás, most palesztin siker.

Ideje lenne ezt a játékot abbahagyni és a közel-keleti szarkavarást befejezni. Érdekes, ahol angolszász kéz húzott "békés határokat", ott sosem lett béke.

Amúgy meg akkor mi lesz, ha tovább emelkedik a tengerszint és a fél országot elönti a víz? Elveszik a hiányzó részt máshonnan, vagy mennek tovább - akkor minek ez a cirkusz?

Érdemes elgondolkodni azon is, mi lesz a konfliktus vége - de nem úgy, mint egy kretén amcsi szenátor - hanem úgy, mint európai egyén.. Újabb menekült válság, újabb balhé, újabb elhibázott brüsszeli döntések, tovább mélyülő szakadékok, még nagyobb megosztottság és szerintem még több terrorcselekmény.

Ali apját kinyírják Gázában, lelép a rokonokhoz Németországba, másnap lát egy zsinagógát Mannheim-ben - a helyi rendőrök éppen "tudatalatti rasszizmus felszámolása" szemináriumon vannak - nosza, irány be és hadd szóljon.

Aztán lesz mégegy eset, meg mégegy, meg mégtöbb - persze elszigetelt és szélsőjobb, aztán beindul a cirkusz, mivel nem lehet tovább besöpörni a szőnyeg alá, ezek bizony bevándorlók.

Kovid alatt nem lehet kimenni tüntetni, de ha hadszintérré változik Európa, akkor ki fognak menni és az aktuális vezetés fejét kérik - és akkor nehéz lesz kovidos querdenkereknek hívni az áltagembert és le vízágyúztatni a Bundestag előtt.

Ha valami, akkor pont ez nem hiányzik Európának - főleg ilyen "vezetés" mellett...
Örlőmű és felhordószalag egy ATOMERŐMŰBEN?
 
  • Vicces
  • Hűha
Reactions: endre and LMzek 2.0

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 420
5 036
113
Ez igen fasza! Szép számok . A kérdésem csak az, hogy még mennyi fegyver van a gépekhez! Meddig tudják fenntartani ezt az intenzitást ?
Az a véleményem, hogy még sokáig. Nekik nem kell semmi nagyon bonyolult dolog, sima buta bombák is megteszik. Abból meg ne vonjunk le túl messzemenő következtetéseket, hogy egy amerikai szállítógép leszállt náluk.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 081
66 832
113
Logisztika szempontjából ez sokkal "kényelmesebb"Izraelnel.mint az Oroszoknak volt 2022 tavaszán.Földrajzilag is egy kis terület Gáza Ukrajnával szemben.Zsidó-Palesztín nem testvérnép mint az Orosz-Ukrán semmi "finomkodás" nem lessz ha bemennek.IAF "porig" fog rombolni mindent a szárazdöldi erők előtt.Ha nem menekülnek el tömegesen a civilek itt több százezer nagyrészt Palesztín halott lessz.Ha nem indul átdogó támadás Izrael ellen Északról ez könnyen lehet "öngyilkos" akció volt a Palesztínok részéről.
Szerintem Ciszjordania felé keresik az utat Gazabol. A legkeskenyebb reszt tamadjak, TelAviv alatt Rishon le Zionnal- Jeruzsalem vonalig fent.
Kell nekik egy osszekottetes ugy latszik.
Nekem a hadjaratuk modja teljesen olyannak tunik mint amit az ISIS es az ukranok harkovi hadjarataban lattunk.

A szombati napon elesett izraeli katonak. Van koztuk par tiszt, ornagy, szazados, ezredes. A dandarparancsnok halalanak helye is szerepel es van egy gyanusan magyaros nevű katona is, bar lehet karpataljai.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 884
15 255
113
Eddig is benne volt az első 2 legvalószínűbb értelmi szerzőben, de ezek után elég nehezen fogja tudni magát kimagyarázni...
Eddig az történt csak, hogy a tegnap este Jordániából hozzá menekült palesztín vezetőt meghallgatva, a TV-ben adott ki egy közleményt h az USA ne avatkozzon bele mert Ő akkor megvédi a palesztínokat. Kardigán eddig se volt beszámíthatatla, megszokta hogy évtizedeken át pngeélen egyensúlyozva kell táncolnia a térségben. Biztos fontos infót kapott a palesztin elnöktől, hogy még a NATO főnöknek is beszólt. Ez az egész történet jóval túlmutat már Törökországon is, pedig az biztos hogy Kardigán a legerősebb, meghatározó a térségben.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
ukrajnával nem az orosz háború a fő probléma a zsidó bevándorlás szempontjából
hanem hogy határozottan rosszabbak a zsidó-náci együttélés sikerességi mutatói mint a zsidó-arab együttélésé
és ezen se az aktuális ukrán elnök nemzetisége se a mostani gázai ereszdelahajamat nem változtat
A nackók mennek a levesbe tömegesen mihelyt a nyugati érdek úgy kívánja!
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 884
15 255
113
És mi van ha a nagy (nem létező) mesterterv részeként a kiürülő ukrajnát felkérik, hogy fogadja be az izraeli menekülteket és alapíthassanak egy új izraelt?
Erről hallottunk már ( mendemondákat?) . Az viszont látszik hogy az Ukrajnnában kiszemelt terület kiürítésének mesterterve félig sikerült csak főleg az orosz nemzet nem várt ellenállása miatt. Viszont a közel keleten erjesztett gerjesztett események megállíthatatlanul mentek előre..
 

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 420
5 036
113
Göbbels is megkönnyezné ezt a beszédet. Amikor találkozik két így gondolkodó fél, na akkor lesz ám 'szép' világ...


Ha ez így van, akkor kifejezetten okos lépés volt a nyugati zsidó-keresztény kultúrkörtől, hogy az arab világ közepében verte fel a sátrát.
Khm... az a sátor ott állt már a muszlim idők elött is. (Az meg csak a hab azon a bizonyos habostortán, ha már élet, hogy az arab nem egyenlő a muszlimmal. Amivel az igazán nagy baj van az a muszlim vallás. Talán az egyetlen vallás a világon ami nyíltan más vallásúak (+hitetlenek, tehát mindenki más) kiirtására buzdít...
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 540
25 770
113
Az a véleményem, hogy még sokáig. Nekik nem kell semmi nagyon bonyolult dolog, sima buta bombák is megteszik. Abból meg ne vonjunk le túl messzemenő következtetéseket, hogy egy amerikai szállítógép leszállt náluk.
Nem tudhatjuk milyen készleteik vannak! Az elmúlt években a buta bomba és a NIR szitokszó lett ! A fejlesztés a precíziós fegyverek felé ment el és abból biztosan nincsenek ilyen intenzitás mellett több hónapnyi készletek !

Nem egy USA gêp landolt már és első villantásra egy 8.5millió dolláros csomagot kaptak !