• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 917
5 243
113
Irán dönti el, hogy megy-e a Hezbollah...A Hamasz azt állítja, ha megindul Gáza ostroma a Hezbollah és Irán(szíriai proxyjaival?) beavatkozik. A Hezbollah kijelentette, ha lesz szárazföldi offenzíva akkor belépnek, már most is többet csináltak, mint a 2006 óta előforduló összes palesztin izraeli konfliktus alatt...
És alapvető külömbség a két "csoport"között amíg a Hezbollah nagyrészt Izraeli katonai célpontokat támad addig a Hamasz civileket,nőket,gyerekeket mészárolt le
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 761
48 022
113
Nem egy helyen volt a negyven csecsemő. Lemészároltak egy községet. Szerte ott, mindenhol
Ha ez tényleg így történt, és ott van negyven lefejezett csecsemőhulla, 100%, hogy az idióták elbüszkélkedtek volna már vele, és biztosan nem várták volna meg, amíg utólag derül ki és izraeliek hozzák nyilvánosságra. Nem akarom kizárni, hogy ez megtörtént, de a dolog szisztematikussága viszont meglep.

Hogy Gázát emiatt porrá bombázzák, az továbbra is kreténség.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 475
46 622
113
Néhány hír az Al Jazeera-ról.

  1. "Hamas has called for a “general mobilisation” of the Arab and Muslim world to support Palestinians on Friday. They said the day would be marked as the “Friday of Al-Aqsa Flood”."(Szerk.: megj.: szombat előtt semmiképpen nem lenne valami jó 5let.)
  2. "Houthis warn of military response if US directly intervenes in Gaza
    Yemen’s Houthi leader Abdul-Malik al-Houthi says that if the US directly intervenes in Gaza, the Houthis will respond by taking military options, including firing drones and missiles.
    Al-Houthi said, “there are red lines when it comes to Gaza”, and added that the Houthis were ready to coordinate with other groups.
    "
  3. Iraqi politician threatens to target US interests if Washington intervenes
    Iraqi politician Hadi al-Amiri has threatened to target United States interests if Washington intervenes to support Israel in its war on Gaza.
    “If the Americans intervened openly in this conflict … we will consider all American targets legitimate … and we will not hesitate to target it,” al-Amiri said during a gathering in Baghdad.
    Al-Amiri’s comments come as the US announced on Sunday that it would provide additional munitions to Israel and was moving a carrier strike group to the Eastern Mediterranean.
    Al-Amiri leads the Badr Organisation, which comprises a large part of Iraq’s Popular Mobilisation Forces (PMF), the state paramilitary organisation that contains many Iran-backed groups.


Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy jobb lenne még legalább jó pár napig várakoznia Izraelnek, mielőtt elhamarkodottan döntene. Még, ha meg is hozzák Gáza teljes ostromáról a (szerintem hibás) döntést, az idő akkor is nekik dolgozik jelen helyzetben, nem pedig a palesztinoknak. Sztm még a Hámász is képes a jövőben meglepetésekre (további kis csoportokban történő támadások a hátországban, rakétázások, védekezésben biztos, hogy jelentős károkat fognak okozni), s akkor az egyéb szereplők esetleges becsatlakozásáról - az így már kiterebélyesedő konfliktusba - bele se érdemes menni, mert itt rengeteg "ha" található.

A legrosszabb forgatókönyv ránk nézve egyértelműen, egy újabb olajár + gázár (az LNG által) sokk lenne.
Már így is másznak felfelé az árak: Brent olaj, holland (TTF) gázár.
Ugyanezt javasolnám én is Izrael politikai és katonai eltjének. Először próbáljanak lehiggadni, viszonylagosan megnyugodni, és utána döntsenek a következő lépésekről. Fontos lenne, hogy az átszivárgást teljesen megakadályozzák.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 761
48 022
113
Kedves Cirqle......
A kibucok így működnek. Mindegyik kibuc szakosodik valamire. Egy nap közbeni gyermekőrző lehetett. Sok ilyen van. Egy másikból elrabolt gyerekek pedig kisállat-keterecekbe lettek zárva. Nem állok egyik oldalon sem. Keresztény vagyok. De ezek állatok. Ez lesz Nyugat-Európa sorsa is. Ha csak nem lesz egy reconquista. A muszlimok nem Európába valók.... és nem, nincsenek kivételek. A zsidók és a keresztények nagy része szekularizált államokban békében él, a muszlimokat nem lehet szekularizálni. Ahol megpróbálták, rajtavesztettek.
Gyermekmegőrző, szombaton?
A többi faszságodra is reagálok, mert jó kedvemben vagyok:
Egy másikból elrabolt gyerekek pedig kisállat-keterecekbe lettek zárva
Az kamu.
Nem állok egyik oldalon sem. Keresztény vagyok.
Önmagadnak mondasz ellent.
De ezek állatok.
...
Ez lesz Nyugat-Európa sorsa is. Ha csak nem lesz egy reconquista.
Reconquista? Kivel, kikkel? A nyugatiak saját maguk hajtották a fejüket a hóhér bárdja alá, rajtuk kívül senki nem akarta ezt bevándorlósimit.
A muszlimok nem Európába valók.... és nem, nincsenek kivételek.
De vannak.
A zsidók és a keresztények nagy része szekularizált államokban békében él,
Izrael azért annyira nem szekularizált, mint ahogy te gondolod.
a muszlimokat nem lehet szekularizálni. Ahol megpróbálták, rajtavesztettek.
Ezen hangosan felröhögtem :D
Törökország?
Indonézia?
 

DTheo

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
1 157
3 434
113

"Israel launches diaspora bond push to raise money amidst war with Hamas

Israel has launched a diaspora bond campaign to raise money amidst a war with Hamas, according to posts on social media sites linked with Israel Bonds.
“Israel Bonds has launched an international campaign to raise funds for the Jewish state that is at war,” posts on LinkedIn, Instagram and X, the social media site formerly known as Twitter. “Invest in Israel bonds to provide the nation with financial resources at its darkest hour.”
According to its website, Israel Bonds – the country’s borrowing vehicle for diaspora bonds – had $5.4 billion worth of outstanding bonds as of December 31, representing approximately 12 percent of the country’s external governmental debt.
"

Al Jazeera
 

Hiuuz

Well-Known Member
2022. február 28.
63
268
53
Ugyanezt javasolnám én is Izrael politikai és katonai eltjének. Először próbáljanak lehiggadni, viszonylagosan megnyugodni, és utána döntsenek a következő lépésekről. Fontos lenne, hogy az átszivárgást teljesen megakadályozzák.
Lehiggadni? Ugyan olyan forró fejűek, mint a muszlimok akik közé visszaköltöztek 70 évvel ezelőtt.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 077
6 709
113
Maradjunk annyiban, hogy Erdogan is képmutató, mert nem ugyanilyen blokádot támogatott Karabahban, ami miatt Gázában sír. Ugyanígy kiüríti az azeri hadsereg Karabahot, csak halott örmény marad, amire Izrael itt készül.

És azért óvatosan, mert ők a Hamasz legfőbb támogatója nem Irán, és abban se vagxok biztos, hogy pár szíriai lefejezős dzsihadistát nem exportált a hétvégi akcióra Sziriából a Hamasznak.

Igy igaz, ha pedig két millió kurd lenne körbe zárva Gázában, akkor Erdogan lenne az első aki mihamarabb rájuk gyújtaná a viskokat.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 475
46 622
113
Hírek
-Jordániai külügyminiszter: Hangsúlyozzuk, hogy azonnal be kell engedni a humanitárius és egészségügyi segélyeket Gázába.
-Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője szerint a Hamász magas rangú tagjainak megölése kiemelt prioritás. "Nem hagyjuk abba a Hamász magas rangú tisztviselőinek megszüntetésére irányuló erőfeszítéseket, ez a legfontosabb prioritás" - mondta Hagari egy sajtótájékoztatón.
-Izrael hónapokig tartó szárazföldi hadjáratra készül Gázában – mondta egy egyiptomi tisztviselő a @TimesofIsraelnek, mondván, hogy ezt az üzenetet Jeruzsálemből Kairóba továbbították.
-Az egyiptomi tisztviselő azt mondta a @TimesofIsraelnek, hogy Izrael ez idáig elutasította Kairó erőfeszítéseit, hogy közvetítsen, jelezve, hogy először kiütő csapást akar mérni a Hamaszra, mielőtt a tűzszünet ötletével foglalkozna.
-A Hof Ashkelon Regionális Tanács szerint a biztonsági erők palesztin fegyveresekkel harcolnak Zikim közelében.
 

reich_und_roll

Well-Known Member
2016. szeptember 27.
3 916
21 750
113
Az USA hordozó nem Gáza bombázása miatt van ott, hanem hogy csökkentése az eszkaláció esélyét. És amúgy sem az a baj vele, hanem hogy az USA beleavatkozik a közel-keleti folyamatokba.

Egyébként a világnak az olyan illiberális vezetőkből is elege van, mint Erdogán. Vagy mint Bibi. Konkrétan az izraeli szolgálatok mostani kudarcában is szerepet játszott Bibi felforgató politikája.

És mégis milyen módon csökkentené?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 443
27 680
113
Inkább kik és miért hagyták ezt megtörténni???
Ez egy sokkal fontosabb kérdés! Kik miatt nem működött semmi sem? Se őrszemek, se kamerák, se radarok! Nem egy-egy helyen, de több kilometer hosszan!
2001. szeptember 11. után, a Gázai övezet határvidékén! Aha...
Na és kik miatt nem volt kellően gyors reakció sem? Ennél sokkal kevesebbért is helikopterek és vadászgépek tucatjainak kellett volna ott lennie időben! És mindez fényes nappal, nem koromsötét éjszaka! Ráadásul egy zsebkendőnyi területű országban!!! Hahó!
..
Te komolyan elhiszed a hivatalos narratívát megint, mint a koronavírus esetében?
Az emberi ostobaság és arrogancia együttesen borzalmas következményekkel jár. Nem kell nagy magyarázatokat keresni!
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 050
66 601
113
Hírek:
-A Pentagon illetékese: Nem zárjuk ki, hogy különleges műveletet hajtsunk végre a gázai polgárok felszabadítására.
-Abdul-Malik Al-Houthi: "Ha az amerikaiak valamilyen módon beavatkoznak, készek vagyunk a részvételre, akár rakétabombázással és drónokkal is"
-Az izraeli hadsereg: Rafahban alagutakat bombáztunk, amelyeket fegyverek és felszerelések csempészésére használtak.
-Joe Biden amerikai elnök telefonon beszélt Netanjahu miniszterelnökkel a gázai háborúról, két, az ügyet jól ismerő forrás szerint.
-Tel-Aviv és külvárosai ismét rakétatámadás alatt állnak.
-Rakétatámadás Askelon ellen, miután a Hamasz figyelmeztette, hogy 17 órakor bombázni fogja a déli tengerparti várost.
-Al-Sisi: Egyiptom minden szinten erősíti kapcsolatait, hogy megállítsa a palesztinok és Izrael közötti jelenlegi katonai összecsapásokat.
-Iron Dome több rakétát elfogott Ashkelon felett.
-Hamász rakéták zuhantak le Umm al-Fahm körzetében


A hülyeség határtalan:
Egy magyar túristacsoport méltatlankodik, hogy nem megy értük kimenteni a magyar állam. A Külügy válaszából kiderül, hogy az eredetileg 19 fős csoportból hároman éltek a felajánlott lehetőséggel és tértek haza a magyar állampolgárokért küldött repülővel. 15-en még elmentek kirándulni, mert nem ítélték veszélyesnek a helyzetet. A repülőtér rakétázása miatt nem biztonságos repülővel közlekedni, ezért ajánlották nekik, hogy szálljanak hajóra valamelyik görög sziget felé. Ez nem tetszett nekik. Azt tetszene, ha egy rakéta leszedné a repülőt. Szóval ilyen felelőtlenek az emberek.
Életük nagy kalandjaba csoppentek, miert akarnak hazamenni? En tuti maradnek, meg az unokaim is meselnek az unokaiknak.
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 475
46 622
113

Közös hadgyakorlatot tart Szaúd-Arábia és Kína a közel-keleti válság árnyékában​

...
Mohammed bin Szalmán szaúd-arábiai koronaherceg közölte Mahmúd Abbász palesztin elnökkel, hogy országa a palesztinok mellett áll, és a konfliktus megállításán dolgozik
− jelentette a királyság állami hírügynöksége. Peking pedig aggodalmának adott hangot a palesztin-izraeli konfliktus eszkalálódása miatt, a két felet önmérsékletre szólította fel.

Nekem ez a közös hadgyakorlat ebben a helyzetben elég morbid!
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 443
10 285
113
Sajnos ki van ez találva.
Amint már írtam, a nyugat alá valaki befűtött, de rendesen.
Nem kérdés, a palesztinok így is úgy is elbukják ezt a háborút.
Azonban azzal, ha tömegesen jelennek meg a - háború melléktermékeként - lemészárolt muszlim (palesztin) civilekről a felvételek a médiában feltüzelik az Európában jelen lévő muszlimok tömegeit. Akik aztán a helyi zsidó lakosság ellen fognak fordulni. Nyugat-Európa könnyen lángba borulhat!
Ha nem vigyáznak, akkor az igazi háború nem is Izraelben, hanem Európában lesz.
Nagy kérdés, hogy ezeket a nyugati zsidókat, hogy fogja Izrael és nyugat megvédeni? Merthogy szerencsétleneknek kellene valahogy élni is, és nem bezárva a lakásaikba, hanem normálisan, ahogy az átlag polgár is él.
Remélem helyén lesz Izraelnek az esze, és nem ad okot a bosszúra, ezeknek az Európába betelepült muszlimoknak.
Szóval, van amiért Izraelnek is önmérsékletet tanúsítani. Így legyen. És akkor mindenki jól jár.
A vége így is úgy is az lesz, az iszlám vallás megalakulása óta hódít, előbb arábia, aztán észak afrika perzsia, kis ázsia, a balkán csak azért nem teljesen mert a szultánoknak a pénz fontosabb volt szerencsére..... őket csak ott állították meg ahol a turbánt ácskapoccsal rögzítették a fejükre..... (tudom nem mind hord turbánt, értsd jól) amúgy meg ha valóban zsidó kézben van a média és a kedvenc összeesküvés elmélet hívőinknek igaza van akkor csak jól kell befolyásolni a tömeg véleményét a médián keresztül és mikor megkérdezik tőlük egy muszlim tombolás után ordítva fogják válaszolni a kérdésre hogy "akartok totális háborút?" " igen"..... és akkor megvalósul a zsidó álom. Az érdekeink közösek......, nem vagyunk szerencsések de a mi nyakunk is a hurokba van, közösen most még kihúzhatjuk belőle és visszanyomhatjuk az iszlám hódítást.
Biztos, hogy olyan rossz lenne az, biztos, hogy jól járna mindenki? Egyrészt jó eséllyel végre felhorgad(hat)na a nyugat-európaiakban az elképesztő mértékben elnyomott alapvető túlélési ösztön (de ha még erre sem, akkor tényleg menthetetlenek, és vágóállatként végzik - utána meg mi jövünk), másrészt inkább még most kerüljön sor a tényleges kenyértörésre, hogy finoman fogalmazzak, amíg kevesebben vannak a hódítók, ui. ahogy haladunk előre az időben, az egyre inkább nem az európai őslakosságnak kedvező a számokat és arányokat tekintve, és annál nehezebb lesz ebből kijönni nyertesként a végén.
Röviden, tömören, pontosan így gondolom.