• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 650
46 776
113
Az én fejemben az van, hogy egy ilyen akció kellős közepén a résztvevőkben iszonyatos feszültség van, pörög az adrenalin, túlreagálnak mindent. Reálisnak tűnik, hogy mondjuk a fesztivál őrsége reagált, és onnét elszabadult a pokol.

A jól megtervezett túszejtő akció eredménye nem az lett, hogy a palesztínok kezébe ütőkártya került, hanem az, hogy Izrael belebombázta Gázát a földbe, és most indítja a buldózereket az utómunkára.
Ezt rosszul látod. Az autópályán való véletlenszerűen leállított autók, és az utasok kivégzése nem erről árulkodik.
Teljesen nyilvánvalóan szabad kezet kaptak a különítmények, a minél nagyobb vérengzésre, és ha elérték a másodlagos céljaikat, és közel voltak Gázához, akkor kellett vinni magukkal túszokat. Nyilvánvalóan a túszok között is válogattak.

A hozzászólásod többi részével egyetértek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 997
91 927
113
Nem tudják "eltűntetni" Gázát, bár bizonyosan sokan szeretnék. Az ott élők senkinek sem kellenek, 2+ millió embert, meg nem lehet megölni. Izrael örülne, hogyha Egyiptom megnyitná a határt, s legalább érdemben tudnák csökkenteni a terület népességét.
De nem fogja, mert rengeteg közülük a potenciális terrorista, A turizmusból a bevételek pedig fontosak Az gsiptomnak.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Háááát... ez elég gyenge lábakon áll:
  1. Izrael kerek-perec kijelentette, hogy ez háború.
  2. Felszólították a civileket, hogy hagyják el a területet (más kérdés, hogy mennyi időt kaptak és van-e hová menni).
  3. Mennyire érdekelte az oroszokat, hogy visszaüt rájuk, ha megtámadják Ukrajnát?
Pontosan senkit sem érdekel a nyugati LGHDTV kompatibilis közösségen kívül, hogy Izrael milyen erővel csap vissza.

Fog Irán emiatt támadni? Nem. Akkor fog támadni, ha már korábban eldöntötte. Fog Szaudi-Arábia emiatt támadni? Nem. Fog Irak emiatt támadni? Nem. Fog Törökország emiatt támadni? Nem.

Ezek az országok eddig két dolgot mondtak: Palesztínát támogatjuk és az USA ne szóljon bele.

Komolyan, mi változik azon kívül, hogy "ejnye-bejnye, csúnya Izrael"? Csúnyábban fognak a zsidókra nézni mint most?

Ez pont olyan, mint az oroszokra kivetett kiválóan működő szankciók.
Én attól tartok, hogy az északi tölcsér betöltőjébe, azaz Libanon felől a Hezbolah támogatásával akár több száz ezer militáns is beleállhat a háborúba. Rengeteg kilátástalan sorsú arab él az arab világban, pl. Egyiptomban, akik a helyzetükért a nyugatot, áttételesen pedig Izraelt okolják. Jobb elfoglaltság híján és a sok szűz reményében, valamennyien jelentkezni fognak a Hezbolah soraiba, ahol aztán felfegyverzik őket és küldik a darálóba, ahogy az ukrán vezetés is teszi az ukránokkal. Csak itt még csak most kezdődik a buli, így egyelőre nagy a lelkesedés. A nagy kérdés, hogy ki fogja tovább bírni emberanyaggal, a 10 milliós zsidóság, vagy a közel 300 milliós arabság + Irán (ha beszáll). Nem véletlen, hogy Kastély Robi ideges és szomorú. Sokkal többet tud, mint mi.
És azt se feledjük el, hogy ezek a feltüzelt szemét valláskárosult arabok egész nyugateurópában és USA-ban vadászni fognak a zsidókra. Nem lesz nyugtuk, sem iskoláikban, sem közösségi helyeiken.
Nagyon, de nagyon óvatsoan kell eljárnia Izraelnek. Tudom a bosszú indokolt. De azt sem engedheti meg, hogy a diaszpórán csattanjon az ostor.
 

Sunlight56

Well-Known Member
2022. március 1.
1 850
14 709
113
Azt hiszem ez a cikk érdemes lehet a megvitatásra:

Gumicsónakkal, kályhacső-rakétaindítóval és krosszmotorral játszották ki a világ egyik legfejlettebb hadseregét​

Úgy látom, ahogy haladunk az időben előre, egyre több infóval leszünk ellátva sok kérdést tisztázva. Most vetettem egy pillantást olyan infóra hogy a bulizós fiatalok tulajdonképpen az ott tartózkodó katonák és a rájuk törő fegyveresek kereszttüzébe kerültek, azért ilyen sok az áldozat közöttük.
A palesztinoknak eredetileg nem az ész nélküli gyilkolás, hanem túszok ejtése lett volna a céljuk - mert azokat még fel tudják használni - a halottak csak a nemzetközileg elismert és támogatott Izraeli bosszút segíti elő.
Ezt még azért ellenőrizni kell...
 

Hunter77

Well-Known Member
2022. február 28.
171
1 599
93
ha izrael bemegy gázába hatalmas pofonba rohan jóval több áldozattal mint eddig volt. De izrael be fog menni és újra majdnem kiirtatják magukat mint az elmult több ezer évbe időről időre. ez nálluk valami hagyomány népszokás hogy leredukálják magukat a csúcsrol
1. Nem gondolom, hogy fejjel mennek a falnak.
2. Nem gondolom, hogy kiirtják magukat.
3. Nem gondolom, hogy kiirtják a palesztinok.
Amit gondolok, az az, hogy a zsidók nem hülyék.....
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 020
23 476
113
Ha ezt megteszik (Gáza teljes kiirtása), akkor az már lehet, hogy bekapcsolja a vészjelzőt Irántól kezdve mindenkinél a térségben. Az USA-n és az EU-n kívül ezt senki sem fogja nekik elnézni. Nyugat-Európában meg vadászni fognak minden zsidóra, nem is beszélve esetleges terrortámadásokról.
De ha úgy jön ki a képlet, akkor még egy rohadt nagy háború is lehet belőle.
ez igaz,vszont Bibi mondta nekik hogy tipli van gyerekek mert szétbombázunk mindent .. értem én hogy lehetséges hogy a normál palesztin is a Hamasz túsza,de innentől,hogy elhangzott a felszólítás ,majdnem szabad kezet kapnak,most még 1-2 nap kell ahhoz,hogy az emberek átértékeljék a kezdeti sokkot,mert kb ennyi idő kell ahhoz,hogy az emberek feldolgozzák azt amit láttak,és forduljon bennük valami ,hogy az IAF bombázása során is bizony meghal nem is kevés civil. (emberek alatt itt a nemzetközi sajtóra gondolok,mármint a nyugati sajtóra)

egy romba dőlt város meg elég nehéz lesz újjáépíteni ,ha az IAF rendszeresen megcsapkodja őket,pl Kőműves Kelemen szinten kell majd mindent rendbe tenni,

tegyük fel rommá bombázzák Gázát, egy idő után jöhet még egy utca,még egy háztömb,még egy kerület stb stb .. a végén lehet megmarad valami a városból,de teszem azt felhúznak az izraeli dózerek egy falat és Gáza már is le van redukálva egy még kisebb területű várossá .. (eddig se volt nagy) ,amit majd a következő alkalommal megint meg lehet bombázni és így tovább .. előbb utóbb mindenki radikalizálódni fog a falakon belül,de egyre kevesebben lesznek .. aztán vagy eltűnnek onnan, vagy meghal mindegyik.

nincs sok opciós lehetőség .. én már az elején azzal kezdtem,hogy a palesztinok most nagyon nagyon túl tolták a bicajt,mert Izrael nem fog se tárgyalni,se jópofáskodni,semmilyen gyengeséget nem fog mutatni,éppen ellenkezőleg brutálisan szét fogja őket verni,szimplán azon egyszerű oknál fogva,hogy nekik nincs más lehetőségük,abban a közegben Izrael nem mutathat gyengséget,mert azzal aláírja a halálos ítéletét.

a nemzetközi megítélésükre szerintem most nagy mértékben szarnak,mert attól sokkal nagyobb a tét,konkrétan Izrael állam fennmaradása!
gondoljatok bele,hogy meghunyászkodnak a zsidók,mikor lenne a következő támadás jövő héten ? két hónap múlva ? egyszerűen nem tehetnek mást ha életben akarnak maradni,mint azt hogy a lehető legbrutálisabban odavernek,hogy a többieknek elrettentő példa legyen,hogy eszükbe ne jusson (pedig fog) mégegyszer hasonló dolgot elkövetni, ez egy ilyen ördögi kör,hogy a terrorra mindig egy nagyobb brutálisabb terror lesz a válasz.

abba hogy annak idején ki kezdte ne menjünk bele,a mostról van szó,hiába voltak elözményei.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 309
34 044
113
1. Nem gondolom, hogy fejjel mennek a falnak.
2. Nem gondolom, hogy kiirtják magukat.
3. Nem gondolom, hogy kiirtják a palesztinok.
Amit gondolok, az az, hogy a zsidók nem hülyék.....
ha nem rendezik le a és győzik le az ottani fegyvereseket (mert lessz/van ott mindenféle szervezet) akkor nincs értelme bemenni. ha meg bemennek nagy veszteségeket fognak elszenvedni. nagy veszteséget okoznak ez nem kétség fölénybe vannak az izraeliek ez nem kétség de alacsony veszteségráta ekkora erejű összecsapásnál elképzelhetetlen. akármilyen profi is legyen vagy akármilyen jól felszerelt városi környezet hatalmas létszámok....
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 212
113
Az még kimaradt, hogy igen, az állam úgy tűnik vállalható kockázatnak tartja

Sokat gondolkodtam én ezen az egészen és egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy a zsidó szolgálatok és szervek ennyire bealudjanak. Lehetetlennek tartom. Ezek az arcok soha nem lazulnak be, soha nem eresztenek le, folyamatosan fullba tolják, de nem a kretént. KIZÁRT, hogy benézték.
Igaz, hogy kicsit rég volt, de ezek az arcok és egész Izrael nem úgy működnek, mint mi. Pontosan tudják mi veszi körül őket és, hogy körülöttük mindenki ellenség. A csajok majd 100 százaléka le sem szarta a katonaságot bliccelni próbáló srácokat, hiszen ők is letolták. Nem volt férfi a szemükben. Ahogy itt is írták már, egy csomóan külföldről mentek, mennek vissza letölteni a katonaidejüket. Nem zsidóként szarba se vettek. Elbaromkodni, piázgatni, bulizni oké volt, aztán ennyi. Zsidó csávókra hajtottak, nem voltál az leszartak. Kajakra beléjük volt kódolva a fajfenntartás és simán mentek katonának a csajok, zsidó palikat kerestek… a srácok is nyomatták a katonaságot és mégha fű alatt nyomtak is más csajokat… zsidó csajokat vettek el. Lehet valamennyit lazult és hígabb lett a fiatalság a mindenhol terjedő woke geci miatt, de attól a Shin Bet és a Mossad nem lazult be, nem baszta el, szó nem lehet arról, hogy Ukrajnára vagy másra koncentráltak.
Izraelben is van egy liberális réteg, amely már nem tartja a zsidó előírásokat. Gondoljatok arra, hogy Izraelbe, ha az egyik nagyszülőd a négy közül zsidó, már betelepülhetsz. A régi előírások szerint csak az volt zsidó, akinek az anyja zsidó. Ugyanis az apa kiléte sosem 100%-os bizonyossággal megállapítható. New Yorkban a zsidó rabbik arról panaszkodnak, hogy nagyon nagy a vegyes házasságok aránya. New York volt polgármestere, Bill de Blasio néger nőt vett feleségül, gyermekei félvérek. Izraelban is vannak vegyes házasságok. No nem az ortodoxok között. Nem ismerem az izraeli társadalom anyagi-vagyoni rétegződés, de az a sejtésem, hogy az igazán gazdag zsidók nem Izraelben élnek. Lehet, hogy keresek hozzá anyagot, hogyan is rétegződik a társadalmuk. Azt hiszem, nagyon szegény réteg sincs náluk, de ebben nem vagyok biztos.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
1. Nem gondolom, hogy fejjel mennek a falnak.
2. Nem gondolom, hogy kiirtják magukat.
3. Nem gondolom, hogy kiirtják a palesztinok.
Amit gondolok, az az, hogy a zsidók nem hülyék.....
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 293
27 214
113
Úgy látom, ahogy haladunk az időben előre, egyre több infóval leszünk ellátva sok kérdést tisztázva. Most vetettem egy pillantást olyan infóra hogy a bulizós fiatalok tulajdonképpen az ott tartózkodó katonák és a rájuk törő fegyveresek kereszttüzébe kerültek, azért ilyen sok az áldozat közöttük.
A palesztinoknak eredetileg nem az ész nélküli gyilkolás, hanem túszok ejtése lett volna a céljuk - mert azokat még fel tudják használni - a halottak csak a nemzetközileg elismert és támogatott Izraeli bosszút segíti elő.
Ezt még azért ellenőrizni kell...
Ezek ilyen liberális teóriák, hogy a palesztinok is kórházban születtek, gyerekszobában nőttek fel, óvodába jártak, iskolában hülyeségeket tanultak, buliztak, fagyiztak, jó ruhákban öltöztek, első szexuális ismereteiket megszerezték, aztán egyetemre mentek és munkába álltak végül boldog vagy boldogtalan emberként. Tehát végső soron olyanok mint mi és gondolkodjunk a saját fejünkkel, ha meg akarjuk érteni őket!

A valóságban a palesztinok egy barlangban nőttek fel, ahol nem volt semmi, ami nekünk volt. Nem tudják mi az a fagylalt, szex, zene, bármi ami az életben örömet okoz, szórakozást jelent, stb. Az iskolában gyűlöletet és terrort tanultak és nincs semmijük, pláne jövőjük. Aztán egyszer csak beszabadultak a normális világba és pontosan úgy viselkedtek: gyilkoltak, erőszakoltak (a hullákat is), csecsemőket égettek el és kevesen közülük még túszokat is ejtettek, de a többség semmilyen fegyelmet nem ismert. A palesztinok nem a mongol hordák, vagy a skalpoló indiánok, hanem az emberi nyomorúság legalja. Ezeknek semmi, ami normális nem normális, mert eddig nem volt részük benne és egyszer csak teljhatalmat gyakoroltak fölötte. Hát úgy is viselkedtek, mint a szocializáció nélküli ösztönállatok, minden általunk ismert emberi tulajdonság hijján! Azok ott életükben először jóllaktak. Ettek, ittak, basztak és úgy érezték fölényben vannak azzal a mitikus ellenséggel szemben, akit még sose láttak.

Valami hasonló történik egyébként a nyugatra beengedett migránsok egy részével is, amikor ráérez a saját hatalmára a mindennapi élethalálharctól a nyugati feudalizmus megszilárdulása óta elszokott civilizáltak felett és élni kezd vele kedvére. Tehát erőszakol, rabol és gyilkol.

Az eddigi ismereteink szerint a Hamasz -vagy a tanácsadók- terve nagyjából az lehetett, hogy sokkolják az izraeli kerítést egy tőlük teljesen váratlan szimetrikus támadással és megpróbálnak egy gyors hit&run támadást véghezvinni néhány szomszédos börtön irányába, ahol több száz felfegyverezhető bajtársuk van (a börtönök elleni támadások kudarcot vallottak). Nem hiszem, hogy ennél tovább terveztek, valójában abba futhattak bele, hogy nem volt más részletes tervük, mint a kerítés áttörése. Ez volt az egyiptomiak baja is a Sínain a yom kippur háború idején, hogy az átkelés és kibontakozás utáni részeket ők se tervezték meg és a szovjetek se nekik (ők úgy gondolták, hogy majd a hadihelyzet adja a szükségszerű lépéseket az egyiptomiak meg a hadihelyzet idején sehogy nem gondolkodtak, azt nem hozták otthonról. Amit hoztak, azzal csak kivérezni lehetett. Amit meg a Hamasz hozott abból ez a prehistorikus, erősen sátáni vérfürdő lett.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
ha meg bemennek nagy veszteségeket fognak elszenvedni.
És "letranszformálnak" maguknak a következő évtizedekre több tízmillió zsidó vérre szomjazó dzsihadistát is egyúttal a jelenlegi milliárdos nagyságú muszlim populációból. Végiggondolták ezt a vezetőik? Hogy minek teszik ki a népüket, akár generációkra előre is? Hova fognak menni, hogy ne kelljen rettegésben élniük majd? A muszlimosodó EU-ba? Kanadába? Egyesült Államokba? Biztos, hogy végig lett ez gondolva?
 

amper

Well-Known Member
2011. december 12.
916
10 427
93
Fölösleges a további palesztinmosdatás, úgy tűnnik minden igaz a lefejezett csecsemőkről is. De még annál is durvább!

Ez amolyan kollektív bűnös narratíva. Vajon egy átlag palesztinnak, aki nem akar háborút, van lehetősége azt mondani a Hamasznak hogy kotródjanak a francba?
Vagy esetleg a Hamasz terrorszervezet pont úgy működik mint bármelyik terrorszervezet? Szerinted az Isis-nek lehetett helyi ellenzéke?
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 141
83 704
113
De nem fogja, mert rengeteg közülük a potenciális terrorista, A turizmusból a bevételek pedig fontosak Az gsiptomnak.

Gázát szétlövik, nem lesz hol lakni a népeknek, és akkor fognak beszállni az olyan arab országok, akikhez mehetnének a palesztínok azon alapon, hogy inkább rátok költök most többmilliárdot, vegyétek be Izraelt, mint hogy nekem kelljen etetni titeket és radikalizáljátok az egész társadalmamat.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 293
27 214
113
Ez amolyan kollektív bűnös narratíva. Vajon egy átlag palesztinnak, aki nem akar háborút, van lehetősége azt mondani a Hamasznak hogy kotródjanak a francba?
Vagy esetleg a Hamasz terrorszervezet pont úgy működik mint bármelyik terrorszervezet? Szerinted az Isis-nek lehetett helyi ellenzéke?
MIért lenne ellenzéke? Miért ne értene velük egyet a lakosság döntő többsége, amiből származnak, ami hamaszos terroristává szocializálta őket. Az ISIS uralmát is megelőzte egy mérsékelt kannibál felkelése a helyi szunni többségnek Irakban és Szíriában, aztán jöttek a kicsit jobban szervezett lefejezős szívevők és ők lettek az ISIS. Ez történt Gázában is, ahol előtte PFSZ terroristák voltak hatalmon. Ez nem úgy megy, hogy a Hamasz terrorban tart egy békés többséget. Ennek még a gondolata is teljesen elmebeteg: nincs ott semmilyen békés többség, ők nem mi vagyunk! Gáza nem Budapest és a palesztin nem egy átlagmagyar.
 
  • Tetszik
Reactions: aamen