• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 137
83 690
113
Emlékeztek ebben a Vaskupolát kamunak nevező részre?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
A szárazföldi bevonulás úgy néz ki csúszik. Egyelőre meteorológiai problémákra hivatkoznak (biztos lehavazott) és a civilek védelmére (ami az elmult évtizedeket figyelembe véve elég kamuszagú). Közben meg a nemzetköz jog bajnokai Aleppoban, egy másik országban civil repteret bombáztak, na de mindenki azt csinálja amiben jó, pl a civilek bombázásában.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 154
12 169
113

friss ropogós:) a reggeli kávé és kalács mellé
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 211
113
Hírek:

-Izraeli hadsereg szóvivője: A vezérkari főnök bejelentette az aleppói repülőtér megsemmisítését válaszul a Szíriából indított rakétára.
-Az izraeli hadsereg és a Shin Bet azt állítja, hogy egyik napról a másikra megölték Billal al-Qedrát, a Hamász egyik parancsnokát a Nukhba haderőnél a South Khan Younis zászlóaljban, aki felelős a kibuc Nir Oz és Nirim elleni támadásért.
-Amerikai tisztviselők azt üzenték Izraelnek: meg kell akadályozni a humanitárius összeomlást a Gázai övezet déli részén.

Azt olvastam, hogy a szárazföldi műveletet nem az időjárás miatt (Ezt két napja is tudták.) halasztották el, hanem talán ellentétek vannak az izraeli kormányon belül e művelettel kapcsolatban. A brit titkosszolgálat is figyelmeztette Izraelt a veszélyekre. Mindent feltételes módban, mert a média nem "független, objektív"!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 122
13 565
113
A Hamász elleni háború kezdete óta Gázából 1039 rakétát indítottak el Askelon déli városára – ezek közül 173 a város határain belül landolt.

*

3 izraelit megsebesítettek a Libanonból az észak-izraeli Shtula közösség felé indított aknavető és páncéltörő rakéta, 1 személy kritikus állapotban van.
Az IDF azt állítja, hogy a libanoni lövöldözés forrása felé lő vissza


*

Gázában a vízellátás mintegy 90%-a helyi forrásból származik, mindössze 8-10%-a származik Izraelből. A Gázai övezetben jelenleg nincs vízhiány.

*

Az iráni pszichológiai hadviselés dezinformációkkal és álhírekkel folytatódik:
Amellett, hogy a muszlimokat zsidók támadására szólították fel, az iráni online platformok propagandát és héber nyelvű uszítást terjesztenek az izraeli arabok ellen. Ez egy "Júda oroszlánjai jelentései" nevű csoport, amely megpróbálja a zsidókat Izrael arabjai és a biztonsági erők ellen uszítani. A Facebook-csoportot egy "Ella Levy" nevű profil kezeli, akit a Shin Bet már iráni profilként azonosított.

 
  • Tetszik
Reactions: PPP

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 423
46 211
113
Gázában a vízellátás mintegy 90%-a helyi forrásból származik, mindössze 8-10%-a származik Izraelből. A Gázai övezetben jelenleg nincs vízhiány.

Én azt olvastam, hogy a tengervizet sótalanítják, de ahhoz áram kell. Az áram elzárva, az erőműhöz nincsen azt működtető nyersanyag. Nyilván a palesztinok is felnagyítják a problémákat. Mondjuk a 10% is hiány. Ha kiesik a sótalanítás, az is hiányt okoz. Látni kellene hozzá a gázai övezet kereskedelmi forgalmát, mit, honnan hoznak be. Ha van közöttünk közgazdász, talán objektív helyzetképet tud vázolni. Én laikusként úgy látom, hogy ilyen kis területen ennyi embernek lehetetlen megtermelni az ellátáshoz, a mindennapi élethez való javakat. És a trendek komorak: az arab lakosság száma csak nőni fog. Ergo: a palesztínoké is.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 903
5 210
113
Mindig érdekesnek tartom mikor "szigorúan titkos", "top secret", iratokat találnak "véletlenül", "nagy szerencsével" a halottaknál. Beindul a propaganda gépezet hogy megmagyarázza miért is fog népirtani Izrael. Mekkora "szerencse" , "véletlenül" találnak egy ilyen szép, színes , a szörnyűségeket részletesen feltáró iratot...
Valahogy be kell adni az ügyet a nemzetközi közösségnek.
Nekem mondjuk édesmindegy, csak mókás, olyan mint mikor a terroristák útlevéllel a zsebükben mennek terrorkodni
Azt már "beadta" a nemzetközi közössegnek a Hamasz amikor "lemészárolta" a bulizó fiatalokat,civileket nőket,gyerekeket és több százat el is hurcoltak.Amivel még "büszkélkedtek is" és "népünnepélyt" tartottak Gáza utcáin.Már most menekülnek aki meg marad "kedvére" harcolhat az IDF ellen.Hacsak nem húzzák "karóba" a gázaiak a Hamasz tagjai "végigmennek" az Izraeliek Gázán.Itt leginkább az a kérdés mi lessz a sorsa a menekülteknek visszatérhetnek-e.Mert a legtöbb közel keleti ország ha tehetnék egyet se fogadna be a "hátuk közepére kívánja őket.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 999
113
Azt már "beadta" a nemzetközi közössegnek a Hamasz amikor "lemészárolta" a bulizó fiatalokat,civileket nőket,gyerekeket és több százat el is hurcoltak.Amivel még "büszkélkedtek is" és "népünnepélyt" tartottak Gáza utcáin.Már most menekülnek aki meg marad "kedvére" harcolhat az IDF ellen.Hacsak nem húzzák "karóba" a gázaiak a Hamasz tagjai "végigmennek" az Izraeliek Gázán.Itt leginkább az a kérdés mi lessz a sorsa a menekülteknek visszatérhetnek-e.Mert a legtöbb közel keleti ország ha tehetnék egyet se fogadna be a "hátuk közepére kívánja őket.
azért ockodnak a gázaiak befogadásától mert ha ezt megtennék kiürülne gáza és ha iürülne gáza izraelbe tudna menniés ha gáza kiürült az izraeli meg bent akkor az arab világ számára elveszett gáza. gáza meg stratégiai és kiemelt politikai helyszín is nekik.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
Azt már "beadta" a nemzetközi közössegnek a Hamasz amikor "lemészárolta" a bulizó fiatalokat,civileket nőket,gyerekeket és több százat el is hurcoltak.
Ez úgy írjátok, mintha ennek nem lett volna semmilyen előzménye. Persze genyó dolog civileket ölni, de nem most kezdődött ez az egész és az elmult évtizedekben a palesztin civilek elleni népirtásra adott válasz volt ez, amire persze nem volt semmilyen nemzetközi felháborodás mint általában az Izrael által elkövetett háborús bűnökre, népirtásra, háborúkra. Az IDF meg amiket csinál, semmivel nem jobb mint azok akik egy hete a zsidó civileket lemészárolták.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 721
55 676
113
Nocsak, új tényező, és béna oroszok mellett a pro-menő Izrael is nehézségekbe ütközik, még a sivatagban is? ;)

Bocs, a szarkazmusért, de a lassan két év béna ruszkik dumák után annyira felröhögök, amikor előjönnek a sokkal menőbbnek mondott hadseregeknél is olyan problémák, mint:
-lőszerhiány
-időjárás
-a repteret nem lehet azonnal bannolni
-leesnek a helik
-kilövik a wunderwaffét
-wunderwaffét harcképes állapotba se tudták hozni a pro-menő IDFesek, meg is járták
stb.

:D
Meggyözödésem, hogy ez egyik másik hadseregnél sem lenne másképen, már Izrael is ilyen problémákba ütközik.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113

Irán merész lépést tehetett, így kényszerítenék többfrontos háborúra Izraelt


Egy magas rangú izraeli tisztviselő közölte: az izraeli hírszerzés úgy értesült, hogy Irán stratégiai fegyvereket akart Szíriába szállítani azért, hogy többfrontos háborúra kényszeríthessék Izraelt – írja a Reuters egy, a közösségi médiában megjelent bejegyzés alapján.

A hírügynökség szerint a posztra Joshua Zarka, az izraeli külügy stratégiai ügyekért felelős vezetője is reagált, és megerősítette, hogy valóban így értesültek. Hozzátette azt is, hogy igyekeznek megakadályozni ezt.


Irán a képben: Hosszein Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter szombaton Bejrútban találkozott Tor Wennesland közel-keleti ENSZ-megbízottal, hivatkozott két diplomáciai forrásra a Walla hírportál szombat este. Wennesland sürgette Amir-Abdollahiant, hogy segítsen megakadályozni a gázai és izraeli konfliktus átterjedését a közel-keleti térségre.

Az iráni külügyminiszter azt válaszolta, hogy Irán nem akarja, hogy a konfliktus regionális háborúvá fajuljon, és segíteni akar a civilek kiszabadításában, akiket a Hamász túszként tart Gázában.

A források szerint Amir-Abdollahian hangsúlyozta, hogy Iránnak megvannak a vörös vonalai. Ha az izraeli hadművelet folytatódik – és különösen, ha Izrael betartja a gázai szárazföldi offenzíva ígéretét –, Iránnak reagálnia kell.

Wennesland felhívta Tzachi Hanegbi izraeli nemzetbiztonsági tanácsadót és más tisztségviselőket, és továbbította Irán üzenetét.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 137
83 690
113
Mottó: "... csak az biztos, hogy az egyik oldal háborús bűnei nem indokolják a háborús bűnök megtorlását a másik oldalról"

Simplicius új írása.

"A Hamász fegyveres csoport támadásai valószínűleg trükkök voltak, hogy Izraelt rávegyék egy költséges gázai szárazföldi invázióra – mondta a brit MI6 kémügynökség korábbi vezetője.

Alex Younger, aki 2014 és 2020 között az Egyesült Királyság külföldi hírszerző szolgálatának vezetője volt, a BBC "The Today Podcast" című műsorában adott interjújában.

„Teljesen megértem és támogatom Izrael jogát arra, hogy az adott körülmények között megvédje magát, és valóban visszaállítsa e védekezés hitelességét, hogy az emberekben vissza lehessen állítani a lelki biztonság érzését.

De itt a helyzet, hogy ne tedd azt, amit az ellenséged akar,...

...És most már igazán nyilvánvaló, hogy a Hamász lényegében csapdát állít Izraelnek, és [nagyon] örülni fog, ha Izrael elkötelezi magát egy nyílt végű, teljes körű szárazföldi invázió mellett Gázában a támadás mértéke és intenzitása miatt. az ezzel járó konfliktussal, az elkerülhetetlenül bekövetkező ártatlan életek elvesztésével és az ezzel járó radikalizálódással, és annak mértékével, amely lehetetlen helyzetbe hozza Izrael szövetségeseit és partnereit a térségben."
Jaj, honnan is ismerős ez?! Ja, két éve ők találták ki ezt az ukrán donyecki bombázásokkal az oroszoknak? Visszanyal a fagyi? :D

Mi történne ha bemegy az IDF?
(Mit meg nem építettek, bakker! Falu, harckocsik, stb.!

Hamasz bombagyár:

Az egyik EPIC videóban nagggyon fa.rahúzzák az izraelieket, nevezetesen Bibi tanácsadóját, Danny Ayalont:
"Természetesen az északi Erez ellenőrzőpont tilos, és azt akarják, hogy a palesztinok özönljenek délre, hogy végül a rafahi ellenőrzőpontot használhassák Egyiptomba.

A cél az, hogy az IDF lerohanja Gáza északi részét, és mindenkit délre kényszerítsen. Ha ez megtörténik, új szektort jelentenek be, amelyet meg kell tisztítani, és folytatják dél felé a nyomulást, amíg minden egyes palesztint etnikailag meg nem tisztítanak, és Rafán keresztül kiszorulnak az egyiptomi Sínai-félszigetre.

Ne higgy nekem? Ezt tegnap erősítette meg egy ragyogó verbális csapda, amelyet Marc Lamont Hill állított fel Netanjahu tanácsadójával, Danny Ayalonnal adott interjújában. Nagyon figyelmesen hallgassa meg az interjú második felét, ahol Hill ráveszi Ayalont, hogy ismerje el terveik igazát:

„Humanitárius folyosót akarunk nyitni, hogy távozhassanak…”

– Csak a rafahi határon keresztül, igaz?

Ayalon nagyon finoman elmosolyodik – tudja, hogy megvolt. Elpirulva kétségbeesetten próbál más témára térni.

Ironikus egyébként, hogy Lamont Hill az a fickó, akit a CNN híresen kirúgott azért, mert „Izrael-ellenes” kijelentést tett.

Világos, mint a nap annak, akinek szeme van, látja. Izrael blokkolja Gáza északi felét, és mindenkit bombáz, aki arra jár, hogy az egész lakosságot délre, Egyiptomba taszítsa. Ez egy tankönyvi etnikai tisztogatás és népirtás."

És közben (videó az írásban) még a civil konvojokat is bombázza amint menekülnek ki az övezetből, már a kijelölt övezet határán TÚL?

(...)

"... elhiggyük, hogy a nyílt, nyilvánvaló népirtás és etnikai tisztogatás valahogy indokolt. És mivel? Hamisítványok és hamis zászlók sorozata, amelyek mindegyike lelepleződik röviddel az elkészítése után.

A 40 lefejezett csecsemővel kapcsolatos átverés puszta cinizmusában csak a hírhedt kuvaiti inkubátorok álhírével illett. Gyorsan kiderült, hogy a Netanjahu fiókja által közzétett és mindenhol továbbított fotók valójában mesterséges intelligencia által generáltak.

Ám a palesztinok elleni, immár teljes terjedelmében zajló elembertelenítési vállalati, letelepedési kampány csak az ukránbarát vállalati-média komplexum által az oroszok ellen kidolgozott kampányhoz hasonlítható.":
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2Fe863f2f6-53ef-4f8b-8cf7-d71131e98997_1080x875.jpeg

"Ezen túlmenően, ebben az egyoldalú médiakampányban a vállalati lánc tetejétől kapott útmutatást, amely gondosan meghatározza, hogyan kell kezelni az üzenetküldést. Például a palesztinokat csak „holtan találták” – olyan passzív hangon, amely nem tulajdonít tulajdonítást vagy bűntudatot. De az izraeliek mindig „megöltek”-nek írandók, világos tulajdonító nyelvezettel, amely megállapítja a bűncselekmény közvetlen okozati összefüggését."

(...)

"Brutálisan megölik az MSM-cégek frontvonalbeli tudósítóit és fotósait, és még azt sem engedik meg, hogy ki által:"
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F152fcce7-6382-4c24-a49a-10c6dc8475cb_756x559.png

"Itt a Reuters csapata kénytelen bejelenteni videósuk halálát – de az olvasóknak a „közösségi feljegyzésen” kellett kontextusba hozniuk, hogy ki volt a felelős azért a homályos „halálért”:
https%3A%2F%2Fsubstack-post-media.s3.amazonaws.com%2Fpublic%2Fimages%2F92f4be5a-0519-4007-9e76-b97317de72dc_744x714.png


Elképesztő amit a média megy! (Minden más - a hülye képlimit miatt - az írásban!)

Viszont:
"Azok számára, akik kíváncsiak, mi lehet a különbség – nos, Palesztina egyértelműen egy hivatalos nemzetállamot sugall, miközben a „palesztin területek” közé sorolása megfosztja tőle a tekintélyt, és inkább úgy hangzik, mint egy laza, politikailag lényegtelen turkálás különböző entitások között. A jogfosztás nyelvezetével megfosztja a palesztinokat a nemzetiségtől.

A fentiek világossá teszik: folyamatban van egy kampány Palesztina teljes eltörlésére, Gáza és végül Ciszjordánia etnikai megtisztítására, és mindezt az üres egyiptomi Sínai-félszigetre küldve, ahogy az már régóta bevált és bevált terv.

És technikailag ez egy működőképes megoldás lenne. Miért? Mert a Sínai-félsziget közvetlenül Palesztina szomszédságában van, egy hatalmas, üres, néptelen és kihasználatlan terület, rengeteg „növekedési potenciállal”. A palesztinok odahelyezése azonnal megoldana minden problémát.

De.

Miért kellene oda menniük? Palesztina az ő földjük. Több ezer éve itt élnek."

(...)

"Sok felháborodót látok az Izrael-barát oldalon, amely Egyiptomot a palesztin menekültek befogadásának megtagadása miatt hibáztatja, mintha ez valamiféle „dög” lenne azokra az arab nemzetekre, akik nem hajlandók befogadni palesztinokat. De ha Egyiptom helyében lennék, ugyanezt tenném. Tudják, hogy Izrael terve az, hogy rájuk taszítsa a palesztinokat. Nem annyira arról van szó, hogy Egyiptom nem tud vagy nem akar "gondoskodni" a palesztinokról. Inkább arról van szó, hogy Egyiptom ismeri Izrael tervét, és ez nagymértékben megerősítené Izraelt azáltal, hogy Gáza és Ciszjordánia elpusztítása után létrehozza a teljes, teljes izraeli államot. Miért engedhetné meg tehát Egyiptom geopolitikai ellenfelének, és merem mondani ellenségének, hogy ilyen módon megerősítse magát?"

(...)

"Végül a palesztinok nem akarnak dél felé indulni Gáza északi övezetéből, és hangosan kifejezték maradási szándékukat. Miért? Mert félnek egy másik Nakba kísértetétől. Mi az a Nakba, mondod? Ez a palesztin könnyek nyoma:

A #Menekültek Világnapján a Nakbára elmélkedünk, amelyre 75 évvel ezelőtt került sor. Ezen esemény során az állam előtti izraeli milíciák 1948. május 15-én több mint 750 000 palesztint kényszerítettek ki otthonukból. Ezzel megkezdődött az apartheid és a telepesek gyarmatosításának folyamata, amely a mai napig tart."

(...)

"Egyes szakértők, mint például a fent hivatkozott Alastair Crooke (ex-brit hírszerzés), úgy vélik, hogy az izraeli hatóságokon belül egyre nagyobb a tektonikus szakadás. Nemcsak a fent említett szakadás, amelyet a kormányon és a társadalmon belüli tömeges nézeteltérés okozott Netanjahu ellen.

De szakadás Izrael jövőjét illetően. Crooke például cikkében felvázolja, hogy Netanjahu kormányának felsőbbrendűségi víziója hogyan forog a körül, hogy összekapcsolja Izraelt a bibliai sorssal és a próféciákkal – a 3. Templom újjáépítésével, amely folyamat a radikális Templomhegyi Mozgalomhoz kapcsolódik.

A közbenső időszakban "Izrael" két egyenlő súlyú frakcióra bomlott, amelyek két, "Izrael" jövőjéről alkotott, kibékíthetetlen víziót tartottak fenn; A történelem két egymással ellentétes olvasata és annak, hogy mit jelent zsidónak lenni.

A repedés nem is lehetne teljesebb. Kivéve, hogy az. Az egyik frakció, amely többségben van a parlamentben, nagyjából a Mizrahi – az izraeli társadalom egykori alsó osztálya; és a másik, nagyrészt jómódú liberális askenázi.

Szóval, mi köze ennek az "Al-Aksza Vihara"-hoz? Nos, Netanjahu kormányában a jobboldalnak két régóta fennálló kötelezettsége van. Az egyik a (zsidó) templom újjáépítése a „Templomhegyen” (Haram al-Shariff).

Csak hogy világos legyen, ez az Al-Aksa lerombolását vonná maga után.

Emlékezzünk vissza, hogy két nappal a Hamász hadművelet előtt, amelyet szó szerint "Al-Aksza Vihara"-nak neveztek, izraeli telepesek megrohamozták az Al-Aksza mecsetegyütteset."

(...)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 137
83 690
113
Dugin is beszállt a harcba új cikkével, pontosan ezekre a gondolatokra világítva:
"Meglátásom szerint az USA és a globalisták most megpróbálják csillapítani a helyzetet, mivel a további eszkalációból semmi hasznot nem szerezhetnek."

(...)

"Ha más nemzetközi helyzetben lennénk, a palesztinok reménykedhetnek a globális baloldali közösség szimpátiájában, de az USA-t a neokonzervatívok és a globalisták vezetik. Biztosan nem aggódnak a palesztinok miatt. Azonban ők sem teljesen támogatják Izrael nacionalista politikáját."

(...)

"Talán a Hamász Izrael elleni merész támadása lehet az a fekete hattyú esemény, amely megváltoztatja az erőviszonyokat a globális játszmában. Úgy tűnik, minden megtorpant, és ez a robbanás oldja a feszültséget. Ötven évvel a hatnapos háború után. Ez is része Jehova háborúinak. Ami Izrael nukleáris arzenálját illeti, ez nem mindenre kiterjedő megoldás. Még ha Izrael használná is, mi lesz a rengeteg feldühödött arab sorsa? A lényeg az, hogy az USA a globális vezető szerepével kategorikusan megbukott. A Szovjetunió nincs többé. Senki, még ha akarná is, nem mondhatja a zsidóknak és az araboknak, hogy nyugodjanak meg. Mindeközben Soros baloldali liberálisai nem találtak jobb dolgukat, mint harcolni a jobboldali cionisták ellen Izraelben. Mivel a háború folyik, és mindenki belepusztul, természetes, hogy nemcsak a keleti szlávokat érinti, hanem mindenki mást is. Ebben a forgatókönyvben mindkét fél valami elérhetetlenért küzd." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(...)
"Az orosz elit most fantasztikus látványt nyújt. Egyharmaduk anticionisták, elégedettek a palesztin felkeléssel. Egy másik harmada cionista, mivel az izraeli jobboldaliak toleránsak Putyinnal és a különleges katonai művelettel szemben. Izrael védelmében gyűlnek össze. Az utolsó harmad a globalisták, akik támogatják a Külkapcsolatok Tanácsát és Bident, de nem világos, hogy mit kell mondaniuk és tenniük. Hiszen Soros Izrael ellen van, de ők Soros mellett vannak (nagyjából). Melyik álláspont fog érvényesülni? Talán, mint általában, mindhárom egyszerre."
(Legszívesebben tennék ide egy smileyt, de sajnos nem vicces ...)

(...)

"És természetesen nem szabad figyelmen kívül hagyni az események eszkatologikus dimenzióját. A palesztinok hadműveletüket „Al-Aksza Viharának” nevezték el, jelezve a növekvő feszültséget Jeruzsálem körül, és a harmadik (Izrael számára) kilátásba helyezett harmadik templom felállítását a Templom-hegyen (ami lehetetlen az Al-Aksza mecset lerombolása nélkül, ami egy alapvető iszlám vallás). ereklyetartó). A palesztinok célja a muszlimok eszkatologikus érzékenységének fellobbanása - (az eszkatológia az eszkhaton = 'végső, utolsó' és logosz = 'tudomány' görög szóból) a vallási rendszerekben az emberek és a világ végső sorsának doktrínája; a jövőről, a végidőkről, a túlvilágról és az üdvösségről szóló tanítása, és a túlvilágról szóló tézis megnevezésére szolgál - a szerk.) – mind az erre mindig jobban ráhangoló síitákban, mind a szunnitákban (mivel nekik sem ismeretlenek a világvége és a végső csata témái). A muszlimok számára Izrael és a cionizmus képviseli a Dajjal-t [a keresztény hagyományban az Antikrisztushoz hasonlítható].

Hamarosan meglátjuk, mennyire veszik ezt komolyan. De mindenesetre világos, hogy aki figyelmen kívül hagyja az eszkatológiát, az nem fogja megérteni a modern geopolitikát. És nem csak a Közel-Keleten, bár ez ott a legnyilvánvalóbban.

Még a hírhedt Fekete hattyút is megidézi:

Talán a Hamász Izrael elleni merész támadása lehet az a fekete hattyú esemény, amely megváltoztatja az erőviszonyokat a globális játszmában. Úgy tűnik, minden megtorpant, és ez a robbanás oldja a feszültséget. Ötven évvel a hatnapos háború után. Ez is része Jehova háborúinak.

De miért most? Miért tűnik úgy, hogy az események a bibliai végidők ilyen területére száguldanak szerte a világon?

Izrael számára egyszerű a válasz: valójában kifut az időből."

Dugin remek írása itt:
https://www.geopolitika.ru/en/article/storm-al-aqsa-has-middle-east-erupted

(...)

"Látod, az arab világ minden nap aránytalanul erősebb lesz. Az arabok már nem a 20. század gyenge gyalogjai, akiket a Brit Birodalom kénye-kedve szerint használja, amely most már maga is parázslik.

Ennek legfontosabb dimenziója az a tény, hogy az izraelieket kinőtték. TFR-jeik nem csak a palesztinokkal, hanem az arab világgal sem versenyezhetnek. Maguk a palesztinok lakossága ma már meghaladja az 5 milliót, míg Izraelben csak 9 és fél, ebből csak ~7 millió zsidó.

De a nagyobb probléma Izrael legfőbb történelmi ellenfelei. Egyiptomban például ~20 millió ember élt a 60-as évek arab-izraeli háborúi idején. Népességét jelenleg 110 millióra teszik, és 2050-2070-re 200 millió felett lesz. Ugyanebben az időben Izrael az előrejelzések szerint csak 13-16 millió lesz. Addigra még a palesztinok is számottevően felülmúlják izraeli megszállóikat. Ezenkívül az Egyesült Államok/UK/Atlantista Birodalom, amely Izraelt összetartó láncszem volt, most jobban gyengül, mint valaha, és Izrael a jövőben sem számíthat töretlen támogatásukra, különösen, hogy a NATO és az EU "tolvajai" (bűnözői?) lassan összeomlanak – egyik sem fog valószínűleg létezni 2030 után.

Most Egyiptom hivatalosan is csatlakozott a BRICS-hez, és hivatali ideje 2024. január 1-jén kezdődik. Ezt kombinálja a növekvő Törökországgal, Palesztinával és sok más állammal. Tény, hogy további egy-két évtizeden belül Izraelnek esélye sem lesz „megvédeni magát”, vagy inkább illegálisan bombázni minden szomszédját. Egy jövőbeli arab-izraeli háború feltételezhetően 300-500 millió embert állíthat szembe egy 12-15 milliós országgal."

(...)

"De sajnos a számok nem hazudnak, és véleményem szerint Izrael kifut az időből, és a belső tervezők tudják, hogy ilyen vagy olyan formában a jövőbeni kihalás előtt állnak.

Ezt Zsirinovszkij próféta jósolta meg (...), hogy Izrael 20 éven belül kénytelen lesz új hazát keresni Ukrajnában, pontosan a jelenlegi ukrán konfliktus korszakához, és az Ukrajna körüli hullababához, mint „új Izraelhez”."


(...)

"... működőképes megoldás, aminek logikus értelme van, a Két Állam Megoldás bevezetése, ami már szerepelt az ENSZ-ben, és amire minden józan világhatalom/vezető szorgalmazta, beleértve a közelmúltban Oroszországot is. Palesztinát teljes mértékben legitimálni kell az ezzel járó jogokkal és kiváltságokkal.

De engedjék meg, hogy gyorsan válaszoljak, miért nem engedik meg soha megtörténni. Nagyon egyszerű: a legitim állammá válás azt jelenti, hogy hivatalos fegyveres erőket alakíthat ki az adott állam számára. Emlékezzünk vissza, hogy Palesztina arra kényszerül, hogy a „terrorista csoportoknak” nevezett gerillaegységeket egyszerűen vegyes harci stílusuk miatt használja, mert Palesztina Izrael illegális katonai megszállása alatt áll, és nem rendelkezhet saját fegyveres erővel. Ha valóban állam lenne, akkor szükségképpen képesnek kell lennie saját őshonos, ezreddel ellátott katonai infrastruktúrájának kialakítására. És figyelembe véve mindazt, amit az imént arról beszéltem, hogy a palesztinok messze túlszárnyalják az izraelieket, miért akarna Izrael egy legitim államot saját fegyveres erőivel, amely a nem is olyan távoli jövőben számottevően felülmúlja az IDF-et? Izrael szemében ez Izrael végét jelentené."

(...)

"Természetesen vannak más kérdések is, mint például magával Jeruzsálemmel – Izrael soha nem engedné meg Palesztina legitimációját olyan államként, amelynek következésképpen jogi követelései lennének Jeruzsálem felé."

(...)

"Tehát a fennmaradó fő lehetőség az, hogy Izrael belezuhan Gázába, és a Hezbollah/Irán kénytelen reagálni és belépni a háborúba, amikor is a nagy eszkatológiai események örökre átformálhatják a világot. Ennek az az oka, hogy a második amerikai hordozókötelék (USS Eisenhower) csatlakozik a haderő felépítéséhez. Az Egyesült Államok korábbi köteléke, a USS Gerald R. Ford állítólag Izrael partjaitól mindössze 50 km-re horgonyzott le."

(...)

"John Helmer felvázol egy másik lehetőséget:

Ez arra utal, hogy Erdogan és Putyin török segélykonvoj létrehozásán gondolkodik Gázába, amelyet az orosz haditengerészet a szíriai parton lévő tartusi támaszpontjáról és az orosz légierő Hmeimimből véd az izraeli támadásoktól. Ennek a tengeri humanitárius hadműveletnek az a célja, hogy megtörje az izraeliek part menti blokádját, és a USS Gerald Ford kesztyűjét és századát távolabbra vezesse a parttól. Ha ez a hadművelet, a 2010-es Gázai Flottillára emlékeztető, most tervezés alatt áll – a nyílt jelzések arra figyelmeztetik Washingtont és az Egyesült Államok haditengerészetét, hogy számítsanak rá –, akkor a konfrontáció, és az Egyesült Államok és Izrael stratégiai vereségének kockázata a tengeren, példátlanok.

A továbbiakban elmondja, hogy egy másik lehetőség egy egyiptomi haditengerészeti konvoj. Más elemzők is úgy vélik, hogy a BRICS-államok megerősíthetik regionális dominanciájukat, ha valamilyen humanitárius konvojjal megelőznek egy nagyszabású izraeli támadást. Ahogy korábban mondtam, ne feledje, hogy Egyiptom és Szaúd-Arábia immár teljes jogú BRICS-tagok, és Törökország szerepel a következő csatlakozásra váró listán. Arról nem is beszélve, hogy Indián kívül a BRICS szolidaritást mutatott Palesztinával, mivel Dél-Afrika éppen most nyilvánította ki nyílt támogatását."

"Seymour Hersh új művének pedig nyilvánvalóan több „bennfentes forrása” van, amelyek azt mondják neki, hogy az IDF tervezői és parancsnokai nem bíznak zöld sorköteles csapataikban, és aggódnak a támadás miatt.

Nem csak ők aggódnak – a kormány nélküli és egyre tehetetlenebb uniós technokrata gazemberek szintén összefutnak, nem tudják, hogyan igazítsák el üzeneteiket, és kit vagy mit támogassanak."

Simplicius teljes írása itt olvasható:
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 470
10 696
113
Ez úgy írjátok, mintha ennek nem lett volna semmilyen előzménye. Persze genyó dolog civileket ölni, de nem most kezdődött ez az egész és az elmult évtizedekben a palesztin civilek elleni népirtásra adott válasz volt ez, amire persze nem volt semmilyen nemzetközi felháborodás mint általában az Izrael által elkövetett háborús bűnökre, népirtásra, háborúkra. Az IDF meg amiket csinál, semmivel nem jobb mint azok akik egy hete a zsidó civileket lemészárolták.
Ez pontosan így van. Ennek ellenére én úgy gondolom hogy nekünk európaiaknak jobb ha Izrael jól jön ki ebből.
Viszont nem lehet azt mondani hogy a zsidók nem próbáltak valami megoldást találni a palesztin kérdésre, ami sosem lesz amíg valamelyik ki nem írtja a másikat. Mindkét oldalnak igaza van sok dologban és mindkét oldal gusztustalan dolgokat művel. Ott szerintem nem is lehet máshogy, Izraelnek mindig is erőből és határozottan kell fellépnie ha nem akar megszűnni.
 

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 903
5 210
113
Ez úgy írjátok, mintha ennek nem lett volna semmilyen előzménye. Persze genyó dolog civileket ölni, de nem most kezdődött ez az egész és az elmult évtizedekben a palesztin civilek elleni népirtásra adott válasz volt ez, amire persze nem volt semmilyen nemzetközi felháborodás mint általában az Izrael által elkövetett háborús bűnökre, népirtásra, háborúkra. Az IDF meg amiket csinál, semmivel nem jobb mint azok akik egy hete a zsidó civileket lemészárolták.
Korábbi Hamasz tamadásoknál ahol "csak" rakétaztak Iron dome nagy részét "elfogta" az arra adott válasz csapásokat aránytalannak minősítette a nemzetközi közösség és nem kapott "zöld lámpát" Izrael hogy végleg "lerendezze" a Hamaszt.Voltak eddig is civil áldozatok mindkét oldalon.De arra példa nem volt hogy hidegvérrel szemtől-szembe büszkélkedve videókkal lemészároljanak civileket(nőket-gyerekeket).És a "konkurens" Hezbollah is jóval visszafogottabb nagyrészt csak Izraeli katonai célpontokat támad.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 903
5 210
113
azért ockodnak a gázaiak befogadásától mert ha ezt megtennék kiürülne gáza és ha iürülne gáza izraelbe tudna menniés ha gáza kiürült az izraeli meg bent akkor az arab világ számára elveszett gáza. gáza meg stratégiai és kiemelt politikai helyszín is nekik.
Na meg ott van Libanon "példája" mi lett a Közel-Kelet "svájcából".És szíriaban is elsők között lázadtak fel az őket befogadó Aszad ellen.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
Ez pontosan így van. Ennek ellenére én úgy gondolom hogy nekünk európaiaknak jobb ha Izrael jól jön ki ebből.
Viszont nem lehet azt mondani hogy a zsidók nem próbáltak valami megoldást találni a palesztin kérdésre, ami sosem lesz amíg valamelyik ki nem írtja a másikat. Mindkét oldalnak igaza van sok dologban és mindkét oldal gusztustalan dolgokat művel. Ott szerintem nem is lehet máshogy, Izraelnek mindig is erőből és határozottan kell fellépnie ha nem akar megszűnni.
Nekünk európaiaknak mégis mitől jobb? Van ahova nyomni a támogatást és amire költeni folyamatosan. Mert ami ott van azt nem ők fizetik hanem mi. A zsidók persze hogy próbáltak keresni rá megoldást, elüldözés, népirtás, emeberiség elleni bűnök, a világ legnagyobb koncentrációs táborának létrehozása, folyamaos területrablások. Ezek mind amilyen módon a megoldást keresik, csak még nem sikerűlt végigcsinálniuk. És az araboknak is csak az erőből fellépés maradt, mert tárgyalások útján semmit nem értek el, csak azt, hogy egyre rosszabb lett minden nappal az elmult évtizedekben.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 789
30 573
113
Korábbi Hamasz tamadásoknál ahol "csak" rakétaztak Iron dome nagy részét "elfogta" az arra adott válasz csapásokat aránytalannak minősítette a nemzetközi közösség és nem kapott "zöld lámpát" Izrael hogy végleg "lerendezze" a Hamaszt.Voltak eddig is civil áldozatok mindkét oldalon.De arra példa nem volt hogy hidegvérrel szemtől-szembe büszkélkedve videókkal lemészároljanak civileket(nőket-gyerekeket).És a "konkurens" Hezbollah is jóval visszafogottabb nagyrészt csak Izraeli katonai célpontokat támad.
Azokat a rakétákat miért is lőtték ki rájuk? Mert más területén vannak. Az aránytalan válaszokra adott nemzetközi minősítés mégis mit jelent? Kaptak-e olyan szaknciókat, mint az oroszok, vagy minden ment tovább, sőt még fegyvereket is kaptak hozza, hogy legyen mivel folytatni? Igen, felfogtam, hogy civileket ölt a Hamasz, és teljesen elítélendő, de valahogy nem látom, hogy az IDF ellen is ugyanolyan elítélően nyitalkoznának, pedig az általuk megölt civilek száma jóval meghaladja a mult hetit.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 470
10 696
113
Nekünk európaiaknak mégis mitől jobb? Van ahova nyomni a támogatást és amire költeni folyamatosan. Mert ami ott van azt nem ők fizetik hanem mi. A zsidók persze hogy próbáltak keresni rá megoldást, elüldözés, népirtás, emeberiség elleni bűnök, a világ legnagyobb koncentrációs táborának létrehozása, folyamaos területrablások. Ezek mind amilyen módon a megoldást keresik, csak még nem sikerűlt végigcsinálniuk. És az araboknak is csak az erőből fellépés maradt, mert tárgyalások útján semmit nem értek el, csak azt, hogy egyre rosszabb lett minden nappal az elmult évtizedekben.
A kis ejruopánk az iszlamizáció küszöbén áll. Már minden téren érezzük ennek a jótékony hatását, ezért és csakis ezért gondolom úgy hogy nekünk jobb ha Izrael megmarad.
Néha az a képtelen ötlet fogalmazódik meg a fejemben hogy esetleg a 3. Világháború vallási háborù lesz és a muzulmánok fogják kirobbantani.
Európa egyébként mindenkit ész nélkül támogat mert az menő meg egy nagy üzlet, mindenkit csak saját magát nem úgy ahogy kellene